Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Όλα για τη Διαφάνεια.

Ελληνική διαφθορά ύψους 120 δισ. Ευρώ είναι ο τίτλος του άρθρου στην Ναυτεμπορική, όπου παρουσιάζει τις σχετικές θέσεις.Διαβάστε:
Η διαφθορά λέει το άρθρο εξακολουθεί να μαστίζει πάρα πολλές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με το Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς για το 2011. Η Ελλάδα κατέχει την 80ή θέση ανάμεσα σε 183 χώρες, μαζί με την Κολομβία, το Μαρόκο, το Ελ Σαλβαδόρ, την Ταϊλάνδη και το Περού. Εδώ αναδημοσιεύουμε κάποια από τα 85 σχόλια που έγιναν κάτω από το κείμενο,και μας βοηθούν να μάθουμε πολλά και διάφορα, όπως τα υπαρξιακά μας προβλήματα, αλλά κυρίως πως σκέπτονται οι συμπολίτες μας.
MARIOS  2/12/2011
Καλα στην Ευρωπη ειναι παρθενες και ειδικα οι Γερμανοι.Βλεπε SIEMENS
ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ  2/12/2011
Εδω θα μας περασει η Αλβανια .Οι πολιτικοι μας με τοσα σκανδαλα και δεν εχει μπει ενας ενας φυλακη τυχαιο? δεν νομιζω.Αντι να κανουν πρωτα απο ολα εφεδρεια στην βουλη που μας κοστιζει ο καθενας με τα παρελκομενα 250.000 τον χρονο εξαλου τι παραγουν?
φτανει ρε κλεφτες  2/12/2011
κατέχει την 80ή θέση ανάμεσα σε 183 ???
μεγαλο ψεμα!
Στην αγγλια πηγε φυλακη ο υπουργος για 6.000 .Στην νιγηρια πηγαν στην ψειρου ολοι οσοι μπλεχτηκαν με χορηγιες σημενς
εδω βρησκουμε 8.000.0000 ευρω σε λογαριασμο της ανεπαγγελτης κορης του τσοχατζοπουλου, βουιζει η γερμανικη δικαιοσυνη για τις μιζες, τα υποβρυχια γερνουν και ο ακης φωναζει "πολιτικη διωξη" για να μη μιλησουμε για μαντελη
"ναι ρε παιδια εκλεψα, αλλα παραγράφηκαν ετσι δεν ειναι?"
δε ξερω πως τα μετρανε οι τυποι
αλλα Η Ελλάδα κατέχει την 183ή θέση ανάμεσα σε 183 χωρες στην ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ
nikboump  2/12/2011
Το ζήτημα δεν είναι (μόνο) να μπουν φυλακή όσοι έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα. Το βασικό είναι να επιστρέψουν τα κλεμμένα.
NOT  2/12/2011
Εγώ έχω εναποθέσει τις ελπίδες μου στον Λουκά!
Λουκά όλοι οι Έλληνες μαζί σου!
Πάταξε την φοροδιαφυγή και την διαφθορά και αποκατάστησε το διεθνές κύρος της χώρας - που είχε πριν εννοώ!
Πάμε! ...που έλεγε και κάποιος άλλος μεγάλος...
kostas rhodos  2/12/2011
Πρέπει να συνέλθουμε. Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Να ξαναβρούμε το περήφανο πρόσωπό μας και μ? αυτό, αξιόπιστοι και αξιοπρεπείς, να βγούμε στον αγώνα μαζί με τους άλλους λαούς ενάντια στην επίθεση που όλοι δέχονται από το χρηματοοικονομικό κατεστημένο. Πρώτα όμως να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους ως προς εμάς τους ίδιους:
Η απαξίωση της αριστείας, ήλθε και φώλιασε σαν το σαράκι μέσα μας, διαπερνώντας το σύνολο της κοινωνίας. Παιδεία, κρατικές υπηρεσίες, πολιτική εκπροσώπηση, κοινωνικές αντιλήψεις και συμπεριφορές, παραγωγική ικανότης, κατέρρευσαν στον βωμό της ήσσονος προσπάθειας, της ανάδειξης των φίλων, της συλλογικότητας των ευθυνών, της απεριόριστης επιείκειας. Η υπονόμευση του κράτους, ιδιαίτερα του κοινωνικού κράτους που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη κατάκτηση των λαών, συνετελέσθη όχι από τους φανερούς αντιπάλους του, αλλά από τους δήθεν υποστηρικτές και υπηρέτες του, οι οποίοι, αντί να το προστατεύσουν ώστε αποτελεσματικά να υπηρετεί την κοινωνία, επέπεσαν σαν ακρίδες και το διαγούμισαν, μετατρέποντάς το σε μάστιγα πραγματική της δημιουργικότητας, της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας του λαού μας.
Αυτοί οι δύο παράγοντες αποτελούν την ρίζα της κακοδαιμονίας μας. Πρέπει να τους εξαλείψουμε μια και καλή. Και ρωτώ:
Δεν είναι ντροπή να ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν όσο-όσο, αυτά που ο λαός μας κατάφερε επί δεκαετίες ολόκληρες να δημιουργήσει ως δημόσιο πλούτο, επειδή διστάζουν να ξηλώσουν το κρατικό έκτρωμα που έστησαν για να τους συντηρεί στην εξουσία;
Δεν είναι ντροπή να δικαιολογούν αυτόν τον δισταγμό επικαλούμενοι κοινωνική ευαισθησία, όταν ακριβώς εξ αιτίας αυτής τους της στάσεως εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων της πραγματικής εργασίας πετάχτηκαν στην ανεργία; Mία ανεργία που δεν μετρά και τους άνεργους πια εργοδότες ή αυτοαπασχολούμενους;
Ντροπή είναι. Αλλά όχι μόνο των κυβερνώντων. Είναι και δική μας ντροπή που το ανεχόμαστε. Είναι και δική μας ντροπή, που ενώ ξέρουμε την ρίζα του κακού δεν το βροντοφωνάζουμε. Με καθαρή φωνή και χωρίς δεύτερες σκέψεις.
Χρόνος δεν υπάρχει. Ούτε και έχουν έννοια αυτή τη στιγμή πολιτικές λύσεις άλλου τύπου. Εξ άλλου, να φύγουν αυτοί για να έλθουν ποιοι; Μ' αυτούς, δυστυχώς, πρέπει να συνεχίσουμε. Αλλά να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Στον δισταγμό τους να απαιτούμε ταχύτητα. Την όποια διαφαινόμενη μικροκομματική κουτοπονηριά τους να την ξεσκεπάζουμε άμεσα. Στην λανθασμένη πρόθεσή τους να προβάλουμε την λογική μας πρόταση. Την φτήνια, την γελοιότητα και την ατιμία να τις χτυπάμε δίχως έλεος.
Όσοι βλέπουν, να βγουν και να μιλήσουν. Δεν πάει άλλο.
GIAN  2/12/2011
Αυτή είναι η Ελλάδα του Θ. Πάγκαλου ο οποίος βρίζει τους υπαλλήλους τους οποίους ΑΥΤΟΣ και το κόμμα του έμαθε στα εύκολα !
Φωτης Τσιμπουκακης  2/12/2011
Ελλας-Περου-ΠΑΝΑΡΙΤΗ. Τωρα καταλαβα γιατι το κοριτσι θαυμα του Περου το φερε ο Γιωργος και εδω.
Aggelos  2/12/2011
Με θλίβει αυτό που διαβάζω... Έπρεπε να είμαστε πρώτοι!!! άκου 80ή θέση... Δεν είστε αντικειμενικοί κύριοι.... Κάποιο λάθος έχει γίνει στους αριθμοδείκτες...
DKK  2/12/2011
Μονον οι πολιτικοι, μονον οι πολιτικοι. Στις πολεοδομιες, τις εφοριες,τα νοσοκομεια,κλπ,κλπ διαφανεια και ακεραιοτητα. Λες και υπαρχει γωνια-γωνιτσα της Ελληνικης διοικησης με απλετο φως. Οι πολιτικοι ΝΑΙ(οχι ολοι) αλλα τα ποντικια αλωνισαν.Μεχρι τις αποδειξεις διοδιων τα ξελιγωμενα λιγουρια,δημοσιοι υπαλληλοι με εκατομμυρια αδικαιολογητες καταθεσεις. Και να ο λογαριασμος 120 δις τα 10 χρονια, 200 τα 20.
