Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Παιδαγωγικές ιστορίες

Η ΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ
Ο Σαλίφ Γκουίντο είναι αγρότης από ένα χωριό του Μάλι, το Εντέ,και διηγείται πώς οι χωρικοί ανασύστησαν μια παλιά οργάνωση αγροτών, την Barahogon, η οποία για γενιές ολόκληρες ενθάρρυνε τη διατήρηση και τη διαχείριση του πλούτου που αποτελούσαν τα δέντρα όμως, οι δραστηριότητές της σταμάτησαν, όταν κηρύχθηκε παράνομο το κόψιμο των δέντρων. Πράγματι, η γαλλική αποικιακή διοίκηση διακήρυξε ότι όλα τα δέντρα αποτελούσαν ιδιοκτησία του κράτους, γεγονός που της επέτρεψε να πωλεί δικαιώματα υλοτομίας στους ξυλοκόπους.
Παρόμοιες ρυθμίσεις ίσχυσαν και μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας. Οι χωρικοί που συλλαμβάνονταν να κλαδεύουν ή να κόβουν δέντρα τιμωρούνταν. Έτσι, ξερίζωναν αμέσως τα νεαρά βλαστάρια των δέντρων μόλις φύτρωναν, για να αποφύγουν στο μέλλον τυχόν προβλήματα με τις αρχές. Η συνέχιση αυτών των πρακτικών κατά τη διάρκεια αρκετών γενεών είχε ως αποτέλεσμα να απογυμνώνεται το έδαφος και να ξεραίνεται ολοένα περισσότερο. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η κυβέρνηση του Μάλι ψήφισε νόμο με τον οποίο μεταβιβαζόταν στους αγρότες η ιδιοκτησία των δέντρων που βρίσκονταν στη γη τους. Η εξέλιξη οφείλεται πιθανότατα στο γεγονός ότι φοβήθηκε τον θυμό των αγροτών οι οποίοι, έξαλλοι από την κακομεταχείριση που υφίσταντο, είχαν σκοτώσει κάμποσους δασικούς υπαλλήλους. Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι έλαβαν γνώση του νόμου μονάχα όταν η οργάνωση Sahel Eco ξεκίνησε μια ενημερωτική εκστρατεία. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε να διαδίδεται με ταχύτατους ρυθμούς η ΥΦΑ. Κι όπως εξηγεί ο Τόνι Ρινόντο, αυστραλός γεωπόνος ιεραπόστολος, η πρωτοβουλία αυτή άρχισε να διαδίδεται στον Νίγηρα μονάχα όταν οι αρχές ανέστειλαν την ισχύ των νομοθετικών διατάξεων που απαγόρευαν την κοπή των δέντρων -για να φυτέψουν δέντρα οι αγρότες, πρέπει να έχουν και το δικαίωμα να τα κόβουν...
Σε ολόκληρη τη Δυτική Υποσαχάρια Αφρική παρατηρήθηκε το ίδιο φαινόμενο: η ΥΦΑ διαδόθηκε από στόμα σε στόμα, από αγρότη σε αγρότη κι από χωριό σε χωριό, στο βαθμό που οι άνθρωποι διαπίστωναν με τα ίδια τους τα μάτια τα θετικά της αποτελέσματα. Στο εξής, χάρη στην αγροτική δενδροκομία, είναι δυνατόν να διακρίνουμε στις δορυφορικές φωτογραφίες του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου (US Geological Survey) τη μεθόριο ανάμεσα στον Νίγηρα και στη Νιγηρία. Στην πλευρά του Νίγηρα βλέπουμε άφθονη φυτοκάλυψη του εδάφους. Αντιθέτως, στη Νιγηρία το έδαφος είναι σχεδόν γυμνό, καθώς απέτυχαν με θεαματικό τρόπο τα ευρύτατα προγράμματα φύτευσης δέντρων. Ακόμα και υπέρμαχοι της ΥΦΑ, όπως ο Ρέιτζ κι ο Ρινόντο, όταν το 2008 είδαν τις δορυφορικές αυτές λήψεις έμειναν άναυδοι. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι -μονάχα στον Νίγηρα- οι αγρότες είχαν φυτέψει 200 εκατομμύρια δέντρα και είχαν βελτιώσει την ποιότητα περίπου 3.125 τετραγωνικών χιλιομέτρων υποβαθμισμένης γης.
Απ' ό,τι αφήνουν να διαφανεί τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα, οι περιοχές του νότιου τμήματος της χώρας όπου εφαρμόζεται η αγροτική δενδροκομία, είναι εκείνες που αποδεικνύονται ανθεκτικότερες στη σημερινή ξηρασία. Ο Ρέιτζ εξηγεί ότι, επιπλέον, τα δέντρα αποτελούν ένα οικονομικό όπλο το οποίο επιτρέπει την αντιμετώπιση των συνεπειών της ξηρασίας: κατά τη διάρκεια της ξηρασίας του 2005, οι χωρικοί έκοψαν δέντρα, πούλησαν την ξυλεία και με τα χρήματα που εισέπραξαν αγόρασαν δημητριακά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΠΛΟ
Η ΥΦΑ στηρίζεται σε γνώσεις που διατίθενται δωρεάν και δεν προϋποθέτει καμία εξάρτηση από την ξένη βοήθεια. Συνεπώς, συμπεραίνει ο Ρέιτζ, είναι πολύ διαφορετική από το αναπτυξιακό μοντέλο των «χωριών της χιλιετίας» που προωθεί ο Τζέφρι Σακς, ο διευθυντής του Ινστιτούτου της Γης του Πανεπιστημίου Κολούμπια, ο οποίος διαθέτει μεγάλη διεθνή επιρροή. Το πρόγραμμα παρέχει στα χωριά αυτό που θεωρεί ως ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών που απαιτούνται για την ανάπτυξη: σύγχρονους σπόρους και λιπάσματα, γεωτρήσεις για πρόσβαση σε πόσιμο νερό, κλινικές. Ο Ρέιτζ υποστηρίζει ότι, «όσο ελκυστικό κι αν φαίνεται αυτό το όραμα για την εξάλειψη της πείνας στην Αφρική, έχει ένα πρόβλημα: δεν μπορεί να λειτουργήσει. Πράγματι, το πρόγραμμα των "Χωριών της Χιλιετίας" απαιτεί την πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων σε κάθε χωριό, καθώς και την παροχή διεθνούς βοήθειας για αρκετά χρόνια. Για όλους αυτούς τους λόγους, δεν μπορεί να αποτελέσει μια βιώσιμη λύση. Κι είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η διεθνής κοινότητα θα προσφέρει τα δισεκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για τη δημιουργία δεκάδων "Χωριών της Χιλιετίας" στην Αφρική». Οντως, μετά την οικονομική κρίση του 2008, η ξένη βοήθεια στέρεψε. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να διαδραματίσει κάποιον ρόλο: μπορεί να χρηματοδοτήσει -και μάλιστα με πολύ χαμηλό κόστος- τη διάδοση της πληροφόρησης η οποία επέτρεψε στην ΥΦΑ να κερδίσει με τόσο μεγάλη αποτελεσματικότητα τη Δυτική Υποσαχάρια Αφρική.*
Εξίσου περίεργη είναι φυσικά η επιχείρηση "μόρφωση για τροφή" (ή η αντίστοιχη "εργασία για φαγητό") που αποτελούν πρακτικές του WFP (Παγκόσμιο Πρόγραμμα για την Τροφή του ΟΗΕ). Φυσικά η μόρφωση ή η εκπαίδευση μπορούν να συνδράμουν ώστε να απαλλαγούν σταδιακά οι άνθρωποι αυτοί από τη φτώχεια. Όμως το τι είδους μόρφωση ή εκπαίδευση θα πάρουν τα παιδιά της Αφρικής, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα διεργασιών της δικής τους κοινωνίας, της δικής τους παράδοσης και της δικής τους ιδεολογίας. Η "ξένη" εκπαίδευση με ανταμοιβή ένα πιάτο φαγητό, μοιάζει περισσότερο με το τυρί στη φάκα...
Και σίγουρα η πείνα και η φτώχεια δεν θα σβήσουν από τον παγκόσμιο χάρτη, από την καλή θέληση απλών πολιτών που συνδράμουν απ' το υστέρημα τους στα έργα και τις προσπάθειες οργανώσεων. Αυτή είναι η πρακτική των τελευταίων δεκαετιών, η οποία μπορεί να έσωσε λίγες ψυχές από βέβαιο θάνατο, αλλά έδεσε ταυτόχρονα ακόμη πιο γερά τις φτωχές χώρες στον οικονομικό κατήφορο και το θάνατο...(3)
Η παλιά φωτογραφία είναι από(2)
Ενώ άλλοι φωτογράφοι στη δεκαετία του '60 εστίαζαν κυρίως στην εμπορική φωτογραφία, ο J.D.‘Okhai Ojeikere είχε άλλες ιδέες. Θέλησε να αποτυπώσει τις πολιτιστικές διαστάσεις της κοινωνίας, με θέματά που απεικονίζουν συνήθως τις στυλιστικές επιλογές των φωτογραφιζομένων, αντλούμενοι κυρίως από τις εθνογραφικές τους διαφορές.
Οι φωτογραφίες του J.D.‘Okhai Ojeikere μας δίνουν την ευκαιρία να δούμε τις αλλαγές στο ύφος και στις τάσεις της μόδας στη γεννέτειρά του Νιγηρία, συγκρίνοντας τες με το σήμερα. Δείτε ακόμη:(4)
Θα ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζαμε τα σχόλια των λευκών αφεντικών, όταν έβλεπαν αυτή την ενασχόληση με τα μαλλιά τους.
* Καινοτομία εναντίον πείνας.Του MARK HERTSGAARD Δημοσιογράφος, «The Nation», Νέα Υόρκη.* http://hkaragiannis.blogspot.com/2010/12/blog-post.html
(3) http://promhtheas.wordpress.com/2009/04/29
Φωτογραφίες από:
(2)http://omogeneia.ana-mpa.gr/specials/africa/
http://www.asante.gr/stiles/photos/42-photos/860-outofafrica.html
http://www.wayfaring.info/2009/05/11/another-malawi/
http://oursurprisingworld.com/malawi-part-1/
(4)http://www.asante.gr/stiles/photos/42-photos/744-hairproject.html
Το ιστολόγιο δε ευθύνεται για το περιεχόμενο ξένων ιστοσελίδων.
Γράψτε ένα σχόλιο.

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Αυτός ο άντρας δείχνει να έχει ανάγκη την ελεημοσύνη σου;

Ο καιρός του σαν κυνηγός έχει πλέον περάσει, ωστόσο σαν αφηγητής ιστοριών, μόλις ξεκινά. Ο Onvas είναι πλέον μια εμβληματική φιγούρα για μία από τις ομάδες των Hadza που τους διηγείται ιστορίες του παρελθόντος.

