Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Στην καρδιά του σκότους

Ελλάδα, Ευρώπη, αδιέξοδα στην πολιτική, πτώχευση, δολιότητα, φαρσοκωμωδία, αλαζονεία, αναλγησία, προδοσία,τετελεσμένα, υπαγορεύσεις, δυναστεία, αλητεία, λέξεις βαριές που ακούγονται και γράφονται ολοένα και συχνότερα με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις τον τελευταίο χρόνο στη χώρα μας.
Δυστυχισμένη διάνοια! αναζητάς μια καλή θεωρία για να ερμηνεύσεις την πραγματικότητα. Και η απάντηση σου έρχεται από τον Χέγκελ."Το πνεύμα δεν μπορεί να χάνει τον καιρό του με τα βάσανα των ατόμων, οι ατομικοί σκοποί χάνονται μπροστά στον συλλογικό".
Τότε που βαδίζουμε;
Παραπαίουμε, κοιτάζοντας  καχύποπτα ο ένας τον άλλο, και το παιχνίδι εξελίσσεται αλλού. Έχουμε εκχωρήσει τα δικαιώματά μας χρόνια πριν, αλλά μας αποκοίμιζε η προσωπική μας καλοπέραση, ή η ασφάλεια, ή ότι άλλο.
Όχι πια. Τώρα ειπώθηκαν όλα. Ο χρόνος τελείωσε.
Και πιο συγκεκριμένα,τελείωσε από τη δεκαετία του 80, που μας μιλούσαν για την επερχόμενη "τρίτη βιομηχανική επανάσταση", το "τρίτο κύμα", κ.λ.π. 
Αλλά ποιός άκουγε;  
Χρεοκοπούν πρώτα οι συμπεριφορές και μετά οι κοινωνίες των ανθρώπων; ρωτά ο ποιητής*.
Τις τελευταίες ημέρες τα ακούσαμε όλα. Εκτός απ'αυτό.

 Υπάρχει Σύνταγμα ακόμα; Έχετε καταλάβει ότι παίζουμε με το Πολίτευμα έτσι; Διαβάστε τη συνέχεια στο:the300useless.blogspot
Ενημερωθείτε
Επικαιρότητα-Γερμανία: "δεν είναι βιώσιμη η λύση της 26ης Οκτωβρίου" !!!
9 Νοε 2011
Επικαιρότητα-"Τρελό" και "καταθλιπτικό" χαρακτήρισε ο Σαρκοζί τον Γ.Παπανδρέου !!!
9 Νοε 2011
Οικονομία-H "σωτηρία του Ευρώ" είναι λάθος στόχος
9 Νοε 2011
Οικονομία-Να βγει κανείς, ή να μη βγει (από το ευρώ);
9 Νοε 2011
Οικονομία-Ο Σόιμπλε είπε:  Η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα .
7/11/2011
Οικονομία-Σόιμπλε: "Δεν συμφέρει η χρεοκοπία της Ελλάδας"
8 Νοε 2011
Οικονομία-Γιόσκα Φίσερ: «Αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων».Τη δημιουργία μιας «πρωτοπορίας» των πλέον εξελιγμένων χωρών της ΕΕ ζητά ο γερμανός πρώην υπουργός Εξωτερικών στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Zeit». 9 Νοε 2011
Επικαιρότητα-The Independent: Ωχ! Πάει το σχέδιο διάσωσης του ευρώ ...
2/11/2011
Επικαιρότητα-Οι αγορές πανηγυρίζουν για την πτώση Παπανδρέου
2/11/2011
Επικαιρότητα-Έκρηξη στο Χρηματιστήριο με κέρδη πάνω από 5% και τις τράπεζες πάνω από 20% ενώ το ευρώ ενισχύεται και πέφτει το πετρέλαιο, όσο πλησιάζει το τέλος του Γ. Παπανδρέου.
2/11/2011
Και συνοψίζοντας,
Οι κ.Μέρκελ και Σαρκοζί μας απείλησαν ότι θα μας πετάξουν έξω από την Ευρωζώνη αν δεν αποφασίσουμε τι θέλουμε.
Ο κ. Γιούνκερ μας είπε ότι μόλις χάσαμε 8 δις ευρώ ενώ η κ.Λαγκάρντ είπε ότι δεν θα αποταμιευτεί η 6η δόση αν δε λήξει η υπόθεση του δημοψηφίσματος.
