Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Eδώ εισάγουμε μαϊντανό στο ζεόλιθο θα κολλήσουμε;

Μάγος ήσουν;(1)
Εδώ και δύο χρόνια έχει αρχίσει το μεγάλο κακό που θα μετατρέψει σιγά - σιγά  τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων.
Σε είκοσι - τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει.
Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης.
"Το πολιτικό σύστημα χθες αυτογελοιοποιήθηκε για άλλη μιά φορά.
Και ενώ το μέλλον των παιδιών μας είναι μαύρο, οι πολιτικές ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων συνεχίζουν να πορεύονται με γνώμονα το λαϊκισμό και την ανευθυνότητα".
Δεν είναι λόγια κάποιου αντιεξουσιαστή, αλλά ενός μέλους του κυβερνώντος κόμματος, στην ομιλία παραίτησής του.(2)
Στο κείμενο για το ορυκτό δολομίτη της Εύβοιας πήγαμε μια βόλτα στο παρελθόν. Σε στιγμές που η χώρα μας είχε βρεθεί σε μεγάλη ανάγκη.
1830 και ο Καποδίστριας είχε να αντιμετωπίσει προβλήματα που λογικά σήμερα και αν δεν έχουν λυθεί, δεν θα έπρεπε να είναι τα ίδια. Συνηθίζουμε να λέμε ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και δεν πηγαίνει μακριά. Όμως τα ψέματα στη δική μας ιστορία, έκλεισαν αιώνα και συνεχίζουν. 
Ας υποκλιθούμε στις διοικητικές ικανότητες των ανθρώπων που μας κυβερνούν, και ας σιγήσουμε. 
Μετά να κοιταχτούμε στον καθρέφτη, για να διαπιστώσουμε την αδιαφορία μας, και που μας έβγαλε. Αντί να πουλάμε πουλιόμαστε.
Γίναμε πάλι τα υποκείμενα της συναλλαγής. Άφησα στη μέση το θέμα με τα αντιοξειδωτικά όπως μπορεί να φαίνεται, αλλά δεν είναι έτσι. Γι' αυτά θα πούμε πάλι σήμερα, μόνο που δεν θα είναι χορταρικά, αλλά ορυκτά. Αφορμή -ο νους μου που σκάλωσε -όταν διάβασα για το ζεόλιθο που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει η TEPCO για να καθαρίσει τα μολυσμένα ύδατα της Φουκοσίμα. Εγώ αυτό το πράγμα το έψαχνα χρόνια και δεν το έβρισκα, τώρα πως έγινε γνωστό σε ένα μήνα;
Ο ζεόλιθος, είναι ένα πολύτιμο ορυκτό, με πολλές και διάφορες χρήσεις, που «κοιμάται» εδώ και χρόνια στο έδαφος του Έβρου,και αλλού.
Ρε μάνα τι είναι τα καρτέλ;(3)
Μετά τη μεταλλευτική φρενίτιδα, που σημειώθηκε από τον 19ο αιώνα και μέχρι τη μεταπολίτευση, από εκεί και πέρα άρχισε η σταδιακή παύση σχεδόν κάθε εκμετάλλευσης  παράλληλα με την αποβιομηχάνιση. Όποιος διατηρεί κάποια παλιά εγκυκλοπαίδεια στο σπίτι του, μπορεί να τσεκάρει πόσες ήταν οι εξαγωγές μας, σε πόσα διαφορετικά πράγματα, και από πότε μόνο εισάγουμε.
Πως περιγράφεται το θέμα από τον τύπο;τα θετικά πρώτα.
Πριν λίγες εβδομάδες, δόθηκε το «πράσινο φως», για την αξιοποίηση ενός πολύ μεγάλου κοιτάσματος ζεόλιθου στην περιοχή των Πετρωτών Έβρου, μετά από έξι χρόνια αναμονής. Η επένδυση μεγάλη- κοίτασμα άνω των 100 εκατομμυρίων τόνων- από τα ποιοτικότερα στον κόσμο, με καθαρότητα που φτάνει έως και στο 89% κατά μέσο όρο. Και τα τρία κοιτάσματα εντοπίστηκαν έπειτα από επίμονες και πολυετείς έρευνες της ομάδας του καθηγητή του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ Ανέστη Φιλιππίδη. 
