Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Τα βαμπίρ είναι παντοτινά

Αποδοχή της πραγματικότητας.
Ω!!!!! ο  Bill

Ο Bill Gates (αυτός που βρίζετε όταν κολλάνε τα windows) αναφέρει στην ομιλία του αυτή ότι προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου, γίνεται εξαιρετική δουλειά με τα εμβόλια η οποία σε συνδυασμό με το σύστημα υγείας θα βοηθήσει στη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού κατα 15%. (τα εξηγούσε σε ένα βίντεο που δεν υπάρχει πια,το πάτησε το τραίνο...)
http://www.youtube.com/watch?v=kQeewGSGajk&feature=player_embedded
Αλλά δεν πειράζει.


Όλα ζουν αν τα θυμάσαι

Εδώ βρισκόμαστε σήμερα: στην Αίγυπτο,το Αφγανιστάν,το Μπαχρέιν τη Λιβύη... στον Πόλεμο.
Οι λαϊκές εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο συνεχίζονται, και χιλιάδες πολίτες στη Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική ξεσηκώνονται κατά των καθεστώτων. Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στη Λιβύη, όπου οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σφαγή, οι ξένες δυνάμεις ασκούν πιέσεις για εκτόνωση της κατάστασης στο Μπαχρέιν, ενώ στους δρόμους βγήκαν και πάλι οι φοιτητές της Υεμένης.


Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011
Ο πρόεδρος του Σουδάν Όμαρ Χάσαν αλ Μπασίρ, ανακοίνωσε ότι δε θα θέσει υποψηφιότητα για νέα θητεία, σε μια προσπάθεια εισαγωγής μεταρρυθμίσεων για τον εκδημοκρατισμό της χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. 
21 Φεβρουαρίου 2011

Αποφασισμένος να αιματοκυλήσει τη Λιβύη παρά να παραιτηθεί εμφανίζεται ο Μουαμάρ Καντάφι, που αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πολιτική πρόκληση στην 42χρονη εξουσία του.
Ελευθεροτυπία: Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Αφγανιστάν: το ΝΑΤΟ θέρισε ξανά γυναικόπαιδα
Δεκάδες αμάχους, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, θέρισαν τις τελευταίες μέρες οι κοινές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και των αφγανικών δυνάμεων στην επαρχία Κουνάρ, σύμφωνα με δηλώσεις του τοπικού κυβερνήτη.



«Σκοτώθηκαν σε χερσαίες και αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή Γκάζι Αμπάντ», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο κυβερνήτης της Κουνάρ, Φαζλουλά Γουαχίντι. 
Ο ίδιος ανέφερε ότι μεταξύ των τουλάχιστον 64 νεκρών-αμάχων, οι 20 ήταν γυναίκες, τα 29 παιδιά ή έφηβοι και μόνο 15 ενήλικοι. Πηγή: Reuters,και enet.gr. 21 Φεβρουαρίου 2011
Επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στην Κουντούζ
Βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε και τραυμάτισε περίπου 40 ανθρώπους σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε κυβερνητικό κτίριο στο βόρειο Αφγανιστάν. Κυβερνητικός αξιωματούχος της επαρχίας  δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας εξαπέλυσε το χτύπημα τη στιγμή που πλήθος πολιτών είχε σχηματίσει ουρά περιμένοντας να παραλάβει ταυτότητες. Η βία πλήττει την Κουντούζ ολοένα και περισσότερο καθώς το αντάρτικο των Ταλιμπάν εξαπλώνεται στο νότιο και το ανατολικό τμήμα της.
Βυθισμένη στο χάος η Λιβύη
Εκατοντάδες οι νεκροί ενώ χάνει έδαφος ο Καντάφι
Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011 ( 15:07 )
«Αυτό που ζούμε είναι αδιανόητο. Αεροσκάφη και ελικόπτερα βομβαρδίζουν τυφλά τη μια περιοχή μετά την άλλη. Πυροβολούν ο, τι κινείται. Υπάρχουν πολλοί, πάρα πολλοί νεκροί», λέει ένας ανώνυμος κάτοικος της Τρίπολης, μιλώντας σε διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=386061&dt=22/02/2011#ixzz1EhP3qKhO
Ποταμοί αίματος θα κυλήσουν"απειλεί  ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ αλ-Ισλάμ, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα και προειδοποίησε για τον κίνδυνο εμφυλίου πολέμου, τονίζοντας ότι ο στρατός είναι αποφασισμένος να διαφυλάξει την τάξη με οποιοδήποτε κόστος.
«Η Λιβύη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Είτε συμφωνούμε σήμερα σε μεταρρυθμίσεις, είτε δεν θα θρηνήσουμε 84 νεκρούς, αλλά χιλιάδες και ποταμοί αίματος θα κυλήσουν σε ολόκληρη τη Λιβύη», είπε στο διάγγελμά του.
Ο Καντάφι άνοιξε τις πύλες της κολάσεως
Με διάγγελμα  ξεκαθάρισε ότι προτιμάει να «πεθάνει σαν μάρτυρας» παρά να παραδώσει την εξουσία.
 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=5546696
Τρομοκρατία, σφαγές, βομβαρδισμοί και δολοφονίες συνθέτουν το εκρηκτικό κλίμα
Μακελειό στην Τυνησία από τα μέσα Δεκέμβρη.
Φρίκη στη Νιγηρία.
Εκτιμάται ότι 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα επεισόδια βίας μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας.
Και πιο μέλλον δρομολογούν οι  διαχειριστές;

The Great Global Warming Swindle _Greek Subtitles Part 6
https://vimeo.com/channels/344231/9092816


Και μέσα σε όλα και ο Εγκέλαδος.

Γλυπτό που τον αναπαριστά στον κήπο του ανακτόρου των  Βερσαλλιών
Ο Εγκέλαδος, ήταν ένας από τους Γίγαντες με εκατό χέρια (Εκατόγχειρες) γιος του Τάρταρου και της Γης. Όταν  θυμάται τον άδικο χαμό του,  εκδηλώνει το θυμό του με ηφαιστειογενείς εκρήξεις και σεισμική δραστηριότητα.
Και μετά;
Η ... κίνα ;
Η ... ιαπωνία ;
Η ... ιταλία ;
Η ... ισπανία ;
Η ... τουρκία ;
Η ... ρωσία ;
Η ... αλβανία ; ...

Κι εδώ σε εμάς;

Συγκαλυμμένος ρατσισμός από προοδευτικές πένες
Η Αφρική έχει επιλεγεί σαν ένα παράδειγμα "της έκφρασης της σκοτεινής ανθρώπινης φύσης" και των γεγονότων που εκδηλώνονται όταν βρισκόμαστε υπό την επήρεια αυτής. Ας εξερευνήσουμε λοιπόν τα γεγονότα, ας τα κάνουμε συνείδηση μας και ας δημιουργήσουμε ένα καινούριο κόσμο μέσα από τα λάθη του παρελθόντος.(απόσπασμα κειμένου)


Τα βαμπίρ είναι παντοτινά

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ στην enet.gr
Πάνω από τριάντα παιδικές ψυχές με ειδικές ανάγκες έχουν «δραπετεύσει», από το 1988 μέχρι σήμερα, από το ίδρυμα ΚΕΠΕΠ των Λεχαινών Ηλείας, «αθόρυβα» χωρίς οι αρμόδιοι να δημοσιοποιήσουν τα αίτια και τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου τους.Έχει συνέχεια:
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=251922
Δεν είμαστε τέτοιοι ή πάντα ήμαστε τέτοιοι και το κρύβαμε;(3)

