Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Δευκαλίωνες για μια μέρα

Video of refugee boat smashed in storm near Australia's Christmas Island


http://www.youtube.com/watch?v=UQgnowK93ks
Η Βίβλος και οι ιστορίες της για τις πλημμύρες και τις αλλαγές που προκάλεσαν, είναι "μυθεύματα" για τους περισσότερους από εμάς, παραμύθια για συμβόλαια του θεού με άλλους λαούς και "νεκρές" παραδόσεις. 
Όμως πέρα από τον έλεγχό μας και τις προβλέψεις μας, ρωγμές από τα βάθη της γης επιτρέπουν σε καταστροφικές δυνάμεις να αναδυθούν στο περιβάλλον, και ακόμη και οι ουρανοί έχουν ανοίξει όχι μόνο συμβολικά. Τα ρήγματα και η διάσπαση εκτός από τη φύση, εμφανίζονται παντού, από τα Εγώ των ανθρώπων μέχρι τα κόμματα και τα έθνη. Αλλά το μεγαλύτερο σχίσμα συμβαίνει ανάμεσα στις αντιλήψεις των ανθρώπων και τις περιστάσεις.  Η δύναμη αλλάζει χέρια, οι προστατευτικές δομές δεν λειτουργούν πια, και η αξιοπιστία δοκιμάζεται σε όλα τα επίπεδα από τους ηγέτες, μέχρι τους μεγάλους διεθνείς οργανισμούς που περνούν στο τέλος τους δυσφημισμένοι από τις ίδιες τους τις επιλογές. Η εγκατάλειψη δε του ελέγχου και της διοίκησης των κρατών από τους κυβερνώντες στα χέρια της πιο αόριστης οικονομικής ελιτ ή «Οίκους Αξιολόγησης» δεν αμφισβητείται πια, και καθημερινά επιβεβαιώνεται. 
Ο "Βασιλιάς του Κόσμου" γίνεται καταραμένος, η αίγλη του αμαυρώνεται από τα συντρίμμια και τα σπασμένα όρια, από την έλλειψη διορατικότητας να προστατεύσει το λαό του.  Οι ειδήσεις μας υπενθυμίζουν ότι οι ήρωες ξεχνιούνται σε μια ώρα και μπαίνουν στο παρασκήνιο, γιατί ο τροχός γυρίζει με ταχύτητα στην βίαιη εικόνα ενός άλλου σημείου του πλανήτη, την ίδια στιγμή που οι πρακτικές του δυτικού κατεστημένου αναιρούν κάθε βεβαιότητα, και κάθε ασφάλεια, οικονομική και προσωπική. Όσο η αξιοπιστία του συστήματος λιγοστεύει, και τα παραδοσιακά σύνορα παραβιάζονται, τόσο πιο  έντονα διαμορφώνεται το  ερώτημα «ποιός -και τι κατέχει την εξουσία» σε πλανητικό επίπεδο.  Και εμείς, που πάμε; Ποιοί θα είμαστε αύριο; Η ικανότητα να παραμείνουμε ισχυροί ή ακόμη και να επιβιώσουμε δοκιμάζεται, όπως και οι φυσικοί πόροι που ακολουθούν περίεργες καμπύλες στους πίνακες γραφικών. 
Στην εξίσωση φύση-πόροι και διαχείριση, η φύση γίνεται πλέον ο μεγαλύτερος άγνωστος συντελεστής, περισσότερο απ’ όσο οι άνθρωποι συνειδητοποιούν. 
Οι ημέρες της αφθονίας και της ξεγνοιασιάς τελείωσαν, και οι ιστορίες για παλαιότερες κρίσεις διαγράφουν νέα δρομολόγια.
 Νέοι φόβοι, ή για κάποιους και παλαιοί γεννώνται από την ανάγκη για  επιβίωση, και το τι επιλέγουν να κάνουν οι άνθρωποι τόσο για το καλό όσο και για το κακό,  φανερώνει με ένταση και τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης κοινωνίας . Κάποιοι, οι λιγότεροι, δείχνουν να αντιστέκονται σε αυτή τη γνώση και συντάσσονται με τους δυνατούς έχοντας για ακόμη λίγο την ευχέρεια να ακολουθήσουν οικείες διαδρομές. Δικτυωμένοι, εισηγμένοι, πλούσιοι, ή απλά αυτιστικοί ακολουθούν από ρουτίνα την παρόρμηση να επαναλάβουν τις ίδιες πρακτικές, γεγονός που τους φέρνει πολύ γρήγορα στο πεδίο βολής των άλλων,αλλά και τους υποχρεώνει να κλειστούν στον μικρόκοσμό τους. Και οι λέξεις -παγκόσμια επιτήρηση -καρτέλ και γκέτο ακούγονται όλο και συχνότερα, αντικαθιστώντας τις-ενώσεις-Κοινότητα-συμμετοχή- δημοκρατία-κοινοβούλιο-πολιτικός κόσμος-επιχειρήσεις-πρωτοβουλίες. Και τώρα πια όλοι ξέρουμε:ότι η ασφάλεια που απολαμβάνουμε αγοράστηκε με το αίμα κάποιων άλλων.
Και τι να πει κάποιος στα επόμενα παιδιά; στα παιδιά του; Με τι τρόπο; Πώς θα τελειώσει αυτό; Κανείς δεν ξέρει .. .Πού θα μας οδηγήσει; Δεν είμαστε σίγουροι. Τι να κάνουμε;
Να αρχίσουμε να μοιραζόμαστε εκείνα που καταλαβαίνουμε, όσο είναι δυνατό αυτό, για χάρη της συνέχειας μας . . . και να αρχίσουμε να το κάνουμε από Σήμερα και από Τώρα. Αν και διαθέτουμε σαν λαός μια πλούσια μυθολογική παράδοση, οι περισσότεροι δεν είμαστε κοινωνοί της. Ας αφήσουμε το Νώε και ας θυμηθούμε τον Δευκαλίωνα, την Πύρρα και την περιπέτειά τους. Πως άρχισε; που κατέληξε; τι μας λέει σήμερα;
Οι πράξεις του καθενός ας είναι μια απάντηση στη βαρβαρότητα.
Γιατί ο πόλεμος τώρα αρχίζει όπως είπε και η κ. Παπαρήγα επισήμως, αλλά και πολλοί απ'όσους συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, έτσι ένιωσαν σήμερα. Εχουμε ΠΟΛΕΜΟ.
 Αυτή την στιγμή το πεδίο των μαχών είναι η Πατησίων και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις …. γράφει  εδώ:http://tsak-giorgis.blogspot.com/2010/12/blog-post_8875.html 