Η περιοχή δεσμεύτηκε το 2004 από την εταιρεία “Ν. Αλεξανδρίδης και Σία Ο.Ε. GEO-VET”, η οποία πάσχιζε για αρκετά χρόνια να λάβει αδειοδότηση, για να προχωρήσει στην εξόρυξη του πολύτιμου ορυκτού. Σύμφωνα με τον Γιάννη Βορδογιάννη, εκπρόσωπο της εταιρείας, η επένδυση εκτός της εξόρυξης θα περιλαμβάνει και επιστημονικές-πειραματικές δραστηριότητες.
Κοιτάσματα ζεόλιθου υπάρχουν σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα πλέον ενδιαφέροντα όμως, ακόμη και σε παγκόσμια κλίμακα, είναι αυτά τα οποία βρέθηκαν στα Πετρωτά Έβρου, αναφέρει στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» ο καθηγητής του Α.Π.Θ Ανέστης Φιλιππίδης. Εξηγεί ότι το καθένα από αυτά έχει τουλάχιστον 100 εκατ. τόνους προς εκμετάλλευση με καθαρότητα η οποία μάλιστα αγγίζει ως και το 94%!
Κατάλληλος διά πάσαν νόσον
Σύμφωνα με τον κ. Φιλιππίδη «ο ελληνικός φυσικός ζεόλιθος θεωρείται από τα πολυτιμότερα βιομηχανικά ορυκτά, καθώς οι φυσικοχημικές ιδιότητές του τον καθιστούν το καταλληλότερο υλικό για πολυάριθμες -συνολικά 22- περιβαλλοντικές, βιομηχανικές, κτηνοτροφικές και αγροτικές εφαρμογές», ενώ χρησιμοποιείται πλέον ακόμη και στη διαιτολογία. Μάλιστα τελευταία κυκλοφόρησε στο εμπόριο και ένα συμπλήρωμα διατροφής με βάση το ζεόλιθο. Κοιτάσματα ζεόλιθου στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί και σε Ροδόπη, Κιλκίς, Λευκάδα, Κυκλάδες, Σάμο και Ζάκυνθο. 
Η κατεργασία αστικών λυμάτων, καθώς και βιομηχανικών και γεωργικών υγρών αποβλήτων με ζεόλιθο έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα όσον αφορά τη βελτίωση της διαύγειας και γενικότερα της ποιότητας των νερών, πριν αυτά να καταλήξουν σε λίμνες, ποτάμια και θάλασσες.
Ζεόλιθος και στη Φουκουσίμα!
Πριν από λίγες ημέρες, οι εργαζόμενοι στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα προσπάθησαν με τη χρήση του ζεόλιθου που απέθεσαν στη θάλασσα, να μειώσουν την ραδιενεργή μόλυνση στον Ειρηνικό. www.gnomionline.gr/evros/113/45214 -
Ξεκινά η παραγωγή ζεόλιθου στον Έβρο.
Τετάρτη 25 Μαΐου 2011 enet
Υπογράφηκε συμφωνία για εξόρυξη στα Πετρωτά Έβρου, του “θαυματουργού” πετρώματος που καθαρίζει βιολογικά νερό και έδαφος. Το πέτρωμα ζεόλιθος που μεταξύ άλλων καθαρίζει λίμνες, κάνει άοσμη τη λυματολάσπη, αυξάνει την παραγωγή γάλακτος των αγελάδων και την γεωργική παραγωγή, μειώνοντας την ανάγκη φυτοφαρμάκων θα αρχίσουν να εξορίσουν στην περιοχή Ρέμα Ντρίστα κοντά στα Πετρωτά Έβρου. Πριν από λίγες ημέρες υπεγράφη η σύμβαση μίσθωσης για τη δημόσια λατομική έκταση 160 στρεμμάτων του ορυκτού ζεόλιθου, μεταξύ του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιου Σώκου και του εκπρόσωπου της ιδιωτικής εταιρίας «GEO VET». 
Όπως εξήγησε ο Ιωάννης Βορδογιάννης, εκπρόσωπος της εταιρείας «αν η άδεια εκδοθεί μέσα στον Ιούνιο ή έστω μέχρι τις 15 Ιουλίου, θεωρώ ότι σε 10-12 μήνες από σήμερα θα είμαστε σε θέση να έχουμε προϊόν προς διάθεση».