Με τεχνική που περνάει από γενιά σε γενιά, οι κυνηγοί εντοπίζουν ένα πληγωμένο ζώο από τα ίχνη του αίματος που αφήνει πίσω του.  Ο καλύτερος σκοπευτής, θα πάρει και το μεγαλύτερο κομμάτι του κρέατος.
Η φυλή των Hadza είναι η παλαιότερη φυλή της Αφρικής και είναι η μόνη που μας συνδέει σήμερα με τον προϊστορικό άνθρωπο. Οι ιθαγενείς της βόρειας Τανζανίας, ζουν στην επαρχία της Αρούσα, κοντά στη λίμνη του Eyasi.
 Μετά από το κυνήγι, ο καθένας επιστρέφει με ένα λάφυρο στον καταυλισμό. 
Το λάφυρο του Kapali είναι το κεφάλι μιας μεγάλης αντιλόπης.
Τανζανία:Οι οικογένειες των Hadza συγκροτούν μικρές νομαδικές ομάδες και δεν έχουν εδαφικά σύνορα. Συνήθως, η μετάβαση σε μια νέα τοποθεσία πραγματοποιείται μία φορά κάθε δύο εβδομάδες.
 Η σύνθεση των ομάδων αυτών δεν είναι σταθερή αφού συνδυάζονται με άλλα μέλη της φυλής. 
Σε περιόδους  ξηρασίας, οι Hadza ζουν μαζί σε ομάδες των 100-200 ατόμων, ενώ στις περιόδους βροχών χωρίζονται .
Οι γυναίκες της φυλής Hadza είναι ανεξάρτητες και έχουν την ελευθερία να παντρευτούν αλλά και να χωρίσουν.
Μάλλον εμείς οι πολιτισμένοι δε μπορούμε να φανταστούμε τις επιδεξιότητες  που έχουν αναπτύξει όσον αφορά την επιβίωση.
Και τότε; γιατί περνούν τα δικά μας σύνορα;
Γιατί δεν βρίσκουν καταφύγιο πουθενά
Διαλέγω στην τύχη ένα κείμενο από τα πολλά που έχουν δημοσιευθεί, και αρχίζει έτσι:
«Έχουμε μια εντελώς αποβιομηχανοποιημένη χώρα με 13% με ανεργία μεσούσης βαριάς εισαγόμενης αλλά και δομικής οικονομικής κρίσεως που όλοι λένε και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ότι η ανεργία σε ένα χρόνο θα είναι κατ’ ελάχιστον 20-25% Αυτή την ώρα ο γιωργάκης διαλέγει να Ελληνοποιήσει 1-1,5 εκατομμύρια λαθρομετανάστες όλοι τους σε παραγωγική ηλικία που θα εκτινάξουν την ανεργία πάνω από το 30-35%, επιπλέον η κατάρρευση μισθών - επιδομάτων αλλά και τη συντριβή των συλλογικών εργασιακών συμβάσεων. Θα πυροδοτήσει ανεξέλεγκτη βία κυρίως μεταξύ Ελλήνων ανέργων και εισαγμένων «Ελληνοποιημένων»…

Είναι βάσιμοι οι φόβοι που περιγράφονται στο κείμενο; ναι πιστεύω πως είναι.
Τότε που δεν συμφωνούμε με αυτή τη λογική;
 Γενικεύοντας ρίχνουν ατομικά το βάρος στον κάθε ξένο, παραβλέποντας τις αληθινές αιτίες της αθρόας μετανάστευσης των τελευταίων χρόνων.
................
Για την αποβιομηχάνιση της χώρας μας φταίει ο καπιταλισμός και όχι ο Σομαλός, που είναι θύμα του αυτού συστήματος.
................
Φταίνε τα κράτη μας  και όχι το κράτος του.
...............
Πριν σου εισαχθεί ο άνεργος, του έχεις ληστέψει εσύ και εγώ, και ο κάθε Ευρωπαίος τη χώρα του από τους φυσικούς πόρους.
 Του έχουμε διαλύσει την κουλτούρα του εκπολιτίζοντάς τον βίαια- - έχουμε μεταφέρει καταστρεπτικούς ιούς στον ίδιο και στον φυσικό πλούτο της χώρας του -τα τελευταία 50 χρόνια γράφουμε και σκουπιζόμαστε με τα δέντρα του -ντύνεσαι τρως και καπνίζεις φτηνά γιατί δουλεύουν τα παιδιά του αντί να πηγαίνουν σχολείο- ακόμη, η χώρα σου που αγωνιάς γι’αυτήν, θάβει και τα τοξικά της απόβλητα εκεί, και μου έρχεται να σου πω δυνατά στο αυτί μήπως και το καταλάβεις, ότι το -mama AFRICA-δεν θα είναι σχήμα λόγου στις επόμενες  μέρες σου, αλλά μια αλήθεια που θεός ξέρει γιατί θα την λες, αλλά θα την λες συχνά.
Και το λέω εγώ, που η ζωή με έφερε στο κέντρο της Αθήνας, να βιώνω το πρόβλημα από την αρχή. Και όταν επιλέγεις λάθος στόχο να αποδώσεις ευθύνες, δεν θα φτάσεις ποτέ σε λύση.
Που να πάει; κοίτα από που έρχεται....
Όλοι μας, είτε ασχολούμαστε με την πολιτική είτε όχι, νιώθουμε πια πως ζούμε σε εποχές μεγάλων ανακατατάξεων. Όλες οι μεγάλες κρίσεις που πλήττουν την παγκόσμια κοινωνία των ανθρώπων δεν είναι παρά όψεις της κακής κατάστασης και του αδιεξόδου στο οποίο έχουμε φτάσει μέσα από σειρά άστοχων χειρισμών και έλλειψη βαθιάς κατανόησης της προσωπικής και κοινωνικής μας ζωής...(5)
Η απορύθμιση που προωθήθηκε στο όνομα της ανάπτυξης διέλυσε το ρυθμιστικό ρόλο του κράτους, επιτρέποντας την απεριόριστη επέκταση των ανισοτήτων μεταξύ περιοχών και ατόμων(οι 15 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη έχουν περιουσία μεγαλύτερη από το ΑΕΠ της υποσαχάριας Αφρικής, ενώ η περιουσία των 84 πλουσιοτέρων ξεπερνά το ΑΕΠ της Κίνας με 1,2 δις. κατοίκους.
H πραγματικότητα λοιπόν διαψεύδει κάθε υπόσταση του αναπτυξιακού μύθου.
Η ανάπτυξή τους δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η συνέχιση της αποικιοκρατίας με άλλα μέσα. Γράφει ο Γ. Κολέμπας(5)
Παιδί που ψάχνει στα σκουπίδια, πιθανόν κάτι να τρώγεται.2010

"Η αύξηση των προσφύγων μειώνει τη χορήγηση ασύλου" είναι ο τίτλος άρθρου το- 1998 -στο Ριζοσπάστη, φαντάζομαι και σε άλλα έντυπα. Τότε άρχισε η αθρόα εγκατάσταση προσφύγων στη χώρα μας.
Ποιος έδωσε σημασία;
Πόλεμοι, παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων, εθνικιστικές συγκρούσεις και οικονομική εξαθλίωση έχουν εκτινάξει από τότε στα ύψη τον αριθμό των προσφύγων σε όλο τον κόσμο,και οι πολιτικές των κυβερνήσεων, οδηγούν σε όλο και λιγότερες εγκρίσεις χορήγησης ασύλου.
Τίτλοι εκείνων των ημερών.
"Νέο κύμα εκτοπισμένων φτάνει στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν",
 "Πρόσφυγες από τη Ρουάντα πεθαίνουν στο Κισανγκάνι",
"Το Χονγκ - Κονγκ υποχρεώνει και άλλους ανθρώπους των πλοιαρίων να επιστρέψουν στην πατρίδα τους"
"Χιλιάδες οι εκτοπισμένοι εξαιτίας των βιαιοτήτων στην Κολομβία",
 "Στρατιωτική επέμβαση για την αναχαίτιση της εξόδου των Αλβανών",
"Η Ύπατη Αρμοστεία λέει ότι απειλείται το άσυλο στην Ευρώπη"...
Οι παραπάνω είναι μερικοί μόνο τίτλοι απ' αυτούς που δημοσιεύθηκαν  μέσα σε μία μόνο εβδομάδα τον Απρίλη του 1997.
Τίτλοι που θα έπρεπε να προκαλούν την ανησυχία και τον προβληματισμό όλου του κόσμου για την αναγκαστική μετακίνηση των πληθυσμών - ως αποτέλεσμα διώξεων, ενόπλων συρράξεων και βίας που απειλεί την ζωή τους.
Έναν μόλις χρόνο μετά κι αυτή η ανησυχία, αυτός ο προβληματισμός έχει δώσει στη χώρα μας τη θέση του σ' ένα αδικαιολόγητο "ανάθεμα" από την πλειοψηφία των ΜΜΕ.
Έχει αλλάξει κάτι από τότε; 
Το ότι η ευημερία της Ευρώπης βασίζεται στην αποδοχή προϊόντων ενός διαρκούς εγκλήματος που συντελείται ενάντια στον πλανήτη και σε βάρος μεγάλου αριθμού του πληθυσμού της αποτελεί μια ενοχλητική και  όχι χρήσιμη αλήθεια.
Άρα, είναι αλήθεια που εύκολα απωθείται έως το 2008, που με όχι και τόσο άμεσους τρόπους αρχίζουν οι αναφορές και οι θεσμοθετήσεις για  λύσεις των προβλημάτων που πια, έχουν ξεφύγει του ελέγχου.
Θύματα αυτής της επικίνδυνης ανάπτυξης και της ξενοφοβίας είναι και οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα, οι οποίοι δικαιούνται την ηθική και οικονομική προστασία της κυβέρνησης. Γιατί ας μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα είναι μία απ' τις χώρες που υπέγραψαν πριν 50 χρόνια την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου...αποσπάσματα από το Ριζοσπάστη(3)
Προχθές εκδιώχθηκαν με τη βία ενώ διαδήλωναν για άσυλο έξω από το υπουργείο.
Ας δούμε και κάποια πρόσφατα γεγονότα, ή γενοκτονίες; ποιο είναι το σωστό;
Ηλεκτρονική Έκδοση enet.gr, Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010
Δεκάδες νεκροί από αμερικανικές πυραυλικές επιθέσεις στο Πακιστάν
Περίπου 60 άνθρωποι εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν από μία σειρά πυραυλικών επιθέσεων που εξαπέλυσαν οι αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή Κιμπέρ του Πακιστάν.
 Σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας, όλοι οι νεκροί ήταν αντάρτες.
 Ωστόσο, ο ισχυρισμός αυτός δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή. Οι αμερικανικές πυραυλικές επιθέσεις είναι συχνές στην περιοχή του Ουαζιριστάν, ωστόσο σπανίως πραγματοποιούνταν στο Κιμπέρ.
Η Σομαλία: ζητάει βοήθεια για τους εκτοπισμένους.

