Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Μεσομακροπρόθεσμες συναρτήσεις

Ο λόγος των γυναικών σήμερα ενάντια στην υπεροψία,την διαφθορά και τον εγωκεντρισμό των εχόντων την εξουσία, που οι περισσότεροι είναι άνδρες που δεν εργάστηκαν ποτέ.
Λιάνα Κανέλλη έξω από τα δόντια ΄στη βουλή. 


http://www.youtube.com/watch?v=mb4v1U62838&feature=player_embedded#!
Αλλά και η Σοφία Σακοράφα αναλύει με νηφαλιότητα τις επιλογές που αφορούν το ασφαλιστικό και βάζουν σε κίνδυνο τους  ευάλωτους πολίτες.
  ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ - 07 Ιουλ 2010 http://www.youtube.com/watch?v=mGpacpEZl60&feature=player_embedded
Και παρακάτω σας έχω μια μυθολογική προσέγγιση που ταιριάζει στην επικαιρότητα,και αλίευσα από το http://fontas0.blogspot.com/2009/12/blogg.html 
Ο Φωντονόμος 
"Ο Νόμος, για τον αρχαίο Έλληνα, είναι δισυπόστατος: είναι το σύνολο των γραπτών νόμων που εξασφαλίζουν την ευρυθμία και την ευημερία της πόλης και των πολιτών, αλλά και το άγραφο δίκαιο που είναι έμφυτο και επιβάλλεται όχι από τον φόβο κυρώσεων, αλλά από το αίσθημα της αιδούς."
Και οι "Φώνταμεταλισταί "
Παιδί από σπίτι ο Ερυσίχθων, αυτό που λέμε από τζάκι εδώ είναι μια πραγματικότητα. Το ποιος ήταν ο μπαμπάς του το ξέρει μόνο η μαμά του, γιατί άλλοι λένε πως ήταν ο Μυρμιδόνας και άλλοι ο Τρίοπας. Το σίγουρο είναι πως ήταν εγγονός του Ποσειδώνα κι αυτό μόνο έφτανε να κάνει τα δικά του ως πλουσιόπαις και καλομαθημένος. Βαρέθηκε να τον ενοχλούν στην πόλη τα καυσαέρια και η φασαρία και πήρε την απόφαση να πάει να φτιάξει μια βιλίτσα σε ένα δάσος, μακριά από τους κάφρους που τον ενοχλούσαν. Πήρε λοιπόν είκοσι παλικάρια, διάλεξε ένα ωραίο ευάερο και ευήλιο άλσος και λέει, εδώ μια χαρά είναι.
Σιγά μην ζήταγε και καμία άδεια από την πολεοδομία ή να κοίταγε μήπως ήταν εθνικός δρυμός και άλλα τέτοια κουραφέξαλα. Ελληνάρας ορίτζιναλ ο Ερυσίχθων, απλά έδωσε κάτι ψιλά μίζα σε κάτι μπάτσους να φιλάνε καραούλι. 
Άντε παιδιά καλή αρχή φώναξε και βουρ για το αυθαίρετο.
Έλα όμως που δεν ήξερε ότι αυτό το δασάκι το είχαν προσφέρει οι Πελασγοί πεσκέσι στην θεά Δήμητρα για κάποιες εκδουλεύσεις που τους είχε κάνει. Εκεί, ανάμεσα στα άλλα δέντρα βρισκόταν και μία πανύψηλη λεύκα που ήταν το αγαπημένο δέντρο της Δήμητρας. Γύρω από τη λεύκα αυτή οι Δρυάδες Νύμφες έψελναν τα όμορφα τραγούδια τους και χόρευαν τους μαγικούς χορούς τους. 
Ο Ερυσίχθων χέστηκε για όλα αυτά αφού σου λέει θα καθαρίσει ο παππούς Ποσειδώνας αν γίνει και καμιά καταγγελία. Την ώρα που σήκωσαν τα τσεκούρια να ρίξουν τη λεύκα, μπαμ ηκούσθη και... παρουσιάσθηκε ενώπιόν του η ιέρεια της Δήμητρας Νικίππη, που δεν ήταν παρά η ίδια η θεά μεταμορφωμένη. 