Αν δεν σταματησει το κακο αυτο,που ευθυνεται ΕΥΘΕΩΣ και για την φοροδιαφυγη,προβλεπω και το ερωτημα παραμονης μας στην Ενωση.Το φιλοτιμο μας μαρανε, που βγαζουμε και γλωσσα!!!
nn  2/12/2011
Οι κοινωνίες αλλάζουν αργά. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς τώρα. Βίαιη αλλαγή σημαίνει τραγικές συνέπειες και δεν τις θέλει κανείς. Ελπίζω να τα καταφέρουμε και αν μη τι άλλο να ζήσουμε ένα καλύτερο αύριο. Οι παρελθοντικές παθογένειες λίγο πολύ ήταν σε όλους γνωστές...
A.K. 2/12/2011
Σαν μικρό μου φαίνεται το νούμερο. Περιλαμβάνει το σύνολο της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής; Περιλαμβάνει το σύνολο των αυθαιρέτων; Αυτά δεν είναι διαφθορά, δηλαδή; Δεν είναι διεφθαρμένος αυτός που νοικιάζει ένα 3άρι 500 ευρώ και δέχεται να πάρει απόδειξη 100; Ή μήπως δεν είναι διεφθαρμένος αυτός που χτίζει αυθαίρετο χωρίς να πληρώνει φράγκο για άδεια και για ΙΚΑ; Με απλά λόγια, αν αφαιρέσουμε τους ανήλικους, το ποσοστό των Ελλήνων που δεν έχει εμπλακεί ούτε σε μια πράξη διαφθοράς ξεπερνάει το 5%; Δε νομίζω. Ίσως γι' αυτό φωνάζουμε τόσο για τους κλέφτες πολιτικούς. Για να νιώσουμε ότι είναι μικρότερη η δική μας ευθύνη.
Παρεμπιπτόντως, σε μια άλλη χώρα εφάρμοσαν πριν λίγα χρόνια έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο για να σταματήσει η φοροδιαφυγή. Ακόμα και μία απόδειξη να μην έχεις κόψει, γίνεται άμεση δίκη, χωρίς δυνατότητα έφεσης και αν βρεθείς ένοχος πας 3 χρόνια φυλακή. Για μεγαλύτερα αδικήματα φοροδιαφυγής η φυλάκιση φτάνει τα 30 χρόνια. Η φοροδιαφυγή σταμάτησε. Ποια είναι η χώρα; Το Μπαγκλαντές.
Giwrgos  2/12/2011
Τι γίνεται με τις καταθέσεις τωνπολιτικών στην Ελβετία?
kostas rhodos 2/12/2011
Αν λοιπόν υπήρξε κάποια συνομωσία σε βάρος της Ελλάδας και ο σκοπός δεν ήταν μόνο να καταστεί όμηρος μόνο η ίδια η Ελλάδα, αλλά και το ίδιο το ευρώ. Είναι μια θεωρία, που θεωρητικά στέκει. Γιατί όμως να επιλεγεί η Ελλάδα; Για έναν πολύ απλό λόγο. Γιατί όσοι είχαν συναλλαγεί με την Ελλάδα και με το πολιτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο της-δυο μεγέθη σε μεγάλη συνάρτηση- είχαν διαπιστώσει από πρώτο χέρι, ότι το πολιτικοοικονομικό σύστημα που διηύθυνε την Ελλάδα, ήταν τόσο διαβρωμένο και χωρίς αναστολές, που δεν θα δίσταζε να βουλιάξει ολόκληρη την Ελλάδα, αρκεί κάποιοι έβαζαν το ανάλογο τίμημα στην τσέπη τους. Διαφθορά υπάρχει παντού σε κάθε μέρος του κόσμου και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αλλά η ευρωπαϊκή διαφθορά έχει και κάποιους κανόνες. Δεν ξεπερνά σε κάθε κρατική προμήθεια, ένα συγκεκριμένο ποσοστό, λογικό, που δεν προκαλεί. Το μέγεθος της ελληνικής διαφθοράς το συναντά κανείς , μόνο σε τριτοκοσμικές δικτατορίες. Πολλές φορές ότι αγοραζόταν από την Ελλάδα χρεωνόταν σε διπλάσιο κόστος από την πραγματική τιμή, με τεράστια ποσά να πηγαίνουν για μίζες. Και ότι επίσης οι Έλληνες πολιτικοί είχαν την πολύ μεγάλη αδυναμία, να «αγοράζουν» ψηφοφόρους, προσλαμβάνοντάς τους στο Δημόσιο και χρεώνοντας το κράτος.
Η Ελλάδα λοιπόν από ολόκληρη την Ευρώπη ήταν ο ιδανικός αδύναμος κρίκος.
ΧΡΗΣΤΟΣ  2/12/2011
Διαφθορά 120 δις ευρώ;
Ναι βέβαια. Το όλο κόλπο είναι να πιστέψουμε το ποσό και την αιτία. Μετά όλα θα κυλήσουν μόνα τους, αφού θα είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε την δίκαιη τιμωρία μας από τους πανάγαθους...Δεν θέλω να απογοητεύσω κανέναν, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω αυτούς που μετράνε την ... διαφθορά μου (σκεφτείτε μόνο αυτό το παράδειγμα: Μπορείτε να μετρήσετε το ύψος των συναλλαγών στα ναρκωτικά αν δεν ξέρετε που και πως να βρείτε τις πηγές των πληροφοριών σας; δηλ. αν δεν ξέρετε προμηθευτές και καταναλωτές...;). Ο λόγος λοιπόν που δεν πιστεύω το νούμερο που μου σερβίρουν είναι γιατί υποπτεύομαι τα μούτρα αυτών που με κατατάσσουν σχετικά. Λυπάμαι.
Η κατάταξη της Ελλάδας μαζί με την Κολομβία, μία εκ των πατρίδων των ναρκωτικών, είναι η απόδειξη όσων λέω. Αν πιστεύετε ότι η Ελλάδα είναι το ίδιο διεφθαρμένη με αυτήν, ζείτε απλά σε άλλο κράτος.
Garbol  2/12/2011
Είμαι περίεργος μετά από όλα αυτά τα δεδομένα να δω πόσους σταυρούς θα πάρει στις επόμενες εκλογές όταν γίνουν ο κ. Πάγκαλος.
Γιατί από το νούμερο αυτό θα φανεί τελικά και πόσοι είναι εκείνοι που περιλαμβάνονται στο "ιστορικό" εκείνο "μαζί τα φάγαμε". Σήμερα βέβαια έρχεται και το διορθώνει προς το Ευρωπαϊκότερο "μαζί τα σπαταλήσαμε" αλλά οι εντυπώσεις παραμένουν και δεν χρειάζεται παρά να ρίξει μια ματιά ένας δημοσιογράφος στις διαστάσεις του κ. Πάγκαλου για να καταλάβει που ακριβώς επενδύει μεγάλο μέρος του μισθού του ο διάσημος αυτός άνδρας. Όμως δεν βλάπτει να προχωρήσει η πολιτική ανάλυση των νέων δηλώσεών του και ολίγον παρακάτω.
Διονυσης  2/12/2011
Ο βουλευτης του ελβετικου κοινοβουλιου που δηλωσε οτι "δεξιοι και αλλοι" εχουν αμυθητες κατεθεσεις στην ελβετια, δεν εννουσε οτι ησαν ολα κατα''αναγκη μαυρα τα χρηματα.Πιθανον να εννοουσε οτι πολιτικοι που γνώριζαν το 2005 οτι η Ελλαδα δανειζοταν υπερμετρα και οτι καποτε θα εσκαγε η φουσκα,εχοντας αμεση γνωση και πληροφορηση-σαν πολιτικοι μεσα στα πραγματα-φροντισαν να εξασφαλισουν τα "κερδη" τους απο το χρηματιστηριο 1999-2000,απο τους ολυμπιακους αγωνες,απο ομολογα.Αυτοι λοιπον θα ισχυρισθουν οτι οι κατεθεσεις τους στις ελβετικες τραπεζες ειναι νομιμες. Αν δουμε το ποθεν εσχες μερικων βουλευτων τι ''εβγαλαν" απο το χρηματιστηριο θα καταλαβουμε τι γινεται,το πως και το γιατι!