Η φωτογραφία είναι παλιότερη.
20 του Δεκέμβρη 2010.
Τόπος:Μογκαντίσου.
Ο Mohamoud Ahmed Nur πιο γνωστός ως (Ταρζάν), πρόεδρος της περιοχής Benadir της Σομαλίας στο πλαίσιο της μεταβατικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης, τη Δευτέρα έκανε έκκληση για βοήθεια στα εκτοπισμένα στο εσωτερικό άτομα. Δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι Σομαλοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην περιοχή Benadir και τα προάστιά της, επισημαίνοντας ότι η επείγουσα ενίσχυση είναι αναγκαία.
Ρουάντα φεύγοντας
Το 1994, στη Ρουάντα έλαβε χώρα μια πρωτοφανής επιχείρηση εθνοκάθαρσης με θύματα τους Τούτσι, οι οποίοι αποτελούσαν μέχρι εκείνη τη στιγμή περίπου το 30% του πληθυσμού.
ΟΗΕ –2010.
Νέα για την  Ακτή  του Ελεφαντοστού: ο ΟΗΕ προειδοποιεί για επίθεση κατά της ειρηνευτικής δύναμης, και ανησυχεί για τις απαγωγές (7)
Μιανμάρ-2010 : Τα τρόφιμα λείπουν για τους επιζώντες του κυκλώνα. Rakhine στις 21 Δεκεμβρίου 2010.Από το δίκτυο (IRIN) 200.000 οι πληγέντες(6)

«Θεέ βοήθα. Μας σκοτώνουν σαν ζώα»
Στις 13/06/2010 τα ΜΜΕ  γράφουν «Σκοτώνουν κόσμο, καίνε την πόλη»
Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 75.000 Ουζμπέκοι, κυρίως ηλικιωμένοι και γυναικόπαιδα, εγκατέλειψαν ήδη το Κιργιστάν εν μέσω πληροφοριών ότι ομάδες Κιργιζίων καίνε χωριά Ουζμπέκων και σφάζουν τους κατοίκους τους. Αυτόπτες μάρτυρες στην πόλη Ος, κάνουν λόγο για γενοκτονία και αναφέρουν ότι συμμορίες Κιργιζίων, με τη βοήθεια του στρατού καίνε τα σπίτια τους και πυροβολούν τους κατοίκους καθώς εκείνοι φεύγουν.
H Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Navi Pillay, είπε ότι πρόκειται για αδιάκριτη σφαγή, που συμπεριλαμβάνει παιδιά, ενώ λαμβάνουν χώρα και βιασμοί με βάση την εθνότητα.
Οι Αυταπάτες του Ευρωπαϊσμού
Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες είχε ειπωθεί από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ύστερα από μια λογομαχία του στο ελληνικό κοινοβούλιο με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, και εδώ το ερώτημα είναι σε ποιόν ανήκουν οι δικές τους χώρες ;
Ας θυμηθούμε κι εμείς λοιπόν...
...πως σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 11 (αν δεν απατώμαι) χρόνια από τους βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία, όπου σκοτώθηκαν χιλιάδες αθώοι πολίτες και καταστράφηκαν ολόκληρες πόλεις και χωριά.
Ας θυμηθούμε κι εμείς λοιπόν...
...τα λόγια του τότε πλανητάρχη: «Αυτό που κάναμε στο Κοσσυφοπέδιο μπορούμε να το ξανακάνουμε τώρα, μπορούμε να το κάνουμε αύριο αν είναι αναγκαίο, είτε στην Αφρική, είτε στην Κεντρική Ευρώπη»γράφει στο http://tsak-giorgis.blogspot.com/

Πακιστάν 2010-οδύνη και οργή μαζί.
Ας θυμηθούμε κι εμείς λοιπόν...
...τον τότε Υπουργό Εξωτερικών και νυν πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου που μετέτρεψε την χώρα σε διοικητικό και διαμετακομιστικό κέντρο του πολέμου, επιτρέποντας στους ..«συμμάχους» να χρησιμοποιούν ακόμη και την εθνική οδό.
Ας θυμηθούμε  λοιπόν...
Πως επιλύεται το πρόβλημα για επιχειρήσεις, τράπεζες και διεθνείς οργανισμούς. Πολλές βιομηχανικές δραστηριότητες που παράγουν ρύπανση μεταφέρονται πλέον απευθείας σε χώρες του Τρίτου Κόσμου.Τα μεροκάματα είναι χαμηλά, η περιβαλλοντική νομοθεσία ανύπαρκτη, και εμφανίζονται και ως δράσεις της Δύσης που συμβάλλουν στην απασχόληση και στην ανάπτυξη των χωρών αυτών!
Παιδιά του Μαλάουι δουλεύουν στον καπνό, γεγονός που επιβαρύνει την υγεία τους. 
Εντάξει μπορεί να αγοράσουμε κάποια κάρτα λόγω των ημερών,και να αποενοχοποιηθούμε....
Ας θυμηθούμε λοιπόν...ότι
Έχουμε στείλει και ληγμένα τρόφιμα σε περιόδους που τα θύματα από τους λιμούς και τις ασθένειες είχαν απόλυτη ανάγκη, άντε και καμιά «Μη» Κυβερνητική Οργάνωση για λόγους επικοινωνιακούς.
Και η ζωή συνεχίζεται(;).
Και οπωσδήποτε σε επετείους, όπως( Η ώρα της γης) τυπώνονται και ολοσέλιδα που καταχωρούνται στα έντυπα ευρείας κυκλοφορίας εκφράζοντας τις αγωνίες μας για το περιβάλλον…και ζουν καλά οι ΜΚΟ… και εμείς συνεχίζουμε ...
Ας θυμηθούμε κι εμείς λοιπόν...ότι
Η κρίση στη Σομαλία είχε και περιβαλλοντική διάσταση. Χιλιάδες τόνοι αποβλήτων έχουν μεταφερθεί και ενταφιαστεί στα εδάφη της. Κανείς δε γνωρίζει την ακριβή τοποθεσία πλην των μυστικών υπηρεσιών και των εκεί συνεργατών τους. Εδάφη και υπόγεια ύδατα μιας πάμπτωχης χώρας έχουν δηλητηριαστεί. Αλλά, όπως λέει και ο τραπεζίτης,* αυτά είναι ψιλά γράμματα σε χώρες με υψηλή θνησιμότητα. Έχει και συνέχεια: (9) Από το Ριζοσπάστη πάλι.
Τρομακτικοί αριθμοί
Το 2004, σε σύνολο 4.469 αιτήσεων αντιστοιχούσαν μόνο... 11 αιτούντες που πήραν άσυλο (ποσοστό 0,3%!). Το συνολικό ποσοστό αναγνώρισης προσφυγικού και ανθρωπιστικού καθεστώτος ήταν 0,9%. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως, την περασμένη χρονιά, έφτασαν στην Ελλάδα 302 ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά, πολλά από χώρες όπως το Αφγανιστάν, χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.(3)

Όταν η βία σε χαράζει για πάντα.
Μία ακόμα «Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων», όπως έχει καθιερωθεί η 20η Ιουνίου, βρίσκει 21 εκατομμύρια «ξεριζωμένους» (σύμφωνα μόνο με τις επίσημες καταγραφές) σε ολόκληρο τον κόσμο.(8)
Η πολιτική, τους έρχεται με πακέτα από το εξωτερικό.
Λιλόνγκουε, 11 Οκτωβρίου 2010.
 Η απαγόρευση προς τους παραδοσιακούς "βοηθούς γέννας" (πρακτικές μαίες) η οποία έχει τεθεί σε εφαρμογή από το 2007, ουσιαστικά αίρεται από τον Πρόεδρο Bingu του Μαλάουι μετά την επιστροφή του από την  Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ, που έγινε με θέμα "τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας στη Νέα Υόρκη".
Η άρση της απαγόρευσης που επιβλήθηκε το 2007 σχετικά με  τις TBAΣ(πρακτικές μαίες) σημαίνει πως  δεν θα απαιτείται  έγκριση του Υπουργείου Υγείας για τον χειρισμό των αναγκών, αλλά "θα  τους επιτραπεί να λειτουργούν ελεύθερα."
Μια δημογραφική έκθεση του 2004 για το Μαλάουι ανέβαζε το δείκτη μητρικής και παιδικής θνησιμότητας στα 984 άτομα ανά 100.000 τοκετών, που μεταφράζεται σε 6.000 θανάτους κατά τη διάρκεια γέννας κάθε χρόνο. Ο ΟΗΕ δήλωσε την αναγκαιότητα εκπαίδευσης των παραδοσιακών μαιών πριν την παροχή των υπηρεσιών τους. Μη χάνουμε τους δούλους για λάθος λόγους....
Διαβάστε σχετικά(2)
Παιδί εργάζεται σε ορυχείο. 2010
Και οι Αμερικανιές χωρίς σύνορα.
Οι φτωχοί δεν χρειάζονται ελεημοσύνη. Χρειάζονται έμπνευση.
Αν θέλετε να βοηθήσετε τους φτωχούς, να τους αποδείξετε ότι μπορούν να γίνουν πλούσιοι. Αποδείξτε τους ότι μπορούν να πλουτίζουν από τον εαυτό τους.
(απόσπασμα από το best-seller the secret)
Κείμενο και φωτογραφίες για την Τανζανία και την φυλή των Hadza από:
http://www.asante.gr/stiles/2009-08-28-14-04-22/31-2009-08-31-10-42-47/1168-hadja.html
Φωτογραφίες
http://rwandanissi.blogspot.com/2010/03/blog-post_01.html
http://www.athina984.gr/node/118615
http://oursurprisingworld.com/malawi-part-1/
http://si2.deviantart.com/art/Finding-peace-in-solitude-44534531?moodonly=69
http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/8218253.stm
http://www.bbc.co.uk/2/hi/africa/country_profiles/1
Πλήρες κείμενο (2)http://www.irinnews.org/Report.aspx?ReportID=90732
(3)http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=3721689&publDate=9/4/1998
(4)http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=2896314&publDate=11/6/2005
(5)Για μια εποχή μετά την «Ανάπτυξη» Συγ.Γ. Κολέμπας 13/11/2006
http://topikopoiisi.blogspot.com/
(6)http://www.irinnews.org/Report.aspx?ReportID=91413
Από το(7)http://allafrica.com/stories/201012200013.html
(8)http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=3425438&publDate=20/6/2006
(9)http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=2896421&publDate=11/6/2005
* Το κείμενο του τραπεζίτη υπάρχει στο εξαιρετικό βιβλίο «Οικολογία και καπιταλισμός» του John Bellamy Foster, που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Αποσπάσματα από
http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=2896421&publDate=11/6/2005
Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο ξένων ιστοσελίδων.
Γράψτε ένα σχόλιο.