Η αθλιότητα της ζωής έγινε η 


Τα βαμπίρ είναι παντοτινά
Η μανία με τους βρικόλακες ως αλληγορία για το κυνήγι της άφθαρτης νεότητας, της παντοδυναμίας και του ανέφικτου έρωτα.(2)
Η καταγωγή του πιο δημοφιλούς σύγχρονου μύθου μπορεί να χάνεται στην Κεντρική Ευρώπη των μεσαιωνικών χρόνων, αλλά η αξεπέραστη ελληνική μυθολογία έχει να επιδείξει στοιχειά όπως η Έμπουσα ή η Λάμια, που έχουν πολλά κοινά στοιχεία με το αιμοβόρο τέρας που ξυπνάει τρόμο και λαγνεία στις καρδιές των ανθρώπων. Η Λάμια ήταν βασίλισσα της Λιβύης και ερωμένη του Δία, που ορκίστηκε να πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία των παιδιών της από την Ήρα πίνοντας το αίμα των άλλων παιδιών. Η Έμπουσα, που ανήκε στην κουστωδία της θεάς του Κάτω Κόσμου, Εκάτης, και μπορούσε να πάρει διάφορες μορφές, ανέβαινε στον κόσμο των ζωντανών για να τους πιει το αίμα. Μετά από αυτές τις τρομερές «κυρίες», η εγχώρια παράδοση δεν έχει να επιδείξει άλλους σπουδαίους βρικόλακες (ή βουρδούλακες, όπως είναι γνωστοί στην ελληνική ύπαιθρο), παρόλο που η ορθόδοξη Εκκλησία έβαλε το χεράκι της στην εδραίωση των δοξασιών για την ύπαρξή τους με τη διδασκαλία της περί αφθαρσίας του σώματος ως αποτελέσματος αφορισμού. Πολύτιμες πληροφορίες για τις ελληνικές δοξασίες περί βρικολάκων υπάρχουν στην εξαιρετική μελέτη του Μόνταγκ Σόμερς, «Ο Έλλην βρυκόλαξ» (εκδόσεις Δελφίνι 1995), όπου παρατίθεται και η άποψη του Ν.Π. Πολίτη, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το βιβλίο του «Παραδόσεις του ελληνικού λαού»: «Οι κάτοικοι της Σαντορίνης είναι γνωστοί ως οι ικανότεροι και πιο αποτελεσματικοί εξολοθρευτές βρικολάκων»! Το βιβλίο κλείνει έξοχα με την παράθεση του παραδοσιακού τραγουδιού «Του νεκρού αδερφού», το οποίο διηγείται την ιστορία του Κωνσταντή που σηκώνεται από τον τάφο για να εκπληρώσει μια υπόσχεση που έχει δώσει στη μητέρα του. Το τραγούδι τελειώνει με δύο γυναίκες να πεθαίνουν αγκαλιασμένες, ενώ ο Κωνστανής γίνεται άφαντος. Επιστρέφει άραγε στον Κάτω Κόσμο ή μένει να ταλαιπωρεί τους ζωντανούς; Δεν το μαθαίνουμε ποτέ. Οι βρικόλακες της σύγχρονης λογοτεχνίας κράτησαν τα καλά της φανταστικής ύπαρξής τους και ξεφορτώθηκαν κάθε μειονέκτημα: Περπατούν στο φως της μέρας, μερικοί ακόμα κι όταν καίει ο ήλιος, δεν έχουν πρόβλημα να βολτάρουν σε εκκλησίες, βλέπουν την αντανάκλασή τους σε καθρέφτες, βγαίνουν φωτογραφίες, επιλέγουν να επιβιώνουν πίνοντας το αίμα μόνο ζώων, και φυσικά ερωτεύονται με εφηβικό πάθος ..


Και επειδή το κλίμα είναι βαρύ, δώσε μας ένα χαμόγελο ....





Εφευρετικοί οι νέοι της Αιγύπτου στην προσπάθειά τους να προφυλαχθούν


H ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ !
Πατήστε στο σύνδεσμο γιατί η ενσωμάτωση είναι απενεργοποιημένη.
http://www.youtube.com/watch?v=5tzeMnAAnjM&feature=related
Η πραγματική ιστορία του Κυνόδοντα συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια στην Κρήτη.
7 Φεβρουαρίου 2011 by SykoFantiS Bastoyni
Διαβάστε έτσι ώστε αν δείτε την ταινία να είστε λίγο πιο … υποψιασμένοι.
http://www.e-cannibals.gr/blog/?p=3981
(1)http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/02/blog-post_5326.html
Αποσπάσματα από κείμενο της Αναστασίας Καμβύση
(2)http://www.bookpress.gr/afieromata/iounios/vampire-einai-pantotina
(3)http://simplemangreek.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html
http://garizo.blogspot.com/search/label/%CE%91%CE%A6%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%97
Εικόνες από:
http://garizo.blogspot.com/
http://www.texnologia.gr/
 http://palioskilo.blogspot.com/2011/02/improvised-helmets-in-streets-of-cairo.html
Το ιστολόγιο δε ευθύνεται για το περιεχόμενο ξένων ιστοσελίδων.
Γράψτε ένα σχόλιο

