Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

"το lifestyle είναι μαγικό..από μηδενικό, σε κάνει, νούμερο*..


«Ευχαριστώ για την αγάπη σας»
 είπε ο Λάκης Γαβαλάς όταν επέστρεψε σπίτι του ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
 Ο επιχειρηματίας και γνωστός εισαγωγέας ρούχων συνελήφθη τα ξημερώματα από την αστυνομία, μετά από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα  για οφειλές Φ.Π.Α. προς το Δημόσιο.
Ο κύριος Γαβαλάς διατηρεί επιχείρηση ρούχων στην Παιανία, για την οποία έχει αιτηθεί να υπαχθεί στη διαδικασία του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα. Τα ξημερώματα, μετά από εντολή του οικονομικου εισαγγελέα οι άνδρες της αστυνομίας, τον συνέλαβαν σε κατοικία του Κολωνακίου μετά την επιστροφή του, από τα εγκαίνια γνωστού νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στη Λεωφόρο Συγγρού.
Να αναφέρουμε ότι ο Λάκης Γαβαλάς είχε απασχολήσει και πέρυσι την εφορία, καθώς του καταλογίστηκαν πρόστιμα 8 εκατομμυρίων ευρώ για μή απόδοση Φ.Π.Α και φόρου μισθωτών υπηρεσιών εκ των οποίων έχει μέχρι σήμερα καταβάλλει τα 4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα έχει προχωρήσει σε συμβιβασμό με την εφορία, με προβλήματα όμως στην εξόφλησή τους. Μετά τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου είναι πλέον υποχρεωμένος να δίνει το παρόν ανά 15 μέρες στο αστυνομικό τμήμα, ενώ ορίστηκε και δικάσιμος. Μέχρι σήμερα με τη διαδικασία του αυτόφωρου, έχουν συλληφθεί  και οδηγηθεί στην εισαγγελία 28 επιχειρηματίες για οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 31 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ πάνω από 10 έχουν συλληφθεί με εντολή του εισαγγελέα του ΣΔΟΕ, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος.
*
Αυτή είναι η "χτενισμένη είδηση"που μεταδόθηκε από τα περισσότερα μέσα. Και τη χτενίσαμε, γιατί σαν να έγερνε λίγο. Λέξεις "πιάστηκε στο δόκανο", αλλά το δόκανο τον επερίμενε υπομονετικά να τελειώσει τη διασκέδασή του στο τάδε μπουζουξίδικο, όπως αναφέρουν τα μισά δημοσιεύματα (τα άλλα μισά γράφουν ότι η σύλληψη έγινε στο σπίτι του τα *ξημερώματα;)- ώστε να μην του χαλάσουν και την διασκέδαση, οι οφειλές του  γράφουν είναι "ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ", και αλλού "4 εκατομμύρια", θα πρέπει να μας κάνουν επιφυλακτικούς πριν υιοθετήσουμε κάποια πράγματα.
Εδώ που φτάσαμε δεν είναι ευχάριστο να βλέπουμε τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης να βάζουν στο γιορτινό  τραπέζι το αγαπημένο τους έδεσμα: τις σάρκες του άλλου.
 Εδώ που φτάσαμε, τα νούμερα ζαλίζουν, λυπούμαστε για τον άνθρωπο που καλείται να πληρώσει 4 εκατομμύρια ευρώ ΦΠΑ, και δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να βρούμε σε τι πωλήσεις αντιστοιχεί το νούμερο, γιατί άλλες ερωτήσεις κατακλύζουν το νου μας. 
Αν είναι αλήθεια, πόσα χρόνια έχει να πληρώσει ΦΠΑ, και πως εκτελωνίζει εμπόρευμα αφού είναι εισαγωγέας, ποιος του έδινε ενημερότητα, και με τι έγγραφα ζητά να υπαχθεί στον πτωχευτικό κώδικα,κλπ,κλπ.κλπ.
Fashion and shopping

  Τι μέλλει γενέσθαι;
 Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη αυτή θέση, επειδή κανένας δεν πήρε την απόφαση να μην φτάσουμε εδώ. Οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες.
 Και εκεί που όλα θα 'πρεπε να βράζουν από αγωνία, οργή και αγανάκτηση, εκεί βλέπεις ένα απίστευτο κενό. Μιαν άρνηση συμμετοχής, ένα αποβλάκωμα μπροστά στην τηλεόραση. Όπου με περισσό  θράσος κάνει αφιερώματα στην άδικη φορολογία του Βυζαντίου, και ενδελεχή ανάλυση του ρόλου των τελώνηδων. Μέσα στην κρίση και ενώ δεκάδες επιχειρήσεις καταρρέουν και γνωστές αλυσίδες κλονίζονται, «αναδύονται» νέες ποιότητες. Εξηλιθίωση.
(τη λέξη νομίζω τη δανείστηκα από το κ.Χ. Γιανναρά).
Οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, μας προτρέπουν σήμερα να χαρούμε με τη θυσία αυτών των Fashion and shopping, όσων χρόνια τώρα μας βοηθούσαν  να  ξεχνάμε το διαχρονικό μας εαυτό  και να υιοθετούμε ότι πιο πρόσκαιρο και ανακυκλώσιμο, από αισθητική έως και φύλο, αποκαλύπτοντας μια κουτσή αλήθεια που την βαπτίζουν δικαιοσύνη.
Γιατί όχι;
Η υποκρισία είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της αστικής ηθικής.