Λατομείο ζεόλιθου στην Ορεστειάδα
Το δρόμο για την υλοποίηση επένδυσης ύψους 40 εκατ. ευρώ στο νομό Εβρου, και συγκεκριμένα στη θέση «Παλαιοχώραφα» του Δημοτικού Διαμερίσματος Πετρωτών του Δήμου Ορεστιάδας, «άνοιξε» ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιος Σώκος, υπογράφοντας χθες σύμβαση μίσθωσης δημόσιας λατομικής έκτασης 160 στρεμμάτων, για εξόρυξη του βιομηχανικού ορυκτού ζεόλιθου.
Την επένδυση θα κάνει η εταιρεία «Geovet». (η ίδια και εδώ)
Η παραγωγή του λατομείου σε πλήρη ανάπτυξη όχι μόνο θα καλύψει τις εγχώριες ανάγκες (100.000 τόνους), αλλά θα διοχετευθεί σε εξαγωγές. Διαβάστε περισσότερα:
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=277826
Η χώρα μας εισάγει από την Τουρκία τεράστιες ποσότητες ενός φυσικού καθαριστικού υδάτων, αν και διαθέτει άριστης ποιότητας κοιτάσματα. 
Διαβάστε περισσότερα:http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=191755

Eδώ εισάγουμε πια μαϊντανό και άνηθο! στο ζεόλιθο θα κολλήσουμε;

Έβρος: Στον "αέρα" κινδυνεύει να βρεθεί η επένδυση 40 εκατομμυρίων ...
Στον αέρα κινδυνεύει να βρεθεί η επένδυση εξόρυξης ζεόλιθου από κοίτασμα σε δημόσια έκταση στον Έβρο (Πετρωτά), μετά την κίνηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, ν΄ ακυρώσει απόφαση για απευθείας μίσθωση του λατομείου, έκτασης 160 στρεμμάτων. Την απόφαση είχε λάβει ο γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιος Σώκος,συνεχίστε:
www.agelioforos.gr/default.asp?pid...
Στο σκοτάδι και πάλι ο ζεόλιθος των Πετρωτών
Άκυρη κρίθηκε με απόφαση του υφυπουργού περιβάλλοντος κ. Γιάννη Μανιάτη η σύμβαση που αφορούσε στην εξόρυξη ζεόλιθου στα Πετρωτά Έβρου από την εταιρεία «Αλεξανδρίδης & ΣΙΑ Ο.Ε.» Η σύμβαση, ακυρώνεται εξ’ αιτίας σειράς διατάξεων αλλά και προηγούμενων απορριπτικών αποφάσεων από τη γενική γραμματεία της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Όπως αναφέρεται στην απόφαση ακύρωσης, «θα έπρεπε να ξεκινήσουν διαδικασίες για τη διενέργεια πλειοδοτικού διαγωνισμού και όχι ανάθεσης». Η σύμβαση είχε υπογραφεί στις 20 Μάιου στο Βόρειο τμήμα του νομού, στα Δίκαια, από τον γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κ. Θύμιο Σώκο, παρουσία των τοπικών αρχών και είχε προβληθεί, ως «θετική εξέλιξη για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων της περιοχής αλλά και της τοπικής οικονομίας». Σχολιάζοντας την παραπάνω εξέλιξη ο κ. Σώκος, δήλωσε πως «η σύμβαση είχε την έγκριση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης», αφού όπως είναι γνωστό επρόκειτο για απόφαση του κ. Πάγκαλου.
Στην πολυσέλιδη απόφαση ακύρωσης της σύμβασης, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι με έγγραφο του υφυπουργού Περιβάλλοντος, της 21ης Δεκεμβρίου 2010, «διαβιβάστηκαν στην αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οι σχετικές μελέτες και τα σχεδιαγράμματα του ΙΓΜΕ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διενέργεια πλειοδοτικού διαγωνισμού (και όχι ανάθεσης) για τη μίσθωση του εν λόγω δημόσιου λατομικού χώρου».
Ο Υφυπουργός
Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Συνέχεια (εδώ)