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ο Πόλεμος των ειδήσεων

15 december 2010 athens protest

http://www.youtube.com/watch?v=R_O3jCG688Q&feature=player_embedded
Πολλά ακόμη βίντεο ανέβηκαν στο youtube,και μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε  λεπτομέρειες των συμβάντων στις 15/5/2010.
Μετά το 2ο λεπτό δείτε με τι τρόπο πέφτει με τη μηχανή του ο αστυνομικός ΔΕΛΤΑΣ πάνω στον διαδηλωτή. Για αυτές τις δολοφονικές επιθέσεις θα κινηθεί κανεις εισαγγελέας ;
Πώς ξεκίνησε η επίθεση στον κ.Χατζηδάκη.
Για να μη μένει καμμιά αμφιβολία περί του πώς ξεκίνησε η επίθεση στον υπουργό που ξεπούλησε την Ολυμπιακή Αεροπορία και να ξεχαστούν τα περί προβοκάτσιας κλπ που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα
H απίστευτη ελαφρότητα του Μαυρογιαλούρου

http://www.youtube.com/watch?v=WfC00-VXyTM&feature=player_embedded
Οι διαδηλωτές είδαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη σαν κόκκινο πανί. Στο πρόσωπό του άρχισαν να βρίζουν (στον πληθυντικό) όλους τους πολιτικούς. Το βίντεο αποτυπώνει την εκτός ελέγχου οργή που ένιωσαν οι διαδηλωτές, όταν είδαν τον πρώην υπουργό να περπατά ανάμεσά τους, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία κατά του Πολυνομοσχεδίου που συνοδεύτηκε και με Πανελλαδική απεργία. Να σημειωθεί ότι η Νέα Δημοκρατία ψήφισε υπέρ για άρθρα που αφορούν σε ΔΕΚΟ, μισθούς και προσλήψεις στο Δημόσιο. Άρθρα για επιχειρησιακές συμβάσεις και αλλαγές στο ΦΠΑ, πέρασαν από τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ.Από το http://www.filokalia.tk/
Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010
Ανακριβές Ρεπορτάζ των Νέων για την πορεία.
Τα "ΝΕΑ" κάνουν "ρεπορτάζ" από την χτεσινή απεργία και πορεία.
Τώρα, δεν ξέρω αν ο συντάκτης που το έγραψε, το έκανε "εξ' ακοής", καθώς οι δημοσιογράφοι απεργούσαν χτες ή περιγράφει την προσωπική του εμπειρία, έχοντας κατέβει ως απεργός στην πορεία.
Στην πρώτη περίπτωση, μάλλον δεν του τα είπαν καλά, στην δεύτερη μάλλον τον πείραξαν τα χημικά. Το ρεπορτάζ στα "ΝΕΑ" εδώ. http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4609329
Τι μας λέει ο "ρεπόρτερ"?
Ξεκινάει: "Σοβαρά επεισόδια σημάδεψαν τη μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας για την πανελλαδική απεργία της Τετάρτης."
Χμμ, είναι γεγονός, ότι ΚΑΙ χτες, είχε επεισόδια. Και μάλιστα, είδα τις περισσότερες μολότοφ από όσες έχω δει ποτέ. Σε σχέση όμως, με άλλες πορείες, τα λες και "συνήθη".
Αλλά, έστω, ότι έχουμε διαφορετικό βαθμό αξιολόγησης του "Σοβαρα" με το "συνήθη". Άνθρωποι είμαστε, τις απόψεις μας έχουμε.
Το φάουλ είναι μετά:
"Ο Κ. Χατζηδάκης βρισκόταν στην Πανεπιστημίου όταν τον εντόπισαν διαδηλωτές και του επιτέθηκαν, τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο και στο κεφάλι. Ο βουλευτής φυγαδεύτηκε με τη βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ.
Την ίδια ώρα, κουκουλοφόροι και ΜΑΤ αντάλλασσαν μολότοφ και δακρυγόνα στην πλατεία Συντάγματος. Τα επεισόδια στιγμάτισαν μία από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών, σύμφωνα με τους διοργανωτές της πορείας."
Ο Κ.Χατζηδάκης  δεν βρισκόταν στην Πανεπιστημίου, αλλά στο Σύνταγμα, όπως δείχνει και το βίντεο στο παρακάτω site:
http://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG411
Οι διαδηλωτές, δεν του επιτέθηκαν εξ'αρχής, αλλά τον γιουχάρισαν, και μάλιστα στον πληθυντικό, προφανώς αποδοκιμάζοντας στο πρόσωπο του και όλο το πολιτικό κατεστημένο που οδήγησε την χώρα στα σημερινά της χάλια, μόλις μια δεκαετία μετά την "ισχυρή Ελλάδα" που μας πουλούσαν, του Ευρώ και των Ολυμπιακών Αγώνων.
Στη συνέχεια, και αφού τον έχουν πάρει στο κατόπι, υπάρχουν κάποιοι (2? 3? )που χειροδικούν εις βάρος του.
Στο βίντεο επίσης φαίνεται, ότι έχει ματώσει μόνο η μύτη του κ.Χατζηδάκη, και γεμίζει αίματα πασαλείβοντας τα κατά λάθος με το χέρι του σε όλο το πρόσωπο του.)
Και εκεί πάμε και στο δεύτερο ψέμα, που δικαιολογεί το "Πανεπιστημίου", γιατί αν δεν πεις το πρώτο, δεν μπορεί να ειπωθεί και το δεύτερο. Γιατί, αν πέρασε ο Χατζηδάκης από το Σύνταγμα, πως γίνεται την ίδια ωρα να είναι και πεδίο μάχης; Η επίθεση στον Χατζηδάκη, έγινε ΠΡΙΝ τα επεισόδια στο Σύνταγμα. Πράγμα που, αποκαλύπτει και ο ίδιος ο συντάκτης μέσα στην απροσεξία του.
Στην πρώτη κιόλας παράγραφο, γράφει:
"Μετά το τέλος της πορείας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΥ, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες εργαζόμενοι, η πλατεία Συντάγματος μετατράπηκε σε «πεδίο μάχης»" Η προσπάθεια να εξομοιωθούν στα μάτια του αναγνώστη αυτοί που ξυλοκόπησαν τον Χατζηδάκη με αυτούς που έκαναν "πεδίο μαχης" το Σύνταγμα, είναι εμφανής. Γιατί αν περάσει σαν εικόνα, ότι δεν ήταν συστηματικοί ταραξίες αυτοί που τον έδειραν, αλλά καθημερινοί άνθρωποι, ζήτω που καήκαμε, θα πάρουν θάρρος και οι υπόλοιποι και θα γενικευτεί ο τραμπουκισμός πολιτικών.
Η τελευταία φράση που έχω σε έντονα (στην αντιγραφή χάθηκαν οι επισημάνσεις)είναι μια ωραία επίδειξη του πως να δημιουργείς εντυπώσεις χωρίς να λες ψέματα! Γιατί, έτσι όπως είναι διατυπωμένη η φράση, είναι σαν να λέει ότι οι διοργανωτές της πορείας επίσης δηλώνουν ότι τα επεισόδια στιγμάτισαν την πορεία, ενώ πιθανότατα έχουν πει μόνο το ότι ήταν μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις.
Τέλος, το όλο πνεύμα του ρεπορτάζ, φαίνεται και από το εξής:
Σε ένα ρεπορτάζ 415 λέξεων, 7 παραγράφων στην πορεία καθαυτή, αφιερώνονται 2 (δύο) προτάσεις, η μία σε συσχετισμό με τα επεισόδια. Ούτε πόσος κόσμος υπήρχε, ούτε πόσα μπλοκ, ούτε τι μπλοκ ήταν αυτά ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ.
Γιατί, έτσι ΠΡΕΠΕΙ να περάσει στον κόσμο: Πορεία = Βία.
Στο χέρι όσων κατεβαίνουμε στις πορείες και όσων υποστηρίζετε τους αγώνες, είναι να μην περάσουν αυτά τα μηνύματα στον πολύ κόσμο. Είτε απομονώνοντας ταραξίες και τραμπούκους, είτε διαδίδοντας με όποιον τρόπο τα πραγματικά γεγονότα.Αναδημοσίευση απο το:
http://antidrasiandsex.blogspot.com/2010/12/blog-post.html
Δείτε στο επόμενο βίντεο πως παρουσιάζει την διαδήλωση το Megaλο κανάλι,τι λέξεις και με πια σειρά εκφράζονται, και ας σκεφτούμε τι θα είχαμε καταλάβει αν ήταν το μόνο ντοκουμέντο που γνωρίζαμε.
Mega 15-12