Dikas  2/12/2011
Είμαστε πρωταθλητές στην διαφθορά και αυτό έγινε σταδιακά από την μεταπολίτευση και μετά και συγκεκριμένα από την εποχή του καταραμένου 1981 που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας το ψευδοσοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ. Από τότε κυβερνάει την Ελλάδα ανελλιπώς για 30 χρόνια. Τι και αν ανέλαβε ενδιάμεσα η ΝΔ αφού το κράτος , ο συνδικαλισμός και τα μέσα ενημέρωσης ήταν όλα ΠΑΣΟΚ. Αν υπάρχει εχέφρων άνθρωπος ας μην ψάχνει αλλού την αιτία. Η αιτία είναι μία και αυτή λέγεται ΠΑΣΟΚ. Ντροπή ντροπή και πάλι ντροπή!!!
Thanos00  2/12/2011
Τελικά ο GAP είχα δίκιο. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Antonis Karas  2/12/2011
Προτείνω να τον συλλάβουν αυτόν τον Ζησιάδη.
Μετά από λίγες μέρες παραμονής στη γαδα θα δείτε ότι έλεγε ψέμματα! :)
theodoros  2/12/2011
....μπα δεν το πιστεύω!
Κάποιος ξένος δάκτυλος θέλει να περάσει, μέσο τις δυσφήμισης τον ελλήνων, αντιλαϊκά αντικοινωνικά και εναντίον του τιμιου, εργατικού και βαθιά δημοκρατικού ελληνικού λαου.....μετρα υπέρ του καπιταλισμού!
Μάλλον μας ζηλεύουν για τις ανθρώπινες και κοινωνικές αξίες μας!!
DKK 2/12/2011
Και για να σπασει το μονοτονο μονοπωλιο διεφθαρμενων πολιτικων των αστικων κομματων,εκατσε και η αρση ασυλιας του ευρωβουλευτη του ΚΚΕ, μετα απο αιτημα του πρωτοδικειου Πειραια για κατι πονηρα στο ΝΑΤ. Και που να ελεγχθουν τα πεπραγμενα αριστεροκρατουμενων δημων,εκει να δεις νομιμη λαμογια, με αποθηκαριους κλπ των 50-60.000 ευρω..
Αγαπητε Χρηστο,η σκληρη πραγματικοτητα ειναι πως ειμαστε πολυ χειροτερα,για οσους απο μας ζουμε ΕΔΩ.ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
ΧΡΗΣΤΟΣ 2/12/2011
Πρέπει να συμπληρώσω το σχόλιό μου για να γίνει περισσότερο κατανοητό τι λέω: Παραθέτω το βιογραφικό του Προέδρου της ΜΚΟ ''Διαφάνεια Ελλάς'' Κωνσταντίνου Μπακούρη, όπως βρίσκεται στο site της ίδιας της ΜΚΟ:
Κων/νος Μπακούρης.
Τον Δεκέμβριο του 2006 εξελέγη Πρόεδρος της ΜΚΟ «Διεθνής Διαφάνεια  Ελλάς» και πρόσφατα ανανεώθηκε η θητεία του για άλλα τρία χρόνια. Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. και Πρόεδρος του Ελληνο-Ρωσικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου.
Από το 2000 και μέχρι σήμερα παραμένει Σύμβουλος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου εταιρειών του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ενός σημαντικού ελληνικού βιομηχανικού ομίλου με διεθνείς δραστηριότητες.
Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της NET MED NV, μητρικής των εταιρειών Συνδρομητικής Τηλεόρασης FILMNET και NOVA, από το 2004 μέχρι το 2008. Από το 1998 ως το 2000 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004». Από το 2001 μέχρι το 2002 διετέλεσε Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα. Από το 1986 μέχρι το 1997 ήταν πρόεδρος της RALSTON ENERGY SYSTEMS EUROPE SA (ευρωπαϊκή διάσταση της εταιρείας που ανήκε στη RALSTON PURINA). Την ίδια περίοδο υπήρξε μέλος στο WORLD-WIDE BUSINESS COUNCIL της ίδιας εταιρείας. Από το 1970 έως το 1986 εργάσθηκε στην UNION CARBIDE σε πολλές θέσεις μεταξύ των οποίων και Διευθύνων Σύμβουλος στην Ελλάδα και τελευταία ως Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Ευρώπης για τα καταναλωτικά προϊόντα.
Ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες διετέλεσε Πρόεδρος της EUROPEAN PORTABLE BATTERY ASSOCIATION, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Γενεύης, Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του BUSINESS EUROPE (μια έκδοση του ECONOMIST), Mέλος του WORLD PRESIDENTS? ORGANISATION (WPO) και Μέλος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου του MBA προγράμματος του Πανεπιστημίου DE PAUL του Σικάγο και Αντιπρόεδρος της ΕΕΔΕ.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο DE PAUL του Σικάγο της πολιτείας Ιλλινόις των Η.Π.Α.''
Διαβάστε τις εταιρίες στις οποίες μετείχε ο Πρόεδρος και μετέχει. Διαβάστε τις σπουδές του. Μία-μία. Ολα απαντούν στο δύσβατο δρόμο της αρετής ... Για να μην προσθέσω τι ακούγονται για τις ΜΚΟ.
Και τώρα συνεχίστε ατάραχοι το αυτομαστίγωμα. Οπως συνέβαινε σε παλιά Καθολικά Τάγματα...
Aggelos  2/12/2011
Ο Λουκάς Παπ. είναι σαν το ποδοσφαιριστή που πήρε πρόσφατα μεταγραφή σε μια ομάδα...πρέπει όλοι να κάνουμε υπομονή ώστε να βρει τη φόρμα του και να αποδόσει στο μέγιστο.. Ελπίζω!!!!
Αμερικανακι  2/12/2011
Του χρονου θα μας εχουν περασει και η Αλβανια, η Βουλγαρια και το Κοσοβο και θα ειμαστε τελευταιοι των τελευταιων στην Ευρωπη. Κι εχουμε κι αλλο δρομο προς τα κατω.
Στην πόλη της Γρανάδας είναι η λεγόμενη "Γέφυρα των πέων", όνομα που προέκυψε από την επίδραση του ηλιακού φωτός σε συγκεκριμένες ώρες, γεγονός  που ο αρχιτέκτονας  πιθανόν δεν σκέφτηκε!!
DKK  2/12/2011
Κρινοντας και απο οσους καταψηφιζουν την αποψη περι πανεθνικης διαφθορας, φοβαμαι πως πρεπει να μπουν και μερικες ποντικοπαγιδες εδω.
Garbol,απο τρελλο, μουρλο,και χοντροπετσο μαθαινεις την αληθεια που μονιμα κρυβουν η διαστρεβλωνουν οι λεβεντες και λεβεντισες κκε και συν συριζα.
antilogos  2/12/2011
Λαμπρό μνημείο διαφθοράς ο νόμος περί ευθύνης υπουργών που συνέταξε ο σημερινός υπουργός οικονομικών μαζί με τον πρόεδρο της σημερινής βολής.
Theofanis 2/12/2011
Kαλημέρα από Ιταλία
Πριν λίγες ημερες έγγραφα ότι ο Benigni, γνωστός ηθοποιος, είπε ότι για να σώσουμε την ιταλία πρέπει ο καθένας να κάνει με μεράκι την δουλειά του. Πολύ εδώ με "καταψιφησαν". Τώρα θέλω να σας μεταφέρω δυο ψιλές ειδήσεις. πρώτη είδηση. Ένας υπάλληλος της RAI 1 διαπίστωσε και κατήγγειλε ότι ο γενικός διυθυντής ξόδεψε μέσα σε ένα χρόνο με την πιστωτική κάρτα της εταιρίας 75 "χιλιαεδες" euro (15 Σαββατοκύριακα σε ξακουστά και πανάκριβα μέρη του κόσμου). Για αυτό το λόγο ο γενικός διευθυντής κρίθηκε δικάσιμος για κατάχρηση. Δεύτερη ιστορία. Στην πόλη που μένω (πληθυσμός 130 χιλιάδων) δυο τροχονόμοι της δημοτικής αστυνομίας συνέλαβαν τον δήμαρχο, και έκαναν κατάσχεση διπλώματος οδήγησης και του αυτοκινητου του επειδή προέκυψε θετικός στο αλκοτέστ.