Τρίτη, 21 Ιούνιος 2011
Δικαιωνόμαστε λέει η Λαϊκή Συσπείρωση(δεν γνωρίζω τι εκπροσωπεί) 
«Η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος να ακυρώσει για μια σειρά λόγους την 906 / 22-3-2011 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, που παραχώρησε με απ’ ευθείας μίσθωση το λατομείο βιομηχανικού ορυκτού (Ζεόλιθου) δικαιώνει τις ενστάσεις που είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και για το σύννομο της διαδικασίας και για το περιεχόμενο της σύμβασης» τονίζει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση και συνεχίζει; «Αντίθετα εκθέτει όλους εκείνους, βουλευτές, Δημάρχους, Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους και τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που έσπευσαν να χειροκροτήσουν την επαίσχυντη παράδοση «τζάμπα» του πολύτιμου πετρώματος σημειώνει.
http://www.gnomionline.gr/evros/115/45912


Μπερδεύτηκα πάλι. Ποια πλευρά να χειροκροτήσω;
Στον "αέρα" επένδυση 40 εκατ. για το ζεόλιθο στον Έβρο;
 22/06/11
Η επένδυση βρισκόταν πολύ κοντά στην αφετηρία: μετά την υπογραφή της μισθωτήριας σύμβασης, με τριετή ισχύ και δυνατότητα ανανέωσης έως 40 ετών, απέμενε μόνον η έκδοση της άδειας εκμετάλλευσης από το αρμόδιο υπουργείο, διαδικασία που προβλεπόταν να ολοκληρωθεί μέχρι 15/7. Το ύψος της επένδυσης θα ξεκινούσε από 22 εκατ. ευρώ (συν άλλα 6 εκατ. για τη δημιουργία ερευνητικού κέντρου στη Θράκη) και προβλεπόταν να φτάσει στα 40 εκατ. Σε ολοκληρωμένη φάση, το έργο θα απασχολούσε άμεσα περίπου 100 εργαζόμενους και ο δήμος θα απολάμβανε το 4% του κέρδους της εξόρυξης. Πάντως, η εταιρία  που θα εκμεταλλευόταν το κοίτασμα, δε φαίνεται διατεθειμένη να παραδώσει τα όπλα. Όπως δήλωσε στέλεχός της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα επόμενα 24ωρα, εκπρόσωποι της θα έχουν σειρά επαφών στην Αθήνα, προκειμένου να πετύχουν την ακύρωση της απόφασης του κ. Μανιάτη, την οποία θεωρούν αδικαιολόγητη.
Μέχρι σήμερα, η εγχώρια ζήτηση ζεόλιθου (περίπου 120.000 τόνοι ετησίως), καλυπτόταν με εισαγωγές, κυρίως από Τουρκία. Ο ελληνικός ζεόλιθος θα «έμπαινε» στην αγορά το 2012. Σε επικοινωνία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης για το θέμα, στελέχη της παρέπεμψαν σε επίσημες δηλώσεις του κ. Σώκου, από εβδομάδα. Περισσότερα (εδώ)

