Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Θετικά νέα

Ευχάριστα νέα διάβασα σήμερα στο capital.gr .
 Διέξοδο από τη θηλιά των δανείων προσφέρει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, το οποίο ψηφίστηκε σήμερα. Καλύπτει ένα θεσμικό κενό στη χώρα μας, που άλλες χώρες είχαν φροντίσει να καλύψουν ήδη από τη δεκαετία του 1990. Όπως είπε η κ. Κατσέλη, η ρύθμιση αφορά φυσικά πρόσωπα, καταναλωτές και επαγγελματίες (εξαιρούνται οι έμποροι) που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων τους, ενώ μπορούν να ρυθμιστούν όλων των ειδών τα χρέη, με εξαίρεση τις οφειλές από αδικοπραξία, διοικητικά πρόστιμα, φόροι και τέλη προς το Δημόσιο και προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης. Σε περίπτωση που απορριφθεί η πρόταση του οφειλέτη για εξωδικαστική ρύθμιση των χρεών, θα κατατίθεται αίτηση του στο Ειρηνοδικείο το οποίο θα ελέγχει εάν επαρκούν τα περιουσιακά στοιχεία και τα εισοδήματα του οφειλέτη για την αποπληρωμή των χρεών.
Σε περίπτωση που δεν επαρκούν, ο οφειλέτης θα αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλλει κάθε μήνα για τέσσερα έτη, μέρος του εισοδήματός του στους πιστωτές, ενώ μετά την παρέλευση αυτής της περιόδου, το υπόλοιπο των οφειλών θα παραγράφεται. Ο οφειλέτης μπορεί να εξαιρέσει και να σώσει από την ρευστοποίηση την κύρια κατοικία του, ακόμα κι αν δεν την χρησιμοποιεί, υπό την προϋπόθεση ότι η αξία του ακινήτου δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο, προσαυξημένο κατά 50%. Με αφορμή τις ενστάσεις που έχουν εκφράσει κατά καιρούς οι τράπεζες, η υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο κατάχρησης της ρύθμισης, καθώς το πλαίσιο του νομοσχεδίου είναι αρκετά αυστηρό. Για τη συνέχεια του άρθρου διαβάστε στο capital.gr.
  Το σχέδιο νόμου “Ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων” έρχεται να αντιμετωπίσει ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα στη χώρα μας, αλλά δεν απευθύνεται σ’ όλους. Καθιερώνει όμως τη δυνατότητα του φυσικού προσώπου να απαλλάσσεται από τα χρέη του, τη δυνατότητα δηλαδή της πτώχευσης του ιδιώτη, όταν δεν επαρκούν τα περιουσιακά του στοιχεία και τα εισοδήματα του για την ικανοποίηση των χρεών του.
  Δεύτερη ευχάριστη είδηση. Λουκέτα βάζουν μεγάλες αλυσίδες syper market,αλλά και άλλες πολυεθνικές αποχωρούν απο τη χώρα μας. Στο καλό λέω εγώ, μήπως και μπορέσουμε να στήσουμε τις δικές μας επιχειρήσεις. Μα καλά θα πουν κάποιοι και οι τόσοι άνεργοι τι θα γίνουν; ανταπαντώ.
Ρωτήστε πόσο καλοπληρωμένοι ήταν,και ναι θα υπάρξει δυσκολία, αλλά είναι αλλαγές που προάγουν τελικά την εγχώρια ανάπτυξη.
Σχόλιο:οι περισσότεροι δημοσιογράφοι μετέφεραν την είδηση σαν να συνέβει κάτι αρνητικό. 
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΟ http://www.youtube.com/watch?v=aJG9Tol1a0U&feature=player_embedded#!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.