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ακτιβισμός και social media

Κάλεσμα για την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου - Ώρα 11:00 πμ
Μικροί και μεγάλοι,
ελάτε να φυτέψουμε σπόρους από ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες που θα χαριστούν στη γιορτή του Απρίλη ώστε να βοηθήσουμε στη διατήρηση και διάδοση τους επαναπροσδιορίζοντας αξίες που χάνονται λόγω της εμπορευματοποίησης της διατροφής μας.
Τα παιδιά θα συμμετάσχουν στο περιβαλλοντικό εργαστήρι, φυτεύοντας και υιοθετώντας τους σπόρους τους.
Μετά την σπορά θα ακολουθήσει συλλογική κουζίνα.
Περισσότερα: http://votanikoskipos.blogspot.com/
Μαθαίνοντας από το περιβάλλον και ο ένας από τον άλλο για μία εναλλακτική πραγματικότητα του εδώ και τώρα.
Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Οικογιορτής Μαραθώνα
Ζητά βοήθεια.
Παρακαλούμε  λένε, επικοινωνήστε μαζί μας αν θέλετε και πιστεύετε ότι μπορείτε να βοηθήσετε σε κάποιο από τα παραπάνω στάδια και τομείς της προετοιμασίας! Η βοήθειά σας είναι πολύτιμη και η εμπειρία πιστεύουμε που θα έχουμε όλοι ότι θα είναι μοναδική.
Το mail επικοινωνίας είναι marathon.ecogathering@gmail.com
Σύντομα θα αναγγελθεί η ημερομηνία και ο τόπος της πρώτης συνάντησης
γνωριμίας με τους βιοκαλλιεργητές της περιοχής μας για να συζητήσουμε μαζί την προετοιμασία της πρώτης Οικογιορτής του Μαραθώνα, τους στόχους της και τα οργανωτικά. (η συνάντηση αυτή θα είναι πιθανότατα την επόμενη Κυριακή 27 Φεβρουαρίου)
Υπάρχει από τώρα όμως ανάγκη βοήθειας στη προετοιμασία αυτής της
αυτο-οργανωμένης προσπάθειας και θα αναζητήσουμε τρόπους με τους οποίους μπορεί ο καθένας να βοηθήσει. Το μήνυμα αυτό σας έχει σταλεί με την εντύπωση ότι είστε ανάμεσα στα άτομα που θα έχετε την όρεξη και τη δυνατότητα να βοηθήσετε ή θα μπορέσετε να μεταφέρετε αυτή την πρόσκληση σε άλλους που ίσως θα ήθελαν και θα μπορούσαν να βοηθήσουν!
Στο μεταξύ εδώ θα βρίσκετε πληροφορίες για την προετοιμασία της εκδήλωσης:http://marathonecofestival.wordpress.com/ και,
http://oikogiorti.gr/
Και ακόμη
The revolution will not be tweeted
Σ’ ένα πρόσφατο άρθρο του στο περιοδικό New Yorker, ο συγγραφέας Malcolm Gladwell, έκανε δριμεία κριτική στους ευαγγελιστές των social media. Ουσιαστικά, ο συγγραφέας είπε ότι ο ακτιβισμός στα social media είναι αναποτελεσματικός. Κατά τον Gladwell, αυτό που γίνεται στα social media δεν είναι καν ακτιβισμός, αλλά μια μορφή συμμετοχής των χρηστών σε κάποιες δημόσιες εκδηλώσεις στήριξης και διαμαρτυρίας διάφορων τάσεων. Η επιχειρηματολογία του βασίζεται στη διάκριση των όρων ακτιβισμός και social media.
Απ’ τη μια ο ακτιβισμός είναι μια υψηλού ρίσκου δράση, απαιτεί ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των συμμετεχόντων, μια ιεραρχική δομή οργάνωσης και πραγματικές θυσίες απ’ την πλευρά των πολιτών, ενώ απ’ την άλλη τα social media αφορούν σε χαμηλού ρίσκου δραστηριοποίηση, δημιουργούν χαλαρούς δεσμούς μεταξύ των χρηστών, βασίζονται σε δίκτυα κι όχι ιεραρχίες, ενώ δεν αξιώνουν πραγματικές θυσίες, μερικά κλικ μπορούν να είναι αρκετά. Ως διάκριση όρων, το σχήμα του Gladwell γενικά με βρίσκει σύμφωνο.
Τόσο ο ακτιβισμός όσο και τα social media έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά που περιγράφει. Το λάθος όμως που κάνει ο αρθρογράφος είναι ότι θεωρεί αυτές τις δομικές διαφορές αξεπέραστες, ότι ουσιαστικά ακτιβισμός μέσω των social media δεν θα μπορέσει ποτέ να υπάρξει. Νομίζω ότι η πραγματικότητα ολοένα και πιο συχνά θα τον διαψεύδει. Τα social media είναι σχετικά νέα υπόθεση: ακόμα πειραματιζόμαστε, ακόμα δοκιμάζουμε. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν θετικά δείγματα ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης πολιτών. Στην υπόθεση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, που με αφορά και προσωπικά, μπορεί να μη ξεχύθηκαν χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους, αλλά δημιουργήθηκε μια δυναμική μέσω των social media, που επί δέκα χρόνια ήταν αδιανόητη μόνο με την αποσπασματική κάλυψη των παραδοσιακών Μέσων.
Φυσικά, τα social media δεν είναι πανάκεια. Ο ακτιβισμός απαιτεί όντως δέσμευση, ισχυρούς δεσμούς, δομές που ευνοούν την λήψη αποφάσεων, τη στρατηγική, κι έχει μεγάλο ρίσκο ενώ τα social media, όπως βλέπουμε στο facebook ευνοούν τα ανέξοδα κλικ, μια πρακτική εξαιρετικά αλλοτριωτική, που θέλει τους χρήστες να συμμετέχουν σε δεκάδες κι εκατοντάδες διαμαρτυρίες χωρίς ουσιαστικά να φέρνουν οποιοδήποτε αποτέλεσμα ή να συνδέονται με κάποιο ουσιαστικό τρόπο μεταξύ τους. Αλλά βέβαια, είμαστε ακόμα στην αρχή.
Ο Gladwell τιτλοφορεί το άρθρο του Small Change (Μικρή Αλλαγή) με υπότιτλο The revolution will not be tweeted (Η επανάσταση δε θα γίνει τουήτ). Όμως πολλές μικρές αλλαγές μπορούν να οδηγήσουν σε μια μεγαλύτερη, και η όποια επανάσταση μπορεί να κρυφτεί σε χιλιάδες τουήτς…
Τα παραδείγματα αλλάζουν. Μπορεί να μην ευνοείται μια μεγάλη δομική αλλαγή μέσω των social media, αλλά μπορούν να επιταχυνθούν εξελίξεις, να δημιουργηθούν δυναμικές, να πιεστούν αρμόδιοι, να κινητοποιηθούν πολίτες και να αυτο-οργανωθούν.
Για το τελευταίο, αυτό που λέει ο Gladwell είναι ενδιαφέρον. Τα δίκτυα δεν είναι αποτελεσματικά, λέει, γιατί δημιουργούν χαοτικές συνθήκες, οι οποίες αποτρέπουν την κεντρική λήψη αποφάσεων και την εκπόνηση στρατηγικών, ενώ όλες οι αποτελεσματικές οργανώσεις στηρίζονται σε ιεραρχίες. Τα social media είναι μ’ άλλα λόγια «σκορποχώρι», ενώ ο ακτιβισμός απαιτεί δομή στρατού. Και πάλι ο Gladwell αποκλείει το ενδεχόμενο αυτές οι δύο αντικρουόμενες δομές να συνεργάζονται στη βάση συγκεκριμένης ατζέντας, διατηρώντας την αυτονομία τους στη γενική εικόνα. Συχνά, τα social media κάνουν τη δουλειά του ενορχηστρωτή και του «στρατολόγου», συνιστούν δηλαδή ένα στάδιο ή ένα μέρος ενός ακτιβισμού.
(1)Ο Ουάελ Γόνεμ, είναι το στέλεχος του ομίλου Google που συνελήφθη και κρατήθηκε επί πολλές ημέρες από τις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας επειδή συμμετείχε και οργανωτικά στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
Καταληκτικά: ενώ ο Gladwell αριστεύει στην ανάλυση, αδυνατεί ή δε θέλει να εμπνεύσει ή να εμπνευστεί κάποιου είδους σύνθεση, κάτι που είναι κατά τη γνώμη μου ζητούμενο σήμερα. Ακτιβισμός στα social media μπορεί να υπάρξει, αν υπάρχει συγκεκριμένο αίτημα κι έστω ένας τουλάχιστον χρήστης που το υποστηρίζει. Από εκεί και πέρα, όλα είναι ανοικτά. Είτε θα ακολουθηθεί ο πράγματι αποτελεσματικός δρόμος των παραδοσιακών ακτιβισμών, της δέσμευσης, της οργάνωσης, του υψηλού ρίσκου κ.λπ. είτε της φούσκας των ανέξοδων κλικ του facebook.
Εξαρτάται απ’ τους χρήστες, όχι απ’ το Μέσο. Το Μέσο όσο αποκλείει τον ακτιβισμό τόσο του δίνει και νέες ευκαιρίες. Εμείς είμαστε το Μέσο, που λέει κι ο Νταν Γκίλμορ. Απ’ το δωμάτιό μας, δεν μπορεί να μη γίνει η επανάσταση όπως τη φαντάζεται ο Gladwell, αλλά πολλές μικρές αλλαγές, που θα μεταφερθούν στον πραγματικό χώρο, και θα κάνουν μια μεγαλύτερη. Εκτός κι αν στην πορεία αλλοτριωθούμε. Τότε θα φταίει όμως μόνο το Μέσο; Ή συνολικότερα η κοινωνική μας οργάνωση; Νομίζω ότι απ’ το να συζητάμε διαρκώς θεωρητικά για τα ίδια τα Μέσα, είναι προτιμότερο να δοκιμάζουμε τις αντοχές, τα όρια και τις δυνατότητές τους προς το συμφέρον του κοινού καλού. Και να μιλάμε αφού έχουμε επιτύχει ή αποτύχει σε κάτι. Και γιατί όχι; Να το μοιραζόμαστε με τους άλλους στο twitter!
Του Μανώλη Ανδριωτάκη από το http://andriotakis.wordpress.com/
Όμως ….
Ένα μήνυμα μπορεί να βρει πολλούς τρόπους να ταξιδέψει..
Από χθες οι χρήστες του ίντερνετ στο Μπαχρέην μπορούν να διαβάσουν το ιστολόγιο "Mahmood's Den" του Mahmood Al-Yussef μόνο με ειδικό πρόγραμμα πλοήγησης, καθότι η κυβέρνηση έχει αποκλείσει από χθες την πρόσβαση σε αυτό μέσω των επισήμων διαδικτυακών παρόχων της χώρας. Εμείς όμως, μπορούμε να κλικάρουμε το Κρησφύγετο του Μαχμούντ χωρίς κανένα πρόβλημα,και βρίσκεται στη διεύθυνση: http://mahmood.tv/
Εικόνα του τραίνου από:http://melbourneartcritic.wordpress.com/2010/05/31/athens-graffiti/
(1)«Ο Ουαέλ Γονίµ είναι ο πιο σηµαντικός µπλόγκερ στην Αίγυπτο, οι µπλόγκερ ξεκίνησαν την επανάσταση, αλλά πολύ γρήγορα η επανάσταση τους ξεπέρασε. Μου έλεγαν – γιατί τους ξέρω όλους – ότι µε 30.000 διαδηλωτές θα ήταν ευχαριστηµένοι, και φτάσαµε τα 12 εκατοµµύρια!»
26 Ιανουαρίου 2011- Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter που είχαν χρησιμοποιηθεί για να οργανωθούν οι διαδηλώσεις παύουν να λειτουργούν στην Αίγυπτο. Περίπου 90.000 άτομα είχαν δηλώσει στο Facebook ότι ήταν έτοιμα να διαδηλώσουν.

7 Φεβρουαρίου - Πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό. Το στέλεχος του Google Ουάελ Γόνιμ απελευθερώνεται μετά από 12 ημέρες στη φυλακή.
Αποσπάσματα από το χρονικό των γεγονότων της Αιγύπτου,από τη NAFTEMPORIKI
Για την προέλευση της  εικόνας  με τη μοντέρνα Αγιογραφία δεν μπορώ να πω πολλά, γιατί  ακόμη μια φορά,δεν θυμάμαι  από που την έχω.
Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο ξένων ιστοσελίδων.


Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Αν έχεις σαν κι εμένανε απάνθρωπη καρδιά

Παιδαγωγικές ιστορίες. ΣΤ'
Ο Κούρτζ
Μεσημεριάτικος ύπνος, έβλεπα εφιάλτη. Ξυπνώντας, κάθησα να τον γράψω. Τα κενά τα συμπλήρωσα σ' ένα χαρτί για πλάκα.
Είχαν περάσει τα χρόνια, η κρίση είχε κυλήσει πιο πέρα, στο Κονγκό, γης μαδιάμ. Δεν υπήρχε πια ΟΗΕ, είχα μείνει άνεργος, και περπατούσα σε μία συνοικία, λασποκαλύβες με τσίγκινη σκεπή, χωρίς λεφτά, χωρίς χαρτιά, χωρίς αυτοκίνητο, χωρίς ταυτότητα, τίποτα. Συνάντησα ένα κορίτσι.
-Ποιανού είσαι; το ρωτάω.
-Κανενός, μου λέει. «Ο πατέρας μου βίασε τη μάνα μου, και τώρα δεν με θέλει κανένας γιατί είμαι του εχθρού.»
Αργότερα με πλησίασαν άνθρωποι της Εταιρίας να πάω να βρω κείνο τον πράκτορά τους που είχε ιδρύσει στις Λίμνες ιδιωτικό κράτος και να τον εξουδετερώσω πριν πάρει το θέμα έκταση. Ποιος ήταν πραγματικά ή άλλες λεπτομέρειες, δεν μου είπαν. Στις Βρυξέλλες γνώρισα τους βοηθούς μου, πέντε τον αριθμό.
Ένας κοντός που φόραγε φανέλα με το νούμερο εννιά της εθνικής Αγγλίας ειρωνεύτηκε, "εσύ είσαι που θα γίνεις ο Κούρτζ στη θέση του Κούρτζ;"
Οι άλλοι γέλασαν και μπήκαμε σ’ ένα αρχαίο Αντόνοφ. Ούτε διαβατήριο, ούτε τίποτα, μόνο τη φωτογραφία του Κούρτζ. Στην απογείωση κοίταζα τα φώτα σ’ ένα αυτοκινητόδρομο.
"Μην ανησυχείς", είπε πάλι ο κοντός, "εκεί στο Κονγκό είναι πανεύκολο, το δύσκολο ήταν στο Αφγανιστάν".
Τον ρώτησα τι έκανε στο Αφγανιστάν.
"S.A.S", είπε, "ειδικές αποστολές, προετοιμάζαμε το έδαφος. Όμως εδώ είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες, ακριβώς όπως εσύ". Προσγειωθήκαμε χαράματα. Μού δώσαν λεφτά για το ποταμόπλοιο, χρωματιστά μερμήγκια, άντρες με φορτωμένα ποδήλατα, γυναίκες με μπόγους στο κεφάλι, αλητάκια που ζητιάνευαν, “donnez-moi petit monnaie, donnez-moi petit monnaie”.
–Εσύ βρίσκεις τον Κούρτζ, κι’ εμείς εσένα, ο Δούρειος Ίππος, είπε ο κοντός κι’ εξαφανίστηκε.
Το πλήθος άλλαζε σε κάθε σταθμό καθώς ανεβαίναμε το ποτάμι. Ήμουν ο μόνος λευκός, κι’ όλοι στρέφαν απάνω μου τα πελώρια μάτια τους. Την τρίτη μέρα -κατά τας γραφάς- ένας πελώριος μαύρος με κουστούμι Αρμάνι με πλησίασε και μου είπε πως ο κύριος Κούρτζ ανυπομονούσε να με γνωρίσει. Κατεβήκαμε στην επόμενη σκάλα. Το πλήθος των γυναικών με περικύκλωσε κι’ άρχισε να με σπρώχνει και να με τραβάει γελώντας και να μου χουφτώνει τα τέτοια. Μού πήραν όσα λεφτά μου είχαν απομείνει, τα ρέιμπαν, το ρολόι και το πουκάμισο. Έπεσα κάτω, εμφανίστηκαν τότε κάτι πολεμιστές από έργο του εξήντα, κι’ άρχισαν να με χτυπάνε με καδρόνια και πέτρες. Μ' έσωσαν οι σωματοφύλακες εκείνου του πελώριου ανθρώπου. Φύγαμε σε δύο τογιότα πατρόλ, ψηνόμουνα στον πυρετό για χιλιόμετρα, άσφαλτος, χωματόδρομοι, ζούγκλα, λόφοι, μπανανοφυτείες, πρέπει να έβλεπα εφιάλτη πως βούταγα στη θάλασσα, δεν μπορούσα να βγω στην επιφάνεια, πνιγόμουν. Παράξενος ύπνος, μέσα στον εφιάλτη μου έβλεπα έναν άλλο εφιάλτη.
Στο τέλος εμφανίστηκε κι' εκείνος. Ο Κουρτζ.
–Από που είσαι, ρώτησε. Μετά, δεν θυμάμαι.
-Κοίτα γύρω σου, είπε ο Κούρτζ. "Επί Γης Ειρήνη"…
Ξύπνησα πεταμένος στον λάκκο της εξόρυξης. Γυναίκες και άντρες γυμνοί έσκαβαν ή ασελγούσαν στη λάσπη. Ποιάς Κίρκης γουρούνι ήμουνα;
-Τα Ηνωμένα μου Έθνη, φώναξε.
Γύρω, το συνοθύλευμα της συνοδείας του: ιντεραχάμουε και χούτου των πάλαι ποτέ FAR, αντάρτες μπανιαμουλέγκε, μάϊ-μάϊ αιμοδιψείς, κογκολέζοι λιποτάκτες και τούτσι βετεράνοι του FPR, χέμα και λέντου με τόξα και ακόντια, στρατηγοί της Ρουάντας, της Ουγκάντας, του Μπουρούντι, της Ανγκόλας, της Ζιμπάμπουε και της Ναμίμπιας, ατζέντηδες υπερακτίων, οροθετικές πόρνες, η χήρα ενός πρώην αυτοκράτορα, οπλαρχηγοί, πρόεδροι, και ήταν όλοι παιδιά, πολλά παιδιά με καλάζνικοφ και χειροβομβίδες...
-Φυλές που υποκινήσαμε. Κινήματα που κατασκευάσαμε. Μπίλιες του μπιλιάρδου, χτυπάς τη μία, χτυπάει την άλλη, να πέσει μία άλλη στη μαύρη τρύπα. Τα κράτη που διαλύονται στο ψέμμα που τα γέννησε, πια δεν εξυπηρετούν…
Ένας Θεός, ο Φόβος… Ένας Προφήτης, Εγώ…
Από αιχμάλωτος είχα βρεθεί προστατευόμενος. Υποψιαζόταν γιατί με είχαν στείλει; Ήταν ερωτευμένος πάντως με την φωνή του, τον άκουγα χωρίς να διακόπτω.
-Ο Μομπούτου, ο Τσόμπε, ο Καζαβούμπου, όλους τους γνώρισα, ήμουν εδώ πριν από αυτούς. Ο Λουμούμπα! Ένας μανιακός! Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτός πρώτος το ξεκίνησε το μπουρδέλο, είναι στην ανθρώπινη φύση, έστειλε τον στρατό στη Μπακουάνγκα το εξηντα, έπνιξε την αποστασία στο αίμα, τι νομίζετε πως ήταν; ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης; χε-χε, ο Άγιος Φραγκίσκος με ρώσικα αεροπλάνα, καταλαβαίνετε γιατί τον περιποιήθηκαν τόσο όταν τον έστειλε ο Μομπούτου πακέτο στην Κατάνγκα. Τέλος πάντων, ο Ψυχρός Πόλεμος ανήκει στο παρελθόν, οι φασουλήδες των κομμουνιστών έγιναν θεσμικοί εταίροι των αμερικάνων, ακούς εκεί θεσμικοί εταίροι! 
Ο Καγκάμε, ο Μουσεβένι, ο Καμπίλα, ο Ντος Σάντος, άπαντες προϊόντα αυτής της μετάλλαξης, ας έρθουμε όμως στο θέμα μας, εγώ το είχα πει στην Εταιρία από το ενενήντα, χωρίς τους σοβιετικούς ο Μομπούτου ήταν άχρηστος, κι' επιπλέον ήταν πλέον ασύμφορος, πουλούσε πολύ ακριβά. 
Οι γάλλοι ήταν αρνητικοί, ο Μομπούτου ήταν η μόνη εγγύηση για όση επιρροή τους απέμενε εκεί, αντιδρούσαν στην προοπτική της αποσταθεροποίησής του, αντίθετα οι αμερικάνοι ενθουσιάστηκαν. Στην αρχή η επιχείρηση πήγε θαυμάσια, ειδικά όταν εξουδετερώθηκε ο Ρουϊγκέμα, γνωρίζετε τις λεπτομέρειες, χε-χε. Ο Μιτεράν λύσαξε φυσικά που η Εταιρία τον αγνόησε, έστειλε την Λεγεώνα στην Ρουάντα, ισορρόπησε την κατάσταση προς στιγμήν, αλλά ήταν φανερό, η Λεγεώνα ήταν κάτι προσωρινό, η Γαλλία δεν μπορούσε να εμπλακεί σε μιά νέα Ινδοκίνα. Εφηύρε λοιπόν εκείνη την συνθήκη στην Αρούσα, ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαν να πετύχουν οι βατραχοφάγοι, την ώρα της μοιρασιάς θα επικρατούσε ένα απερίγραπτο χάος, απερίγραπτο χάος σας λέω, κάτι σαν λιβανέζικη σαλάτα, φατούς την λένε, την τρώνε και στην Κύπρο νομίζω, φατούς, διαπραγματεύσεις, βόμβες, δολοφονίες, εκλογές, εθνοκαθάρσεις, ξανά διαπραγματεύσεις, μικρά-μικρά κομματάκια, όλα ένα καλό ανακάτεμα, ωστόσο όλα μένουν μέσα στην γεωγραφικώς περιορισμένη σαλατιέρα, το τέλμα, όλα κολλάνε στο τέλμα, δεν υπάρχει νικητής, με εννοείτε, οπότε στο Ζαΐρ -όσον καιρό οι ρουαντέζοι θα ασχολούνταν με τα δικά τους- στο Ζαΐρ, λοιπόν, ο Μομπούτου θα κοιμόταν ήσυχος σ' αυτό το ρουαντέζικο μαξιλαράκι, χε-χε, λαμπρό μυαλό ο Μιτεράν, λαμπρό.
