Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Δημοτικές εκλογές 2010 παραληρήματα και συμπεράσματα

Εκλογές 2010.Tα ερωτήματα που έπρεπε να απαντηθούν ήταν πολλά, και
πολλοί άνθρωποι μπερδεύτηκαν και στον πρώτο γύρο των εκλογών, όσο και στον δεύτερο. Να καταψηφίσω Παπανδρέου και μνημόνιο ή να μην καταψηφίσω; Να ψηφίσω τους άλλους της δεξιάς και της αριστεράς, ή να ψηφίσω άκυρο και λευκό; Μήπως πρέπει να απέχω; Έχουμε εναλλακτική λύση; Τι θα βγει από τις εκλογές; Το  κείμενο που ακολουθεί δεν είναι παρά ένα στιγμιότυπο μόνο από όσα γράφτηκαν. Χαρείτε το.
«Συμμετέχω, Συμμετέχεις, Συμμετέχει, Συμμετέχουμε, Συμμετέχετε, Αποφασίζουν».(οδός Σινώπης Αθήνα-η ιστορία στους τοίχους)
Τα προφητικά.
Στην ιδιότυπη αυτή συνθήκη (σε σχέση με το 2006)γίνονται οι εκλογές του 2010. Σιγά τώρα που θα κάτσει το ΚΚΕ να αναλάβει ευθύνες για κανένα δήμο. Θα βρει πρόσχημα το ΔΝΤ και τον οπορτουνισμό και θα καταγράψει πανελλαδικά κανένα 15 % σε ψήφους, και 1 % σε Δημάρχους και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Η ΔΑ έμπλεξε με φιλόδοξα προγράμματα να εγγράψει παρουσία σε πολλούς Δήμους παρέα με το Πασόκ. Θα πάρει πολλαπλάσιες θέσεις από ψήφους σε γενικές εκλογές αλλά θα χρειαστεί καλό ψυχολόγο για να την απαλλάξει από το σοκ να συναγελάζεται με κάθε χαμαιλεοντικό Πασοκ.
-Ε καλά δεν θέλει και πολλή φιλοσοφία ότι θα δούμε μια αποχή σε επίπεδα 70 %.
Οι με τις εναλλακτικές λύσεις.
-Όποιος απέχει ψηφίζει έμμεσα και αναλογικά τα μεγαλύτερα κόμματα διότι απλά δεν καταγράφεται πουθενά. Εάν πράγματι επιθυμείτε να καταγραφεί η διαμαρτυρία σας απλώς ψηφίζετε κάποιο κόμμα που δεν εκπροσωπείται στη βουλή και επιπλέον δεν έχει καμία πιθανότητα να εκλεγεί.
-Α, η αλήθεια είναι ότι έχασε ο Αλαβάνος, ο οποίος θα δώσει τη μάχη του στον γ' γύρο των εκλογών !!!!!(μάλλον έχει μπερδέψει τους γύρους εκλογών με τις εθνικές κατηγορίες του ποδοσφαίρου).
H γενιά του φραποτσίγαρου...του PC...και της μαγιονέζας.

-Ο περήφανος ελληνικός λαός ΜΙΛΗΣΕ. Και είπε: Αφήστε με στον ΚΑΝΑΠΕ μου, να συνεχίσω τον ύπνο μου.Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ....ΙΣΩΣ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ, ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ/ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ μου, να έχω κάνει και το σπα μου, να έχω καλέσει και τη φιλιπινέζα μου (ποιος θα κρατήσει τα παιδιά, όσο θα ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩ;)

-Για το Λευκό/άκυρο:Τι να πω ρε παιδιά. Να σηκωθείς από το σπιτάκι σου, να περιμένεις στην ουρά, να πάρεις ψηφοδέλτιο και να βλέπεις όλη την ώρα την κάθε βλακόφατσα για να ρίξεις στο φάκελο ένα ζαμπονάκι με ολίγη μαγιονέζα δεν το θέλει ούτε ο Θεός ούτε ο διάολος. Αν βγει πάλι ο Νικήτας και διαμαρτυρηθείς για την καθαριοτητα, για τα δέντρα που κόβονται κτλ κτλ θα σου πάρει ο διαλος τον πατέρα. Αν εσείς που πήγατε στις εκλογές, άρα είστε έστω και λίγο ενεργοί πολίτες, ενώ λογικά δεν είστε κομματόσκυλα των μεγάλων (διοτι αυτοί τους το χώνουν κανονικά τον ψήφο) ρίχνατε τον οβολό σας στους μικρότερους, τώρα μπορεί να μιλάγαμε για αλλαγή σκηνικού....

-Άποψη για την αποχή: Έτσι είναι δικέ μου. Πιές τον καφέ σου και άσε τους άλλους να μας τον φοράνε. Εσύ θα βγάλεις το φίδι από την τρύπα; Και όσοι λένε πως η αποχή "χτύπησε καμπανάκι" για τα κόμματα θεωρώ πως πλανώνται πλάνην οικτράν.
Μα δεν υπάρχει μόνο το φραποτσίγαρο και η επανάσταση.

-Το παιχνιδάκι του συστήματος που θέλει τους πολίτες να κάνουν την επανάσταση της Τρίτης δια στόματος Λαζόπουλου και κάθε βράδυ δια στόματος Ράδιο Αρβύλα το παίζετε μια χαρά και εσείς οι "μπλόγκερς". Έτσι ακριβώς επιτάσσουν οι ισχυροί, οι άνθρωποι να εκτονώνονται απ την οθόνη της TV και του PC. Moναχικοί ακοινώνητοι έξω από συλλογικότητες, χωρίς την έννοια του "εμείς" και την αίσθηση της αλλυλεγγύης, χωρίς να μετέχουν σε διαδικασίες, μόνο να κάθονται στον καναπέ τους και να καταγγέλουν.