Τώρα πλέον ένα είναι το δίλημμα που βάζουν οι κυνικοί  Ευρωπαίοι: Θέλουμε να μας κόψουν όλα τα εισοδήματα ή να μας «κουρέψουν» τα πάντα και να μας απολύσουν στο πλαίσιο της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου; Διαβάστε τη συνέχεια και τα σχόλια στην ιστοσελίδα
 Κόσμος
Ποιός είναι αυτός ο περιπλανώμενος  Ευρωθίασος;
 Ερήμην έγινε η υπαγωγή της Ελλάδας στο «άρθρο 99» του διεθνούς πτωχευτικού κώδικα. Οι εχθροί του πλανήτη είναι οι πλεονασματικές οικονομίες – συγκεκριμένα εκείνες οι βιομηχανικές χώρες, οι οποίες στηρίζουν τα υπερβολικά πλεονάσματα τους αφενός μεν στην εκμετάλλευση, στην καταπίεση καλύτερα των Πολιτών τους, αφετέρου στα τεχνητά υποτιμημένα νομίσματα τους. Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος στις 24 Ιουλίου 2011 στο sofokleous10.gr
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής τηλεόρασης ARD στις 27 Οκτωβρίου, αλλά και με το ρεπορτάζ της Wall Street Journal, το οποίο δημοσιεύτηκε το πρωί της 4ης Νοεμβρίου, προκειμένου οι τράπεζες να αποδεχτούν το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν κατά 50%, η Ελλάδα συμφώνησε στη μετατροπή του δικαίου που διέπει τα ομόλογα αυτά από το ελληνικό στο αγγλικό. Διαβάστε όλο το άρθρο.
Το Σύμπαν καταρρέει σιγά σιγά ή εμείς;
"...Η καθαρή και απλή διαβεβαίωση απαλλαγμένη απο κάθε συλλογισμό και κάθε απόδειξη, συνιστά ένα σίγουρο μέσο για να εισδύση μια ιδέα μέσα στο πνεύμα των μαζών... Ο Ναπολέων έλεγε ότι δεν υπάρχει παρά μόνο μία σοβαρή μορφή ρητορικής, η επανάληψη. Το πράγμα που διαβεβαιώνεται, φθάνει με την επανάληψη να εγκατασταθεί μέσα στα πνεύματα, σε σημείο που γίνεται αποδεκτό, ως μία αποδεδειγμένη ...αλήθεια..."
 "Η ψυχολογία του όχλου"  Gustave Le Bon (1841-1931)
  Και τότε μου έρχεται στο νου ένα  τσιτάτο που δεν θυμάμαι που το διάβασα τελευταία φορά, αλλά κυκλοφορεί χρόνια.
Ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ είναι μια χάρτινη τίγρης.
Τελικά, κυκλοφορούμε με τη ναφθαλίνη στις τσέπες  για να μη βρομίσει το πτώμα μας;
Για να γίνουν αεικίνητες οι εμμονές μας;
Αυτό που πεθαίνει δεν πρέπει πρώτα να έχει ζήσει στην πραγματική πραγματικότητα;
 Ένα μωρό θηλάζει την πεθαμένη μητέρα του. Πιο πέρα, άταφοι άνθρωποι περιμένουν να ανοιχτούν ομαδικοί τάφοι και να αναπαυθούν.
 Ρουάντα το "πολιτισμένο" έτος 2009.
 Ζητώ συγγνώμη για τις σκληρές εικόνες. Όμως όταν χάνουμε το δρόμο μας κάτι χρειάζεται να μας σοκάρει για να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα και να αποδεχτούμε τις συνθήκες.
Najaf, Iraq, 31 March 2003
Αυτές οι εικόνες  δεν προκλήθηκαν από  κάποια φυσική καταστροφή. Είναι το αποτέλεσμα του αδηφάγου καπιταλιστικού συστήματος που κανένα "Ευρωπαϊκό" ή "πολιτισμένο"ή "ανεπτυγμένο" κράτος δεν θέλει να σταματήσει. Είναι τα "πελατάκια" τους.
Έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα τον τελευταίο μήνα.
 Ο "πολιτικός τους πολιτισμός" έχει φορέσει το χειρότερο ιμπεριαλιστικό και μιλιταριστικό προσωπείο. Μας έδειξαν με κυνικότητα πόσο μας λογαριάζουν για αναλώσιμα υποκείμενα. Αν δεν καταλαβαίνουμε  όλοι ότι μπορεί να βρεθούμε σ'αυτή τη θέση; αν οι ερμηνείες μας είναι σε λάθος δρόμο;τότε;
A veiled Afghan woman waits with her son, whose legs have been amputated, for alms on a street in Kabul, August 4, 2008. (Adnan Abidi/Reuters)
Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τη Δύση, το φάντασμα της τρομοκρατίας.