Να τα βάζεις με το σύστημα θέλει λεβεντιά, είναι πιο εύκολο να πλακώνεις κανένα Ματατζή κάθε τόσο στο σύνταγμα και μετά να γυρνάς στα αυγά σου για να μην σε πούνε και βλάκα.
ΧΡΗΣΤΟΣ  2/12/2011
@ DKK
Δεν κάνω το χαζό σε σχέση με την διαφθορά ούτε κάνω πως δεν καταλαβαίνω. Ομως το πρόβλημά μου είναι αυτός που μου λέει ότι είμαι διεφθαρμένος. Το λιγότερο που ζητάω, είναι αυτός που μου το λέει θέλω να είναι αντικειμενικός και να μην υποστηρίζει συμφέροντα τρίτων. Για το λόγο αυτό έχω παραθέσει ήδη το βιογραφικό του Προέδρου της Διαφάνειας Ελλάδος. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα Κράτος που να μην προκαλεί τη διαφθορά ούτε να την υποθάλπει. Μπορούμε και το αντίθετο. Εκτός της αποτίμησης της διαφθοράς λοιπόν, θα ήθελα να μου πει η έκθεση, επιπλέον, ΤΙ προκαλεί την διαφθορά (π.χ. οι κακοί πολιτικοί, οι κακοί νόμοι, οι κακοί δημ. υπάλληλοι, οι κακοί πολίτες, η Εκκλησία, η Παιδεία, η κακή κοινωνία, όλα μαζί;) αλλά και το ΓΙΑΤΙ. Μόνον έτσι μία έκθεση είναι ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ. Αλλιώς δεν είναι αποτέλεσμα μεθοδικής έρευνας.
τσοπανοσκυλο  2/12/2011
ωωωω....ανακαλυψαμε το διαφθαρμενο δημοσιο....και τους διαφθαρμενους δημοσιους υπαλληλους...το ευρω φταιει και για αυτο καθως και οι ευρωπαιοι....να παμε στην δραχμη να απομωνωθουμε απο ολους και θα ειναι ολα μελι-γαλα....θα τρωμε με χρυσα κουταλια στο σταλινικοφασιστικο παραδεισο....τρελα......τελικα ο παγκαλος λεει αληθειες....
sotos  2/12/2011
διαφθορά ?
εμείς ??
Οι Γερμανοί φταίνε !!
ΓΙΩΡΓΟΣ  2/12/2011
"Ελληνική διαφθορά ύψους 120 δισ. ευρώ"
ΨΕΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ούτε σκάνδαλο καλαμποκιου,ούτε σκάνδαλο Κωσκοτά,ούτε σκάνδαλο SIEMENS,(Χριστοφοράκο, Τσουκάτο κλπ), ούτε ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ, ούτε Τζοχατζόπουλο, ούτε πιστολέρο βουλευτές ούτε υποβρύχια που γέρνουν είχαμε.
Και,ΠΟΤΕ δεν είχαμε ούτε παράνομες προσλήψεις, ούτε προσλήψεις στη ΒΟΥΛΗ ΜΟΝΟ ημετέρων.(Από όλα τα κόμματα)
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ δε, προσφέρουν περισσότερο από όλους για την αντιμετώπιση της κρίσης , μαζί με τους δικαστές.
ΠΟΥ ΤΗ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ;
Σπυρος 2/12/2011
Βλεπουμε να κατηγορουνται απλοι πολιτες για φοροδιαφυγη, επιχειρηματιες για μη αποδοση των οφειλομενων τους, καλογεροι για παρανομες διεκδικησεις, γεωργοι για κακη ληψη επιδοτησεων ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ! Δηλαδη αυτοι που εφτιαξαν ενα τοσο κακο κρατος, αυτοι που δημιουργησαν τις πελατειακες σχεσεις, αυτοι που διορισαν τις εκατονταδες χιλιαδες αγροτες σαν δημοσιους υπαλληλους, αυτοι που εφαγαν τις μιζες απο προμηθεια οπλικων συστηματων που δεν δουλευουν καν, αυτοι που εδωσαν χαριστικα δημοσια εργα σε δικους τους ανθρωπους, αυτοι που ξεπουλησαν την πατριδα σε καθε επιπεδο, παραμενουν υπερανω του νομου και της κριτικης! Οσο οι πολιτικοι αυτοπροστατευονται και δεν κατηγορουνται ουτε για κραυγαλεες υποθεσεις κλεψιας και ανεπανορθωτης ζημιας του κρατους τοτε αυτη Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ! Ισως τελικα αυτο ειναι που χρειαζεται, σφαιρες και ενα ΓΟΥΔΙ!
cs  2/12/2011
Φυσικό είναι, όταν χτίζουν βίλες και μας λένε ότι έγιναν με δανεικά και εμείς τους δοξάζουμε τι να περιμένουμε... Αλλά δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί, η δικαιοσύνη που είναι, γιατί κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ή μήπως δεν έχει ψυχή και φοβάται να καταλάβει.
ΧΡΗΣΤΟΣ  2/12/2011
Και για να γίνω όσο πιο ξεκάθαρος μπορώ και να κλείσω το σημερινό θέμα με τον εν λόγω Πίνακα της Διαφάνειας:
Η Χιλή, όπου η Αστυνομία δέρνει για κανα χρόνο τώρα τους φοιτητές, είναι 22η.
Η Ρουάντα, με τις πριν μερικά χρόνια σφαγές των Χούτου και των Τούτσι, βρίσκεται στην 49η θέση.
Τα Σκόπια, όπου ανθεί η πορνεία και η εμπορία ναρκωτικών είναι 69η.
Η Κίνα, με τους ελεεινούς μισθούς εργασίας κι ένα από τα στυγνότερα καθεστώτα στον κόσμο, είναι 75η.
Αρα: Κατ'' εμέ, ο Πίνακας είναι επιεικώς για ΓΕΛΙΑ.
Rexor  2/12/2011
Τελικά το Βατοπαίδι τί ήταν? Σκάνδαλο των μέσων ενημέρωσης ή κανονικό σκάνδαλο? ...γιατί τα σκάνδαλα των μέσων ενημέρωσης, λογικά, πρέπει να είναι τα σκάνδαλα που δυσκολότερα μπορεί να ανακαλύψει κάποιος.
DIMITRIS  2/12/2011
Χαχαχαχαααα! Υπεροχο αρθρο (Μπορουμε να το κανουμε ανεκδοτο) και εκτος Πραγματικοτητας!!! Αυτος που το εγραψε ουτε που ξερει κατα που πεφτει η ``Ελλαδαρα μας`` ουτε τι συμβαινει σ`αυτο τον τοπο 50 χρονια τωρα με τους ``ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ`` Χαχαχαχαααα!!
KONSTANTINOS  2/12/2011
Είναι απαράδεκτο μας πέρασε η Βουλγαρία! Χάσαμε την πρωτιά..
Αντώνης ο ΓΑΠοφάγος  2/12/2011 11:52
Διαφθορά υπάρχει εκεί όπου οι νόμοι δεν εφαρμόζονται.
Στην Ελλάδα οι νόμοι γράφονται και μετά όλοι (μα όλοι) τους έχουν ''γραμμένους''.
Η τρόικα κάτι πάει να κάνει, αλλά άντε να ξεριζώσεις χούγια που μας εμφύσησε η ηρωική γενιά του πολυτεχνίου......
NAK  2/12/2011
@ DKK
Αγαπητέ συνσχολιαστή ευτυχώς έμαθα από ''σένα το θέμα με τον κ. Γ. Τούσα (ασχέτως τι λέει το ΚΚΕ εκ των υστέρων)και τα άλλα 16 μέλη της τέως διοίκησης του ΝΑΤ (πραγματικά δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα παρ'' ό,τι είμαι στο χώρο της ναυτιλίας). Απλά να προσθέσω σχόλια από το Ριζοσπάστη για άλλους δύο συνδικαλισταράδες της ναυτιλίας που ήταν και αυτοί μέλοι της διοίκησης του ΝΑΤ και είναι από τους 17 κατηγορούμενους:
""1. Παρασκευή 30 Απρίλη 2004
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ
Διέγραψε συνδικαλιστή!