-Θυμηθήτε: το μόνο που προσπαθούν να συκοφαντήσουν και να καταστείλλουν είναι οι μάζες στον δρόμο, είτε βάζοντας μπαχαλάκηδες να τα σπάνε, είτε στήνοντας προβοκάτσιες, σαν εκείνη της Marfin. Όλοι οι υπόλοιποι μπορείτε να ετεροκολακεύεστε στα μπλογκ σας, να λέτε ο ένας στον άλλο, τι ωραία που τα γράφει κι εγώ απ την μεριά μου να σας εύχομαι να γλιτώσετε τα αντικαταθλιπτικά.

-Είναι η μεγαλύτερη παπαριά που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό. Αυτά τα περί δήθεν αποχής και μηνύματος και περί δήθεν μαγκιάς είναι η μεγαλύτερη προδοσία για την χώρα. Τη στιγμή που διακυβεύονται ακόμα και κυριαρχικά δικαιώματα και εδάφη, κάποιοι καθοδηγούν τον κόσμο να μην πάει να ψηφίσει και να πάει για φραπέ.

-Μολις έμαθα πως κυκλοφορεί και η άποψη πως αυτοί που δεν ψηφίσανε εκφράσανε λέει άποψη και διαμαρτυρία και λοιπά και πρέπει να τους ....ακούσουμε. Δυστυχώς δυσκολεύομαι να καταλάβω τα λόγια ενός μουγκού. Ας μιλήσει πρώτα και εδώ είμαστε.

Με φαντασία και αρκετή βοήθεια από τη μυθολογία.

-Οι εκλογές είναι ο φερετζές της Τιποταρχίας.

-Η άγνοια μας κόστισε μία ολόκληρη Πατρίδα.

-ο λαός ανέλαβε στην κάλπη τις ευθύνες του.

-Κάποιοι μεθοδεύουν την διάλυση του ελληνικού κράτους. Τελικός τους στόχος η «απόσχιση» της Κρήτης.

-Με την αποχή καταθέτουμε τα όπλα, διαφεύγουμε, το βάζουμε στα πόδια, λακίζουμε και αφήνουμε στα μωρόσοφα κομματόσκυλα να διαφεντεύουν την πατρίδα.Αντίθετα στέκουμε ορθοί απέναντι στους δυνάστες μας …. οπλίζουμε, στοχεύουμε σωστά τον στόχο και …. μαυρίζουμε το Μνημόνιο και αυτούς που το ψήφισαν, το στηρίζουν και το εκφράζουν!

-Αφού ντε και καλά σας έχει κατσικωθεί στο κεφάλι, ότι οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτε (αλλοιώς θα ήταν παράνομες), τότε τί περιμένετε, και δεν ..πράττετε ο,τιδήποτε εκτος εκλογικης διαδικασίας Έ; Τους "Έψιλον" περιμένετε, ή τον μετενσαρκωμένο Μεγαλέξαντρο; Ή τον ..."κεχρισμένο" στον Μυστρά "βασιλέα των Ελλήνων";

- Όλοι ψαρεύουν ψήφους, τωρινούς και μελλοντικούς, σε αυτά τα θολά νερά του περιθωρίου, στις παρυφές του "Ελληνικού ονείρου" που για πολλούς έγινε εφιάλτης.

-Γελοία πολιτική ορθότητα και γιαλαντζί πολυπολιτισμικότητα από τη μία, φόβος, μίσος και περιχαράκωση από την άλλη.

-Τις δημαρχίες θα τις πάρουν μόνο αυτοί που τις θέλουν, και τις αντιπολιτεύσεις μόνο αυτοί που τις θέλουν.

-Σιγά μη στραμπουλήξεις κανένα δάχτυλο ρε επιβήτορα της δημοκρατίας...που έμαθες και να εκφράζεσαι γραπτώς.. (αυτό το blogging φταίει για όλα..)

-Προφανώς πολίτες με αντισυστημικές ιδεολογικές απόψεις έκαναν αποχή. Διαφωνούν με τις εκλογές, τις θεωρών απάτη και πολύ καλά έκαναν, για τις απόψεις τους, που απείχαν από τις εκλογικες διαδικασίες.

- Όταν οι ψήφοι μετρηθούν, όποιος βγει, γιορτάζει την νίκη της ανάληψης μιας εξουσίας...Στις δύσκολες μέρες που ζούμε όμως, πρέπει να γιορτάζει όταν κλείσει με επιτυχία την θητεία. Για αυτά που κατάφερε, για αυτά που μπόρεσε να αλλάξει, και πάνω από όλα, για το ότι οι πολίτες νιώθουν περήφανοι για τον τόπο τους και ικανοποιημένοι με την διαμονή τους.

-Βάλαμε τα μπικουτί από βραδύς…για να είμαστε όμορφες στις εκλογές…

-Καγιάκ, ξέρεις ήδη!

-ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΛΗ-ΜΠΑΜΠΑ..Γιατί έχει ΜΟΝΟ 40 κλέφτες!!!

-Ονειρεύομαι μια αρχή στοργική και ώριμη, που θα συντονίζει τα μέλη της και θα φροντίζει τα κοινά όπως το σπίτι τους, γιατί απλά...είναι το σπίτι τους.

