Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Στιγμές δόξας

Προχθές τα μεσάνυχτα κάθισα και είδα στωικά όλη την παράσταση, και αλήθεια λέω, συγκινήθηκα. Αλλά επειδή δεν έχω εμπιστοσύνη στις περί των συναισθημάτων περιγραφές  μου, καλύτερα να σας το πω με άλλο τρόπο.
Με μια ταινία που μου προκάλεσε ακριβώς τα ίδια συναισθήματα.


Μετά την απόφαση του Γ.Παπανδρέου να διεξάγει δημοψήφισμα όπως  καταλάβαμε  η προσοχή όλων στράφηκε στη Βουλή μας. Όλη η υφήλιος παρακολουθούσε με αγωνία τα τεκταινόμενα της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Στιγμές δόξας
Η Ελλάδα κυκλοφορεί σαν απασφαλισμένη χειροβομβίδα...
Νέμεσις….χαχαχα!!
Η εντυπωσιακή απόφαση της Ελλάδας να κηρύξει δημοψήφισμα, «δολοφόνησε» στην ουσία την ευρωπαϊκή  συμφωνία της περασμένης εβδομάδας. 
Οι αγορές δεν μπορούν να περιμένουν τρεις μήνες για να μάθουν το αποτέλεσμα, και η Κίνα σίγουρα δεν θα δανείσει χρήματα στον EFSF, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. 
Το όλο ευρωπαϊκό οικοδόμημα καταρρέει. Τα χρηματιστήρια πέφτουν και τα σπρεντς ανεβαίνουν. Αν δεν επέμβει η ΕΚΤ για να στηρίξει την Ιταλία, η χώρα θα συντριβεί. 
Οι Έλληνες θυσιάστηκαν για να κερδίσουν χρόνο οι ισχυροί της ΟΝΕ. 
Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα επισημαίνει ο Ambrose Evans-Prithcard  σε πρόσφατο άρθρο του, και θα το βρείτε όλο εδώ.

Η  απροσδόκητη απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού για δημοψήφισμα προκάλεσε οικονομικό πανικό στα Διεθνή Χρηματιστήρια ανέφερε σε δημοσίευμά του το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας, Xinhua.

Αλλά μην ανησυχείτε, αν υπάρχει κάτι που να αξίζει να δημοσιοποιηθεί,και  για να μην χάνετε τον χρόνο σας.....θα το φροντίσουμε εμείς.

Και θα ξεκινήσουμε με μία διαπίστωση. Ειπώθηκαν "μεγάλες και βαριές κουβέντες" από πολλά επίσημα στόματα, και αν και αντιλαμβάνομαι την οργή κάποιων, θα συμφωνήσω με την  Agni που είπε σε ένα σχόλιο: Μερικοί δεν έχουν συνείδηση του τι λένε και τι κάνουν, εκτός του οτι δεν έχουν καταλάβει οτι δεν ζούμε στην δεκαετία του 90 οπου θριάμβευε η ταύτιση της ελευθερίας του λόγου με το διασυρμό,τον εξευτελισμό, τον τραμπουκισμό και την αλητεία αντι των επιχειρημάτων.

ataktos είπε:  στις  05/11/2011
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ομιλούν για κρίση και ονόμασαν τον Πρωθυπουργό μας τρομοκράτη!!!..και ότι θέλουν άμεσες εκλογές ..ποιος είναι ο λόγος που δεν υλοποιούν τη δέσμευσή τους ..και δεν τον στέλνουν όλοι μαζί στο σπίτι… 
Λέτε για πολύ καιρό ακόμα θα κοροϊδεύουν τον λαό τους ; Η κρίση δεν τους αγγίζει;

-Κανέλλη: "Μας ρωτάνε αν θέλουμε να πεθάνουμε ή να μας σκοτώσουν"
-Μετά τα χθεσινά τραγελαφικά γεγονότα που συνέβησαν στο πολιτικό γίγνεσθαι της Χώρας, (γνωστή και με το όνομα "Φαιδρά Πορτοκαλέα"), βγήκε στα τηλεοπτικά παράθυρα η κ. Ντόρα Μητσοτάκη - Κούβελου και χαρακτήρισε τα τεκταινόμενα στην κεντρική ελληνική πολιτική σκηνή: "ως γελοιότητες".