 Και ο Μομπούτου, τι κλέφτης, θεέ μου, ο κρατικός προϋπολογισμός και ο λογαρισμός του στην Ελβετία, ένα και το αυτό! Υπήρξε χρήσιμος αναμφίβολα, αλλά ας είμεθα σοβαροί, ο Μομπούτου να διαπραγματεύεται ίσοις όροις με την Εταιρία, ανήκουστο, ειδικά εκείνη την στιγμή, την κρίσιμη στιγμή, ακριβώς στο μπουμ των ηλεκτρονικών, καταλαβαίνετε...
-Έτσι φτάσαμε στο σχέδιο με τις ρώσικες ρουκέτες. Α! οι υπηρεσίες των γάλλων, αυτή τη φορά δεν ανακατεύτηκαν, χε-χε, όμως στο Παρίσι φυσικά κάποιοι γνώριζαν, άνθρωποι χωρίς τις γνωστές εθνικιστικές καθηλώσεις, καταλαβαίνετε, το ευρωπαϊκό κλιμάκιο της Εταιρίας χτίστηκε πάνω στα ερείπια της Gladio, βέβαια με την λήξη του Ψυχρού Πολέμου ο Γκροσούβρ είχε περιπέσει σε δυσμένεια, κανείς δεν τον χρειαζόταν πια, είχε διατηρήσει ωστόσο κάποιες επαφές εκεί μέσα η γριά αλεπού, κάτι λοιπόν έφτασε στ' αυτιά του, καθώς λοιπόν έψαχνε μιαν υπαρξιακή κολυμπήθρα να εξαγνιστεί πριν την οριστική σύνταξη, χε-χε, σκέφτηκε να προειδοποιήσει τον Χαμπιαριμάνα, φοβόταν όμως πως ο Χαμπιαριμάνα στον πανικό του να σώσει το τομάρι του θα αποκάλυπτε την πηγή της διαρροής, δηλαδή τον Γκροσούβρ, οπότε ο Γκροσούβρ ανέθεσε στον Μομπούτου να ενημερώσει εκείνος τον Χαμπιαριμάνα για το σχέδιο χωρίς να ανακατευτεί ο ίδιος, μεταξύ ψυχροπολεμικών βροντοσαύρων εμπιστοσύνη, καταλαβαίνετε, χε-χε, αλλά τελικώς και ο Μομπούτου πανικοβλήθηκε, ταλαντευόταν διαρκώς ο Μομπούτου, υπερήλικας πια και άρρωστος, σκέφτηκε πως αν ο Γκροσούβρ παραληρούσε λόγω πικρίας για τον παραμερισμό του και γεροντικής άνοιας, ποιόν θα κατηγορούσαν ότι σαμποτάρει την διάσκεψη στο Νταρ ες Σαλαάμ διαδίδοντας βλακείες; Αυτόν, δηλαδή τον Μομπούτου, του οποίου η πολυθρόνα έτριζε επίσης, οπότε αποφάσισε να μην πει τίποτα του Χαμπιαριμάνα, αλλά μετά σκέφτηκε πάλι, και κατέληξε πως αν αντιθέτως ο Γκροσούβρ είχε δίκιο, ποιος εγγυόταν πως η διάσκεψη δεν ήταν διπλή παγίδα για να ξεπαστρέψουν και τους δύο -τον Χαμπιαριμάνα και τον Μομπούτου; Αποτέλεσμα όλης αυτής της παλινωδίας ήταν να πάει ο ανυποψίαστος Χαμπιαριμάνα στο Νταρ ες Σαλαάμ αλλά να μην πάει ο Μομπούτου, χε-χε, όμως μόλις μαθεύτηκε πως ο Χαμπιαριμάνα απεδήμησε εις Κύριον, ο Μομπούτου φοβήθηκε πως ο Γκροσούβρ θα τον υποψιαζόταν για προδότη της γαλλοφωνίας που δεν ειδοποίησε τον Χαμπιαριμάνα, και θα τον διέβαλε στον Μιτεράν, κι' αλλοίμονο για τον Μομπούτου αν έχανε την γαλλική υποστήριξη, έσπευσε λοιπόν να καλύψει την γιγαντιαία γκάφα του με μιαν γιγαντωδέστερη. Τηλεφώνησε λοιπόν την ίδια στιγμή τα καθέκαστα στο Κιγκάλι, στο σόϊ της μαντάμ και τους είπε πως ο Γκροσούβρ του είχε κελαηδήσει το σχέδιο με τις ρουκέτες για να ειδοποιήσει τον μακαρίτη, αλλά πρόσθεσε και μια προσωπική νότα στα γεγονότα, δηλαδή είπε πως αυτός -ο Μομπούτου- είχε ειδοποιήσει με την σειρά του τον πρόεδρο, τον είχε εκλιπαρήσει να μην πάει στο Νταρ ες Σαλαάμ, αλλά αλλοίμονο! εκείνος δεν τον πίστεψε δυστυχώς, και πήγε. Το σόϊ της μαντάμ ενημέρωσε αμέσως τον χωροφύλακα, με τον οποίο είχε στενές σχέσεις από το ενενήντα, διότι ο χωροφύλακας ήταν άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Μιτεράν, απόλυτης εμπιστοσύνης δηλαδή, και κάτι μήνες πριν την δολοφονία είχε πεταχτεί στο Κιγκάλι να μιλήσει με τους κουνιάδους του Χαμπιαριμάνα. Τους είχε ψήσει πως αν ο Καγκάμε είχε κατά νου να βγάλει από τη μέση τον προδότη τον γαμπρό τους, ε, λοιπόν τόσο το καλύτερο, γιατί στην περίπτωση αυτή ο λαός -οι χούτου δηλαδή- θα επαναστατούσαν όπως το πενηνταεννιά -ειδικά άμα τους τσιγκλάγανε λιγάκι- και θα καθάριζαν αυτή τη φορά οριστικά με τους τούτσι, και δικαίως αφού η ύπουλη αυτή ράτσα θα είχε δολοφονήσει τον πρόεδρό τους εν ψυχρώ. Στην περίπτωση μάλιστα που το FPR θα τολμούσε να ανακατευτεί ξανά στα εσωτερικά τους, τους διαβεβαίωσε πως εν τοιαύτη περιπτώσει, ο πρόεδρος Μιτεράν θα ήταν αποφασισμένος να στείλει την Λεγεώνα στην Ρουάντα, αυτή τη φορά για τα καλά, μαζί με αεροπλάνα και άρματα και ελικόπτερα, χε-χε, κι' έτσι θα τέλειωναν και με το FPR μια για πάντα, μ' έναν σμπάρο δυο τρυγόνια. Εκείνο που δεν ήξεραν όμως οι κουνιάδοι ήταν πως ο χωροφύλακας είχε στρατολογηθεί από την Εταιρία, κι' έτσι τόχαψαν το παραμύθι περί γαλλικής επεμβάσεως, κι' ο διοικητής της προεδρικής φρουράς -που φυσικά ήταν στο σόϊ της μαντάμ μέχρι κόκαλο- είπε στις περιπόλους του να κάνουν τα στραβά μάτια εκείνο το βράδυ, έτσι οι εκτελεστές -τρεις κομμάντος του FPR με βελγικές στολές κλεμμένες από το ξενοδοχείο Mille Collines- έφτασαν με το σκοτάδι σ' ένα ύψωμα έξω από την περίμετρο του αεροδρομίου, όπλισαν τις ρώσικες ρουκέτες -που δεν είχε φέρει ο χωροφύλακας, όπως πιστεύουν κάτι άγγλοι κολλεγιόπαιδες- και περίμεναν ήσυχα-ήσυχα την άφιξη του Φάλκον. Τον Γκροσούβρ τον καθάρισαν τις επόμενες ώρες, δουλειά του χωροφύλακα δηλαδή, μην συνεχίσει να ξερνάει κι' αλλού, ο ξεμωραμένος. Α! δεν σας είπα το πιο κωμικό, η χήρα ανέθεσε του χωροφύλακα να αποκαλύψει το σκοτεινό σχέδιο του Καγκάμε στην κοινή γνώμη, χε-χε, κι΄ ο χωροφύλακας εμφανίστηκε στην τηλεόραση και πράγματι κατήγγειλε για την δολοφονία το FPR, πράγμα που ήταν τεχνικώς ορθό, και είπε ακόμη πως τον Γκροσούβρ τον έφαγαν γιατί μαρτύρησε το σχέδιο με τις ρουκέτες, που ήταν επίσης αλήθεια, αλλά μετά έβγαλε το μαραφέτι με τα καλώδια, το κουνούσε μπροστά στην κάμερα, χε-χε, όμως το μαραφέτι ήταν ένα κομμάτι από τον αυτόματο πιλότο, αυτό μαθεύτηκε αμέσως από τους κατασκευαστές που βγήκαν με ανακοίνωση την επομένη, και βγήκε και η Ντασσώ και ανακοίνωσε πως τα Φάλκον της δεν έχουν καν μαύρο κουτί, ε ναί, ποιος να πιστέψει μετά τις τερατολογίες του χωροφύλακα, οι πληροφορίες είναι όπως τα μήλα, βάζετε ένα σάπιο στο πανέρι και σαπίζουν όλα, εν ολίγοις ο χωροφύλακας έκανε όλο αυτό το τσίρκο ώστε οι υποψίες να πέσουν στις γαλλικές υπηρεσίες που σας έλεγα, μεγαλοφυής κίνηση. Εν τω μεταξύ, οι κουνιάδοι είχαν βάλει μπροστά το μεγαλεπίβολο σχέδιο να απαλλαγούν απ' τους τούτσι, γεγονός που πυροδότησε την επέμβαση του FPR όπως ξέρουμε, και ο γαλλικός στρατός έφτασε όπως είχε υποσχεθεί ο χωροφύλακας, αν και με τρεις μήνες καθυστέρηση, γύρισαν εν τω μεταξύ οι τούτσι στην Ρουάντα κι' έδιωξαν τους χούτου, χε-χε, τι σας έλεγα; χτυπάς την μία μπάλα, χτυπάει την άλλη κι' αυτή την άλλη, χε-χε, μεγάλος μαιτρ ο χωροφύλακας...
-Πάντως, τι σημασία έχει αν είναι έτσι ή αλλοιώς; Μπορώ να σας ξεφουρνίσω τριάντα τέτοιες ιστορίες και τις αντίθετές τους σε όσες παραλλαγές θέλετε, πιθανόν ο Γκροσούβρ όντως να αυτοκτόνησε, ή να τον σκότωσαν για άλλους λόγους, ήταν μπερδεμένος και στις μεγαλοαπάτες του χρηματιστήριου, ξέρετε. Μπορεί και ο χωροφύλακας να μην είχε ιδέα για το σχέδιο με τις ρουκέτες, εκείνο το τηλεοπτικό σόου, χε-χε, να κοστολογήθηκε μερικά εκατομμύρια φράγκα στην τεθλιμμένη και αφελή πελάτιδά του. 