-O λεγόμενος πασοκογενής αντικυβερνητισμός μπορεί να ανευρεθεί μέσω Νικολούλη.

-Εύχομαι η οδός της αυτογνωσίας να τους κάνει να παραδεχτούν πως λειτούργησαν ως ακούσιοι πράκτορες κάποιων άνωθεν διπλών, τριπλών και τετραπλών πρακτόρων. Τύφλα να’ χουν ο Τζον Λε Καρέ και ο Ζεράρ Ντε Βιλιέ.

Προτάσεις για τα μεταλλαγμένα.

-Νέες αντιπαραθέσεις του αίσχιστου είδους μεταξύ των ερωτικοπολιτικών ζευγαριών ΣγουροΚικίλια, ΚαμινοΚακλαμάνη, ΜπουταροΓκιουλέκα, ΨωμιαδοΜπόλαρη, ΑγοραστοΠαπατόλια και λοιπών συγγενών.

-Λοιπόν, προτείνω οι υποψήφιοι και ιδιαίτερα οι κομματάρχες, πριν συμπεριληφθούν στις εκλογικές λίστες να περνούν από αυστηρές εξετάσεις, ένα είδος ΑΣΕΠ, όπου τον κυρίαρχο ρόλο εξεταστών θα παίζουν ψυχίατροι, ψυχολόγοι και ψυχαναλυτές διεθνούς κύρους με πολλές περγαμηνές. Οι υποψήφιοι πρέπει οπωσδήποτε να υποβάλλονται στον ορό της αλήθειας, και σε διαδικασία ύπνωσης ώστε να βγαίνουν στην επιφάνεια επικίνδυνα σύνδρομα απωθημένα στο υποσυνείδητο. Ως έκθεση ιδεών θα καλούνται να αναλύσουν ενδελεχώς πώς χωρίζονται δυο γαϊδουριών άχυρα με δίκαιο τρόπο, ώστε κανένα γαϊδούρι να μην ψοφήσει από την πείνα.

Οι ξεχασμένοι σε άλλες δεκαετίες.

-Δεν καταλαβαίνεις οτι αν δεν ψηφίζεις γίνεσαι οικιοθελώς "κολλίγος" ή "σκλάβος"; μόνο αυτοί δεν δικαιούνταν ψήφο.

-μονο δούλος θα θεωρούσε δικαίωμα την υποχρέωση να ψηφίσει (και μαλιστα απο ψηφοδέλτιο/λίστα!

Οι.. όταν φτερνίζεται η Μέρκελ και συναχώνεται ο δήμος κάτω ραχούλες..

-Πόσο λογικά συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανείς, σε μια πολυκερματισμένη κοινωνία που είναι ένα μικρό κομμάτι σ'ένα παγκόσμιο παζλ; Και όταν η κάθε εγχώρια πολιτική κίνηση, γίνεται αφορμή για καθημερινό ντόμινο σε διεθενείς εξελίξεις, αλλά και το αντίστροφο.

-Εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης, υπό την απειλή της ευρωπαϊκής ένωσης, "μην τολμήσετε και κάνετε εκλογές"; Άρα, εκ των πραγμάτων οι εκλογές,- οι τοπικές- παίρνουν μια διάσταση που ξεπερνά τα όρια των δημοτικών εκλογών. Σε λίγο θα τις μεταδίδει και το B.B.C.

-Τις εκλογές τις μετέδιδε το BBC και ξέρεις γιατί; Διότι οι ξένοι, οι δανειστές και κουμανταδώροι μας δηλαδή, ενδιαφέρονταν περισσότερο από εμάς για το αν όντως θα γίνουν ή όχι εθνικές εκλογές.Ήδη τα spread πέφτουν μέσα σε λίγες μόλις ώρες επειδή βγήκε ο Ζορζ και απέκλεισε (τουλάχιστον για την ώρα) το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών.Τελικά ποιος έχασε; Μάλλον εμείς, όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Οι αμφιβολίες

-Το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό τα ΜΜΕ διαφημίζουν την αποχή με είχε βάλει σε σκέψεις. Μάλλον όμως, μόνο με την αποχή μπορεί να γίνει δουλειά. Το δίλημμα που απορρέει από τον λογικό αντίλογο, ότι απέχοντας, ναι μεν κάτι "λέμε", όμως εμμέσως ενισχύουμε αυτούς που θα ψηφίσουν οι "κολλημένοι", δεν πρέπει να μας απασχολεί. Το ότι πολλοί δυσαρεστημένοι, ακόμη και πολλοί που διαφωνούν με την όλη διαδικασία της εκλογικής παρωδίας, θα πάνε και θα ψηφίσουν τους υποστηριζόμενους από τα μικρά κόμματα ή ανεξάρτητους είναι ένα πρόβλημα. Αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε. Χθες 50% αποχή, σήμερα 60%, αύριο 70%... και μετά τα λέμε…

-Σήμερα, το θέμα του Μνημονίου δεν το βάζει στην ατζέντα ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς, ο Τσίπρας ή το ΚΚΕ. Το βάζει η ίδια η ζωή. Ας σκεφτούμε τα δύο πιο ακραία ενδεχόμενα, στο ένα το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ κερδίζει όλους τους δήμους και περιφέρειες, στο άλλο τους χάνει. Με ποιό από τα δύο αποτελέσματα θα χαρεί η Μέρκελ, το ΔΝΤ, η ελληνική και διεθνής αντίδραση;