Γράφει ο Δρ Γεώργιος Ζακυνθινός.
Αναπλ. Καθηγητής Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καλαμάτας 
 Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων.
Σίγουρα θα αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι ο ζεόλιθος. Ο Ζεόλιθος είναι ένα φυσικό ένυδρο αργιλοπυριτικό υλικό με προικισμένες ιδιότητες από πλευράς χημειοσύνθεσης στοιχείων όσο και ικανότητας ιοντοανταλλαγής, δηλαδή ικανότητας να δεσμεύει άλλα στοιχεία και ακόμη ολόκληρες ενώσεις. Η δυνατότητα δέσμευσης ουσιών ανέρχεται έως τριάντα (30) τις εκατό του βάρους του. Στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει επειδή , είναι ένα από τα λίγα αρνητικά φορτισμένη ορυκτών στη φύση. Ακόμη είναι αρκετά σταθερό θερμικά έως τους 600o C. Η ιατρική χρήση του ζεόλιθου αφορά την κρυσταλλική μορφή του. Η δομική του μονάδα που είναι το πυριτίο είναι ηλεκτρικά ουδέτερη και με το δομικό αλουμίνιο παρουσιάζουν αρνητικό φορτίο σε όλη την κρυσταλλική δομή. Στις ΗΠΑ περιλαμβάνεται από τον FDA τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων στην λίστα των Γενικώς Αναγνωρισμένων ως Ασφαλών (GRAS) και θεωρείται ότι είναι «γενικώς ασφαλές».Συγκεκριμένα φαίνεται ο Ζεόλιθος:
1. Να εγκλωβίζει τις ελεύθερες ρίζες μην αφήνοντας να λειτουργήσουν, λειτουργώντας ως ισχυρό αντιοξειδωτικό και να μπορεί να δώσει σημαντική βοήθεια σε προβληματικά κύτταρα. (LifeLink Pharmaceuticals, 2005).
2. Να βοηθά στην εξάλειψη των βαρέων μετάλλων, ιδίως του μόλυβδου, υδράργυρου, καδμίου, αρσενικού, αλουμινίου, κασσίτερου και του επιπλέον σιδήρου, χωρίς να αφαιρεί τα υγιή ιόντα και μέταλλα. Επίσης, βοηθά στο να αποβάλλονται από τον οργανισμό τα ραδιενεργά μέταλλα όπως του καισίου και στροντίου-90, τα φυτοφάρμακα, τα ζιζανιοκτόνα, καθώς και άλλες τοξίνες από το σώμα, ουσίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση πολλών προβλημάτων υγείας. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τις 100.000 χημικές ουσίες γύρω μας (από τα φυτοφάρμακα στα τρόφιμα, το νερό που πίνουμε, τα αέρα που αναπνέουμε κ.ά.)
3. Τείνει να παγιδέψει τα αλλεργιογόνα από την κυκλοφορία του αίματος και την πεπτική οδό προτού να μπορέσει το σώμα να αντιδράσει μειώνοντας κατά συνέπεια τα συμπτώματα από τα διάφορα τρόφιμα και τις περιβαλλοντικές αλλεργίες.
4. Ίσως να βελτιώνει την ηπατική λειτουργία αφού αποτοξινώνει το σώμα.
5. Να αποτελεί ένα ισχυρό αντι-ιικό φυσικό προϊόν. Όπως αναφέρεται στην βιβλιογραφία, σε 40 ανέκδοτες μελέτες με περιπτώσεις έρπητα ζωστήρα, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Επίσης προκαταρκτικές μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να ανακουφίσει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την σκλήρυνση κατά πλάκας, την ηπατίτιδα C, καθώς και το κοινό κρυολόγημα ή την γρίπη.
6. Να δημιουργεί μια φυσική ασπίδα στον οργανισμό με τη δημιουργία ενός άριστου επιπέδου pH (μεταξύ 7,35 και 7,45), η οποία με τη σειρά της ενεργοποιεί την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου και ταυτόχρονα ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα ενώ παράλληλα δρα σαν άριστο φυσικό ισοτονικό
7. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ζεόλιθος δημιουργεί μια αίσθηση ευεξίας και ευφορίας κυρίως λόγω της εξάλειψης των τοξινών ενώ σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα φαίνεται να συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής σεροτονίνης από τον οργανισμό.
8. Επίσης φαίνεται να έχει θετική συνδρομή στην οισοφαγική παλινδρόμηση, καούρα.
Ασφάλεια και παρενέργειες
Σύμφωνα με την αρθρογραφία είναι εξαιρετικά ασφαλές και μη τοξικό ,ενω τα ίχνη του ζεόλιθου εξαλείφονται εντελώς από το σώμα μέσα σε 6 με 8 ώρες χωρίς να αφήνει κανένα κατάλοιπο. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε από γιατρούς, και απο τα φαρμακεία που πωλείται.(4)
Τι λένε αυτοί που τον πωλούν;
Πάνω από 200 επίσημες μελέτες αποδεικνύουν τη χρησιμότητά του ως συστατικό με θετική και φυσιολογική επίδραση.
Υγρός Ζεόλιθος (Zeolite) - Το απόλυτο ελξίριο
Είναι θεραπευτικό και για την αντιμετώπιση της ραδιενέργειας.
Είναι ασφαλές για μακροχρόνια χρήση,για αποτοξίνωση,μειώνει τα συμπτώματα των αλλεργιών,και 100 ακόμη χαρακτηριστικά που θα βρείτε στα λινκ.
Εδώ τιμές:
€28.00 (εισαγωγής)
59,99 €-Ζεόλιθος(εισαγωγής)
Ζεόλιθος AV$ 39,99
Ζεόλιθος θράκη ΤΜ
Τιμή μονάδος : €24,40
Προϊόν γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ 74350/2-11-2010 
Περιέχει 180 φυσικά δισκία
Προτεινόμενη Λιανική Τιμή: €23,97
Ζεόλιθος Θράκης
180 Δίσκια 19.90€
Ο Ζεόλιθος Θράκη™ προέρχεται από την περιοχή της Θράκης με 95% καθαρότητα, που τον εντάσσει στην κορυφαία ποιότητα παγκοσμίως. Δημοσίευση στις 3-3-2011