Κι' άλλωστε είναι πιθανόν το αεροπλάνο να το έριξαν οι εσκιμώοι, και πιθανόν ο Χαμπιαριμάνα να πίνει μαργαρίτες στο Ακαπούλκο, πρέπει να καταλάβετε, αγαπητέ, πραγματικότης δεν υπάρχει, η πραγματικότης είναι το φαίνεσθαι, η πραγματικότης είναι τα όνειρα και οι εφιάλτες μας, η πραγματικότης είναι η βεβαιότης ότι συνέβη ή δεν συνέβη ή πιθανώς ότι συνέβη κάτι, και τέλος πάντων, κάποιος πρέπει να την επινοεί συνεχώς αυτήν την βεβαιότητα, διότι η βεβαιότης αύριο θα είναι κάτι διαφορετικό, τι σημασία έχει, για τ' Όνομα του Υψίστου! 
Τι σημασία έχει ποιανού ήταν το σχέδιο με τις ρουκέτες και ποιος το διεκπεραίωσε, το θέμα είναι αλλού, το μπουρδέλο έπρεπε να μετακινηθεί, έπρεπε να βρεθεί τρόπος να κυλήσει από την Ρουάντα ως εδώ, στο Ζαΐρ, στο Κονγκό, στο Κιβού, στην μαύρη τρύπα με το κολτάνιο, οι μπάλες του μπιλιάρδου που σας έλεγα, δεν σας μιλώ για το αμερικανογαλλικό καυγαδάκι, δεν διαφωνώ, το αμερικανογαλλικό καυγαδάκι πρέπει να διευθετηθεί, δεν συμφέρει κανέναν, πρέπει να βρεθεί ένα modus vivendi τέλος πάντων, οι κινέζοι καιροφυλακτούν, βλέπετε τι συμβαίνει στο Νταρφούρ, το μπουρδέλο όμως είναι άλλο θέμα, το μπουρδέλο πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού, είναι μια δημιουργική αντίθεση, κρατάει τις τιμές του κολομβοτανταλίτη χαμηλά, εξοργίζομαι με τους αυτόκλητους, τους αλτρουιστές κι’ όλους αυτούς τους νάρκισσους που θέλουν να βάλουν εδώ πέρα κάποια τάξη, και ποιος τους είπε πως το μπουρδέλο δεν έχει τάξη, η ασφαλέστερη εφικτή σταθερότης είναι η διαρκής αποσταθεροποίηση...
-Σκηνοθετώ, αντιλαμβάνεστε; σκηνοθετώ, δεν είναι απλώς ίντριγκα, είναι η Τέχνη του Αμοιβαίου Φόβου, χρησιμοποιείστε το μυαλό σας, τι απαιτήσεις θα έχει αυτός ο άγριος αν αύριο -υποθετικώς πάντα- εξέλιπε το δέος του αντιπάλου αγρίου, αυτές οι συμμορίες που εκτρέφω, μονομάχοι στην αρένα της Υφηλίου, καλέ μου κύριε, σπέρνουν τα ζιζάνια και διατηρούν την ισορροπία...
Τα παιδιά, τα παιδιά, δεν ξέρετε τι θαύματα μπορούν να κάνουν με τις χειροβομβίδες τα παιδιά, δεν σκέπτονται, δεν έχουν υπερεγώ, τα ζηλεύω, η πρωτόπλαστη ελευθερία στην φυσική της αφέλεια, τα ζηλεύω τα παιδιά, πεθαίνουν χωρίς να πάνε σχολείο, συνεχές σκασιαρχείο, τι ομορφιά! όλο σκανταλιές, ******** ω! τα κομμένα κεφάλια στα παλούκια, καμία σημασία, είναι το laissez faire, laissez passer στην πιο καθαρή του μορφή, καλό, κακό, προσχήματα των αδυνάτων, πόλεμος και ασθένεια, ο έλεγχος των γεννήσεων στο χαμηλότερο κόστος…
-Φυσική επιλογή είναι η βούληση των ανωτέρων, χρειαζόμαστε ζωτικό χώρο, έχετε διαβάσει Μάλθους; Νίτσε; Δαρβίνο; ταράχτηκαν οι Φαρισσαίοι, ουαί! ουαί! λέγω υμίν, ταράχτηκαν από τον σκοπό χωρίς προσχήματα, από το κορμί χωρίς ηθική, από το σπέρμα το πατροκτόνο, ενοχλήθηκε η Εταιρία επειδή τα γράφω στο μπλόγκ, τι υποκριτές...
-Στείλαν εσένα…Ένας μπακαλόγατος να εισπράξει τον λογαριασμό…Στην θυσία μου η αλήθεια θα λάμψει, δεν υπάρχει αλήθεια, η αρμονία μου θα φωτίσει ένα Νέο Πολιτισμό…
Μου μίλαγε με την τσιριχτή φωνούλα του καθώς κοιτιόταν σ’ ένα καθρέφτη.
-Αν τον γυρίσω πάνω σου, το είδωλό μου θα δεις, εσύ είσαι κανένας.
Η ευμάρειά σου, το λάϊφστάϊλ σου, το σέρφινγκ στο ίντερνετ, το πλεϊστέϊσιον για τα Χριστούγεννα, τα διαμαντένια σκουλαρίκια της γυναίκας σου, η πολεμική τεχνολογία και η Επιβίωση της Φυλής είμαι Εγώ, γενοκτονία και γενοκτονία συνεχώς, τι εννοούν μ' αυτό;
Υφίστασαι γιατί Είμαι…
Έτσι παραληρώντας έβαλε μπροστά μου ένα πιάτο γλυκάδια με καφτερές πιπεριές.
-Σ’ άρεσαν; είπε μετά. «Είναι ανθρωπινά… η Φρίκη…Η Φρίκη…Ή την παίρνεις μαζί σου ή πάει εναντίον σου…Και επί Γης Ειρήνη…»
Την άλλη μέρα ο κοντός-φανέλα-με-το-εννιά μου έφερε το κεφάλι του σερβιρισμένο σε φύλλα μπανανιάς. Του είχαν γεμίσει το στόμα με την μαύρη λάσπη του κολτάνιου. Μ’ έβγαλαν βίντεο να το κρατάω με μια μασέτα ματωμένη στο άλλο χέρι και φόντο τα αρχικά κάποιας επινοημένης οργάνωσης. Δεν ήταν το δικό του αίμα, είχε ξεραθεί, σφάξαν μια κότα επί τούτου.
–Μην ανησυχείς για το βίντεο, μάλλον δεν θα το χρειαστούν ποτέ, είπε ο κοντός.
"Αν, βέβαια, δεν αρχίσεις να διαδίδεις ανοησίες. Σ’ άρεσε το Κονγκό;"
Κύριο Κούρτζ νεκρός.
Τόξερε, τον είχαν ξεγράψει. Γι' αυτά που έλεγε, όχι γι' αυτά που έκανε.
Είχε βρει την καρδιά του σκότους και είχε δώσει ειρμό στο ακατανόητο.
Σε αντίθετη πορεία τώρα εγώ, κατέβαινα πάλι το ποτάμι, ξύπναγα από αλλεπάλληλους εφιάλτες, μπάμπουσκες με την μορφή του Γκροσούβρ, του χωροφύλακα, του Καγκάμε, του Χαμπιαριμάνα, της χήρας, η μια μέσα στην άλλη, δεν τέλειωναν, δώστου πάλι απ’ την αρχή, ξανάβγαιναν μ’ άλλη σειρά, ο Καγκάμε, ο χωροφύλακας, η χήρα, ο Γκροσούβρ, ο Χαμπιαριμάνα...
Και τι κατάλαβα;
Συνένοχος τώρα, Ρουάντα, στην παιδική σου αγριότητα.
Ο Κανένας
Την Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010.
υπήρχε πια ΟΗΕ ......
Ο Κανένας
Πήγε στην Ρουάντα ως εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. Κατέγραψε τα όσα έζησε εκεί στο βιβλίο του “Μπαζουνγκού, ένα οδοιπορικό στη Ρουάντα (Μάρτιος-Ιούνιος 1995)”.
Εκδότης: Ποντίκι
Συγγραφέας: Βασίλης Νικολαΐδης
Ημ. Έκδοσης: 01/01/1990
Μπορεί να βρεθεί στα βιβλιοπωλεία. Εδώ να τον ευχαριστήσουμε για το κουράγιο του να καταγράψει τόσο γλαφυρά τις μπερδεμένες καταστάσεις που διαδραματίζονται στην Αφρική. Στα σημεία***έγινε  λογοκρισία.
Ακόμη περισσότερα μπορεί κάποιος να διαβάσει στο  http://rwandanissi.blogspot.com/
έχει επίσης κυκλοφορήσει προσωπικούς δίσκους όπως :
Οδός Σανταρόζα (Μάης 1982, Minos)
Ελλάς (Απρίλης 1984, Minos)
Η νύχτα ήταν πάλι κάπου αλλού (Νοέμβριος 1989, Σείριος)
Ατασθαλίες (1993, Lyra)
Συμμετείχε επίσης στιχουργικά και ερμηνευτικά σε δίσκους των “Χάνομαι γιατί Ρεμβάζω”.
Έγραψε τους στίχους του δίσκου “Το νησί των λωτοφάγων” (1990) σε μουσική του Στάμου Σέμση και ερμηνεία της Έλλης Πασπαλά.
Τον συναντάμε επίσης να εκθέτει ζωγραφικά του έργα (το εξώφυλλο του δίσκου «Η νύχτα ήταν πάλι κάπου αλλού» είναι δικό του) μαζί με συναδέλφους του μουσικούς και τραγουδιστές.
Τις πληροφορίες αντλήσαμε από:
http://www.mensa.org.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=27&t=239&st=0&sk=t&sd=a
και
http://occupmed.blogspot.com/2008/07/blog-post.html
για όσους θέλουν να ακούσουν τα τραγούδια του.
Οδός Σανταρόζα
http://www.youtube.com/watch?v=cHGgM95vXC4
Η Κίρκη σε νταλίκα
http://www.youtube.com/watch?v=kKV_uVmhMS8
Η ιστορία της Μαρίας
http://www.youtube.com/watch?v=zhojLERKsxw&feature=related
Η Ιστορία της Μαρίας Νο 2
http://www.youtube.com/watch?v=GzINro2IswA
Εικόνες από:
http://oursurprisingworld.com/malawi-part-1/
https://picasaweb.google.com/chrismos53/VIPUMI
http://misha.pblogs.gr/