Οι ναι μεν αλλά

-Ναι, νταξ, να ψηφίσουμε, αλλά να βγάλουμε το κάτι τις μας βρε αδερφέ... ένα διορισμό, να μας νοικιάσει το ερείπιο καμμιά δημοτική επιχείρηση, να πάρουμε τη διευθέτηση του ρέματος της Κάτω Κουκουνάρας, να μπεί εκείνο το χωράφι του προπάππου στο σχέδιο... αλλέως πως και γιατί να χάσω το φραπόγαλο και να μην το παίξω και καλά τσαμπουκαλής επαναστάτης που δε μασάω και τους έχω όλους τους πολιτικάντηδες(*)

-Υπάρχουν και εκείνοι που δεν θέλουν να ψηφίσουν κανέναν γιατί νιώθουν ότι δεν τους αντιπροσωπεύει κανένας. Εκείνοι που δεν θέλουν να ρίξουν ψήφο λύπησης ("ας βγεί ο καημένος")και εκείνοι που δεν θέλουν να ψηφίσουν κάποιον για να μην βγει ο άλλος. Τέλος, υπάρχουν και οι υπεραισιόδοξοι που πιστεύουν ότι μια μεγάλη αποχή θα κινητοποιήσει κάποιους που σιχαίνονται να μπουν στο παρόν πολιτικό σκηνικό. Αυτοί λοιπόν μπορεί να θεωρούν ότι το 57% στην Αθήνα είναι νίκη.

-Και οι υποψήφιοι από την ίδιαν κοινωνία βγαίνουν. Τι σε κάνει λοιπόν να πιστεύεις ότι μπορούν να βγουν άλλοι που να'ναι καλοί;

- Είναι αλήθεια ότι ο λαός, ο μέσος πολίτης, έχει απογοητευτεί και δικαίως από την πολιτική, τους πολιτικούς και τα κόμματα, για την διαφθορά τους, την διαπλοκή, την διγλωσσία τους.

-Η ψήφος στα μικρά κόμματα δεν είναι η αποδοχή της ιστορικής μας κατάντιας; Στο ίδιο εκλογικό σύστημα δεν μετέχουν και αυτά;

-Το θέμα είναι ποιος θα κυβερνήσει ή ποιος θα έχει τα χέρια του καθαρά από το επόμενο έγκλημα;

-Η αποχή πρέπει να είναι συνειδητή πολιτική πράξη αλλιώς είναι ακριβώς ίδια με την συμμετοχή στην ψηφοφορία.

-Δεν έχω απαντήσεις να δώσω, απέναντι σε παράλογα, αντιφατικά μηνύματα, άλλωστε οι επικοινωνιολόγοι, μετρούν αριθμούς και μόνο.

Απόψεις για το αν η αποχή είναι σωστή κίνηση, ή όχι.

-Ο Μάρξ είπε, πως "αν οι εκλογες άλλαζαν κάτι, θα ήταν παράνομες".

-Οι αναλυτές τσουβαλιάζουν μαζί άκυρα, λευκά, και αποχή, μάλιστα, με αρκετή δόση απαξίας επικαλούμενοι μέχρι και αρχαία ρητά! (Πχ "Όποιος δεν συμμετέχει στα κοινά, είναι άτιμος!", ή "ιδιώτης" - με την έννοια του βλάκα.
 Πάμε ..λοιπόν πάλι την πολιτική αλφαβήτα:
• Λευκο ίσον "Συμμετέχω στη διαδικασία, αλλα δεν βρίσκω υποψήφιο της αρεσκείας μου".
• Άκυρο ίσον "Συμμετέχω στη διαδικασία, αλλα θέλω να σας βρίσω, επειδή δεν θεωρώ πως μπορεί να βρεθεί ικανος υποψήφιος, ακόμη και απ' τους μη θέσαντες υποψηφιότητα.".
• Και η αποχή σημαίνει είτε στάση "απολιτίκ", είτε συνειδητό φτύσιμο της όλης διαδικασίας.

Oι υποψιασμένοι

-Δεν πιστεύω πως οι εκλογές αλλάζουν τον κόσμο… Ούτε σταματάνε μνημόνια και τους σχεδιασμούς των καπιταλιστών. Γι’ αυτό και δεν θεωρώ ούτε χαμένη ψήφο, ούτε «πλάγια υποστήριξη του δικομματισμού» την αποχή και το άκυρο. Αλλά ούτε είναι και στήριξη του συστήματος αν «συμμετέχεις στο συστημικό εκλογικό πανηγυράκι».

-Όσοι αναζητούν «σωστά» ποσοστά για να επιβιώσουν, δεν αξίζουν πολιτικής επιβίωσης. Έχουν πάρει στραβά την υπόθεση της αριστεράς και επενδύουν στον εκλογισμό και όχι στο κίνημα και στην κοινωνική γείωση.

-Σε αυτές τις εκλογές δε θα κριθεί ούτε το μνημόνιο… Η «τιμωρία» του ΠΑΣΟΚ δε θα σταματήσει τους καπιταλιστικούς σχεδιασμούς… όπως και η συντριβή του Καραμανλή και της ΝΔ πριν από ένα χρόνο δε σταμάτησε την αστική αντεπίθεση.

-Ολα αρχίζουν να γίνονται συναρπαστικά, η αποχή,τα λευκά και άκυρα, η”αδέσποτη ψήφος”, θα κάνει πολλούς σχεδόν όλους να ανησυχούν…

-Ποιοί ήταν αυτοί που απείχαν; Είναι άραγε μόνο οι οπαδοί του ΚΚΕ (μ-λ)της εξωκοινοβουλευτικής οργάνωσης που καλούσε με καμπάνια σε αποχή από τις εκλογές; Μήπως είναι αναρχικοί και αντιεξουσιαστές; Γιατί οι αναρχικοί έχουν ως άποψη την αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες. Μάλλον απίθανο ξαφνικά το 50% του ελληνικού λαού να ασπάστηκαν τις απόψεις του Μπακούνιν, του Μαλατέστα και του Ντουρούτι.