Πως το έγραψε κάποτε εκείνος ο διορατικός άνθρωπος;

Μιλάτε, δείχνετε πληγές, αλλόφρονες στους δρόμους.

Η πρόγνωσή σας ασφαλής. Θα πέσει η πόλις.

Εκεί, προσεκτικά σε μια γωνιά μαζεύω με τάξη,

φράζω με σύνεση το τελευταίο μου φυλάκιο.

Κρεμώ κομμένα χέρια στους τοίχους, στολίζω

με τα κομμένα κρανία τα παράθυρα, πλέκω

με κομμένα μαλλιά το δίχτυ μου και περιμένω

όρθιος και μόνος σαν και πρώτα περιμένω.
   Μανώλης Αναγνωστάκης.
Τόσα χρόνια ξοδεύουν δισεκατομμύρια για να εδραιώσουν νοοτροπίες και καταστάσεις, και τώρα καίνε τους νεροκουβαλητές.
Και εμείς; Που βρισκόμαστε σήμερα;
-Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας
-Ελεύθερες απολύσεις
-Μειώσεις στο ελάχιστο των μισθών.
Αλλά το χειρότερο δεν είναι αυτό.
Είναι η μείωση της παραγωγής και των παραγωγών, και η αύξηση της εξάρτησης.
«Η λέξις επιχειρηματικότητα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι νεκρή», έλεγε κάπου ο κ. Βγενόπουλος πέρυσι...
Η κατάρρευση στις 650 μονάδες του  Γενικού Δείκτη τιμών που  χρονολογικά μας φέρνει 20 χρόνια πίσω σοκάρει κανέναν;
Οι δουλειές καταργούνται γιατί θα δημιουργηθούν νέες;
Τι δουλειές θα είναι; Να χαρούμε με τη διανομή της δικαιοσύνης;
recycled-fashion