http://www.youtube.com/watch?v=3tiQ_uReNUo&feature=player_embedded
Η παραπάνω φωτογραφία ανήκει στην κα Ελένη Μπούμπουρα, η οποία κατά την προχθεσινή πορεία ξυλοφορτώθηκε βίαια από τα ΜΑΤ. Η γυναίκα νοσηλεύτηκε στην Πολυκλινική και κατόπιν στο ΚΑΤ. Το…παράξενο είναι πως τα ΜΜΕ δεν έκαναν ούτε μια απλή αναφορά σε μια γυναίκα που ήταν υποψήφια για το Δήμο των Αθηνών. Μήπως επειδή το κόμμα που ανήκει είναι εξωκοινοβουλευτικό ή μήπως επειδή οι δράστες ήταν οι αστυνομικές ομάδες, που για άλλη μια φορά έκαναν επίδειξη της κτηνωδίας τους; Σαν την κυρία, υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που ξυλοκοπήθηκαν από τα ΜΑΤ χωρίς λόγο και με αχρείαστη βιαιότητα. Ενώ η κρατική καταστολή και η αστυνομική βιαιότητα αυξάνουν, τα ΜΜΕ σιωπούν για ξυλοδαρμούς (σε επικίνδυνο βαθμό) ατόμων από την αστυνομία.Διαβάστε περισσότερα:
http://strangejournal.wordpress.com/
Δείτε ακόμη μια σειρά από φωτογραφίες στο:
http://www.salata.tv/πολιτική-κοινωνία/χρ-παπουτσής-τυφλή-αντιλαϊκή-και-αντιδημοκρατική-βία
Ακόμη και άλλες λεπτομέρειες.
Με τίτλο "Ραντεβού στους δρόμους" -στις 16 Δεκεμβρίου 2010:
Στη διάρκεια της χτεσινής πορείας –και ενώ η πλατεία Συντάγματος είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης- ένας κύριος γύρω στα 60 είχε κολλήσει δίπλα στη διμοιρία των ΜΑΤ που ήταν στην αρχή της Ερμού και δεν ήξερε τι έλεγε – ή μάλλον, ήξερε πολύ καλά τι έλεγε.
Ο κύριος ήταν οργισμένος και καλούσε τους άνδρες των ΜΑΤ να φύγουν, λέγοντάς τους πως προστατεύουν τη χούντα, πως θα έπρεπε να ντρέπονται που χτυπάνε ανθρώπους που θα μπορούσαν να είναι γονείς τους, πως είναι κι αυτοί –οι αστυνομικοί- εργαζόμενοι, πως πληρώνονται με τα δικά μας χρήματα, και άλλα πολλά. Οι άνδρες των ΜΑΤ δεν αντιδρούσαν. Κάποια στιγμή, ο άνδρας των ΜΑΤ που ήταν ακριβώς δίπλα του γύρισε και του είπε «έχετε δίκιο». Η χτεσινή πορεία δεν έπρεπε να φτάσει στη Βουλή. Και ουσιαστικά το μεγαλύτερο μέρος της δεν έφτασε ποτέ στη Βουλή. Τα χημικά που έπεσαν στο σώμα της πορείας ανάγκασαν ...τους ανθρώπους να σκορπίσουν στους γύρω δρόμους. Λογικό, τα χημικά δεν αντέχονται. Όσοι ήταν στη χτεσινή πορεία θα παρατήρησαν πως οι διαδηλωτές δεν έφευγαν. Προσπαθούσαν να βρουν ένα σημείο για να προφυλαχτούν από τα χημικά αλλά δεν έφευγαν. Έχει και συνέχεια στο :
http://greki-gr.blogspot.com/2010/12/blog-post_7570.html#more
Και τα ξένα ΜΜΕ.
Τεράστιες διαμαρτυρίες και μαζικές απεργίες συνέβησαν στην Ελλάδα σήμερα. Για άλλη μια φορά αυτό που βλέπουμε, είναι η αντιδραστική μετάδοση από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης . Για το τι έδειξε το BBC  δείτε το βίντεο στην προηγούμενη ανάρτηση. Άλλα και το βρετανικό δίκτυο Skynews μίλησε με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τις διαδηλώσεις κάπως έτσι: «Η ελληνική βία ξέσπασε, όταν κουκουλοφόροι αναρχικοί στοχοποίησαν το Υπουργείο Οικονομικών ρίχνοντας μολότοφ, καίγοντας κάδους σκουπιδιών και καταστρέφοντας τις προσόψεις καταστημάτων».
Δεν είναι όλοι ίδιοι
Ημέρα 15-12-2010, 17:00.
http://freevoicenetwork.org/articles/greece-15-12-2010-the-huge-protests-and-the-western-media-parody/  θα βρείτε πληροφορίες για τα απαγορευμένα χημικά που χρησιμοποιούν.
Στη συνέχεια και άλλα κείμενα σχετικά με τον μοντέρνο τρόπο απόδοσης των γεγονότων.
Κρύφτηκαν στις γιάφκες οι κροτίδες από τη ΓΣΕΕ.
Της Σοφίας Βούλτεψη.
http://efimeridalive.gr/politics/kryftikan-stis-giafkes-oi-krotides-ap/
Γράφει ο πιτσιρίκος.
Μια είδηση που δεν θα μεταδοθεί ποτέ από την τηλεόραση είναι πως αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η επιβολή στα τηλεοπτικά κανάλια του ειδικού φόρου 20% για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις. Ο φόρος επρόκειτο να επιβληθεί την 1η Ιουλίου, αναβλήθηκε για την 1η Οκτωβρίου και χτες αποφασίστηκε να εφαρμοστεί την 1η Ιανουαρίου του 2013. 
Την ώρα που οι εργαζόμενοι μετατρέπονται με αλλεπάλληλα νομοσχέδια–και επίσημα πια- σε σκλάβους, οι μόνοι σύμμαχοι που έχει η διεφθαρμένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι οι διεφθαρμένοι καναλάρχες και οι διεφθαρμένοι τηλεδημοσιογράφοι. Η κυβέρνηση ξέρει πως η επιβίωσή της εξαρτάται από την επιβίωση των ΜΜΕ που την στηρίζουν (όλων δηλαδή). Και τους τα δίνει όλα. Βέβαια, και η επιβίωση των ΜΜΕ εξαρτάται από τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης. 
Κράτα με, να σε κρατώ. Στις 6 Οκτωβρίου, είχα γράψει ένα κείμενο για το ίδιο θέμα.
 Τώρα που το ξαναβλέπω, τα είχα γράψει πάρα πολύ ωραία.  
Εδώ. http://pitsirikos.net/2010/10/ και εδώ.
http://pitsirikos.net/2010/12/ακόμα-ένα-χτύπημα-στη-διαφθορά/
Σχετική βιβλιογραφία
 Φυσικά "η ψυχολογία του όχλου" ...
ΥΓ.Ευλογημένο youtube!!!
Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο εξωτερικών ιστοσελίδων.

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Δευκαλίωνες για μια μέρα

Video of refugee boat smashed in storm near Australia's Christmas Island


http://www.youtube.com/watch?v=UQgnowK93ks
Η Βίβλος και οι ιστορίες της για τις πλημμύρες και τις αλλαγές που προκάλεσαν, είναι "μυθεύματα" για τους περισσότερους από εμάς, παραμύθια για συμβόλαια του θεού με άλλους λαούς και "νεκρές" παραδόσεις. 
Όμως πέρα από τον έλεγχό μας και τις προβλέψεις μας, ρωγμές από τα βάθη της γης επιτρέπουν σε καταστροφικές δυνάμεις να αναδυθούν στο περιβάλλον, και ακόμη και οι ουρανοί έχουν ανοίξει όχι μόνο συμβολικά. Τα ρήγματα και η διάσπαση εκτός από τη φύση, εμφανίζονται παντού, από τα Εγώ των ανθρώπων μέχρι τα κόμματα και τα έθνη. Αλλά το μεγαλύτερο σχίσμα συμβαίνει ανάμεσα στις αντιλήψεις των ανθρώπων και τις περιστάσεις.  Η δύναμη αλλάζει χέρια, οι προστατευτικές δομές δεν λειτουργούν πια, και η αξιοπιστία δοκιμάζεται σε όλα τα επίπεδα από τους ηγέτες, μέχρι τους μεγάλους διεθνείς οργανισμούς που περνούν στο τέλος τους δυσφημισμένοι από τις ίδιες τους τις επιλογές. Η εγκατάλειψη δε του ελέγχου και της διοίκησης των κρατών από τους κυβερνώντες στα χέρια της πιο αόριστης οικονομικής ελιτ ή «Οίκους Αξιολόγησης» δεν αμφισβητείται πια, και καθημερινά επιβεβαιώνεται. 
Ο "Βασιλιάς του Κόσμου" γίνεται καταραμένος, η αίγλη του αμαυρώνεται από τα συντρίμμια και τα σπασμένα όρια, από την έλλειψη διορατικότητας να προστατεύσει το λαό του.  Οι ειδήσεις μας υπενθυμίζουν ότι οι ήρωες ξεχνιούνται σε μια ώρα και μπαίνουν στο παρασκήνιο, γιατί ο τροχός γυρίζει με ταχύτητα στην βίαιη εικόνα ενός άλλου σημείου του πλανήτη, την ίδια στιγμή που οι πρακτικές του δυτικού κατεστημένου αναιρούν κάθε βεβαιότητα, και κάθε ασφάλεια, οικονομική και προσωπική. Όσο η αξιοπιστία του συστήματος λιγοστεύει, και τα παραδοσιακά σύνορα παραβιάζονται, τόσο πιο  έντονα διαμορφώνεται το  ερώτημα «ποιός -και τι κατέχει την εξουσία» σε πλανητικό επίπεδο.  Και εμείς, που πάμε; Ποιοί θα είμαστε αύριο; Η ικανότητα να παραμείνουμε ισχυροί ή ακόμη και να επιβιώσουμε δοκιμάζεται, όπως και οι φυσικοί πόροι που ακολουθούν περίεργες καμπύλες στους πίνακες γραφικών. 
Στην εξίσωση φύση-πόροι και διαχείριση, η φύση γίνεται πλέον ο μεγαλύτερος άγνωστος συντελεστής, περισσότερο απ’ όσο οι άνθρωποι συνειδητοποιούν. 
Οι ημέρες της αφθονίας και της ξεγνοιασιάς τελείωσαν, και οι ιστορίες για παλαιότερες κρίσεις διαγράφουν νέα δρομολόγια.
 Νέοι φόβοι, ή για κάποιους και παλαιοί γεννώνται από την ανάγκη για  επιβίωση, και το τι επιλέγουν να κάνουν οι άνθρωποι τόσο για το καλό όσο και για το κακό,  φανερώνει με ένταση και τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης κοινωνίας . Κάποιοι, οι λιγότεροι, δείχνουν να αντιστέκονται σε αυτή τη γνώση και συντάσσονται με τους δυνατούς έχοντας για ακόμη λίγο την ευχέρεια να ακολουθήσουν οικείες διαδρομές. Δικτυωμένοι, εισηγμένοι, πλούσιοι, ή απλά αυτιστικοί ακολουθούν από ρουτίνα την παρόρμηση να επαναλάβουν τις ίδιες πρακτικές, γεγονός που τους φέρνει πολύ γρήγορα στο πεδίο βολής των άλλων,αλλά και τους υποχρεώνει να κλειστούν στον μικρόκοσμό τους. Και οι λέξεις -παγκόσμια επιτήρηση -καρτέλ και γκέτο ακούγονται όλο και συχνότερα, αντικαθιστώντας τις-ενώσεις-Κοινότητα-συμμετοχή- δημοκρατία-κοινοβούλιο-πολιτικός κόσμος-επιχειρήσεις-πρωτοβουλίες. Και τώρα πια όλοι ξέρουμε:ότι η ασφάλεια που απολαμβάνουμε αγοράστηκε με το αίμα κάποιων άλλων.
Και τι να πει κάποιος στα επόμενα παιδιά; στα παιδιά του; Με τι τρόπο; Πώς θα τελειώσει αυτό; Κανείς δεν ξέρει .. .Πού θα μας οδηγήσει; Δεν είμαστε σίγουροι. Τι να κάνουμε;
Να αρχίσουμε να μοιραζόμαστε εκείνα που καταλαβαίνουμε, όσο είναι δυνατό αυτό, για χάρη της συνέχειας μας . . . και να αρχίσουμε να το κάνουμε από Σήμερα και από Τώρα. Αν και διαθέτουμε σαν λαός μια πλούσια μυθολογική παράδοση, οι περισσότεροι δεν είμαστε κοινωνοί της. Ας αφήσουμε το Νώε και ας θυμηθούμε τον Δευκαλίωνα, την Πύρρα και την περιπέτειά τους. Πως άρχισε; που κατέληξε; τι μας λέει σήμερα;
Οι πράξεις του καθενός ας είναι μια απάντηση στη βαρβαρότητα.
Γιατί ο πόλεμος τώρα αρχίζει όπως είπε και η κ. Παπαρήγα επισήμως, αλλά και πολλοί απ'όσους συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, έτσι ένιωσαν σήμερα. Εχουμε ΠΟΛΕΜΟ.
 Αυτή την στιγμή το πεδίο των μαχών είναι η Πατησίων και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις …. γράφει  εδώ:http://tsak-giorgis.blogspot.com/2010/12/blog-post_8875.html 

Στο ίδιο ιστολόγιο θα βρείτε και χρηστικές πληροφορίες για: Δακρυγόνα και πως θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την δραστικότητα τους. 
Γράφει η Ροδιά:Ούτε ένα κανάλι να δείχνει ζωντανά; Τυχαίο ε, δεν νομίζω! 
Τα νέα για τη διαδήλωση μέσω BBC ( παλι καλα!) κλίκστο σύνδεσμο να δείτε το video. Από την ταράτσα του ξενοδοχείου Μ. Βρετανία, υποθέτω. Προσέξτε στο 1:00 λεπτό αστυνομικό να βοηθά διαδηλωτή να σηκωθεί και να τον χτυπά φιλικά στον ώμο.
 Άλλα ήθη; Μακάρι. Στο τέλος του βίντεο διακρίνεται καθαρά και ο σκύλος της πλατείας!
Συνέχεια εδώ: http://rodiat7.blogspot.com/2010/12/bbc.html
Δεν ξέρω τι καταλάβατε εσείς, αλλά είναι φανερή η παγίδευση του κόσμου.
Στην πραγματικότητα, όμως, δεν υπάρχουν ούτε νικητές ούτε ηττημένοι: στους εμφυλίους δεν υπάρχουν θριαμβευτές.Υπάρχουν αγωνιστές που μετατρέπονται σε μηχανές ολέθρου.
Τραυματίας από τις 7/12/2010.
Τα θύματα στη ζωή και στην ιστορία συνήθως εξελίσσονται σε θύτες. Εδώ τι είναι;