-Όλα αυτά τα υπεραπλουστευτικά διλήμματα και οι φόβοι, είναι που εκμεταλλεύονται κάποιοι για να αυξήσουν την πολιτική τους δύναμη.

-Σε ένα παρανοικό περιβάλλον και με την κατάντια του πολιτικού συστήματος να καταγράφεται καθημερινά, μέ διάφορους τρόπους ποιοί είναι οι λογικοί, οι υγιείς ;..και ποιοί είναι οι ανεύθυνοι και αδιάφθοροι; Έχουμε 50% αποχή και μιλάμε για πολίτες που είναι αδιάφοροι και δεν ψηφίζουν;

-Δεν είμαι γενικώς κατά του να πηγαίνει να ψηφίζει όποιος θέλει, αλλά στη συγκυρία της Κατοχής και σε εκλογές για το Διαμελισμό της χώρας η αποχή έρχεται φυσική και αβίαστη. Αλλώστε όλοι συναίνεσαν στη "λύση" των δεσμών στους έλληνες, αλλοιώς δεν θα διακινδύνευε τα λεφτά της καμμία τρόϊκα και κανένα ΔΝΤ...Θα ανησυχούσα αν δεν απήχαμε.

-ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΩΝ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ ΜΑΣ .ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΨΗΦΩΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΧΙΤ POLL...

-ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛEΣΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ...

-Δεν έχω απαντήσεις να δώσω, απέναντι σε παράλογα, αντιφατικά μηνύματα, άλλωστε οι επικοινωνιολόγοι, μετρούν αριθμούς και μόνο.

Οι φοβισμένοι

-Λέω ΝΑΙ στο «μνημόνιο και υποστηρίζω την επιτήρηση και τις υποδείξεις των εντεταλμένων της τρόικας για συμμόρφωση στα συμπεφωνημένα σε αυτό. Και τούτο γιατί: Δεν θέλω η Ελλάδα να εισέλθει σε κατάσταση « γενικής απορρύθμισης»

Εδώ σίγουρα έχει βάλει το χέρι του το φάντασμα του πληκρολογίου.

-Πολλά συγχαρητήρια στους εκκωφαντικά αφελείς, που ειλικρινά πιστεύουν στην αποχή ως ιδεολογία.

-Μαύρη είν' η ψήφος στα κουφά.

-Κανείς από εσάς δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει [να εκφέρει δημόσια άποψη] για όσα ακολουθήσουν. Γιατί να σεβαστώ μια κρίση που δε στηρίζεται σε συμμετοχή; [Τουτέστιν , τράβα να πεις τον πόνο σου στον Big Brother ρε π*π*ρ*. ]

-Η Δημοκρατία επιβάλλει "υποταγή" στο αποτέλεσμα της [ρευστής] πλειοψηφίας. Επίσης στηρίζεται σε μία δομή οργάνων [Δεν αποφασίζει ο λαός δια βοής δηλαδή. Συγγνώμη που σας ξυπνάω].

-Πολύ φοβάμαι πως ναι κι αυτό επειδή , όπως πολλάκις έχω αναφέρει, δεν υπάρχει σοβαρή εναλλακτική. Από την άλλη, Πρόεδρε μη ξανοίγεσαι. Με τόση αποχή και τόση μετανάστευση εκτός Ελλάδας, δεν είναι να κορδώνεσαι.

-Δεν συνηθίζουμε να παίρνουμε θέση ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων αλλά αυτή την φορά η επιλογή που σας προτείνουμε θα πρέπει να θεωρείται μονόδρομος.

-[Διάβασα πριν λίγο στο Buzz πως ο Σαμαράς έχει την εκπληκτική ικανότητα να σου δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα ακόμη και αν διαβάζει συνταγές μαγειρικής. Το βρήκα hilarious]

-Οι εκπομπές μας μετα απο μια μακρα απουσια ,,συνεχιζονται στον παλμο των Νοεμβριανων επαναστατικων επάλξεων ...ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,,,, ΚΑΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ,ΑΜΩΝΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΨΗΦΟΦΟΡΕ ΑΝΑΛΟΓΙΣΟΥ ΤΟΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ .. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ!! ...ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΑΥΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΡΗΜΗΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΟΥ , ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΤΕΡΕΙ ΤΟΥΤΗ ΕΔΩ Η ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ...
Των Ταξιαρχών σήμερα. Βοήθεια μας,και συνεχίζουμε.

Οι θανατοτρομολάγνοι

-Η ψήφος ειναι πολιτικό δικαίωμα! πόσοι άνδρες και γυναίκες έχουν πεθάνει για αυτό;

-ότι κι αν ψηφίζουν η μοίρα τους δεν αλλάζει!

-Οσοι πήγαν θάλασσα ή για ούζα,κανόνισαν την πορεία αυτής της χώρας και για τα δεινά που θα έρθουν πολύ σύντομα. Μπράβο παίδες τα συγχαρητήρια μου.Είμαστε όλοι άξιοι της μοίρας μας.

-Ο κόσμος θα συνεχίσει να γυρίζει και χωρίς τους απέχοντες. H ενοχή είναι όλη δική τους. Αρκετά κρίματα φορτωθήκαμε ήδη.