Στο ίδιο ιστολόγιο θα βρείτε και χρηστικές πληροφορίες για: Δακρυγόνα και πως θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την δραστικότητα τους. 
Γράφει η Ροδιά:Ούτε ένα κανάλι να δείχνει ζωντανά; Τυχαίο ε, δεν νομίζω! 
Τα νέα για τη διαδήλωση μέσω BBC ( παλι καλα!) κλίκστο σύνδεσμο να δείτε το video. Από την ταράτσα του ξενοδοχείου Μ. Βρετανία, υποθέτω. Προσέξτε στο 1:00 λεπτό αστυνομικό να βοηθά διαδηλωτή να σηκωθεί και να τον χτυπά φιλικά στον ώμο.
 Άλλα ήθη; Μακάρι. Στο τέλος του βίντεο διακρίνεται καθαρά και ο σκύλος της πλατείας!
Συνέχεια εδώ: http://rodiat7.blogspot.com/2010/12/bbc.html
Δεν ξέρω τι καταλάβατε εσείς, αλλά είναι φανερή η παγίδευση του κόσμου.
Στην πραγματικότητα, όμως, δεν υπάρχουν ούτε νικητές ούτε ηττημένοι: στους εμφυλίους δεν υπάρχουν θριαμβευτές.Υπάρχουν αγωνιστές που μετατρέπονται σε μηχανές ολέθρου.
Τραυματίας από τις 7/12/2010.
Τα θύματα στη ζωή και στην ιστορία συνήθως εξελίσσονται σε θύτες. Εδώ τι είναι;