Το περιβεβλημένο με εφοπλιστικές δάφνες στέλεχος του ΣΥΝ, **** διέγραψε το μέλος της διοίκησης του σωματείου ....., που ενοχλούσε τους καραβοκύρηδες.
Το φερέφωνο των εφοπλιστών****, στέλεχος του ΣΥΝ και πρόεδρος της Ενωσης Ναυτών (ΠΕΝΕΝ), αυτή τη φορά πια ξεπέρασε κάθε όριο! Προχτές με το «έτσι θέλω», θεωρώντας ότι το ναυτεργατικό σωματείο της ΠΕΝΕΝ είναι τσιφλίκι του, διέγραψε από το σωματείο, παράνομα, πραξικοπηματικά, χωρίς καμία αιτιολογία, τον συνδικαλιστή ?
Δικό μου σχόλιο: μόνο ότι στην αρχή της συνδικαλιστικής καριέρας ήταν μέλος του ΚΚΕ.
Δεν έχω τίποτα με κανένα κόμμα, απλά με την προσθήκη αυτών των δύο μελών του Δ.Σ. του ΝΑΤ (παχυλότατα επιδοτούμενος από τον κρατικό προϋπολογισμό ασφαλιστικός φορέας των ναυτικών μας) είναι καλό να αναδιχθεί ότι υπάρχει υπερκομματική συμμετοχή στο θέμα του ΝΑΤ και γενικότερα της διαφθοράς όλων των με το δημόσιο χρήμα ενασχολούμενων.
Οχι ό,τι επειδή έτυχε στο ΝΑΤ να φτάσει κάπου μία έρευνα για "κακοδιαχείρηση" σταματάει εκεί η διαφθορά. (*Το σχόλιο συνεχίζεται)
Ένας Έλληνας  2/12/2011
Πράγματι απορώ. Μόλις ακούμε για διαφθορά όλους μας σηκώνεται η τρίχα. Μήπως όμως πρέπει να αναρωτηθούμε αν είμαστε κι εμείς διεφθαρμένοι κατά κάποιο τρόπο . Αλλά ξέχασα , για τους άλλους μιλάμε. Ως συνήθως.
James  2/12/2011
Dikas δλδ υπονοείς οτι πριν το 81 δεν υπήρχε διαφθορά στην Ελλάδα????
Κι αν δεν υπήρχε πως να υπάρχει όταν δεν υπήρχε περίπτωση να τη μετρήσεις αφού στο κράτος ήταν ένας πολιτικός χώρος και μόνο αυτός. Μη λέμε αηδίες. Η διαφθορά υπήρχε πάντοτε από την εποχή της επανάστασης του 21. Είναι απομεινάρι ττης οθωμανικής κυριαρχίας...
montiliani  2/12/2011
χμμ φταίειι.. φταίειιι.. ο ναπολέοντας φταίει!
chaos 2/12/2011 13:16
Επειδή σώνει και καλά κάποιοι τύποι με φασιστική νοοτροπία θέλουν να τους βάλουν όλους στο ίδιο τσουβάλι για να "αποδείξουν", με το μυαλό τους, ότι όλοι ίδιοι είναι, μια που διαβάζουν και Ριζοσπάστη ας τον διαβάζουν καλύτερα: «Η άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Τούσσα, που ζητήθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά, με την κατηγορία ότι ως μέλος του ΔΣ του NAT, όπου συμμετείχε ως εκπρόσωπος των ναυτεργατών, ψήφισε δήθεν στις 27-3-2003 μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του ΝΑΤ, υπέρ της χορήγησης πιστοποιητικού μη οφειλής στην "MARE ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ", που είχε πλειοδοτήσει στον πλειστηριασμό του οχηματαγωγού πλοίου "ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΙΡΑΣ", έχοντας οφειλές στο ΝΑΤ, αποτελεί κατάφωρη παραποίηση της αλήθειας.
Αυτή η αθλιότητα εντάσσεται στην προσπάθεια να απαλλαγούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την πτώχευση του ΝΑΤ και των άλλων Ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων, οι εφοπλιστές, η διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και της ΕΕ για τη στήριξη της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων συνολικά. Η Εισαγγελία Πειραιά είναι εκτεθειμένη. Είναι αδιανόητο να μη διάβασε τα ίδια τα Πρακτικά των συγκεκριμένων συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΑΤ, που αποδεικνύουν ότι ο Γιώργος Τούσσας, ως εκπρόσωπος της ΠΕΜΕΝ όχι μόνο δεν συμφώνησε στο ΔΣ του ΝΑΤ για τη χορήγηση πιστοποιητικού μη οφειλής, αλλά αντίθετα ζήτησε την πλήρη εξασφάλιση και την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στο Ταμείο. Το αίτημα της Εισαγγελίας Πειραιά για την άρση της ασυλίας του Γιώργου Τούσσα δεν έχει καμία νομική ή ηθική βάση, σύμφωνα με τα πραγματικά γεγονότα και τη σαφή του θέση στο ΔΣ του ΝΑΤ.
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε ο ίδιος από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου να άρει την ασυλία του, ώστε να αποδείξει την αβασιμότητα των κατηγοριών και την πραγματική σκοπιμότητά τους. Αλλωστε, και κατά την προηγούμενη θητεία του, χωρίς καν να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, δικάστηκε στις 16-10-2007, μαζί με άλλους συνδικαλιστές, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, κατηγορούμενος για την απεργία των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων, για να αθωωθεί μετά την κατάρρευση του σαθρού και κατασκευασμένου κατηγορητηρίου».
Πάντως είναι πολύ αστεία αυτή η λίστα!!! Εδώ ο Ομπάμα πήρε Νόμπελ Ειρήνης, στη λίστα θα τα χαλάσουμε;;;;
DKK 2/12/2011
Αγαπητε Χρηστο,χωρις να παραβιαζω ανοικτες θυρες,η εκθεση περι διαφανειας δεν ειναι μυστικη,οπως οι παραγραφεισες υποθεσεις φοροδιαφυγης(κυκλωματα δικαστων-εφοριακων).Το τι σημαινει μπακουρης,δεν μου λεει πολλα πραγματα,οσο το αν αυτα που παρουσιαζει ειναι αληθη.
tasos 2/12/2011
Ρε παιδιά ,το αν το είπε κατ'' ευθείαν ο ΓΑΠ μας μάρανε ή η κατάντια μας , να είμαστε κάτω κι'' απ'' τη Ρουμανία μαζί με την Κολομβία ! Βρέστε έναν Ελληνα που να μην έχει , τουλάχιστον , σκεφτεί να κάνει κάποια μπαγαποντιά ,ή να μην έχει υποστεί τον εξευτελισμό του λαδώματος ! χωρίς νάχει κάνει καμιά παρανομία .
Δυστυχώς είμαστε ακόμα στην εποχή του μπαξήσι . Ισως η τελευταία μας ελπίδα, να γίνουμε άνθρωποι , είναι στην επιτήρηση της Τροϊκας .
paratiro  2/12/2011 13:21
"Εγώ έχω εναποθέσει τις ελπίδες μου στον Λουκά!"
Ακριβώς ο κ. Λουκάς συνέστησε εντός βουλής, οι πολιτικοί να ξεχάσουν τα λάθη του παρελθόντος. Αρα σβύνουμε τα λάθη και τα λεφτά που έκλεψε το εγκατεστημένο πάνε χαμένα. Σπουδαία λογική !
Ετσι θα καταπολεμήσουμε την διαφθορά και θα αλλάξουμε την νοοτροπία μας ?Κατά την δική μου εμπειρία, η διαφθορά υπάρχει από το 1950 τουλάχιστον, μόνον που με το ευρώ ανέβηκαν οι τιμές !!!