-Τόση βλακεία κουβαλάτε που ποτέ σας δεν ελευθερωθήκατε από
τους ζυγούς και από ότι αποδείχθηκε τους νοσταλγείτε κι όλας!

-Η Ιστορία είναι αμείλικτη

-Δεν αμφισβητώ τα ευγενή κίνητρα μιας μερίδας τουλάχιστο των απεχόντων. Ιστορικά, ο πιο γνωστός οπαδός της αποχής ήταν ο Πόντιος Πιλάτος. Δεν έμεινε όμως γνωστός γιατί απέφυγε να βάψει τα χέρια του στο αίμα, αλλά γιατί επέτρεψε τη Σταύρωση.

- Είναι εμφανή τα σημάδια φόβου, τρόμου, απελπισίας, απόγνωσης και απογοήτευσης του μέσου πολίτη από την ανάλγητη επέλαση των «νεοταξικών ορδών» του νεοΠΑΣΟΚ το τελευταίο εξάμηνο.Δεν είναι η αποχή όμως ο τρόπος και μέθοδος αποτροπής των παραπάνω.

Οι διαπιστώσεις

-Καλημέρα από την υπό κατοχή πατρίδα.

-Παλιά την κατοχή την πολεμούσαμε. Πλέον μας καλούν να την υπερψηφίσουμε.

-Οι Έλληνες δεν θέλουν πια να κυβερνώνται από Έλληνες" ( Επιτέλους κάπου καταλήξαμε).

-Λίγη περηφάνια, τουλάχιστον στο φινάλε.

-Η Χορηγία αλλοιώνει συνειδήσεις.

-Η Αποχή είναι .... φυγή.

-Πανελλαδική πρωτοτυπία αποτελεί η περίπτωση του ευρισκόμενου από τον περασμένο Ιούλιο σε αργία, επ' αόριστον, με εντολή του υπουργείου Εσωτερικών, πρώην δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου, ο οποίος παρά τις αμετάκλητες καταδίκες του και τις παραπομπές του σε δίκες για πλήθος σοβαρών αδικημάτων...

- Είναι γνωστά τα συναισθήματα αηδίας και αποστροφής μεγάλης μερίδας πολιτών για το πολιτικό σύστημα.

- Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, η αποχή σημαίνει αδιαφορία μεν, αλλά όχι και αντικυβερνητική ψήφος. Άρα στην ουσία το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κυβερνήσει με ακόμα ισχυρότερη λαϊκή εντολή.
-Σύμφωνα με τη ΝΔ, η αποχή σημαίνει αντιμνημονιακή ψήφος κατά της κυβέρνησης. Άρα η ΝΔ στην ουσία πήρε 70%. (Υποθέτω είναι το ίδιο μοντέλο μαθηματικών με το οποίο η ΝΔ θα μηδενίσει το έλλειμμα της χώρας μέσα σε ένα χρόνο).
-Σύμφωνα με το ΚΚΕ, αποχή σημαίνει απαξίωση των δύο κομμάτων. Άρα το ΚΚΕ στην ουσία πήρε 50% και στις επόμενες βουλευτικές είναι έτοιμο να κυβερνήσει.
-Σύμφωνα με το ΛΑΟΣ, ο ελληνικός λαός δε γουστάρει δημοκρατία, οπότε γιατί να μην βγουν τα τανκς στους δρόμους μία ώρα αρχύτερα;
-Σύμφωνα με τον κ. Δημαρά, ο αγώνας τώρα ξεκινάει.
-Σύμφωνα με τους απέχοντες, η αποχή «έτριξε τα δόντια» στο πολιτικό σύστημα, οπότε μπορούν να συνεχίσουν να πίνουν τη ιδεολογική φραπεδούμπα τους, στον επαναστατικό καναπέ τους, με πεντακάθαρη συνείδηση.
-Και φυσικά από το πολύ «τρίξιμο» των δοντιών, ο κ. Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής κερδίζει επάξια μία έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο των Αθηνών, με πραγματικό ποσοστό 2,25%. Οι «αγανακτισμένοι κάτοικοι» του Αγ. Παντελεήμονα θα έχουν πλέον επίσημο εκπρόσωπο στον Δήμο.
Να λυθεί παρακαλώ το παραπάνω σύστημα εξισώσεων ως προς τις πραγματικές ανάγκες της χώρας.

Τα αταξινόμητα, πότε συμπεράσματα και πότε παραληρήματα.

-Η αποχή αποτελεί έλλειψη δημοκρατικής συνείδησης.

-Η Δημοκρατία δε δημοκρατείται.

-Οι μισθοί και οι συντάξεις φεύγουν οι Μ.Κ.Ο…έρχονται.

-στο 2ο γύρο οι δεξιοί υποψήφιοι με ανεξαρτητο-δεξιούς.

-O Κανένας Δήμαρχος κι ο Καθένας Περιφερειάρχης!

-Χθες ο κ. Παπούλιας, κούνησε το δάχτυλο, στους απέχοντες, τους λοιδόρησε για τον ...καναπέ. Μόνο που δεν κατάλαβε ότι άλλο ρήμα είναι το αποδοκιμάζω και άλλο ρήμα είναι το απεχθάνομαι.

-Επίσης, πολλά συγχαρητήρια στα παραδημοσιογραφάκια των μπλογκ και πάλι. Μην το κάνετε τόσο βούκινο ότι εκτός από κρατικοδίαιτοι είστε και πράκτορες του παρακράτους.