 Και μετά θυμάμαι το σχόλιο του Σπύρου, που είπε...
Ποια είναι αυτή η "Δύση" που χρησιμοποιείται ως υποκείμενο; Ποια η "υποχρέωσή" της να νοηματοδοτήσει την ζωή του οποιουδήποτε, και ποιο το μέτρο της "αποτυχίας" της; Ποιον να στείλουμε στα ριζοχώραφα;
Το σχόλιο έγινε για το κείμενο του Elias με τίτλο.
 "Μικροαστοί, θα σας φάνε τα παιδιά σας".
Υπάρχει ο κόσμος των δυνατών ιδεών
ή τον επικαλείται ο καθένας για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του; 
Μια  στρατιωτίνα  με το μωρό της στην πλάτη, στο Mushake στο ανατολικό Κονγκό, στις 26 Ιανουαρίου 2009

Για αθλιότητα και «συμμορίες» μίλησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Φραγκίσκος Παρασύρης σε δήλωση που έκανε πριν από λίγο. «Στην κρισιμότερη στιγμή για την χώρα, από την μεταπολίτευση και μετά ο πολιτικός κόσμος αναμετριέται με την αθλιότητα. Μπροστά στα μάτια μας εκτυλίσσεται ένας απίστευτος ανταγωνισμός για το ποιος θα αναδειχθεί πιο άθλιος απ’ τον άλλον. Κάτω από αυτές τις ραγδαίες εξελίξεις ο λαός πρέπει να ετοιμαστεί για τα χειρότερα που έρχονται όχι μόνο για τα οικονομικά της χώρας. Ωστόσο δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τι πραγματικά συμβαίνει. Σύντομα κάποιοι θα καταλάβουν σε τίνος τον μύλο κουβαλούσαν νερό. Οι γνωστές «συμμορίες» είναι σε πλήρη διάταξη.»Στο koutipandoras.gr
Και,
-Αν η ναζιστική κατοχή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δεν κρατούσε 3 αλλά 500 χρόνια τι θα είχαμε απογίνει;
-Αν  ζούσαμε όχι σ` αυτόν τον ευρωπαϊκό βράχο, αλλά στην ΑΦΡΙΚΗ, δηλ. σε μια ήπειρο τόσο γόνιμη που αν φτύσεις κουκούτσι θα βγει ζούγκλα, με αστείρευτες πηγές πρώτων υλών (σιδηρομεταλλεύματα και πετρέλαιο) και δεκάδες ορυχεία χρυσού και διαμαντιών, θα μπορούσε κάποιος να μας πείσει γιατί θα πρέπει να πεθαίνουμε από πείνα και δίψα;
Τα ερωτήματα τα βάζει ο gatouleas, (που τυχαία πρωτοσυνάντησα σήμερα) μετά από ένα ταξίδι και γνωριμία  με τα προβλήματα της Αφρικής. Ο ανθρωπισμός των Δυτικών είναι συνταρακτικός για όποιον την επισκεφτεί με ανοιχτά τα μάτια.
Οι τίτλοι των εφημερίδων δεν θα μπορούσαν να είναι πιο δραματικοί, γράφει ο  Ανδρέας Βέρ (με αφορμή την κρίση) στις 10 Φεβ. 2010.