Σοβαρά επεισόδια στιγμάτισαν τις απεργιακές συγκεντρώσεις της 15ης Δεκεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ από ρίψη πέτρας  τραυματίστηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης. Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:«Ο προπηλακισμός κάθε προσώπου, οποτεδήποτε και αν γίνει, είναι απαράδεκτος και καταδικαστέος». http://www.protothema.gr/
Και η βία συνεχίζεται εδώ και αλλού.
Όργιο κρατικής βίας .
Της ΚΑΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ
http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,id=30724868,38746244
Γιατροί του ΕΣΥ που περιέθαλψαν τους τραυματίες από τις πορείες της 6ης Δεκέμβρη 2010 και ο Ιατρικός Σύλλογος μιλούν για ανησυχητικά φαινόμενα αστυνομικής βίας και ζητούν να διεξαχθεί έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθεί η ΕΛ.ΑΣ. «Όταν ένας αστυνομικός χτυπάει τόσο δυνατά, ή είναι ανεκπαίδευτος ή υπάρχει σχέδιο» λένε χαρακτηριστικά οι γιατροί. Μεσημέρι Δευτέρας, στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, υπολογίζεται ότι περίπου 45 άτομα επισκέφθηκαν διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας το βράδυ της Δευτέρας. Πολλοί είχαν παρουσιάσει αναπνευστικά, δερματολογικά και οφθαλμολογικά προβλήματα λόγω της χρήση χημικών. 
Αντίστοιχα, στην επέτειο του Πολυτεχνείου, οι τραυματίες έφτασαν συνολικά τους 150. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) αναφέρεται σε περιστατικά με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, με δύο άτομα να νοσηλεύονται στο ΚΑΤ, και καλεί την κυβέρνηση να ερευνήσει τις καταγγελίες. Συνέχεια στο http://tvxs.gr/news/

Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010
Απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος αστυνομικών θα διερευνήσει ο εισαγγελέας! 
Στη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης οδήγησαν τα επεισόδια που σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα στην Κερατέα, έπειτα από σχετική παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ελένης Ράικου. Συνέχεια:
Τελευταία ενημέρωση: 22:38 Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010
Συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων που εναντιώνονται στην κατασκευή ΧΥΤΑ, στην περιοχή του Ομβριοκάστρου. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ εκτός από δακρυγόνα χρησιμοποίησαν, για πρώτη φορά, και μηχάνημα εκτόξευσης νερού κατά των συγκεντρωμένων.
Πέμπτη ημέρα επεισοδίων στην Κερατέα-Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010.
Νέες συμπλοκές σημειώνονται για πέμπτη συνεχή ημέρα ανάμεσα σε κατοίκους της περιοχής της Κερατέας και αστυνομικές δυνάμεις.
ΚΕΡΑΤΕΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΥΓ. φανταστείτε λέει πως σε λίγο καιρό η πιο κερδοφόρα επιχείρηση της χώρας να είναι η "φιλοξενία" των σκουπιδιών της ευρώπης...
Ανέβηκε από  http://uhuru66.blogspot.com/.
Σοβαρά επεισόδια με 100 τραυματίες στην Ιταλία
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010, 04:57 
Περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε Ιταλούς αστυνομικούς και διαδηλωτές οι οποίοι αποπειράθηκαν να κάνουν έφοδο σε κτήρια του κοινοβουλίου. Τουλάχιστον 22 διαδηλωτές διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ενώ στους τραυματίες περιλαμβάνονται 57 αστυνομικοί.
Τα επεισόδια ξέσπασαν την ώρα που στα δύο σώματα της Βουλής διεξάγονταν συνεδριάσεις για τις ψηφοφορίες που τελικά εξασφάλισαν την παραμονή της συντηρητικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην εξουσία. 
Φοιτητές είχαν ζητήσει άδεια για μια ειρηνική πορεία στους δρόμους της πρωτεύουσας, ωστόσο ομάδες αποκόπηκαν από το κυρίως σώμα της διαδήλωσης και προσπάθησαν να εισέλθουν σε περιοχή αποκλεισμένη από την αστυνομία, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ. Συνέχεια στο http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=221709&cid=5
Ναυάγιο με 60 μετανάστες στην Αυστραλία
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010, 06:19 
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις διάσωσης συνολικά 60 μεταναστών, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, οι οποίοι επέβαιναν σε πλοίο που ναυάγησε κοντά στο Νησί των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι μετανάστες επρόκειτο να ζητήσουν άσυλο από τις αρχές της Αυστραλίας.
Mέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 41 άνθρωποι.
ΠΗΓΉ:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=221721&cid=5
Της Αϊτής,
«Βοηθήστε μας»
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010.
Τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας ζήτησε ο πρόεδρος της Αϊτής, προκειμένου να βγει η χώρα της Καραϊβικής από το μετεκλογικό αδιέξοδο που επισκιάζει τις προσπάθειες αντιμετώπισης του σεισμού του Ιανουαρίου του 2010 και της επιδημίας χολέρας που συνεχίζει να στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. 
ΠΗΓΉ:http://www.bbc.co.uk/new.
Οι φωτογραφίες  από το garizo.blogspot.com  και το http://www.ethnos.gr/
Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο εξωτερικών ιστοσελίδων

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Χαμένοι στα σύγχρονα προβλήματα

Συναυλία!
Αναδημοσίευση από  το ιστολόγιο "Αναζητώντας την Αλήθεια"
Το ότι η Εκκλησία έχει χάσει προ αιώνων την πνευματική δύναμη ν’ αναγεννάει ψυχές με τον εμπνευσμένο λόγο της, έχοντας καταντήσει νεκρή τυπολατρεία, το έχω καταγγείλει επανειλημμένα από τούτο το ιστολόγιο αλλά και μέσα από βιβλία μου. Όμως το να φτάσει ο Αρχιεπίσκοπος στο χτεσινό κατάντημα να ζητάει τη συνδρομή του Νταλάρα για να κάνει εκείνος το έργο στο οποίο η Εκκλησία απέτυχε, μετατρέποντας ένα χώρο προσευχής σε ψευτοπολιτιστικό κέντρο, ξεπερνάει τα όρια του γελοίου, για να μην πω της ιεροσυλίας και προσβάλω τους κουλτουριάρηδες.
Συνέχεια (εδώ)
Και δεύτερο σχετικό κείμενο
πωπώ νταλάρες...
σινιαρισμένοι
με το
"πράσινο φουστάνι"
οι φρουροί της μπατσοκοεπανάστασης
θα μαγαρίσουν
στις 12 του Δεκέμβρη
τα σοκάκια και την εκκλησία
του αγίου παντελεήμωνα


Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

Και...«Επειδή τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται»
Οι λέξεις «Άγιος Παντελεήμονας» έχουν ακουστεί χιλιάδες φορές, τα τελευταία χρόνια στα δελτία ειδήσεων. Η περιοχή του κέντρου της Αθήνας περιγράφεται ως γκέτο, όπου κυριαρχούν η εγκληματικότητα, η βρωμιά, ο κίνδυνος. Κατά καιρούς, βίαιες επιθέσεις στην περιοχή, από ναζιστικές οργανώσεις ή ομάδες αλλοδαπών, έρχονται να επιβεβαιώσουν πως έτσι είναι τα πράγματα. Ποιές από αυτές τις απόψεις είναι αποτέλεσμα της υπάρχουσας πραγματικότητας και ποιές της φημολογίας; Τρομαγμένοι από τις ασυνήθιστες εικόνες που μας περιβάλλουν, φοβισμένοι από αυτό που δεν γνωρίζουμε, εξοικειωμένοι όπως είναι φυσικό με ό,τι γνωρίζαμε, μήπως νοιώθουμε τα πάντα ως απειλή; Ή μήπως είναι; Ποιοί είναι αυτοί που εγκαταστάθηκαν στη γη μας, αλλάζουν τις συνήθειες μας, μπορεί να παντρευτούν τα παιδιά μας; Συνεχίστε έχει κι άλλο.