Χρειαζόμαστε κυβέρνηση ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ με αυστηρή τιμωρία των υπευθύνων, π.χ. εκείνων που εμπνεύσθησαν και έφκιαξαν και εψήφισαν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Η Δημοκρατία μας δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα, τουναντίον καλύπτει το εγκατεστημένο (= ισχυροί του κεφαλαίου και οργανά τους, π.χ. πολιτικοί, συνδικαλιστές, ΜΜΕ, κλπ.).
Aggelos  2/12/2011
«Η Ελλάδα κατέχει την 80ή θέση ανάμεσα σε 183 χώρες, μαζί με την Κολομβία, το Μαρόκο, το Ελ Σαλβαδόρ, την Ταϊλάνδη και το Περού». Μάλιστα, και προφανώς εμείς τη δημιουργήσαμε όλοι ΜΑΖΙ τη διαφθορά. Για να δούμε και ένα παράδειγμα που άκουω τώρα στο ράδιο: μίλαγε μια κυρία πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πειραιά, ο οποίος ζήτησε πληροφορίες για το αποθεματικό του στην τράπεζα της Ελλάδας, όπου πρέπει να κατατίθενται δια νόμου. Να θυμίσω ότι πρόκειται για τις ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων. Τα αποθεματικά έπαψαν να είναι καταθέσεις και έγιναν, και πολύ προσφάτως μάλιστα ομόλογα. Και από ότι δείχνουν επίσης τα στοιχεία, η Τράπεζα σορτάριζε σε αυτά τα ομόλογα. Απάντηση που έδωσαν στους καταθέτες: Βάση του νόμου του 1998 (με τις υπογραφές πολλών γνωστών και σήμερα ονομάτων του ΠΑΣΟΚ), δικαιούμαστε να το κάνουμε, και σε περίπτωση μείωσης της αξίας δεν φέρουμε ευθύνη (αλλά σε περίπτωση κέρδους βέβαια, κερδίζει η τράπεζα). Αυτό έχει γίνει φυσικά για όλα τα ταμεία: να λοιπόν που μαζί τα φάγαμε: δώσαμε όλοι ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες με το έτσι θέλω και χωρίς έγκριση του ταμείου, δηλαδή των ασφαλισμένων, δηλαδή όλων, θα «κουρευτούν» οσονούπω!!! ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΜΕ, ναι, έτσι είναι!! Οπότε η μείωση συντ΄λαξεων και υγειονομικής περίθαλψης στο ήμισυ και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών οφείλεται στην διαφθοράς ΜΑΣ! ΝΑΙ! Κανένας δικαστής θα βρεθεί μετά από τόσα χρόνια να κρίνει τον νόμο αντισυνταγματικό και να αποφασίσει ότι οι ασφαλιστικές εισφορές δεν είναι φόροι για να τις διαχειρίζεται κατά το δοκούν το πεντακάθαρο και αδιάφθορο κράτος μας??
τεχνοκράχτης  2/12/2011
Το ξύλο πονάει , η αλήθεια σκοτώνει .
περαστίκα διεφθαρμένα κομματόσκυλα ....
κωστας  2/12/2011
@chaos:
Τι μας τσαμπουνας ρε μεγαλε
Που παντα σου φταιει η πλουτοκρατια ,και οι κουκουεδες ειναι παρθενες!
Που ολοι οι αλλοι ειναι "φασιστες", μονο εσεις εισαστε "δημοκρατες"!!(η δημοκρατια τρεχει απο τα μπατζακια σας).
Που η εισαγγελια του Πειραια που ζητησε την αρση της ασυλιας του κουκουδοβουλευτη ειναι "εκτεθειμενη"!
Ο Τουσσας ειναι το μοναδικο κουκουδι που εβαλε το δαχτυλο στο μελι?
Εχεις υπ οψη σου τι γινεται στους κουκουδοδήμους τοσα χρονια?? Τους εχουνε ξεμασχαλιασει στο κλεψιμο.
(Νικαια, η πιο καταχρεωμενη πολη της Ελλαδας,διοικουμενη απο κουκουδια για χρονια).Επειδη δεν εχουν ελεγχθει, και βγει στον αερα ακομα?
Κατσε και συντομα θα δεις.
Αιντε σταλινικα μαμουθ, με τις θεωριες σας.
(Δείτε  σχετικά και μια δική μας   παλιότερη ανάρτηση)
Θανάσης Α.Κ.  2/12/2011
-Πόσο κάνει φίλε;
-10.
-Δεν γράφεις 20 να πιάσουμε και από ένα ταλληράκι;
Πόσες φορές άραγε έχει γίνει αυτός ο διάλογος στην χώρα μας; Από μεγάλα κρατικά έργα έως γομολάστιχες;
Διαφθορά δεν είναι τα 120. Αυτά είναι ένας αριθμός. Σαν τον πυρετό. Όταν έχουμε πυρετό, το 38,5 είναι ένας αριθμός. Ο πυρετός δεν είναι το 38,5. Πυρετός είναι το άθροισμα αιτίων κ αποτελεσμάτων. Το 38,5 είναι μόνον ο αριθμός.
Όταν περιμένουν 5 αυτοκίνητα το πράσινο για να στρίψουν αριστερά κ πάει ο άλλος και μπαίνει μπροστά τους, εμποδίζοντας κ την λωρίδα αυτών που πάνε ευθεία. Και όταν του πης κάτι, βγαίνει έξω να σε βρίση κ να πλακωθή.
Όταν παίρνει κάποιος τηλέφωνο τον γνωστό για να τρέξη η δουλειά του.
Όταν χαίρεται που πήρε την θέση με μέσον, κι ας μην έχει κανένα προσόν.
Όταν ξέρει κάποιον ο συνεργειατζής, ΄να του δώσουμε κάτι, να περάση ΚΤΕΟ την σακαράκα.
Όταν πετάει ο άλλος κάτω τα χαρτιά από τα σουβλάκια, κι αν του πης κάτι ακολουθεί ΄τσαμπουκάς΄.
Όλη αυτή η περιφρόνηση του άλλου είναι η γενεσιουργός αιτία και η χειρότερη μορφή διαφθοράς. Που δεν μετριέται σε ευρώ, δολλάρια ή ρουπίες. Ούτε σε πίνακες κατατάξεως, λες και είναι η βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ.
Μετριέται σε έλλειψη παιδείας, αγωγής, ευγένειας κ σεβασμού προς τον άλλον.
Τα αίτια; Ξεκινάνε πολύ πίσω. 400 χρόνια κατσαπλιαδιλίκι. Μετά, κλεφτοκοτάδες με Βαυαρούς βασιλιάδες, πάντα να ψάχνουμε την πιο σύντομη κ σίγουρη οδό. Τον γνωστό του γνωστού ώ γνωστέ. Εις βάρος του διπλανού μας βέβαια, του οποίου, εννοείται, τρώμε το δίκιο, την σειρά, όπως θέλετε πείτε το.
Όπως έλεγε και ο αγαπητός Κώστας Βουτσάς μέσα από το Μέγα Αλληγορητάριον του παλιού ασπρόμαυρου σινεμά, ΄μωρέ ήταν να μην τρουπώσω εγώ, τώρα που τρούπωσα, ποιος με πιάνει. Τρούπωσα, τρούπωσα!΄
Φταίνε οι πολιτικοί, λένε. Ο εκάστοτε Υπουργός, Πρωθυπουργός, Υφυπουργός. Πάντα κ παντού θα υπάρχη ένας Μαυρογυαλούρος. Για να φταίη αυτός και, προπαντός, όχι ΚΑΙ εμείς. Το ψάρι λένε βρωμάει απ΄το κεφάλι. Εγώ νομίζω πως και τα ψαχνά και οι κοιλιές και η ουρά το ίδιο βρωμάνε.Αν κάποιος έχει μία υψηλή θέση θα φάη μπόλικα. Αυτοκινητόδρομος 6 φορές ακριβώτερος πχ. Αν πρόκειται απλώς γιά έναν υπαλληλάκο, θα είναι 6 φορές ακριβώτερες οι φωτοτυπίες ή τα μελάνια του εκτυπωτή.Και μία τεράστια ατιμωρησία. Ή οποία δεν είναι τυχαία. Αν πιάσουν σήμερα έναν παραβάτη και τον σκίσουν, πολλοί θα χαρούν. Πολλοί όμως θα ανησυχήσουν. ΄Μήπως πιάσουν και εμάς αύριο βρε παιδί μου΄. Μήπως μας βολεύει κατά βάθος αυτό το μπάχαλο; Μήπως θέλουμε να ΄τρουπώσουμε΄;
Αν ήταν 150δις η διαφθορά, δεν θα ήταν μεγαλύτερη.