ΒΙΣ είπε: 04/11/2011
Κανονικά όλους αυτούς τους κουτόφραγκους που πλάκωσαν με τις κάμερες και τα μαρκούτσια θα έπρεπε να τους βάλουμε να πληρώσουν τσουχτερό εισιτήριο για το θέαμα, τουλάχιστον 500 ευρώ το κεφάλι. Και να τους πούμε ότι είναι οικολογικό, τα λεφτά πάνε στο “πράσινο ταμείο” (το θυμάστε φαντάζομαι, χαχα). Με τα λεφτά αυτά, θα τους πούμε, θα κλείσουμε λίγο την τρύπα της…αμμωνίας πάνω από το Κέντρο της Αθήνας, θα κάνουμε πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο τη Μενάνδρου και θα φυτέψουμε κατιφέδες στη Γερανίου (να δένουν με τα γεράνια…).
Θα τους δείξουμε και μακέτα να πεισθούν (έχουμε ISO σε τέτοια εμείς).
Εγώ πάντως στέκομαι σε κάτι που ο κ. Παπανδρέου μεταξύ άλλων είπε : Και έχω και μία ακόμα ανησυχία που είναι πολύ βασική: ότι η έλλειψη συνεργασίας θα μπορούσε να δημιουργήσει και προβληματισμό στους εταίρους μας για τη διάθεσή μας, την πρόθεσή μας, τη βούλησή μας, να μείνουμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο Ευρώ.”
Σκληρός πυρήνας: γιατί υπάρχει κι άλλος;

Ομπάμα είπε: "Η εξαγγελία για δημοψήφισμα αναστάτωσε πολύ κόσμο-
Η Ελλάδα θα τα καταφέρει".

Με την φράση "Κραχ" κυκλοφορεί η γαλλική "La Tribune" προκειμένου να αποτυπώσει την κατάσταση που προκάλεσε η αιφνιδιαστική απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να διενεργήσει δημοψήφισμα για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. Η μία μετά την άλλη, οι γαλλικές εφημερίδες αφιερώνουν  τα πρωτοσέλιδα τους στον Έλληνα Πρωθυπουργό. Μετά τη "Le Figaro" και την "Liberation" που τον παρομοιάζει με τον άνθρωπο που έβαλε σε κίνδυνο το ευρώ, έρχεται τώρα και η "La Tribube" να περιγράψει τη ζοφερή κατάσταση και την ανησυχία που επικρατεί στην ευρωζώνη.
Ενώ οι φράσεις «πανικός», «σεισμός», «αιφνιδιαστική απόφαση», «απόφαση έκπληξη» και «κίνδυνος» απαντώνται σχεδόν σε όλα τα δημοσιεύματα. Ο διεθνής Τύπος φαίνεται να συμφωνεί στο ότι το ζήτημα του δημοψηφίσματος και οι συνεπαγόμενοι τριγμοί και κίνδυνοι που απειλούν πλέον όλη την ευρωζώνη στο σύνολό της, θα μονοπωλήσουν τη Σύνοδο των G20 που ξεκινά σήμερα στη Γαλλία.
Ωστόσο, η «χαρτοπαικτική», -όπως χαρακτηρίστηκε- κίνηση του κ. Παπανδρέου είναι σχεδόν ακατανόητη για όλους τους ξένους δημοσιογράφους και συντάκτες «μετά την απόφαση για διάσωση της Ελλάδας που με τόσο κόπο και μετά από τόσο καιρό πήραν οι Ευρωπαίοι ηγέτες». Όταν καλούνται να ερμηνεύσουν τις… ελληνικές βουλές, It’s all greek to them. sofokleousin.gr

Στο 24ωρο που μεσολάβησε έως να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης από την Ελληνική Βουλή ακούστηκαν πολλά,όπως:
-Οι αγορές πανηγυρίζουν για την πτώση Παπανδρέου
-Έκρηξη στο Χρηματιστήριο με κέρδη πάνω από 5% και τις τράπεζες πάνω από 20% ενώ το ευρώ ενισχύεται και πέφτει το πετρέλαιο.
- Οι αγορές προεξοφλούν την κατάρρευση της κυβέρνησής του και μια πιθανή μεταβατική κυβέρνηση που θα πάει τη χώρα ομαλά σε εκλογές, αφού εξασφαλιστεί η ψήφιση της δανειακής σύμβασης.