 Τι αληθεύει από όλα αυτά; Περι τίνος πρόκειται; Είναι η Ελλάδα, ένα αποτυχημένο κράτος ("faile state");
Ποια είναι η Πολιτική Σκοπιμότητα; Ένα "μαγικό χέρι" οδήγησε τους πιστούς Δούλους των Αγορών (σ.σ.οι λεγόμενοι "Οίκοι Αξιολόγησης" ) στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να "εκπέσει" από την μέχρι τώρα καλή της πιστοληπτική αξιοπιστία. Συνεπώς γίνεται κατανοητό το γεγονός ότι οι Χρηματοπιστωτικές Αγορές συμβάλουν με τον τρόπο τους, γίνονται "αρωγός" στην προσπάθεια των Βρυξελλών να υποτάξει την Ελλάδα στον Ζυγό του λεγόμενου "Συμφώνου Σταθερότητας". Θα μπορούσε εύκολα να συντριβεί η Εξουσία των Χρηματοπιστωτικών Αγορών και να υποχωρήσουν οι λεγόμενοι "πρόσθετοι τόκοι κινδύνου" στο επίπεδο του Δανεισμού της Γερμανικής Ομοσπονδίας, εάν τα υπόλοιπα μέλη της Ευρώ-Ζώνης εξέφραζαν την επιθυμία για συμπαράσταση σε οποιοδήποτε μέλος τους βρεθεί προ δύσκολων οικονομικών συγκυριών. Θα αρκούσε γι΄αυτό μια ξεκάθαρη και απλή δήλωση τους "ότι σε περίπτωση κινδύνου αναλαμβάνουν την κάλυψη των χρεών ενός μέλους τους που θα συναντήσει δυσκολία αποπληρωμής". Η ενέργεια αυτή θα έπρεπε να είναι "αυτονόητη", από την στιγμή που οι χώρες- μέλη της Ε.Ε. προχώρησαν στην Νομισματική Ένωση, καθιέρωσαν ένα "κοινό νόμισμα" και έκτοτε υποτίθεται πως αποτελούν μια "Κοινότητα με Κοινή Μοίρα" (σχόλιο - σ.σ.μ.: Ο Νέο-Γερμανικός Ρομαντισμός περιγράφει αυτή την κατάσταση της "κοινής μοίρας" με τον "συγκλονιστικό" όρο "SCHIKSALS-GEMEINSCHAFT", δηλαδή με άλλα λόγια, ή " όλοι μαζί θα ζήσουμε " ‘ή "όλοι μαζί θα πεθάνουμε".Διαβάστε το όλο.http://www.andreas-wehr.eu./Ο Ανδρέας Βέρ  είναι συνεργάτης της "Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς" ( GUE/NGL ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Τι Αλήθεια κι αυτή ε; και τότε, τι λένε στα υπόλοιπα κείμενα που προορίζονται για τους υπηκόους; λένε άλλα;
Μια παράσταση με τίτλο:
"Για την καλύτερη ελεγχόμενη διαδικασία της παγκοσμιοποίησης".
"Δήλωση για τον εορτασμό της 20ης επετείου από την υιοθέτηση του Κοινοτικού Χάρτη των Θεμελιωδών Κοινωνικών Δικαιωμάτων"
Έτσι ώστε οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μπορούν να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη τους στο ευρωπαϊκό σχέδιο.
Μαθαίνοντας από την τρέχουσα χρηματοπιστωτική, οικονομική και κοινωνική κρίση.
Βρυξέλλες, 30 του Νοέμβρη 2009
Μπορείτε να διαβάστε το πλήρες κείμενο στη γλώσσα σας.
Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (EΤΠ)
Το ΕΤΠ διαθέτει έως και 500 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για να βοηθά τους εργαζομένους να βρουν νέα απασχόληση και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες, όταν χάνουν τη δουλειά τους εξαιτίας:
των αλλαγών στο παγκόσμιο εμπόριο, π.χ. αν κλείσει μια μεγάλη επιχείρηση ή μεταφερθεί ένα εργοστάσιο σε χώρα εκτός ΕΕ, ή της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης: η χρηματοδότηση που διατίθεται από το ΕΤΠ για τον σκοπό αυτό ξεκίνησε την 1η Μαΐου 2009 και θα λήξει στις 30 Δεκεμβρίου 2011.
 Ωστόσο, η Επιτροπή έχει προτείνει να παραταθεί η χρηματοδότηση αυτή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013 (με την αναθεώρηση ολοκλήρου του κανονισμού ΕΤΠ).
Το ΕΤΠ δεν χρηματοδοτεί μέτρα κοινωνικής προστασίας, όπως συντάξεις ή επιδόματα ανεργίας που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των κρατών μελών της ΕΕ.Αντίθετα, το ΕΤΠ παρέχει εφάπαξ και περιορισμένη χρονικά στήριξη σε μεμονωμένες περιπτώσεις εργαζομένων που απολύθηκαν εξαιτίας της παγκοσμιοποίησης ή της τρέχουσας κρίσης.
Πώς ακριβώς μπορεί να βοηθήσει το ΕΤΠ;
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;
Σε τι διαφέρει το ΕΤΠ από τα διαρθρωτικά ταμεία;Διαβάστε στο:
http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=326&langId=el
Σχετικοί σύνδεσμοι
Διορθωτικό στον κανονισμό (ΕΚ) 1927/2006, της 20ής Δεκεμβρίου 2006, σχετικά με τη σύσταση Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΕ L 406 της 30.12.2006)
-Κανονισμος (ΕΚ) 546/2009 της 18ης Ιουνίου 2009 για την τροποποίηση -του κανονισμού (ΕΚ) 1927/2006 σχετικά με τη σύσταση του ευρωπαϊκού ταμείου προσαρμογής στην παγκοσμιοποίηση.