Σοβαρά επεισόδια στιγμάτισαν τις απεργιακές συγκεντρώσεις της 15ης Δεκεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ από ρίψη πέτρας  τραυματίστηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης. Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:«Ο προπηλακισμός κάθε προσώπου, οποτεδήποτε και αν γίνει, είναι απαράδεκτος και καταδικαστέος». http://www.protothema.gr/
Και η βία συνεχίζεται εδώ και αλλού.
Όργιο κρατικής βίας .
Της ΚΑΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ
http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,id=30724868,38746244
Γιατροί του ΕΣΥ που περιέθαλψαν τους τραυματίες από τις πορείες της 6ης Δεκέμβρη 2010 και ο Ιατρικός Σύλλογος μιλούν για ανησυχητικά φαινόμενα αστυνομικής βίας και ζητούν να διεξαχθεί έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθεί η ΕΛ.ΑΣ. «Όταν ένας αστυνομικός χτυπάει τόσο δυνατά, ή είναι ανεκπαίδευτος ή υπάρχει σχέδιο» λένε χαρακτηριστικά οι γιατροί. Μεσημέρι Δευτέρας, στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, υπολογίζεται ότι περίπου 45 άτομα επισκέφθηκαν διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας το βράδυ της Δευτέρας. Πολλοί είχαν παρουσιάσει αναπνευστικά, δερματολογικά και οφθαλμολογικά προβλήματα λόγω της χρήση χημικών. 
Αντίστοιχα, στην επέτειο του Πολυτεχνείου, οι τραυματίες έφτασαν συνολικά τους 150. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) αναφέρεται σε περιστατικά με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, με δύο άτομα να νοσηλεύονται στο ΚΑΤ, και καλεί την κυβέρνηση να ερευνήσει τις καταγγελίες. Συνέχεια στο http://tvxs.gr/news/

Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010
Απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος αστυνομικών θα διερευνήσει ο εισαγγελέας! 
Στη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης οδήγησαν τα επεισόδια που σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα στην Κερατέα, έπειτα από σχετική παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ελένης Ράικου. Συνέχεια:
Τελευταία ενημέρωση: 22:38 Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010
Συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων που εναντιώνονται στην κατασκευή ΧΥΤΑ, στην περιοχή του Ομβριοκάστρου. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ εκτός από δακρυγόνα χρησιμοποίησαν, για πρώτη φορά, και μηχάνημα εκτόξευσης νερού κατά των συγκεντρωμένων.
Πέμπτη ημέρα επεισοδίων στην Κερατέα-Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010.
Νέες συμπλοκές σημειώνονται για πέμπτη συνεχή ημέρα ανάμεσα σε κατοίκους της περιοχής της Κερατέας και αστυνομικές δυνάμεις.
ΚΕΡΑΤΕΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΥΓ. φανταστείτε λέει πως σε λίγο καιρό η πιο κερδοφόρα επιχείρηση της χώρας να είναι η "φιλοξενία" των σκουπιδιών της ευρώπης...
Ανέβηκε από  http://uhuru66.blogspot.com/.
Σοβαρά επεισόδια με 100 τραυματίες στην Ιταλία
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010, 04:57 
Περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε Ιταλούς αστυνομικούς και διαδηλωτές οι οποίοι αποπειράθηκαν να κάνουν έφοδο σε κτήρια του κοινοβουλίου. Τουλάχιστον 22 διαδηλωτές διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ενώ στους τραυματίες περιλαμβάνονται 57 αστυνομικοί.
Τα επεισόδια ξέσπασαν την ώρα που στα δύο σώματα της Βουλής διεξάγονταν συνεδριάσεις για τις ψηφοφορίες που τελικά εξασφάλισαν την παραμονή της συντηρητικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην εξουσία. 
Φοιτητές είχαν ζητήσει άδεια για μια ειρηνική πορεία στους δρόμους της πρωτεύουσας, ωστόσο ομάδες αποκόπηκαν από το κυρίως σώμα της διαδήλωσης και προσπάθησαν να εισέλθουν σε περιοχή αποκλεισμένη από την αστυνομία, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ. Συνέχεια στο http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=221709&cid=5
Ναυάγιο με 60 μετανάστες στην Αυστραλία
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010, 06:19 
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις διάσωσης συνολικά 60 μεταναστών, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, οι οποίοι επέβαιναν σε πλοίο που ναυάγησε κοντά στο Νησί των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι μετανάστες επρόκειτο να ζητήσουν άσυλο από τις αρχές της Αυστραλίας.
Mέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 41 άνθρωποι.
ΠΗΓΉ:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=221721&cid=5
Της Αϊτής,
«Βοηθήστε μας»
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010.
Τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας ζήτησε ο πρόεδρος της Αϊτής, προκειμένου να βγει η χώρα της Καραϊβικής από το μετεκλογικό αδιέξοδο που επισκιάζει τις προσπάθειες αντιμετώπισης του σεισμού του Ιανουαρίου του 2010 και της επιδημίας χολέρας που συνεχίζει να στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. 
ΠΗΓΉ:http://www.bbc.co.uk/new.
Οι φωτογραφίες  από το garizo.blogspot.com  και το http://www.ethnos.gr/
Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο εξωτερικών ιστοσελίδων