gazaki είπε:Η πτώχευση είναι έξοδο, κι' η χώρα σε αδιέξοδο(παράφραση Ζαμπέτα)
Ο Στέλιος είπε: 03/11/2011
Μη γράφετε τέτοια, σε λίγο καιρό θα το παίζει μάρτυρας του Σοσιαλισμού και θύμα της παγκόσμιας Καπιταλιστικής συνομωσίας!
-Άθλιοι , δε φτάνει που σκοτώσατε τον Τσέ , φάγατε και τον ΓΑΠ!
Γράφει το ΤΑΜΠΟΥΡΙ-Οι μάσκες έπεσαν....
Ε,εντάξει γίνονται συχνά ατυχήματα στις παραστάσεις.
RAMNOUSIA -Όταν ο μύθος συναντά την πραγματικότητα-.
Και το vlahata samis
«Ο Παπανδρέου στις Κάννες μιλούσε για αποτραπέν πραξικόπημα»
Αυτό μου διέφυγε. Μες τη συγκίνηση ούτε που το κατάλαβα.
Οι έξω
Την ώρα που στη χώρα μας, οι πολιτικοί ηγέτες ακόμα «τσακώνονται» για το μοίρασμα της εξουσίας, στην Ευρώπη ποντάρουν «ανοιχτά» στην έξοδο ή όχι της Ελλάδας από το ευρώ.
Σε exit - poll του Reuters με ερώτημα αν πρέπει να εκδιωχθεί η Ελλάδα από το ευρώ, οι απαντήσεις είναι: ΝΑΙ 64% ΟΧΙ 36%.
Ο βρετανικός Economist πραγματοποιεί δημοσκόπηση με το ερώτημα: 
«Πρέπει η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και να επιστρέψει στη δραχμή;»
Σε σύνολο 3440 ψήφων, το 60% θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ, έναντι 40% που επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο κοινό νόμισμα.Οι απαντήσεις είναι ενδεικτικές του πώς μας βλέπει όλη η υπόλοιπη Ευρώπη.
Πάντως, σημειώνει ο Economist, οι περισσότεροι διεθνείς αναλυτές πιστεύουν ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν τρέλα:
Το τραπεζικό σύστημα της χώρας θα καταρρεύσει, ο πληθωρισμός θα εκραγεί και η μετάδοση θα μπορούσε να σκοτώσει ακόμα και ολόκληρο το οικοδόμημα του ευρώ. Ωστόσο όλο και περισσότεροι φαίνεται να τάσσονται με την πιο ριζοσπαστική άποψη, λέγοντας ότι τα οφέλη από την επανάκτηση του ελέγχου του νομίσματός της, όπως η αυξημένη ανταγωνιστικότητα, θα υπερκαλύψουν το κόστος της εγκατάλειψης της ζώνης του ευρώ.
Οι δικοί μας:
Και σαν είναι συνεννοημένο,γράφει το:ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Ε, πείτε μας τι φοβάστε,να ησυχάσουμε και εμείς λίγο.
ΟΧΙ ρε παιδιά... Μην μας το κάνετε αυτό!
Ρε δεν μας χ@@@@@@@ λέω εγώ... τενεκέδες!
Γιατί εμείς εδώ στα Γιάννενα απαντάμε λέγοντας (χαριτολογώντας) ...
Χεστήκαμαν!
Και συνεχίζουμε με τις αντιδράσεις από το εξωτερικό.
Ο κ. Ρούτε -πρωθυπουργός της Ολλανδίας αν δεν το ξέρατε-δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Το ευρώ είναι πιο σημαντικό από την Ελλάδα». Μάλιστα.