-Η συντριπτική πλειοψηφία όλων όσοι απείχαν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν οι ίδιοι που στις προηγούμενες εκλόγες ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ & ΝΔ. Αυτοί και τα παιδιά τους ξαφνικά ανακάλυψαν ότι το πολιτικό σύστημα (sic) τους εξαπατά, τους κοροϊδεύει. (δικό μου σχόλιο:το (sic) που κολλάει;)

-Πολύ θα ήθελα η αποχή αυτή να ήταν μια συνειδητή πολιτική πράξη. Ομως δεν είναι. Είναι πράξη χαβαλέ, αδιαφορίας και ωχαδερφισμού. Πράξη ενός κακομαθημένου λαού που επειδή ήρθε η στιγμή αρκετοί (ίσως και πολλοί...) να ξεβολευτούν αποφάσισαν να "τιμωρήσουν" τα κόμματα που τόσα χρόνια τους βόλευε.

-Δεν με ενοχλεί καθόλου που οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες εξελέγησαν με μικρή συμμετοχή, καθόλου δεν με ενοχλεί. Το αντίθετο μπορώ να σας πω. Τόσα χρόνια που ο "λαός" συμμετείχε έβγαιναν δήμαρχοι οι Αβραμόπουλοι και οι Παπαγεωργόπουλοι.

-H αποχή είναι βλακεία με επίφαση ψευτομαγκιάς και χαζοκουλτούρας. Μόνο αν έχεις αντικειμενική αδυναμία μπορείς να απέχεις.

-Φίλε μου.Οι ψήφοι είναι σαν τα εκατομμύρια. Δεν πρέπει μόνο να τους πάρεις πρέπει και να ξέρεις τι να τους κάνεις για να τους διατηρήσεις.Έτσι το αποτέλεσμα των εκλογών θα το δούμε μετά από μήνες ή...

-οι όψιμοι "εξεγερμένοι" ρουσφετοπολίτες.

-το blogging έχει γεμίσει στρατευμένα έμμισθα σκουπίδια.

Ο λογαριασμός.

-Όταν τα σημαντικά ζητήματα που έχουν επιπτώσεις στη ζωή ενός ατόμου αποφασίζονται από κάποιον άλλο, δεν έχει καμιά διαφορά για το άτομο εάν αυτός ο κάποιος άλλος είναι βασιλιάς, δικτάτορας, ή η κοινωνία στην πλειοψηφία της»

-Αποχή-ξεαποχή... αυτοί ξαναβγήκαν άρχοντες, άρα δικαίως πανηγυρίζουν.

-Όλα τα πολιτεύματα χρησιμοποίησαν, καπηλεύτηκαν, γελοιοποίησαν την Δημοκρατία. Αλλά όλα έδρασαν με αυτή σαν παντιέρα... Μόνο ο Φασισμός την απαρνήθηκε πραγματικά.

-Σε τούτη την εκλογική αναμέτρηση, εκφράστηκε από τον έναν στους δύο του εκλογικού σώματος, ότι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο αρνείται να δεχθεί τα επιβαλλόμενα μέτρα.
Και ειδικά
-Στον δήμο της Αθήνας η αποχή ξεπέρασε το 55%, στη Θεσσαλονίκη το 46%, στην Αττική το 45% και στο σύνολο της επικράτειας το 40%, ενώ στην περιφέρεια Αττικής οι εκλεκτοί των δύο μεγάλων κομμάτων δεν ξεπέρασαν το 45% και οι δύο μαζί. Παράλληλα, τα άκυρα–λευκά –η ενεργός απόρριψη– έφτασαν το ιστορικό ρεκόρ του 9%! Σύνολο απόρριψης 50%!
-10,52% ήταν το πραγματικό ποσοστό της ΝΔ στην περιφέρεια Αττικής ,λίγο ψηλότερο από το 8,15% του Δημαρά και αυτό το θεωρεί αναγέννηση;
Για την ιστορία: στο Δήμο Αθηναίων: συμμετείχε το 43% και με την αφαίρεση του 8% των άκυρων/λευκών καταλήγουμε στο ότι ο Κακλαμάνης πήρε 13,84% του 35%.
- Το ΠΑΣΟΚ έχασε 1.135.031 ψηφοφόρους,η ΝΔ ,527.412 ψηφοφόρους και το ΛΑΟΣ 167.365 ψηφοφόρους.
- Το ΚΚΕ ανέβηκε σε ποσοστό, κυρίως λόγω αποχής και λιγότερο σε ψήφους. Δύο σημαδιακά ποσοστά υποψηφίων στο δήμο της Αθήνας, Αμυράς 7,35% και κυρίως ο ακροδεξιός Μιχαλολιάκος 5,3%, λίγο πιο κάτω από την υποψήφιο του «ενωμένου» Σύριζα! Το μεταναστευτικό που οι «προοδευτικοί» είχαν εξορίσει στο πυρ το εξώτερο, εισβάλει με την πιο άσχημη γκριμάτσα του στην κεντρική πολιτική σκηνή.

-Η Ελλάδα είναι ώριμη για να δεχτεί κάτι καινούργιο, με τη διαφορά ότι ακόμα αυτό γίνεται δια του αρνητικού τρόπου, έχει απορρίψει το παλιό ή μάλλον αρχίζει μαζικά να το απορρίπτει, αλλά δεν μπορεί ακόμα να γεννήσει το καινούργιο, και έτσι ψηφίζει αρνητικά.

-Επιστρατεύτηκαν όλα τα εκβιαστικά διλήμματα, μπήκαν μπροστά όλες οι μέθοδες παραπληροφόρησης, αποπροσανατολισμού, και παρ΄όλα αυτά, ο δικομματισμός περιορίστηκε στο 40%.