Περίγελως του πολιτισμένου κόσμου

Όχι άλλο τσιμπούσι! 08-04-2006
Μόνο στα λόγια προκόβουμε. Στα μεγαλεπήβολα ανεφάρμοστα σχέδια, στα ανολοκλήρωτα ασυντόνιστα προγράμματα, στις χρυσοπληρωμένες άφαντες δράσεις. Ιλιγγιώδη ποσά δαπανήθηκαν ώς σήμερα για το περιβάλλον από τα θρυλικά «πακέτα» και ντροπιαστικά λίγα έγιναν. Το 35% του Δ΄ ΚΠΣ θα δοθεί για έργα και περιβάλλον. Πού θα καταλήξει; Πόσοι ακόμη θα κερδοσκοπήσουν από την απουσία βούλησης, πολιτικής και ελέγχου; Το κράτος έχει τεράστια ευθύνη. Την αναγνωρίζει; Ή απλώς κάνει όρεξη μπρος στα 17 δισ. ευρώ; Η προστασία του περιβάλλοντος είναι μονόδρομος. Οδηγούμαστε σ' αυτόν θέλουμε δεν θέλουμε, με «σπρωξιές» και πρόστιμα. της Τασούλας Καραισκάκη.
Διαβάστε  εδώ έχει κι άλλο 
Από σχόλια για το σκάνδαλο Ζήμενς.
Πού είναι τα σκάνδαλα ρε παιδιά; Λαδάκι στη μηχανή για να μην τρίζει και να μην κολλάει έριχναν και ρίχνουν οι άνθρωποι (κι αυτοί κι οι άλλοι) για να μπορούν να δουλέψουν. Ξέρετε εσείς μηχανή που να δουλεύει χωρίς λάδι; Απλά άλλες χρειάζονται πολύ κι άλλες λιγότερο. Απλά πράγματα.
Υ.Γ. Προσοχή στη λάσπη. Κάποιοι τη ρίχνουν στον ανεμιστήρα.

Λέει ο polse:
Νταξ' μωρέ, μπορεί το Χέλλας να πουληθεί έναντι πινακίου φακής και μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού να αντιμετωπίσει από ξεβόλεμα μέχρι πείνα...
Αλλά: Μπορούμε από φθινόπωρο να κλειστούμε και να παίζουμε επιτραπέζια, φαντασιωνόμενοι φράγκα, χλίδες, γκόμινις και χυμούς από εξωτικά φρούτα.

Ο ζεόλιθος είναι χρήσιμος και σε άλλες χρήσεις. Έπεται συνέχεια.
(1)ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ
(Από την παράστασή του «Αλλαγή και πάσης Ελλάδος»,
στην μπουάτ «Διαγώνιος» στην Πλάκα, το 1983!)μας το θύμισε ο Βασιλιάς της μοναξιάς. http://vasiliastismonaxias.blogspot.com/
(2)Του Έκτορα Νασιώκα από :antinews.gr
(3)ερώτηση του έφηβου γιου που έπρεπε να απαντήσω με όχι περισσότερες από 50 λέξεις, και σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 2 λεπτών.
Σχετικά άρθρα έχουν δημοσιευτεί από:
(4) http://trofimos.blogspot.com/2011/05/blog-post_7009.html
http://www.ftiaxno.gr/2011/04/blog-post_19.html
http://magicasland.com/zeolite/2008/05/24/,και αλλού.
Εικόνα από:
http://www.telegramm.gr/
Αυτό το κείμενο έχει μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν παρέχει ιατρική συμβουλή, ή διαφήμιση.
Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο εξωτερικών δικτυακών τόπων.
Γράψτε ένα σχόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.