Ρουμπινί: «Η αλεπού ΝΔ ξέκανε το κοτέτσι και τώρα θέλει να το φυλάει»
Συγκεκριμένα, ο κ. Ρουμπινί αναφέρει ότι η «διεφθαρμένη Νέα Δημοκρατία που πήγε το έλλειμμα στο 15% και ξεδιάντροπα το απέκρυψε τώρα θέλει να αναλάβει πάλι τα ηνία της Ελλάδας» .Στην"Η" Online στις 4/11
Δεν σας είπα στην αρχή, ότι μεγάλες κουβέντες ειπώθηκαν; τι λένε;
Σαρωτικός εναντίον των ηγετών της Ευρώπης και της οικονομικής πολιτικής που ακολουθούν στο θέμα της κρίσης ήταν στο τελευταίο του άρθρο του στους "Τάιμς της Νέας Υόρκης" ο Αμερικανός νομπελίστας της Οικονομίας Πολ Κρούγκμαν.
 "Αν δεν ήταν τόσο τραγική, η τρέχουσα ευρωπαϊκή κρίση θα ήταν αστεία" γράφει αρχίζοντας το άρθρο του ο Κρούγκμαν και συνεχίζει με ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς για τους ηγέτες της ΕΕ: Καθώς το ένα σχέδιο διάσωσης αποτυγχάνει μετά το άλλο, οι Πολύ Σοβαροί Άνθρωποι της Ευρώπης συνεχίζουν....απλώς να φαίνονται όλο και περισσότερο γελοίοι" τονίζει .Από: ethnos.gr
Guardian: «Νεκρός» πολιτικά ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τον ανασχηματισμό.
CNN: Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011
Perhaps Papandreou should make sure there is a helicopter on standby, to rescue him from the presidential palace should he be forced to flee from angry protesters .«Ο Παπανδρέου πρέπει να βεβαιωθεί πως θα υπάρχει ένα ελικόπτερο που θα τον περιμένει στην ταράτσα του Προεδρικού Μεγάρου για να διαφύγει από τους οργισμένους διαδηλωτές, όπως ο Αργεντινός Πρόεδρος Fernando De La Rue το Δεκέμβριο του 2001» αναφέρει στην κατακλείδα του δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNN, σχετικά με τις ομοιότητες της «ελληνικής τραγωδίας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά με την Αργεντινή του 2001....
«Μήπως η Ελλάδα είναι η ισχυρότερη χώρα του κόσμου;» αναρωτιέται στο MoneyWeek η Μέριν Σόμερσετ Βεμπ. Ανατρεπτικό άρθρο αναφορικά με την κρίση χρέους της Ελλάδας έχει κάνει πάταγο στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζοντας πως η χώρα μας είναι αυτή τη στιγμή η ισχυρότερη χώρα του κόσμου. Η βασική υπόθεση σύμφωνα με τη Σόμερσετ Βεμπ, ήταν ότι η Γερμανία έχει τη δύναμη. «Η στάση της Ελλάδας όμως έδειξε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα», ισχυρίζεται. «Αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να εγκρίνουν τα μέτρα και αποχωρήσουν από την ευρωζώνη, αυτό θα είναι game over για το ευρώ, την Ευρώπη και την εξαγωγική πολιτική της Γερμανίας».

"Ο Παπανδρέου πέταξε τη πετσέτα…" γράφει ο Bloomberg! Αυτή η σπασμωδική και απολύτως μη φυσιολογική απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να ανακοινώσει πως προτίθεται να ζητήσει δημοψήφισμα, στην ουσία είναι μία ευθεία απειλή προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στους οποίους ούτε λίγο ούτε πολύ λέει πως «αν δεν με ρίξετε, τότε θα ρίξω την χώρα στον γκρεμό χωρίς δεύτερη κουβέντα»…
ΥΓ: Στο δελτίο του βρετανικού σταθμού, οι δημοσιογράφοι του BBC χαρακτήρισαν το δημοψήφισμα της Ελλάδας σαν τη γαλοπούλα που την ρωτάνε αν θέλει να ψηθεί τα Χριστούγεννα! Πηγή:

