Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Αλληλέγγυα οικονομία. Ηθικές Τράπεζες.Μικροπιστώσεις

Οι μικροπιστώσεις έρχονται και στις πλούσιες χώρες

Θα ξεκινήσουν  υποκαταστήματα της Τράπεζας των φτωχών και στην Ιταλία, όπως ανακοίνωσε ο  Muhammad Yunus, που δημιούργησε το θεσμό των Μικροπιστώσεων και πήρε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 2006.
 Λέει: "Όταν ξεκίνησα το 1976 ,νόμιζα ότι αυτή η ιδέα είχε εφαρμογή για τα μικρά χωριά και όχι περαιτέρω. Μάλλον πρόκειται να γίνει λύση σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και για τις πλούσιες χώρες."
"Στην Ιταλία το πρόβλημα δεν είναι η πρόσβαση στην τράπεζα, αλλά η πρόσβαση σε πιστώσεις. Όπως και αλλού υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν τα μέσα για να ξεκινήσουν νέες επιχειρήσεις. Μιλήσαμε επί μακρόν με τον Alessandro Profumo και τον Δήμαρχο του Μιλάνου Letizia Moratti, και συμφωνήσαμε για την έναρξη ενός έργου που θα τεθεί σε λειτουργία το 2010. Μια νέα τράπεζα,που στην Ιταλία θα λέγεται Grameen Bank, θα ξεκινήσει από το Μιλάνο και στη συνέχεια και σε άλλες πόλεις.
Η διεύθυνση  της σελίδας για περισσότερες πληροφορίες είναι http://ricerca.repubblica.it/repubblica/archivio/repubblica/2010/02/02/yunus
και,
http://www.servizioclienti.repubblica.it/index.php?page=abbonamenti_page

08/02/2010
Περισσότερες πληροφορίες για τις συλλογικότητες που ίδρυσαν την Banca Etica
http://www.manitese.it/
Εθνικό Αρχηγείο
P.le Gambara 7 / 9, 20146 Milano (IT)
Τηλ.: +39 (0) 2 40 75 165
Fax +39 (0) 2 40 46 890
Toll Free 800 552 456
Εάν η πόλη σας δεν έχει μια ομάδα, μπορείτε να ξεκινήσετε μαζί μας!
Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1964 για την καταπολέμηση της πείνας και των ανισοτήτων μεταξύ Βορρά και Νότου, μέσω διεθνών σχεδίων συνεργασίας και  δοκιμών βιώσιμων προτύπων ζωής.
http://www.magvenezia.it/
Η Mag είναι μη κερδοσκοπικός συνεταιρισμός που λειτουργεί στον τομέα της αμοιβαίας αλληλέγγυας οικονομίας.
Στο έργο της  σήμερα συνεργάζονται σχεδόν 500 μέλη με πολλούς τρόπους και με διαφορετικές αμοιβές.
Σε αυτές τις σελίδες μπορείτε να εμβαθύνεται στην ιστορία της και στις αξίες της, και να δείτε αν θέλετε να συμμετάσχετε στο εγχείρημά τους . Τα μέλη της, έχουν πρόσβαση σε κονδύλια που προορίζονται για όσους θέλουν να εφαρμόσουν τoν αειφόρο τρόπο ζωής που χαρακτηρίζει το σύνολο του έργου της Mag .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.