-Κατάμουτρα μας λέει ο μπάτλερ ότι την ψήφο μας την έχουν γραμμένη, δεν μετράει, την ερμηνεύουν κατά το δοκούν,την εισπράττουν και την καταμετρούν, τόσο όσο εξυπηρετεί τα σχέδιά τους.Τα μαθηματικά έχουν πλέον άλλη ερμηνεία στα χέρια τους και η ψήφος μας το τελευταίο δημοκρατικό μας δικαίωμα, δεν έχει καμιά αξία.

-Ο πρώην Συνήγορος του Πολίτη πως πανηγυρίζει και παριστάνει τον "νικητή" Δήμαρχο με το ποσοστό του 15%; Ως νομικός τα δικαιώματα τού 85% δεν τα "βλέπει" πουθενά;

-Αλαβάνος.Ο μοναδικός χαμένος των περιφερειακών εκλογών. Τι να πω, κουράγιο Αλέκο.

Η έννοια του κοινοβουλευτισμού με τον κυρίαρχο λαό να αποφασίζει στις κάλπες μας τέλειωσε! έτσι συνεχίζουμε την ανάρτηση με αφιερώματα στη
Μυστική Γνώση…...για όλους όσους αιφνιδιάστηκαν από την "Εξωγήινη Ελληνική Κρίση".
-Σε εκείνους που δεν ήξεραν πρίν από λίγους μήνες ότι το "πλοίο κατευθύνεται σε παγόβουνο" και τώρα με αυταπάρνηση και γενναιότητα "αρπάζουν το πηδάλιο" .
-Σε όσους απλά παρακολουθούν εδώ και χρόνια το πλοίο να "πηγαινοέρχεται" και καμιά φορά "χτυπάνε στη πλάτη" τους καταιδρωμένους και μουτζούρηδες στο μηχανοστάσιο, πριν αράξουν στα εστιατόρια του πλοίου με τους καπετάνιους για....μάσες...από το http://thekatantia.blogspot.com/
Αναζητείστε κείμενα σχετικά με το Νευρογλωσσικό προγραμματισμό. Γιατί να το κάνετε αυτό; Γιατί ο χάρτης δεν είναι ποτέ το έδαφος.
Και οι μυστικές οδηγίες για να τους μοιάσετε.
Αφιερωμένο εξαιρετικά στις εκλογές και σε όλους τους Μαυρογυαλούρους που βρίσκονται σε κάθε πολιτικό χώρο. Θέλετε να μιλάτε όση ώρα θέλετε χωρίς να λέτε τίποτα απολύτως και όλοι να νομίζουν πως λέτε κάτι πολύ σημαντικό ; όπως ένα βαρυσήμαντο πολιτικό λόγο ; Γιατί αυτό κάνουν συχνά. Μιμηθείτε τους.

Κλικάρετε πάνω στο κείμενο για να μεγαλώσει. Θα το χρειαστείτε.
Το κείμενο έχει 18 ορίζόντιες γραμμές και 4 κάθετες στηλες.
Κάθε Γραμμή έχει 4 στήλες. Ξεκινείστε από την γραμμή 1 και την στηλη 1, το " Κυρίες και κύριοι",και μετά πηγαίνετε και διαβάσετε όπου θέλετε στη στηλη 2. Σε όποια γραμμή επιθυμείτε. Μετά πάλι σε όποια γραμμή θέλετε από την στήλη 3 , στη στήλη 4. . ..μετα πάλι στη στήλη 1 όπου θέλετε, σε όποια γραμμή κ.ο.κ. Θα δείτε ότι θα μιλάτε για όση ώρα θέλετε. Αρκεί να ακολουθείτε τις στήλες τυχαία.
Συμβουλή : Αποφύγετε τους ανοιχτούς χώρους! Ο κόσμος είναι πλέον υποψιασμένος, αυτά πέρναγαν πριν κάμποσα χρόνια. Μη φάτε κανένα ζαρζαβατικό ή κανένα γιαουρτάκι !
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το κείμενο δεν ειναι δικό μου λέει ο μπλόγκερ από το gomahttp://gipgoma.blogspot.com/ Μου το έδωσαν πριν βγω στη σύνταξη κάτι "συνδικάλες", παλιές καραβάνες στους κομματικούς χώρους.
Κεντρικό συμπέρασμα:
-Άμα θέλεις πραγματικά να βρεις ενόχους, μην ψάχνεις πράξεις και νόμους. Ψάξε το χρήμα. Στο "σκληρό" καπιταλισμό, που είναι σκληρός αλλά αποτελεσματικός, οι άνθρωποι που το έχουν λύσει, λένε: follow the money. Αν όλα τα παραπάνω δεν σας διαφώτισαν σχετικά με το τι είχε να επιλέξει το εκλογικό σώμα, δοκιμάστε επιπλέον ανθρωπολογική ανάλυση στο :
"Ανάλυσέ τους"
από τον simple man 08/12/2009
Απολογία: πολλά "δυνατά" σχόλια δεν τα συμπεριέλαβα και έπεσε λογοκρισία και στα κείμενα, γιατί παθαίνω κάτι με τις αθυροστομίες. Ναι τις διαβάζω και τις χαίρομαι, αλλά δεν θέλω να τις ξαναδώ. Σονόρα. Για μια ακόμη φορά δεν έχω κρατήσει τις πληροφορίες προέλευσης για τις φωτογραφίες.
Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων.
Γράψτε ένα σχόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.