Όπως και αν ήταν 80, δεν θα ήταν μικρότερη.
Μέσα μας είναι το πρόβλημα. Και όχι στους αριθμούς.
Έλλειψη παιδείας, αγωγής, σεβασμού. Και δυστυχώς και μία προκλητική ατιμωρησία.
Αλλά, όσο να ΄ναι, ένας ΄γνωστός΄ πάντα χρειάζεται.
Έχει και στραβές η ζωή, έτσι δεν είναι;
a8ineos  2/12/2011
ο πρώην πρόεδρος της siemens έχει φυγαδευτεί στην γερμανία η οποία αρνείται να τον παραδώσει στην χωρα μας.
Κατα τα άλλα η ελλάδα είναι διεφθαρμένη.
Αραγε η πόρνη είναι διεφθαρμένη ή ο προαγωγός της?
Ο πόλεμος κατά της "διαφθοράς" είναι άλλο ενα εργαλείο για να κυριαρχήσει το τζογαδόρικο σύστημα των αγορών επάνω στον γνήσιο κλασσικό καπιταλισμό της παραγωγής.
Να κερδίσει ο τραπεζίτης των βιομήχανο. Αυτός που παράγει χαρτιά αυτόν που παράγει προιόντα.
Και αφού λοιπόν αποφασίστηκε και η παραγωγή μεταφέρθηκε στην ασία, η δυση προσπαθεί να επιβιώσει μέσα από ενα ντοπαρισμένο κρατικίστικο και εθνικοποιημενο χρηματοπιστωτικό συστημα το οποίο οδηγειται στην αυτοκατάρρευση από το ίδιο του το βάρος του. Σε αυτόν το πόλεμο των τελευταίων 20 ετών οι τρπεζίτες ξεχνούν την δύναμη του καπιταλισμου να σαρώνει κάθε μονοπωλιο όταν βρίσκει ελευθερία.
Ναναι σίγουροι πως όση βοηθεια και να τους προσφέρει η νομενκλατούρα της γραφειοκρατίας και της ανελευθερίας, τα τραπεζικα μονοπώλια της παραγωγής χαρτονομισμάτων αργά η γρήγορα θα συντριβούν από τον καπιταλισμό της παραγωγής και της δύναμης των νόμων της προσφοράς και της ζήτησης.
Ο Σλοβάκος που σας δανείζει  2/12/2011
Ψέμματα είναι όλα . Όλα αυτά τα διαδίδει ο ΓΑΠ που θέλει το κακό μας.....Δεν είμαστε διαφθαρμένοι,λαμόγια, φοροφυγάδες κλπ
Αδέλφια υψώστε τα λάβαρα , μας χτυπάνε τα ξένα ενωμένα συμφέροντα...Και όταν τελειώσει η επανάσταση να φέρουμε πίσω τον εξόριστο της Ραφήνας , να δικαιωθεί και αυτός (όπως περιμενει να δικαιωθεί κι ο Αντωνάκης) .
chaos 2/12/2011
@ κωστας  2/12/2011 15:07
Ναι ρε τζιμάνι! Δεν τους βλέπεις τους τους κομμουνιστές δημάρχους; Όλοι από ένα κότερο και μια βίλλα στη Μύκονο έχουν! Και που ''σαι! Θα σου πω ένα μυστικό που δεν το ξέρεις! Όλα αυτά τους τα παρέχει το κόμμα...
Η αγωνία που βγάζετε είναι διασκεδαστική...
chaos  2/12/2011
Ωχ! Τι έγινε;;; Διαφθορά στους αδιάφθορους;;;
Aδιαφανής η Διεθνής... Διαφάνεια Ελλάς
Πώς προκήρυξε διαγωνισμό για τη διαφθορά στην Ελλάδα
Διαβάστε το άρθρο.
Σε επιστολή του απάντηση στο άρθρο ο πρόεδρος της «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» κ. Κ. Μπακούρης υποστηρίζει:
Καταστρατηγώντας κάθε αρχή δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ο ανώνυμος συντάκτης του δημοσιεύματος υιοθέτησε ανακριβείς ισχυρισμούς, χωρίς να καταβάλλει την παραμικρή προσπάθεια διασταύρωσης των στοιχείων και των πραγματικών περιστατικών που σχετίζονται με το διαγωνισμό που διεξήγαγε η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς.
Προσπερνώντας το υποτιμητικό ύφος και τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς του άρθρου στην παρούσα φάση και για τους οποίους επιφυλασσόμεθα, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε ότι μια έγκριτη εφημερίδα έστω και στην ηλεκτρονική της έκδοση προέβη στο εν λόγω δημοσίευμα, χωρίς να κάνει την απαραίτητη διασταύρωση των ανακριβών στοιχείων που δημοσίευσε. Παρακαλούμε για άμεση δημοσίευση της απάντησης.
Κώστας Μπακούρης
Πρόεδρος «Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς »
Vagelis  2/12/2011
Απο την Ελευθεροτυπια του Ιαν 2008 αντιγραφω
Θα ενθυμείσθε ελπίζω τον ηρωικόν κ. Κώστα Μπακούρη -εκείνον τον τιτάνα που είχεν επιλέξει ο κ. Σημίτης για να (προ)ετοιμάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ελλάδα; Οχι; Ε, βέβαια! τι να πρωτοθυμηθείτε;! Αφού λοιπόν ο κ. Μπακούρης έκατσε επικεφαλής των προετοιμασιών για τους Αγώνες, τόσον ώστε να καταλάβουμε ότι δεν τους προλαβαίνουμε, ο κ. Σημίτης τον έστειλε (με 500 εκατομμυριάκια που πληρώσαμε εμείς οι ατυχείς ενδιαφερόμενοι αποζημίωση, σπίτι του) κι εκάλεσε ύστερα την κ. Αγγελοπούλου να βγάλει το φίδι απ'' την τρύπα και να το βάλει να τρέξει στα κουλουάρ...
Ομως στον τόπον αυτό ουδείς χάνεται! Ο ηρωικός κ. Κώστας Μπακούρης προΐσταται της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» Οργάνωση κατά της Διαφθοράς, η οποία οργάνωσε χθες ημερίδα με θέμα «Κράτος και Διαφθορά - Πώς θα κόψουμε τον Ομφάλιο Λώρο».
Είναι αυτονόητον ότι το κρίσιμο για το μέλλον του τόπου συμπαθές αυτό γκαλά έλαβε χώραν στη Μέκκα της Διαφάνειας εν Αθήναις, στο Μέγαρο Μουσικής, ένα κτήριο κρυστάλλινο.
Προσέτι κι επιπροσθέτως
ενώπιον του κ. Μπακούρη εξέθεσαν τις σκέψεις τους για τη Διαφάνεια σε αυτήν τη χώρα, ο Πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής κι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (γνωστής και ως το Ολον ΠΑΣΟΚ), κ. Γιώργος Παπανδρέου, οι οποίοι διαβεβαίωσαν τον κ. Μπακούρη ότι θα κάνουν ό,τι περνάει απ'' το χέρι τους για να αποκαταστήσουν τη χαμένη τιμή της Διαφάνειας σε αυτόν τον τόπο! Αμέ!
Επί παραδείγματι, ο κ. Πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι δεν θα ξαναϋποσχεθεί άλλη φορά στους υπαλλήλους της Ολυμπιακής ότι «ουδείς θα απολυθεί» ενώ τη ίδια στιγμή οι σύμβουλοί του ετοιμάζουν τη μελέτη αποζημιώσεων του προσωπικού.
Διαφάνεια με κέρατα.
Σοβαρά πράγματα, στο επίπεδο που αρμόζει στην καλή κοινωνία κι όχι χυδαιότητες επιπέδου εκδοροσφαγείων με ντιβιντιά και φουκαράδες λεχρίτες που μπόρεσαν κι αυτοί για μια δεκαετία - εικοσαετία να κάνουν τον Κάτωνα τον Τιμητή.