 Σήμερα, 5 Νοεμβρίου 2011,ο Γκέρχαρντ Σρέντερ δήλωσε:
«H Ελλάδα ίσως να μην είχε ενταχθεί στην ευρωζώνη αν οι ηγέτες της ΕΕ γνώριζαν εκείνη την εποχή το βάθος των δημοσιονομικών της προβλημάτων» είπε ο Γκέρχαρντ Σρέντερ(καγκελάριος της Γερμανίας την περίοδο 1998-2006). Ο ίδιος καταλόγισε ευθύνες στα συντηρητικά κόμματα της Ευρώπης, τα οποία δεν άσκησαν αρκετή πίεση στη ΝΔ, ώστε να υπάρξει συναίνεση με την κυβέρνηση Παπανδρέου στην εφαρμογή του προγράμματος. Τώρα το θυμήθηκε.
Ζακ Ντελόρ: Αν σωθούν οι Έλληνες θα σωθεί και το ευρώ.
Σχόλιο:Τελικά τι ήταν όλο αυτό το πυροτέχνημα με το δημοψήφισμα που πήρε πίσω ο Γ. Παπανδρέου. Ήταν πράγματι μια προσπάθεια να εκβιάσει τον ελληνικό λαό, μια κίνηση να διασωθεί ο ίδιος ή μια παγίδα προκειμένου να υφαρπάξει την συναίνεση του Αντώνη Σαμαρά. Κάποιοι θα πουν και τα τρία και ίσως έτσι ... είναι. Αν όμως πρόκειται μόνο για το τρίτο τότε έχουμε να κάνουμε με μια πολιτική απάτη ολκής, χωρίς ηθική που όμως είναι καταδικασμένη να αποτύχει διότι ο Α. Σαμαράς δεν είναι αφελής.
Ο Γ. Παπανδρέου, στριμωγμένος στη γωνία είπε στο υπουργικό ότι μίλησε για δημοψήφισμα προκειμένου να συρθεί η ΝΔ σε λογική συναίνεσης και συμφωνίας για την ψήφιση της σύμβασης.
Πιο αποκαλυπτικός όμως ήταν ο Γάλλος πρόεδρος, Ν. Σαρκοζί ο οποίος είπε αφού χαρακτήρισε «θαρραλέες» τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για την στήριξη των συμφωνηθέντων στις 26/27 Οκτωβρίου:
«Το δημοψήφισμα, είπε ο Γάλλος πρόεδρος, δεν ήταν μέσο αλλά ένα εργαλείο προς ένα σκοπό. Όταν η αντιπολίτευση παρείχε τη στήριξη της, κατέστησε το δημοψήφισμα λιγότερο χρήσιμο μέσο».
Δηλαδή για να καταλάβουμε, Μέρκελ, Σαρκοζί και Παπανδρέου έστησαν αυτό το σκηνικό στις Κάννες για να αναγκάσουν τη ΝΔ να συμφωνήσει; Το ερώτημα χρήζει απαντήσεως.
Αλλά από την άλλη, τι νόημα είχε να διαλυθούν τα πάντα για 24 ώρες προκειμένου να βρεί ένα πεδίο συνεννόησης η κυβέρνηση με την αξιωματική αντιπολίτευση;
vkal είπε: Δεν διαλύθηκαν τα πάντα για 24 ώρες.
Κάποιοι έβγαλαν λεφτά……………..
Ul Bebe είπε:"Ή όλοι θα κερδίσουμε ή όλοι θα πεθάνετε."
Για "φαρσοκωμωδία" στην Ελλάδα κάνει λόγο το Spiegel ,επειδή ο  Παπανδρέου ακυρώνει  το δημοψήφισμα που ο ίδιος ζήτησε.
Στην ακύρωση του δημοψηφίσματος, στη ρευστή πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και στα όσα διαδραματίστηκαν χθες στη Βουλή, αναφέρθηκαν και τα περισσότερα διεθνή Μέσα Ενημερώσης.
BBC: "Η κεντροδεξιά αντιπολίτευση καλεί τον Παπανδρέου να παραιτηθεί θέτοντας εν αμφιβόλω τις ελπίδες για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ενόψει της αποψινής ψήφου εμπιστοσύνης".
Στην ακύρωση του δημοψηφίσματος αναφέρεται και η γαλλική LeMonde, γεγονός που χαρακτηρίζει "Πράξη συνειδητοποίησης".
Σε άλλο άρθρο τονίζεται ότι "Η Ελλάδα μονοπωλεί τις ανησυχίες των G20".
Με πρωτοσέλιδο σε κόκκινο φόντο και με την ελληνική σημαία στο επίκεντρο "βγαίνει" σήμερα η γαλλική Liberation.