Ακόμη ένα, με τίτλο
Τώρα κλαίνε και για την χαμένη Αθήνα
Από factorx στις 13/12/2010
Έγινε λοιπόν χθες παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Καρόλου Παπούλια και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου, συναυλία του …. Μεγάρου Μουσικής στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Αρχανών.Τι άραγε εξυπηρετούσε μια τέτοια συναυλία την στιγμή που οι κάτοικοι της περιοχής τρομοκρατούνται απο την ανεξέλεγκτη δράση εγκληματιών λαθρομεταναστών και η κυβέρνηση έχει αφήσει ορθάνοιχτα τα σύνορα στον Έβρο;
 Όπως ήταν αναμενόμενο, δεκάδες πολίτες συγκεντρωθηκαν από νωρίς στο προαύλιο φωνάζοντας συνθήματα κατά της εκδήλωσης, ενώ ταυτόχρονα μοίραζαν φυλλάδια και ζητούσαν την άμεση απομάκρυνση των μεταναστών από την περιοχή.
Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και οι άλλοι επίσημοι αποδοκιμάστηκαν κατά τη διάρκεια της άφιξής τους. Κάποιοι μάλιστα επιτέθηκαν φραστικά σε όσους ιερείς έμπαιναν στον ναό, διότι «μετέτρεψαν την εκκλησία σε μπουζούκια» και ανέχονταν την παρουσία των αλλοδαπών στον Αγιο Παντελεήμονα. 
Οι αποδοκιμασίες δεν σταμάτησαν ούτε κατά την αποχώρηση του κ. Παπούλια, παρά το γεγονός ότι δεκάδες αστυνομικοί είχαν απομακρύνει τον κόσμο σε απόσταση ασφαλείας από το προεδρικό αυτοκίνητο.
http://www.antinews.gr/?p=75846#comment-588871
Εδώ τελειώνουν οι προτεινόμενες αναρτήσεις, και ακολουθούν κάποια από τα 144 σχόλια που συνοδεύουν την ανάρτηση  του antinews, πολύ ενδεικτικά για το πώς αντιδρούμε σε ότι δεν μας αρέσει σαν λαός, κατά τη γνώμη μου.  Άλλα ψύχραιμα, και άλλα όχι.
Όπου υπάρχει παύλα δηλώνει και ένα νέο σχόλιο.
-Προσκλητήριο Τάγματος Αγίου Παντελεήμονος:
Ο Αρχιεπίσκοπος: Παρών!
Οι Ιερείς: Παρόντες!
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Παρών!
Η πολιτική εξουσία: Παρούσα!
Η πολιτιστική ελίτ: Παρούσα!
Ο «πνευματικός» κόσμος: Παρών!
Ο Ελληνικός και Ορθόδοξος λαός: Απών!
Η Υπηρεσία Ταφής Νεκρών έχει αναλάβει τις λεπτομέρεις της ταφής του.
-Aφού έριξε μομφή στους απέχοντες των δημοτικών εκλογών και αφού “παρακάλεσε” (!!!) τους πλούσιους κατέχοντες να συμβάλλουν κι αυτοί στον εθνικό λογαριασμό που μας έστειλαν τώρα συνεχίζει να νομιμοποιεί με την συμπεριφορά του κάθε κίνηση που πάει αντίθετα στο αίσθημα δικαίου και τον πόνο του Έλληνα πολίτη. Κι αυτός ο παπάς…ακόμα και η λέξη “ντροπή” είναι λίγη για να περιγράψει. Αντί να ναι έξω με τον κόσμο που υποφέρει έβαλε μέσα στον ναό τους τραγουδιάρηδες δίπλα στην εικόνα της Παναγίας.Νταλάρα από σένα αγόρι μου δεν περιμέναμε και τίποτα διαφορετικό…Σημεία των καιρών είναι αυτά.
-Από βραδίς το Στράτο τον πιάσαν δυο καλοί
του λεν στο συνδικάτο να πάει να γραφτεί.
Πάρτο απόφαση βρε Στράτο, να γραφτείς στο συνδικάτο…”Αξέχαστες εποχές. Τότενες πλέρωνε το ΚΚΕ. Τώρα η Αριχιεπισκοπή. Πάντα κάποιος πλερώνει την υψηλή τέχνη, άμα λάχει, σε τούτη την παλιοζωή.
-Το επόμενο βήμα του Τζερώνυμο είναι να φέρει τον Αντύπα στον Άγιο Παντελεήμονα κ να του τραγουδάει το ”για τα λεφτά τα κάνεις όλα,για τα λεφτά δεν μ΄ αγαπάς”, με τον δανειστή να πετάει γαρύφαλλα,τον τζέφρυ να σκουπίζει την πίστα(τη ξέρει καλά τη δουλειά από το παρελθόν),τον μεγάλο τραγουδιστή λόγω όγκου πορτιέρη στην είσοδο και λουλουδούδες το ντοράκι με τον Καρατζαφέρη….Το μαγαζί θα το ονομάσουμε Νεοταξίτες Live…..
Και η απάντηση από άλλο σχολιαστή.
-Πολυ ερωτικό το σχόλιο σου.
-Μα δεν είναι ειρωνεία;
Οι πιστοί να αποκλείονται εκτός του ναού της θρησκείας τους και μάλιστα να τους εμποδίζει η αστυνομία.
Και μέσα να γίνεται πάρτυ μετά μουσικής.
χο! χο!
-Μόλις χτιστεί το καινούριο τζαμί στην Αθήνα
να χτυπήσουμε για εγκαίνια μια συναυλία με τον .. Νταλάρα!
Για την ειρήνη και την αδελφωσύνη αδέρφια!!
Και μετά θα βρίσκουμε το κεφάλι του κρεμασμένο σε κανέναν γερανό αλά Χομεϊνί κατάσταση.
-“Δεν το περίμενα ποτέ ότι θα πήγαινα να ακούσω Νταλάρα, κι όμως πήγα. Στη συναυλία της Αρχιεπισκοπής (!) με το μέγαρο μουσικής στον Άγιο Παντελεήμονα. Πλησιάζοντας, είδα κάμποσους ντυμένους με τις επιταγές της βαχούφα* μόδας (αρβύλες, στρατιωτικό παντελόνι, τζόκευ και βλέμμα βλοσυρό). Που και που, κάποιος έσκουζε “προδότες”. Υπήρχε και πολύς άσχετος κόσμος καθώς και πάρα (μα πάρα) πολλοί αστυνομικοί. Δεν μπήκα μέσα στην εκκλησία γιατί γινόταν το αδιαχώρητο. Έκατσα έξω και χάζευα. Επικρατούσε ένας διάχυτος εκνευρισμός, αλλά προφανώς υπήρχαν εντολές, τώρα που μπήκαν οι νεοναζί στο δημοτικό συμβούλιο να μην κάνουν φασαρίες. Τουλάχιστον όχι όσο είναι εκεί ο Παπούλιας, ο αρχιεπίσκοπος και η λοιπή “καλή κοινωνία”. Και προφανώς είχαν σκυλιάσει. Μα να βολτάρουν πάνω στην πλατεία ένα σωρό άσχετοι χωρίς να περάσουν από τον έλεγχο των ντόπιων “κατοίκων”; Αδιανόητο. Το θέαμα ήταν κωμικοτραγικό.
Άκουσα κάποιους να λένε για τους μασόνους που δε σέβονται την ορθοδοξία. Παρ’ όλο το μίσος στο ύφος και στα λόγια τους, δεν κινήθηκαν ούτε μια στιγμή απειλητικά. Ούτε και πέταξαν οτιδήποτε. Που να τολμήσουν. Άμα πρόκειται για κανέναν μετανάστη, κανέναν μακρυμάλλη με ράστα ή κανέναν αναρχοκομμουνιστήν που έχουν ξεμοναχιάσει, τότε και δέρνουν και μαχαιρώνουν. Για τέτοια ανδρεία μιλάμε. Γιουχάρησαν μονάχα τους επίσημους όταν αυτοί έβγαιναν, φωνάζοντας κάτι για τον Κολοκοτρώνη (!) και την ορθοδοξία. Πιστοί (υποτίθεται) χριστιανοί, που κουβαλούν τόσο μίσος, έτοιμοι να σφάξουν για την πίστη τους. Τι πρωτότυπο ε;”
“Κάποια στιγμή, μπροστά στα σκαλιά της εκκλησίας ήταν παραταγμένη μια διμοιρία ΜΑΤ. Τους πλησιάζει ένας παππούς και ρωτάει από που μπορεί να μπει μέσα (η είσοδος ήταν από πίσω). Ο ματατζής που του απάντησε φαινόταν καταστεναχωρημένος. Του λέει “Να μπείτε μέσα; Τι να μπείτε να κάνετε με τους μασόνους…” κουνώντας το κεφάλι με φανερή απογοήτευση. Ψυχεδέλεια. Σουρεαλισμός. Πήγα σε συναυλία με Νταλάρα και το ευχαριστήθηκα. Απίστευτο.
*βαχούφα: σύντμηση της λέξης βασιλικο-χουντικο-φασίστας.”(1)
-Σκέφτομαι πολύ σοβαρά την αλλαγή δόγματος.
-30 χρόνια εκπαιδευτική “μεταρρύθμιση”, 30 χρόνια εκπαιδευτική τελεόραση.
Και να τα ντοκυμαντέρια και δώστου ιδεολογική διαφώτισις. Γεμίσανε τα σχολειά και τα πανεπιστήμια ινστρούχτορες και καθοδηγητάδες. Και δόστου φεστιβάλ καλοκαιρινά όπου θα απαγγελθεί “ποίησις βαθυστόχαστος” και θα διατόθονται και βεβλία προοδευτικά δια τους απαναταχού μη προνομιούχους μικρομεσαίους Έλληνας. Μιλάμε ότι πρέπει να πέσει πολύ φάπα.
-Το ταμ ριριρίμ μου μέσα!
Μια ζωή Νταλαρικός και τώρα να τον βλέπω να τραγουδάει στον Άγιο Παντελεήμονα και υπηρέτη του ΔΝΤ και σύζυγου κυβερνητικής υπουργίνας. Τι άλλο θα δώ Θεέ μου σε τούτη την ζωή;;;;
Αμ το άλλο!! Να βλέπω συναυλία!!! μέσα στον Άγιο Παντελεήμονα!
Μα .. που ζώ ο άνθρωπος;;;;;
ναός του Αγίου Παντελεήμονα είναι ο επιβλητικότερος ναός σε νεοβυζαντινό ρυθμό στην Αθήνα, οκταγωνικός με τρούλλο. Νομίζω ότι είναι έργο του αρχιτέκτονα Νομικού. Είναι μεγαλύτερος και από την Αγία Τριάδα του Πειραιά και ίσως ο μεγαλύτερος σε εμβαδόν στην Ελλάδα μετά τον Αγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης. Η συνοικία του Αγίου Παντελεήμονα ήταν παλιά μικροαστική και μεσοαστική συνοικία της Αθήνας, με τα καλύτερα σπίτια να είναι από την πάνω μεριά της Αχαρνών και την κάτω μεριά, μεταξύ Αχαρνών και Λιοσίων, πιο λαϊκή περιοχή. Η συνοικία αρχικά υποβαθμίστηκε με τη φυγή πολλών μεσοαστών κατοίκων τη δεκαετία του 80, τη συνεπακόλουθη ενοικίαση διαμερισμάτων σε Αλβανούς και άλλους ανατολικοευρωπαίους μετανάστες, εντάξιμους όμως, τη δεκαετία του 90.
Η καταστροφή ήρθε με την έλευση των Αφγανών και των Σομαλών λαθρομεταναστών. Διάφοροι ασυνείδητοι συμπολίτες μας, με την ανοχή των αρχών, τους νοικιάζουν διαμερίσματα με το κεφάλι και μένουν 10-10 σε αυτά. Αν ήθελαν να κάνουν μία συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα, ας την οργάνωναν χωρίς ανόητες προπαγάνδες περί συμφιλίωσης κλπ.
Προσθήκη λεζάντας
Την περιοχή την γνωρίζω καλύτερα από τον “αρχιεπίσκοπο” και τον Παπούλια και τους άλλους ερίτιμους κυρίες και κυρίους που μαζεύτηκαν εκεί, δήθεν φιλόμουσοι. Οι κάτοικοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τους αλβανούς και πολωνούς που μένουν εκεί, οι οποίοι είναι ενταγμένοι και όχι ξέμπαρκοι. Το πρόβλημα είναι οι Αφροασιάτες που κλέβουν και ληστεύουν και μαζεύονται 10-10 και 20-20 έξω από κάτι περίεργα ιντερνετ καφέ και τηλεφωνεία. Δεν ξέρω αν στους κυρίους του Μεγάρου θα τους άρεσαν αντροπαρέες των 20 ατόμων έξω από τα σπίτια τους βραδιάτικα;