Αλλωστε εκτός του κ. Μπακούρη, παρούσες στην ημερίδα ήταν και πλήθος Εταιρειών (άλλες κρατικοδίαιτες κι άλλες όχι), Τράπεζες κι άλλοι λάτρεις -ως γνωστόν- της Διαφάνειας, χορηγοί, μεγάλοι χορηγοί, υποστηρικτές και σπόνσορες.
Ολα για τη Διαφάνεια.
Βουλευτές που έλαμψαν διά της παρουσίας τους σε πέι-ρολ «νταβατζήδων» (κατά την Πρωθυπουργική έκφραση), δημοσιογράφοι (τι έκπληξη!), καθηγητές ιδιωτικών αλμπάνικων (που φιλοδοξούν να αναβαθμισθούν σε ιδιωτικά ΑΕΙ), όλοι διαβεβαίωσαν τον... κ. Μπακούρη
ότι ο κ. Καραμανλής σήμερα και ο κ. Παπανδρέου αύριο (Θεού θέλοντος να μην πηδάνε απ'' τα ρετιρέ τα στελέχη τους) θα κάνουν ό,τι μπορούν για τη Διαφάνεια σε αυτή τη χώρα.
Οχι πως στο καλό αυτό γκαλά δεν παρίσταντο και καθαροί δημοσιογράφοι, ιδεολόγοι πολιτικοί και καλών προθέσεων (εγνωσμένων μάλιστα) ΜΜΕ, αλλά έτσι όπως «αγκαλιαζόμαστε» όλοι μαζί γλυκά-γλυκά και μπερδευόμαστε οι μεν με τους δε, ρε παιδιά, δεν βγαίνει άκρη.
tsakali  2/12/2011
διαφθορά = γονίδιο ελληνικό, και το πιστεύω αυτό, διότι μεγάλωσα στο εξωτερικό και τα επτά (7) χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα (και είμαι 37 ετών και έχω μια σχετική ικανότητα κρίσης) είναι άνευ προϋγουμένου!! Έγινα τσακάλι και βιώνω πράγματα που στο εξωτερικό δεν τολμάς καν να τα σκεφθείς !!!!!! Ο Έλληνας είναι χρόνια φώτων μακριά από τον πολιτισμό !!!! κάνει ότι του κατεβαίνει στο μυαλό και δεν τον μαζεύεις !!!! ΠΟΤΕ!!!
James  2/12/2011
Όποιος γνωρίζει πρώην ενεργό στο κόμμα κομμουνιστή, ξέρει πολύ καλά το τι γινότανε και τι γίνεται... Είναι σαν αυτούς που ξεφεύγουν από τις αιρέσεις...
!!!  2/12/2011
Τωρα με την φοροεπιδρομη, την ανεργια και την πεινα να δειτε που θα φτασει η διαφθορα... στα υψη...η αυτοσυντηρηση ειναι πανισχυρο συναισθημα ....
paratiro  2/12/2011
"ο πρώην πρόεδρος της siemens έχει φυγαδευτεί στην γερμανία η οποία αρνείται να τον παραδώσει στην χωρα μας."
Πάλι μας φταίνε οι Γερμανοί.
1) εμείς τον αφήσαμε και εξέφυγε
2) το σύνταγμα της Γερμανίας απαγορεύει την παράδοση γερμανού υπηκόου σε άλλη χώρα, θέλεις να καταπατήσει η γερμανική δικαιοσύνη το σύνταγμα ?
chaos  3/12/2011 21:38
@ NAK
Η αναφορά μου στο δημοσίευμα του Ριζοσπάστη δεν αφορούσε το δικό σας σχόλιο. Λυπάμαι αν το εκλάβατε έτσι.
Πάντως μου δίνετε την ευκαιρία να σχολιάσω κάποια ζητήματα που θέτετε στο τελευταίο σας σχόλιο:Υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη; Είναι αυτή η δικαιοσύνη που ορίζει δικάσιμο σε μια ώρα για να βγει παράνομη μια απεργία, αλλά κάνει μερικά χρόνια για να τελεσιδικήσει απόφαση για περίπτωση απόλυσης εργαζομένου. Αυτό είναι ένα και μόνο παράδειγμα...Η "διακομματικότητα της διαφθοράς", όπως αναφέρεστε, τον μόνο που εξυπηρετεί είναι το λαμόγιο, που χάνετε μέσα στο πλήθος της "διακομματικότητας". Τα λαμόγια είναι συγκεκριμένα και από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους. Αδιαφορώ πλήρως για το που θα με κατατάξουν τα διεθνή φόρα! Ο λόγος είναι ότι αυτές οι κατατάξεις εξυπηρετούν τους ίδιους και τα συμφέροντα που υπηρετούν, δηλαδή το μεγάλο κεφάλαιο. Είναι χαρακτηριστική η λίστα διαφθοράς για να επιβεβαιώσει αυτά που λέω. Το Κόσοβο, το διεθνές σταυροδρόμι ναρκωτικών επειδή είναι ένα πειθήνιο προτεκτοράτο και δεν ενοχλεί, είναι σε ευνοϊκότερη μοίρα...Αυτά...και είμαι σίγουρος ότι λύθηκε η "παρεξήγηση"...
mavro provato 3/12/2011 20:43
λευτεριά στον ΛΑΚΗ! ... hahaha!!!
Άλλες οικονομικές ειδήσεις.
Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011
Ιωσήφ Ζησιάδης:Υποστηρίζει οτι Έλληνες βουλευτές και από τα 2 μεγάλα κόμματα δεν θέλουν να ανοίξουν οι λογαριασμοί διοτι είναι οι ίδιοι που έχουν τις καταθέσεις!
Κάθε Έλληνας και αυθαίρετο.
2/12 - Έσοδα περίπου 733.226.000 ευρώ απέφερε η διαδικασία ένταξης στη ρύθμιση των ημιυπαίθριων, που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, με βάση το νόμο 3843/2010. Πάνω 117.000 δηλώσεις στο πλαίσιο της ρύθμισης των αυθαιρέτων, με τα συνολικά αναμενόμενα έσοδα να διαμορφώνονται σε 800 εκατ. ευρώ.
Jeremie: Δάνεια σε πολύ μικρές επιχειρήσεις μέσω Alpha Bank
1/12 - Αρχίζει η υποβολή προτάσεων για τη χορήγηση ευνοϊκών μικροδανείων, έως 25.000 ευρώ, σε πολύ μικρές επιχειρήσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια από το JEREMIE, μέσω της Alpha Bank.
1/12/ -Mαϊμού το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου; (έχασα το λινκ)
Ο Γιοχάνες Χαν ανησυχεί
1/12 - H αποτελεσματικότερη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων και η ταχύτερη υλοποίηση των 181 έργων του ΕΣΠΑ από τις Περιφέρειες, βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών που είχε αντιπροσωπεία των Περιφερειαρχών με κορυφαίους κοινοτικούς αξιωματούχους στις Βρυξέλλες το τριήμερο 28-30 Νοεμβρίου. Κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα, αν δεν ολοκληρωθούν τα έργα εγκαίρως, προειδοποίησε ο Επίτροπος Γιοχάνες Χαν.
Περαιτέρω συρρίκνωση της ελληνικής μεταποίησης
1/12 - Νέα σημαντική επιδείνωση των λειτουργικών συνθηκών καταγράφηκε στον ελληνικό τομέα της μεταποίησης κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, όπως προκύπτει από τη μηνιαία έρευνα της Markit που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Αναζητούνται 60.000 συνταξιούχοι...!!
Περίπου 60.000 συνταξιούχους που δεν εμφανίστηκαν μέχρι σήμερα αναζητά το ΙΚΑ αν και έχουν περάσει 4 ολόκληροι μήνες από τότε που άρχισε η απογραφή των συνταξιούχων!
Εικόνες
http://asimonis.wordpress.com/
http://gskap.blogspot.com/
http://sarantakos.wordpress.com/
http://diplokaimetrio.blogspot.com/
http://anemos5.blogspot.com/
Αυτό **** είναι δική μου λογοκρισία.Αν σας ενδιαφέρει δείτε στο άρθρο.
Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο ξένων ιστοσελίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.