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Λιτανεία σε στίχους, δρόμους, και εικόνες.


Γιορούμπα- ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ OSANYIN STAFF από τη Νιγηρία
Αυτές οι σιδερένιες συστάδες από πουλιά είναι αφιερώματα στον Osanyin, θεότητα της βοτανικής ιατρικής, που προωθεί τη θεραπεία και αποθαρρύνει τη μαγεία. Τα πουλιά εκτιμώνται πολύ από τις ηλικιωμένες γυναίκες, οι οποίες θέλουν την υποστήριξη των πνευμάτων στις θεραπείες τους.Τα τοποθετούσαν στο έδαφος δίπλα από το ασθενές πρόσωπο.
Το συγκεκριμένο αντικείμενο σήμερα πωλείται.
Yma Sumac antología – Birds

http://www.youtube.com/watch?v=CgeTPNKEULI&feature=player_embedded#at=11

Ψάχνοντας το νήμα για την έξοδο από τον Λαβύρινθο του νου
Οι φούστες Kuba συνήθως γίνονται από raffia. Αυτά τα ασυνήθιστα κομμάτια συναρμολογούνται και ζωγραφίζονται με αφηρημένα σχέδια, με τεχνικές μπατίκ και κέντημα.
Διάβαζα ένα άρθρο και πέφτω στην εξής πρόταση:
Η στοχοπροσηλωμένη προπαγάνδα κ.λ.π,και μου φαίνεται κατάλληλη λέξη για να πω αυτό που μου συμβαίνει, και άφησα στη μέση τις Παιδαγωγικές ιστορίες. Έχασα τη στοχοπροσήλωσή μου, περισσότερο από συναισθηματική ευαισθησία, (μου πέσαν βαριές) και για να μην φύγω από το θέμα αποφάσισα να συνεχίσω πιάνοντας το νήμα από άλλη πλευρά. Μέσω της τέχνης.
Να σας παροτρύνω ακόμη πριν συνεχίσετε να διαβάσετε την ανάρτηση-
Ο Αρχέγονος Σκύλος - από το http://ironprison.blogspot.com/2011/02/blog-post.html
Από εκεί εμπνεύστηκα και τον τίτλο, μιας και κάνει την πιο ψαγμένη αναφορά –λιτανεία στο σκυλάδικο. Διαβάστε και θα καταλάβετε.
Τα Αφρικανικά τύμπανα ήταν μουσικά όργανα, λειτουργικά σκεύη και μέσα επικοινωνίας.
Τα τύμπανα είναι από τις πιο σημαντικές μορφές τέχνης στην Αφρική, και χρησιμοποιούνται ως μουσικά όργανα, για την επικοινωνία μηνυμάτων, σαν έργα τέχνης, ενώ βρίσκονται σε όλα τα σημαντικά τους τελετουργικά, όπως το χορό, την αφήγηση ιστοριών,κ.ά.
Τα τύμπανα Bamileke είναι διακοσμημένα με ανάγλυφα σκαλίσματα και στοιχεία από ζώα και άλλα αντικείμενα που δείχνουν την δημιουργικότητα, αλλά και προσδιορίζουν την εξουσία που τους  αποδίδεται όταν τεθούν σε λειτουργία.
Πειραγμένη Μορφοδιάταξη
Διαδρομή-Αφρική-Πλάκα, ή κάτι άλλο;
Οι νέοι δημιουργούν παράλληλα με τις ορμές της φύσης τους, κόντρα στους καιρούς. Ίσως να μη γνωρίζουν τεχνικές, ίσως να μη γνωρίζουν την ψυχή τους, μα ότι βιώνουν, βρίσκει τρόπους να εκφράζεται.