2 σχόλια:

  1. Σαν να έχει δίκιο η Παπαρήγα! Πόλεμος και μάλιστα παγκόσμιος. Οι "συνομωσιολόγοι" διατυπώνουν διάφορες απόψεις (όλες διαφγέρουν μεταξύ τους!). 'Αλλοι αποδίδουν τα δεινά στους δυνατούς του κόσμου, άλλοι στους εβραίους, άλλοι στην λέσχη Μπίλντεμπεργκ, άλλοι στους αμερικάνους, κι άλλοι στους ...νεφελίμ και ελοχίμ! Το πιθανότερο είναι ότι τα δεινά έρχονται από τον καθένα μας ξεχωριστά και όλων μαζί οι πράξεις καταλήγουν αθροιστικά σ' αυτό που βλέπουμε σήμερα. Καμία φυσική καταστροφή δεν φτάνει τη δύναμη της καταστροφής που προέρχεται από τους κατοίκους αυτού του πλανήτη συλλογικά, όταν η παράνοια γίνεται κυρίσρχη ομαδική κατάσταση. Αυτό που συχνά λέγεται ως υπερβολή "τρελάθηκε ο κόσμος" φαίνεται ότι ξαφνικά έγινε κυριολεξία. Και το παγκόσμιο τρελοκομείο δεν είναι καθόλου αστεία κατάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρελάθηκε ο κόσμος σίγουρα, όπως λές και εσύ, γιγαντώθηκαν τα ελαττώματα και η κατάσταση είναι αφόρητη ακόμη και στις μικροκλίμακες που κινούμαστε. Έγραφε ο sible man παλιότερα:ποιο κύτταρο ξύπνησε μέσα μας;ποια κατάρα κοιμόταν τόσα χρόνια στο υποσυνείδητό μας και ένα πρωί άρχισε να ξεπηδά από τον λήθαργό της και γεμίζει τον κόσμο γύρω μας; Δεν νιώθω και πολύ καλά να το συζητώ μη νομίζεις, το αποφεύγω. Στεναχωριέμαι Ηλιότυπε και αυτολογοκρίνομαι ,πώς να γράψεις τέτοιες πληροφορίες; Η φύση παραπαίει αν όχι περισσότερο, σίγουρα όσο και η ανθρώπινη κοινωνία. Οι καταστροφές είναι εκτεταμένες μην κοιτάς που δεν το έχουμε καταλάβει ακόμη, θα το δούμε. Θα δεις πόσο θα πωλούνται σε ένα χρόνο βασικά αγαθά. Δεν ήταν έτσι πριν 20 χρόνια,τα πιο ακραία φαινόμενα είχαν μια περιοδικότητα που τώρα δεν έχουν. Όλα είναι ρευστά,και η ακεραιότητα θα είναι το βασικό ζητούμενο.Δεν το αναφέρω έτσι καθαρά στο κείμενο,που το γυροφέρνω απο καιρό, αλλά πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε και να βρούμε εναλλακτικές λύσεις όσο το δυνατόν νωρίτερα. Η αυτάρκεια σε πόρους δεν είναι καθόλου δεδομένη.Αν θές τη συνεχίζουμε την κουβέντα σε σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.