"Μια ημέρα τρέλας για τη G20" γράφει η εφημερίδα ενώ χαρακτηρίζει την κατάσταση την Ελλάδα ως "το απόλυτο πολιτικό χάος".
"Ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται πως πλέον δεν διαθέτει την απαιτούμενη δυναμική" αναφέρει σε άρθρο του το Reuters, κάνοντας παράλληλα λόγο για προσποιούμενη αυτοπεποίθηση του Έλληνα πρωθυπουργού.
Frankfurter Allgemeine: "Δεν προχωρεί σε δημοψήφισμα η Ελλάδα - Ο Γιώργος Παπανδρέου εκδήλωσε την προθυμία του να παραιτηθεί - για νέα ψυχολογική κατάσταση κάνει λόγο η Μέρκελ".
Περίπλοκο το μέλλον της ευρωζώνης σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Όπως αναφέρει η μοίρα της ευρωζώνης περιπλέκεται, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου, με απελπισμένες κινήσεις, προσπαθεί να διατηρήσει τον έλεγχο της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Η εφημερίδα τονίζει ότι "επαναστάτησαν οι υπουργοί του Παπανδρέου" και προσθέτει ότι η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή. Το δημοσίευμα αναφέρεται σε όλα όσα έγιναν στην Ελλάδα χθες, και τονίζει ότι ο Αντώνης Σαμαράς, και η ΝΔ θα στηρίξει το νέο πακέτο διάσωσης .Πηγή: http://www.athina984.gr/.
Οι δικοί μας πάλι είπαν:
Κατά την Τρίτη Μεταπολιτευτική Εποχή της Μεσοπρόθεσμης Γης, ενός φανταστικού κόσμου που κατοικείται από αλλόκοτες φυλές όπως Δενδρανθρώπους, Κομματανθρώπους και Κομματόσκυλα, εμφανίζεται το Δαχτυλίδι του Χρέους... Το Δαχτυλίδι αυτό σφυρηλατήθηκε στη Δεύτερη Μεταπολιτευτική Εποχή και παρέμενε κρυφό, όμως η μοίρα θέλησε να το κληρονομήσει κατά τύχη ένα χόμπιτ, ο Γιώργο Μπάγκινς, από τον Μπίλμπο, ένα άλλο πολύ κουρασμένο χόμπιτ που γύρευε να τα παρατήσει όλα και ν’ αράξει στη Ραφήνα, να παίζει με τα παιδιά και με το Nintendo του.Συνέχεια
Παρά ταύτα όμως τα πανηγύρια είναι πανηγύρια, άσχετα αν με 4 λόγους σχεδόν καρμπόν ο Γεώργιος Β' Παπανδρέου Γ' ο Δωσίλογος ξαναέσωσε τη χώρα από την χρεωκοπία, έστω κι αν έπρεπε να χρεωκοπήσουμε για να μας σώσει από τη χρεωκοπία που ήταν και αυτό που αρχικώς θέλαμε να αποφύγουμε, γι'αυτό και τώρα πανηγυρίζουμε που δεν το επιτύχαμε. Βγάζετε άκρη; Όχι βέβαια αλλά σημασία έχει που βγάζουν άκρη οι βουλευτές του pasok. aeisixtir.είπε...
dion είπε..  δεν είναι μπλόφα... μπλόφα ήταν αυτά τα τελευταία απο την ΚΟ, την Βάσω, τους τρεις και τα κανάλια...απλώς ο ΓΑΠ κάνει call και κάποιοι ήδη μασήσανε.
Νέο Kid Στο Block είπε:2 Νοεμβρίου, 2011 
Ρε Παπαντρέας Γιώργαρος ρεεεε! (μη ξανακούσω το Γιωργάκης από κανένανε)
Ρε, πότε θα ξαναδούμε τέτοια μεγαλεία ρε; Ρε τον τρέμει η Ευρασία,η Αφρική,η Ωκεανία και η Αμερική μαζί ,ρεεε!
Ρε απ’τον Παπαντρέα κρέμεται η ευρωκοινότης και η αυτής ενότης , οι αγορές ,τα σπρεντ, οι Ιταλιάνοι ,η ανθρωπότης ,το σύμπαν ολάκερο, ρε !
Ρε φταρνίζεται ο Γιώργαρος και πουντιάζει ο πάγος, ρεεε!
Ρε, ποιον πρωθυπουργό τον ξανακάλεσαν-εκτός ατζέντας- οι Τζι Άι Τζο 20 για να πέσουν γονατιστοί στα πόδια του «Άσε μας να σε δανείσουμε, καλέ μας άνθρωπε..»