Η ιέρεια προσπάθησε να σταματήσει το κόψιμο των δέντρων, αλλά ο Ερυσίχθονας την απείλησε με την αξίνα του. 
Τσαμουκάς και μάγκας της αμολάει και ένα: -Ξέρεις ποιος είμαι εγώ μωρή; 
-Και ποιός είσαι ρε φλούφλη; Απαντά η μεταμφιεσμένη θεά. 
- Ο εγγονός του Ποσειδώνα μωρή ο Ερυσίχθων και κάνε πέρα μη σε μεταθέσω στο ναό του άφραγκου Δία στο Σουφλί. 
-Έτσι ε; Λεει η θεά και με μιας φανερώνεται μπροστά τους φοβερή και τρομερή. 
Χέστηκαν όλοι και έτρεμαν από τον φόβο τους, η θεά τους λυπήθηκε και τους άφησε να φύγουν. Μόλις έκανε να φύγει και ο τσαμπουκάς Ερυσίχθων ποιώντας το παγώνι, τον αρπάζει από τον γιακά και του τραβάει μια σφαλιάρα. 
 -Σε καταδικάζω σε άκρατη πείνα ρε καταπατητή και μάγκα του γλυκού νερού. Αυτό ήταν. Ο Ερυσίχθονας άρχισε να τρώει τα πάντα. Μιλάμε τίποτε δεν άφηνε όρθιο. 
Έφαγε και τον άμπακο τον φίλο του, σαν να είχε ταινία ο άτιμος ότι έβρισκε μπροστά του το καταβρόχθιζε. Αφού έφαγε ό,τι φαγώσιμο βρισκόταν στο σπίτι του και όλα του τα ζώα, άρχισε να γυρίζει στους δρόμους και να αρπάζει τις προσφορές από τους βωμούς.
 Οι δυστυχισμένοι οι γονείς του δεν ήξεραν πώς να τον βοηθήσουν. Ο πατέρας του κατέφυγε στον Ποσειδώνα, ο οποίος όμως ήταν εξίσου ανίκανος να θεραπεύσει τον εγγονό του από το κακό που τον βρήκε. Η Δήμητρα ανένδοτη.
 -Και τα σκατά του να φάει δεν θα τον λυπηθώ τον παλιοφλούφλη, τους είπε. 
Έτσι κι έγινε, αφού έφαγε και τα σκατά του μετά για να βρει φαγητό πούλησε την κόρη του την Μήστρα για να αγοράσει τρόφιμα. Η κοπέλα όμως τη σκαπούλαρε γιατί ήταν μάγισσα και με διάφορα κόλπα γλίτωσε τη σκλαβιά. Συνέχεια μεταμορφώνονταν σε οτι βάλει ο νους σας για να γλιτώσει.
 Τότε ο Ερυσίχθων άρχισε να κόβει συντάξεις από γέρους, μισθούς από εργαζόμενους, έκανε τα πάντα για να πληρώνει και να τρώει. Κάποιοι κολλητοί του νόμισαν πως δεν θα τελειώσουν οι γέροι ποτέ και τον συμβούλευαν να βάζει κι άλλους φόρους και να κόβει τα πάντα. Αφού έφαγε τα λεφτά των εργαζόμενων και των συνταξιούχων μετά έφαγε και τους ίδιους. Ύστερα έφαγε και τους κολλητούς του. Στο τέλος πια αφού δεν έβρισκε τι άλλο να φαει, άρχισε να τρωει τις σάρκες του. Αφού αυτοφαγώθηκε και αυτοχέστηκε, μια πεταλούδα πέταξε μακριά ελεύθερη. 
 Ήταν η Μήστρα η κόρη του που σήμερα τη λένε Ελλάδα. 
 Είμαστε αδιόρθωτοι άραγε σαν λαός;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.