-Πολύ σημαντική εκδήλωση. Δείχνει ότι αυτό που συμβαίνει στον Άγιο Παντελεήμονα, και ευρύτερα στην Αθήνα, είναι συμφωνημένο πολύ ψηλά, διακομματικά και υπερκομματικά. Δεν είναι, δηλαδή, ένα καπρίτσιο του κοσμοπολίτη ΓΑΠ, αλλά στρατηγική επιλογή της άρχουσας τάξης, εντός και εκτός συνόρων. Αναμένεται και μαζικός εμβολιασμός ανεκτικότητας ή ψεκασμός των κατοίκων, για την αντιμετώπιση του φασιστικού ιού που πλήττει την περιοχή. Καλά ξεμπερδέματα…
-Την κυρία Βόζεμπεργκ και μάλιστα σταυροπόδι την είδατε; Να την χαιρόμαστε! Όσο για τον Ιερώνυμο και τον Αναστάσιο είναι το έσχατο σημείο που έφθασαν πριν παραδοθούν ολοκληρωτικά στους άθλιους παγκοσμιοποιητές νεοταξίτες. Έβαλαν τα ΜΑΤ να προφυλάξουν το ναό από τους ορθόδοξους χριστιανούς για να δώσουν συναυλία οι τέκτονες. Ο κατήφορος κοντεύει στον πάτο!!!
Είναι δυνατόν;;;;
Να πονάει ένα Έθνος ολόκληρο και ο ΠτΔ μαζί με τον αρχιεπίσκοπο να προσβάλουν την Παναγία και οι μπάτσοι απέξω να χτυπάνε Έλληνες πολίτες;;;;;
Απάντηση από σχολιαστή.
ιατί βρε σύ;
Ξέρεις πόσο καιρό έχει ο Αρχιεπίσκοπος να ξεσκάσει;
Αφού δεν μπορεί να πάει στα μπουζούκια, έφερε τα μπουζούκια στον χώρο του.Τί πιο απλό και καθημερινό;
χο! χο!
υτό που έγινε στον Άγιο Παντελεήμονα ήταν μια φριχτή παρωδία που δεν πίστευα ποτέ πως θα δω. Τελικά το είδαμε και αυτό. Έχουν ξεφύγει και είναι αποφασισμένοι για τα πάντα. Η Ελλάδα περνάει νέα κατοχή και ακόμα δεν εχουμε δει ΤΙΠΟΤΑ. Γέλασε και ο κάθε πικραμένος με τα πανηγύρια όταν οι ασφαλίτες και τα ΜΑΤ απ’ έξω προπηλάκιζαν τους αγανακτισμένους κατοίκους που η τηλεόραση δεν έδειχνε, και μέσα έκαναν πως δεν τους άκουγαν. Και μετά κράζουμε τους τούρκους που φέρνουν κλαπατσίμπανα στην Αγία Σοφία. Θα έκαναν ποτέ συναυλία μέσα στην Ακρόπολη; Η κοινωνική σύγκρουση έρχεται και θα είναι αναπόφευκτη και ανελέητη, δεν θα τελειώσει καλά αυτό, θα το δείτε.
Απάντηση από σχολιαστή.
α έκαναν ποτέ συναυλία μέσα στην Ακρόπολη; Να χαρείς μην τους βάζεις ιδέες, ικανοί είναι...
ου τους ειδατε τους “αγανακτισμενους πολιτες”.Αγανακτισμενα χρυσαυγουλα ηταν.
Απάντηση από σχολιαστή.
ες τα. Βγήκαν τα σταγονίδια και οι συγκεκαλλυμένοι ελληναράδες οπαδοί του Μνημονίου που κλαίγονται όλη τη μέρα στα διάφορα μπλογκς για το δημόσιο και τους ευεργέτες επιχειρηματίες να πουλήσουν πατριωτισμό. Ουστ!
ε μπλουζάκια με την φάτσα του Τζίμη Πανούση έπρεπε να μπουκάρουν καμμιά πενηνταριά εκεί μέσα, κι άλλοι πενήντα από δίπλα με μπλουζάκι το εξώφυλλο του δίσκου του Τζίμη “με λένε Πόπη”, για να κάνουν ωραία κατάσταση. Όχι με άρβυλα απόξω. Με Πανούση μέσα.
ε παιδιά ο Ελύτης δεν έχει καναν συγγενή να κάνει όπως ο θετός γιός του Χατζηδάκη; Να απαγορέψει σε μερικούς να ευτελίζουν την Παγκόσμια κληρονομιά του.
-85 χρονων αμα ημουν θα τα ελεγα ολα χυμα στο κυμα και δεν θα ειχα τιποτα να φοβηθω παρα να γλυτωσω την ψυχη μου εστω στο παρα πεντε.
για την πατριδα και τους Ελληνες ρε γαμωτο.
Απάντηση από σχολιαστή.
υτος ομως ειναι πρωτεργατης της ολης καταστασης. Ανηκει στο ολον ΠΑΣΟΚ, το ιστορικο ΠΑΣΟΚ που μας εφθασε εδω. Ανηκει σε εκεινους που πολεμησαν κατα των “συντηρητικων αξιων” και τη νικη των “προοδευτικων” που εφεραν εκτος απο την υπερχρεωση και την υπογεννητικοτητα με αποτελεσμα να καλυπτονται τα κενα εργατικου δυναμικου απο ξενους. Η χρεωμενη πολυπολιτισμικη Ελλαδα γραφει στην ουγια 1-1-4,Πολυτεχνειο, Αλλαγη και 3η Σεπτεμβρη.
Απο εκει ξεκινησε και ο Παπουλιας ηταν μερος της.
Απάντηση από σχολιαστή.
υχραιμια – το ιστορικο ΠΑΣΟΚ ψηφιζοταν πανω κατω απο το μισο εκλογικο σωμα για περιπου 2 δεκαετιες – και κατα συνεπεια αυτα που γραφεις (αν εξαιρεσεις το χρωμα) στην ουσια τους διαφερουν ελαχιστα απο τα συνθηματα των κουκουλοφορων.
Παπούλιας τι γύρευε εκεί ; Να ετευλίσουμε και τον Θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας;
Απάντηση από σχολιαστή.
αί, με αυτό ευτελίστηκε ο θεσμός. Δεν ήταν ήδη.
ταν οι αγγλογαλλογερμανοι σπιτονοικοκυρηδες των παιδιων σας στας ευρωπας θα σας ζητανε ναχετε 50000 ευρα “προχειρα”(οπως λεει καποιος πιο πανω) για να τα αφησουν να ψαξουν εκει για δουλεια και θα προσπαθουν να τα διωξουν “για να μη βρωμισει ο τοπος τους”, ευχομαι να μπορω να σας θυμισω τα οσα τσαμπουνατε εδω μεσα.
Όμως πλησιαζει ο καιρος και θα τα δουμε ολα…αν δεν θελετε μεταναστες, καταδικαστε τους λαθρο-εργοδοτες και τους λαθρο-σπιτονοικοκυρηδες. αλλα που! σιγα και μη !! φτηνη κι ανεξοδη ρητορικη, ως συνηθως.
ή παλι νομιμοποιειστε τους ωστε να φυγουν για παραπερα. αλλα που κοτσια! σας αφηνει η μερκελ;
Απάντηση από σχολιαστή.
ην συγκρίνετε ανόμοια πράγματα. Το πρώτο θεμελιώδες αξίωμα στα μαθηματικά του δημοτικού, το έχετε διδαχθεί άλλωστε είναι η σύγκριση ομοίων πραγμάτων. Επί πλέον μην επενδύεται σε ψευδο-διλήμματα, που απευθύνονται στο θυμικό των ελλήνων. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΑΙΤΕΊ ΛΟΓΙΚΗ. ΦΙΛΙΚΑ..
Απάντηση από σχολιαστή.
α φυσικα απαιτει λογικη, και δεν απευθυνομαι ουτε κατα διανοια στα “ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ” που τους λενε υποτιθεται πως να φερονται στον πλησιον τους περισσοτερο απο οτι στα ντουβαρια, εστω και στα “αγιασμενα”.Όχι, μιλω πολυ συγκεκριμενα και απευθυνομαι στη λογικη τους ελπιζοντας πως ειναι σε θεση να καταλαβουν, οτι η ακραια φτωχεια που διωχνει τους αφροασιατες απο τον τοπο τους (ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΟ), βρισκεται ante portas.
Αλλα υπαρχουν και ανθρωποι που νομιζουν οτι ολα αυτα που συμβαινουν στο πλανητη ειναι μια συνομωσια εναντιον του περιουσιου λαου, μονο που κατα τα αλλα θα τους αφησει αλωβητους. Και οι ιδιοι δεν θα ξεσπιτωθουν γιατι θα ψωμολυσσανε, αλλα επειδη “η τουρκια τους στελνει λαθρομεταναστες “λαθραια” καλη μου παμπολλοι ελληνες πχ φοιτητες στην ιταλια εργαστηκαν ή διαβιωσαν (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ) αλλα και στη νεα υορκη ακομη εκαναν μεροκαματα και παει λεγοντας.. ομως εγω αναφερομαι στο οτι πιστευω πως η ευρωπη φρουριο θα μας βγαλει απεξω, οποτε και εμεις μονο “λαθραια” θα μπορουμε να παμε εκει. Και τοτε επαναλαμβανω θαθελα να δω ολους αυτους που διαολιζονται, βλεποντας ανθρωπους ικανους, συχνα πολυ μορφωμενους, με πολλες δεξιοτητες, που εχουν περασει κυριολεκτικα δια πυρος και σιδηρου να προσπαθουν να επιβιωσουν οχι πια απο ταλιμπαν και δικτατορες αλλα απο τους απανθρωπους “πολιτισμενους” της δυσης.
α ξεκαθαρισω τη θεση μου: ουτε εμενα μου αρεσει αυτη η μετακινηση των πληθυσμων, ομως καταλαβαινω τι σπρωχνει αυτους τους ανθρωπους να ξεριζωθουν. Αν ο πολιτισμενος κοσμος θελει να το εξαλειψει , πρεπει να διαγραψει το χρεος του τριτου κοσμου και να σταματησει τους αμερικανικους πολεμους . Στη δικη μας μικρη κλιμακα, πρεπει να διωχθουν ολοι οσοι νοικιαζουν με λαθραιο τροπο τα σπιτια τους( δεν δηλωνουν δηλαδη τα πραγματικα ποσα και τους αληθινους ενοικιαστες) και να τιμωρουνται οποιοι απασχολουν ανθρωπους χωρις ασφαλιση με αμοιβες κατω απο τις συλλογικες. και φυσικα δινοντας τη δυνατοτητα σε αυτους τους κακομοιρους να πανε στο στοχο τους που φυσικα και δεν ειμαστε εμεις…εμεις ομως κυτταμε πως θα κανουμε τον χωροφυλακα των αγγλογαλλογερμανων μπας και μας βολεψουν πουθενα!!
αντως ολοι οσοι πηγαν στην συναυλια..τουλαχιστον οι πιο προβεβλημενοι…εχουν ενα κοινο σημειο…
ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
Και το δικό μου σχόλιο απολογία στη γιαγιά μου που θέλει όλα να τα ξέρει. Ειδικά πως αντιμετωπίζουμε εμείς τα εγγόνια της τα θεία.
Eντάξει γιαγιά τους καταδικάζω. Μαγαρίζουν το ναό, και μάλιστα η χορωδία έχει γυρισμένη την πλάτη στην Αγία Τράπεζα!!!Σόδομα και Γόμορρα γίναμε.

Το κατάλληλο τραγούδι
Όχι άλλον Νταλάρα, Πάριο κι Αλεξίου
Ρίτσο σε νταμάρια, κουλτούρα καφενείου…”
Φωτο 2,και κείμενο (1)από το
http://robopsychologist.blogspot.com/2010/12/blog-post_12.html
Η τρίτη φωτογραφία είναι απο τη διαμαρτυρία των Αφγανών μεταναστών στους δρόμους της Πάτρας για συμπολίτη τους που τραυματίστηκε θανάσιμα τον προηγούμενο μήνα. Λεπτομέρειες σε επόμενη ανάρτηση.Οι υπογραμμίσεις δικές μου.
Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο εξωτερικών ιστοσελίδων.
Γράψτε ένα σχόλιο.