Eπιμύθιον από τον techiechan
1-Μπορεί με τη δανειακή σύμβαση να αλλάξει η οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας; Ναι. Αλλά όχι προς το καλύτερο. Αυτή τη στιγμή ολόκληρο το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα βρίσκεται σ’ ένα αδιέξοδο από το οποίο δεν διαθέτει κανένα μα κανένα εργαλείο για να βγει με τον τρόπο που λειτουργεί. Κάποιες πιο πλούσιες ή πιο έξυπνες χώρες προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, μπας και βρεθεί μια κάποια λύση. Δυστυχώς εμείς, με την κυβέρνηση που είχαμε, προσπαθήσαμε να κάνουμε το αντίθετο. Αυτή η αντίθετη πορεία μας έφερε πιο γρήγορα στα αδιέξοδα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν κι όλοι οι υπόλοιποι σύντομα. 
Αλλά όσες υποσχέσεις και να προσφέρει ο μπερλουσκόνι, όσα επιδόματα και να δίνει η μέρκελ, όσους πολέμους κι αν κάνει ο σαρκοζί, ολόκληρη η ευρώπη καταλαβαίνει σιγά σιγά το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο την έχει φέρει το πολιτικό της σύστημα.
2- και μόλις λύσουμε το ζήτημα του χρέους, όλα θα γίνουν όπως πριν;
Χαχαχα, εντάξει ελπίζω πως δεν υπάρχει πια κάποιος που να το πιστεύει αυτό. Ε; Η οικονομική κρίση δεν αφορά το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, αφορά το πώς αυτό το σύστημα λειτουργούσε ως καζίνο και μας έσκασε στα μούτρα. Η συνέχεια στο κείμενο
 Εδώ σχόλια σχετικά με το περίφημο ΣΠΡΕΝΤ που έφτασε στις 4/11/2011 στα 3079 !ΠΑΝΙΚΟΟΟΟΣΣΣΣ.
Waste είπε: λολ τα σπρέντ έχουν ένα νόημα μόνο για ομόλογα που εκφράζονται στο ίδιο νόμισμα. Άλλωστε το που βρίσκονται τα ελληνικά spread είναι παντελώς αδιάφορο για το κράτος στα πλαίσια που δεν δανείζεται από τις αγορές ήδη από τον απρίλη του 2010. Ίσα ίσα , όσο ανεβαίνουν τα spreads, τόσο μπορείς να διαπραγματευτείς μεγαλύτερο κούρεμα με τους ομολογιούχους άρα αν η ΕΚΤ ήθελε να κάνει μια καλή υπηρεσία στην ελλάδα, θα αγόραζε στα μουλωχτα ελληνικά ομόλογα στα 20 σεντς στο ευρώ σε όποιον είχε πρόθεση να πουλήσει κι έτσι το κούρεμα θα γινόταν ακόμα μεγαλύτερο και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη των αγορών.
mitropanthro είπε:
Τί;;; “παντελώς αδιάφορο” το αγαπημένο μας ΣΠΡΕΝΤ. Τόσο αγώνα έκανε τηλεοπτικά ο Μπάμπης και ο Κώνστας διδάσκοντας ΦΑΗΝΑΝΣ ΦΟΡ ΝΤΑΜΙΖ, και τώρα δεν μας νοιάζει το ΣΠΡΕΝΤ; Σε λίγο δε θα μας νοιάζει ούτε ο ΝΤΑΟΥ ούτε η ισοτιμία Γιεν-δολαρίου; ΠΟΥ ΠΑΜΕ;!;!;
Τα κείμενα οι εικόνες και τα σχόλια αντλήθηκαν από όλο σχεδόν τον ημερήσιο τύπο, και το επιμύθιον δεν είναι τίποτα άλλο παρά αποσπάσματα από το νέο κείμενο ανάλυση του techiechan.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.