Τα σχόλια κάτω από την είδηση, και τα άλλα σχετικά άρθρα περιγράφουν καλύτερα την αλήθεια.
04/12/2011.
στα κατεργα να σπαει πετρες...η μαλλον να ραβει ρουχα για αστεγους η μοδιστρα.πουλανε μουρη και 'εκκεντρικότητα' κατακλέβοντας ολους τους υπολοιπους.μενει σε σπιτι που εστω νοικιάζει χιλιαδεεεεεες ευρω καθε μήνα αλλα κατα ταλλα ειναι στεναχωρημένος.κυκλοφορει με μπραβους κανει τη ζωούλα του και ξεχναει να πληρωσει την εφορία......φανταστειτε απο καμια 30αρια ατομα μεχρι στιγμης που εχει μαζεψει ο εισαγγελέας......το ποσο που χρωστανε ειναι 30 μυρικακια.....φανταστητε για τι λεφτα μιλαμε......γενικα....πληρωστε κοροιδα τα χαρατσια..... σε αγαπαμε λακη
Άγγελος
04/12/2011.
Ρε για κοίτα που δεν κοιμηθήκαμε όλη τη νύχτα οικογενειακά περιμένοντας τι θα πει ο Λάκης. Ευτυχώς που το μάθαμε πρωινές ώρες, γυρίσαμε πλευρό και κοιμηθήκαμε όλοι μας, ευτυχισμένοι.
jim
04/12/2011
ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΓΑΒΑΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΩΣΤΕΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ 300
γιώργος
04/12/2011.
Υπάρχουν δύο ειδών εγκληματίες. Οι κοινοί εγκληματίες που διώκονται απηνώς από τη δικαιοσύνη με οίστρο μεγαλύτερο από του Ιαβέρη στους Άθλιους του Βίκτορα Ουγγώ, αφού έχει θεσπιστεί και η κατάλληλη δρακόντεια νομοθεσία. Από την άλλη υπάρχουν και οι εγκληματίες του λευκού κολάρου. Αυτοί έχουν τη δυνατότητα να ξεγλιστράνε μέσα από τη δαιδαλώδη ευνοϊκή νομοθεσία και τη χαρακτηριστική ραθυμία της δικαιοσύνης σε αυτές τις περιπτώσεις, η οποία εδώ στην Ελλάδα δεν είναι τυφλή αλλά φοράει απλώς ένα τυφλοπάνι που βγαίνει από τα μάτια της, όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.
Βαλαγας
04/12/2011
Γιατι να πληρωσω φορους σ'αυτό το κρατος? Για να τα ροκανιζουν στα γουστα τους οι τεμπελχαναδες τζαμπα μαγκες, ουρανοκατεβατοι , διαχειριστες του με τις ανικανες και γλειωδεις συμμοριες τους? Που ειναι η υγεια, η εκπαιδευση, η κοινωνικη προνοια, η ασφαλεια, η ασφαλιση, η εξυπηρετηση και η αποτελεσματικοτητα των υπηρεσιων, η αξιοκρατια, η δικαιοσυνη?
Andre
04/12/2011.
 Τον γιό μου ο οποίος πάσχει από αποδιoργανωτική σχιζοφρένεια και έχει νοσηλευθεί 3 φορές στο Δρομοκαήτειο τον έκλεισαν στον Κορυδαλλό εδώ και πολλούς μήνες γιατί απείλησε μία κοπέλλα, της πηρε εκατό (!) € και τον συνέλαβαν στα 100 μέτρα διότι δεν είναι επαγγελματίας κλέπτης. Όλους αυτούς τους κατ' εξακολούθηση κλέφτες και απατεώνες τους έχουν ελεύθερους. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην ΑΔΕΚΑΣΤΗ ΤΥΦΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
Μετά από λίγες ημέρες, να και η ανακοίνωση για την περίσταση.
ΣΔΟΕ: "Δίνουν ασυλία στους επώνυμους φοροφυγάδες"
11 Δεκεμβρίου 2011.
Αγανακτισμένοι με την Δικαιοσύνη είναι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας, που όπως λένε κάνουν αγώνα δρόμου, για να πιάσουν τους φοροφυγάδες και μετά αυτοί την «σκαπουλάρουν».
Οι πρόσφατες αποφάσεις ανακριτών και εισαγγελέων, που ούτε προφυλάκισαν, ούτε επέβαλαν έστω ένα ευρώ εγγύηση σε γνωστά πρόσωπα, που φιλοξενούνται σε life style εκπομπές, γεμίζει τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ απελπισία, καθώς κάνουν λόγο για «ασυλία των γκλαμουράτων».
«Όταν κάποιος κατηγορείται ότι έχει κλέψει ένα εκατομμύριο ευρώ από το Δημόσιο, τον προφυλακίζεις για την πράξη αυτή, γιατί το αδίκημα της μη καταβολής ΦΠΑ ουσιαστικά είναι κλοπή! Δεν είναι ότι κάποιος δεν δίνει τους φόρους που οφείλει στο κράτος. Είναι κλοπή σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, αφού τα χρήματα του ΦΠΑ, που δεν απέδωσε στο κράτος ο κατηγορούμενος, τα έχει εισπράξει προηγουμένως από το προϊόν, που εμπορεύεται και τα παρακρατά», αναφέρει υπάλληλος του ΣΔΟΕ στο Έθνος της Κυριακής. Από την άλλη πλευρά, οι δικαστικοί υποστηρίζουν ότι οι εταιρίες των γνωστών αυτών ανθρώπων υπάγονται στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Η απόγνωση των υπαλλήλων είναι μεγάλη, αφού λένε ότι εμείς τους πιάνουμε και αυτοί τους αφήνουν...www.madata.gr
Γράφει (παλιότερα) ο Κ.Βαξεβάνης:
Η φανταστική σύλληψη των συλλήψεων. 
Στην αρένα θα ριχτούν τα μεγαλύτερα ονόματα. Κομμωτές, εκδότες, βιομήχανοι, επώνυμοι κουρευτές σκύλων, τα σαλόνια και τα κοκτέιλ πάρτι. Οι φοροφυγάδες που όλοι αγαπήσαμε. Σε λίγο, στα lifestyle περιοδικά θα μπορείς απλώς να αλλάξεις τις λεζάντες. Όπου γράφει η κυρία Προσφεροπούλου και ο κύριος Φιλανθρωπίδης, θα μπορείς να βάλεις “ο φοροφυγάς” και “ο κλέφτης”.
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Είναι κλέφτες αν πραγματικά φοροδιαφεύγουν. Δεν είναι μάγκες επειδή εξαπατούν το Δημόσιο. Έχουν φεσώσει το κράτος, έχουν ίσως πτωχεύσει τις εταιρείες τους, αλλά οι ίδιοι είναι πλούσιοι. Δεκαετίες τώρα διοργανώνουν πάρτι, γκαλά, φιλανθρωπίες, ζωή χαρισάμενη με τα λεφτά του κόσμου. Αυτή είναι η αλήθεια και ας φαίνεται σκληρή και απόλυτη. Παρακολουθούμε λοιπόν το σήριαλ των συλλήψεών τους.
Για τη συνέχεια
*Από όσο γνωρίζω συλλήψεις τα ξημερώματα δεν γίνονται.Ή άλλαξε κι αυτό;
http://hypethros.blogspot.com/
http://ritsablue.blogspot.com/2011/04/maak-je-geen-zorgen-baby.html
Tommy Ton street style NY Fashion Week February 2011
*Από τους τοίχους της Αθήνας
Γράψτε ένα σχόλιο.

2 σχόλια:

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.