-Ενοποιημένο κείμενο του κανονισμού EΤΠ
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CONSLEG:2006R1927:20090702:EL:PDF
 Δεν το έκρυβαν, αλλά ποιός προλαβαίνει να διαβάσει;
Ένας ορισμός για την παγκοσμιοποίηση
Η παγκοσμιοποίηση είναι η αυξανόμενη αλληλεξάρτηση, ενσωμάτωση και τριβή μεταξύ ανθρώπων και εταιρειών σε διάφορα μέρη του κόσμου. Είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται σε ένα σύμπλεγμα σχέσεων στα πεδία της οικονομίας, του εμπορίου, της κοινωνίας, της τεχνολογίας, της κουλτούρας και της πολιτικής. Ο όρος χρησιμοποιείται τουλάχιστον από το 1944, αλλά ο πρώτος που τον χρησιμοποίησε σε οικονομικό πλαίσιο ήταν ο Θήοντορ Λέβιτ[1]. Από τη Βικιπαίδεια.


Αθήνα κέντρο,στην Ομόνοια κάθε μέρα.
Ο μιλιταρισμός των καπιταλιστικών χωρών και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που διοργανώνουν και διεξάγουν σήμερα, είναι μια από τις σπουδαιότερες  μεθόδους εξασφάλισης υπερκερδών, και ταυτόχρονα προκαλούν ανελέητο αφανισμό πλήθους ανθρώπων, και τεράστιες υλικές απώλειες. Αποτελεί κεντρικό σημείο σε στρατηγικές ιμπεριαλισμού. Υπήρξε κύριο αίτιο του Α' και Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Παραδείγματα μιλιταριστικών κρατών μπορούν να ανιχνευτούν καθ' όλη τη διάρκεια της παγκόσμιας ιστορίας, από την αρχαία ελληνική πόλη της Σπάρτης έως και το πολιτικό καθεστώς Ιταλίας και Γερμανίας επί Μουσολίνι και Χίτλερ αντίστοιχα.
 Διαβάστε και αυτό.
Όλες οι καινοτομίες της επιστήμης, όλες οι τέχνες, όλες οι θρησκείες (ως μορφές κοινωνικής οργάνωσης και μόνο), όλα τα πολιτικά συστήματα (σοσιαλισμός, φιλελευθερισμός κ.α.), σαν προϊόντα μιας μικρής καινοτόμου μειονότητας της ανθρωπότητας, απέτυχαν να φέρουν παγκόσμια κοινωνική και οικονομική ευημερία. 
Για την ακρίβεια, έδωσαν σε ανθρώπους άπληστους, κοινωνικά βλάκες και ψυχοπαθείς, ολοένα και αποτελεσματικότερα εργαλεία καταπίεσης, ελέγχου και δυστυχίας. 
Ποτέ μα ποτέ η ανθρωπότητα δεν υπήρξε ώριμη για να αφομοιώσει τις προόδους της επιστήμης και την τεχνολογική καινοτομία.(Μέχρι στιγμής τουλάχιστον).

 Το εμπόριο όπλων είναι ακόμη εκτός ελέγχου.
Σε ολόκληρο τον κόσμο τα όπλα υποδαυλίζουν συγκρούσεις, φέρνουν φτώχεια και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στην τελευταία συνέλευση  των Ηνωμένων Εθνών, πριν δύο χρόνια με αφορμή την εκστρατεία «Ελέγξτε τα Όπλα», μόνο 153 χώρες ψήφισαν υπέρ του να ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης μιας δεσμευτικής παγκόσμιας Συνθήκης για τον έλεγχο του Εμπορίου Όπλων. Μια μικρή ομάδα κρατών πάντα αντιτίθεται στους διεθνείς ελέγχους, εμποδίζοντας  τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. να μπλοκάρει ή και να θεσπίσει κάποιους ουσιώδεις κανόνες διακίνησης. 
Μεταξύ των χωρών που εμποδίζουν αυτή την διαδικασία,  οι ΗΠΑ και η Ζιμπάμπουε. Αλλά και αυτή η εκστρατεία δεν αφορά όλα τα όπλα, μόνο τα "ελαφρά".
Το ποίημα έχει τον τίτλο"Αντοχές", είναι του Σταύρου Σταυρόπουλου, και θα το βρείτε όλο εδώ:
  Εικόνες από:
http://agisgios.blogspot.com/
http://www.antinews.gr/
http://ermionh.blogspot.com/2011/10/blog-post_612.html
http://www.imerisia.gr/
http://www.boston.com/bigpicture/2011/07/worlds_most_dangerous_countrie.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.