Το φίδι Kakilambe, είναι ένα προστατευτικό πνεύμα που προΐσταται της διαδικασίας ενηλικίωσης των νεαρών ανδρών. Εμφανίζονται  πολλά μαζί στο χωριό τις ημέρες που ανακοινώνεται το τελετουργικό, αλλά και κατά την επιστροφή των αγοριών στον καταυλισμό σαν άντρες πια.
Α,το έχουμε και εμείς σε τραγούδι!

Τότε καρασκέρι γροίκησα μακριά
Κι είδα μες στο ήλιο στην κακοπετριά
Τρεις αλογολάτες με βαριά σπαθιά
Και τις αλυσίδες αρμαθιά
Τιναι το κισμέτι τιναι το γραφτό
Πριν το μονοπάτι πάρω να κρυφτώ
Μούστησαν καρτέρι σε μια πατουλιά
Και μου κλαίγαν δένδρα και πουλιά
Ήταν μαύρη Τρίτη μαύρο δειλινό
Κι έχασα τον κόσμο και τον ουρανό
Σε μεγάλο κάστρο σε βαθειά σπηλιά
Με τους πεθαμένους αγκαλιά
Ώσπου κάποιο βράδυ τρίξαν οι αρμοί
Κι άστραψε στην πόρτα λυγερό κορμί
Μια Βασιλοπούλα σαν τη Μαξιμώ
Πού΄χε δυο φιδάκια στο λαιμό
Πάρε λέει τα φίδια, βάλτα στη καρδιά
Και μεγάλωσέ τα σα μικρά παιδιά
Τονα είν ο Δράκος τάλλο ο Διγενής
Άξιο τους αδέρφι να γενείς
Κράτησα τα φίδια μες στην ερημιά
Βιος μου και ρεγάλο και κληρονομιά
Μου΄φερναν καρύδια γάλα και ψωμί
Δίχως να γυρεύουν πλερωμή
Κι όταν κάποια νύχτα σώπασε η φωτιά
Σκάψανε του τοίχου τη ραγισματιά
Βρήκαν κερκοπόρτα και πρωί πρωί
Μούδειξαν το δρόμο στη ζωή
Τώρα τι στα λέω τι στα μολογώ
Μάθε μόνο τούτο πούπαθα κι εγώ
Αν κρατάς χρυσάφι πλούτη και φλουριά
Δεν κατέχεις τίναι λευτεριά.
Από το δίσκο "Δροσουλίτες" (4)
Σ`έρημο φαράγγι σε λυποποριά
Έχασα μαντήλι με εκατό φλουριά
Ξόρκισα το χώμα έκανα σταυρό
Πριν αποσπερώσει να τα βρω
Dogon / BAMANA πουκάμισο κυνηγού, Μάλι
 Αυτό το πουκάμισο έχει υποβληθεί σε έλεγχο και βρέθηκε να είναι αυθεντικό.

Τα ενδύματα αυτά που ονομάζονται πουκάμισα, σακάκια ή χιτώνες, φορέθηκαν από άντρες Ντόγκον ή Bamana για την προστασία τους στο δάσος, τόσο από τα άγρια ζώα όσο και από τα επικίνδυνα πνεύματα.
 Ένας επιτυχημένος κυνηγός δεν αρκεί μόνο να είναι κύριος του δάσους και των άγριων ζώων, αλλά πρέπει επίσης να έχει την πνευματική δύναμη για να διαπραγματευτεί με το επικίνδυνο υπερφυσικό βασίλειο.
Συνήθως είναι στολισμένα με μικρά αντικείμενα, όπως κέρατα ζώων, καθρέπτες, κοσμήματα, και δερμάτινα πουγκιά, που προσφέρουν την αναγκαία "πνευματική πανοπλία" για την προστασία του κυνηγού.
Πιο κάτω γράφει ο δικός μας ποιητής(5)
Ρούχο 'χω πράσινο, είναι αφόρεγο
Φορώ το και γελώ σε
Άρτος στο χέρι μου είναι επτάζυμος
Τρώγω τον και θωρώ σε.
Τα Φετίχ είναι προστατευτικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται από τα άτομα, τις οικογένειες, ή και από ολόκληρες κοινότητες για να καταστρέψουν ή να αποδυναμώσουν τα κακά πνεύματα, να προλάβουν ή να θεραπεύσουν ασθένειες, να αποκρούσουν κακές πράξεις, να θέσουν όρκους,κ.λ.π.
Φωτογραφίες των αντικειμένων από τον Tim Hamill και τον ιστότοπο: (hamillgallery.com) Πινακοθήκη Τέχνης, Βοστώνη.
(4)Θρύλοι και Θρήνοι του Νίκου Γκάτσου-Χριστόδουλου Χάλαρη
Αν θέλετε το ακούτε εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=HGrzu-Bt2oo
(5)Στίχοι: Γιάννης Κακουλίδης, Μουσική: Χριστόδουλος Χάλαρης.
Αν θέλετε το ακούτε εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=sI30bi7t82Y&feature=related
Τις εικόνες των γκράφιτι τις έχω από παλιά, και δεν κράτησα την πηγή τους.

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Καθρέφτες

Ζήτω οι μετανάστες και φέρτε το τανκ στην Σόλωνος!!!

Αναδημοσίευση από: http://zacharos.blogspot.com/2011/01/blog-post_26.htm
(Μιλάμε για οργή ξέχειλη και ασυγκράτητη και ζητώ συγνώμη προκαταβολικά -δεν είναι του στυλ μου)
Αν διαβάσεις μόνο τον τίτλο του κειμένου τούτου και με βρίσεις τότε είσαι από αυτούς που δεν θέλω να διαβάσουν τη συνέχεια του κειμένου και ούτε θα ήθελα να ξαναδιαβούν το οργισμένο μου μπλογκ!
Αν διαβάσεις τον τίτλο του κειμένου και μετά διαβάσεις όλο το κείμενο και μετά με βρίσεις… τότε είσαι καλοδεχούμενος!
Το λοιπόν…
Ευτυχώς που μπήκαν οι λαθρομετανάστες στη Νομική και γέμισε επιτέλους ένα αμφιθέατρο πανεπιστημιακής σχολής καθώς οι πανεπιστημιακές σχολές έχουν καταντήσει μοναχά για… Κυριακές και σχόλες. Και με το δίκιο τους οι φοιτητές δεν πατούν στις σχολές γιατί, κι αν πατούσαν, ποιον άξιο και σοφό θα απαντούσαν για να τους εκπαιδεύσει με λόγια άξια και σοφά, όπως γινότανε κάποτε, όταν δηλαδή για να εκπαιδεύσεις το φοιτηταριό έπρεπε να έχεις περγαμηνές αποκτημένες με ιδρώτα, πολύωρη εργασία και ταλέντο και ουχί με τον ιδρώτα τρίτων, την πολύωρη εργασία «ασήμαντων» συνεργατών και για ταλέντο το επίθετο του μπαμπά ή της μαμάς;
Εγώ γουστάρω που μπήκαν οι μετανάστες στη Νομική γιατί το μόνο που ζητάνε οι μετανάστες γενικώς είναι το να τους αφήσουν να φύγουν από το κωλοκράτος τούτο δω, γιατί το κωλοκράτος τούτο δω δεν είναι άξιο θαυμασμού ούτε κι από τον πιο δύστυχο μετανάστη, που χρησιμοποιεί την Ελλάδα σαν ένα μέρος της διαδρομής του προς την Ευρώπη, έστω κι αν αυτό το μέρος της διαδρομής του είναι γεμάτο λάσπες και σκατά (αν μπορούσαν οι μετανάστες θα ταξίδευαν στην Ευρώπη από τη λεωφόρο της Μεσογείου –και δεν εννοώ τη λεωφόρο Μεσογείων που και αυτή αποτελεί μέρος της λάσπης καθώς φιλοξενεί ουκ ολίγα ρουσφετογλυψοκωλοϋπαλληλικά υπουργεία και αραχτές δημόσιες τσιγαρορουφηχτροκοπριτοϋπηρεσίες).
Επίσης γουστάρω που οι μετανάστες μπήκαν στη Νομική σχολή, γιατί ελπίζω εκτός από την κατάληψη να της κάνουν και μια ανακαίνιση, μπας και τα εκκολαπτόμενα δικηγορίνια, άμα τη επιστροφή τους στα φθαρμένα έδρανα –φθαρμένα από πισινούς που σε κάποιους έμελλε να γίνουν χοντροί, χοντρόπετσοι, φραγκοφορτωμένοι και παραδικαστικοί-, αντικρίσουν ένα πιο ζεστό και ανθρώπινο περιβάλλον και γίνουν άνθρωποι με μυαλό ευέλικτο και ουχί στείροι αναγνώστες του γράμματος των νόμων που τους φτιάχνουν οι εκάστοτε καθ’ όπως τους εξυπηρετεί και… καθ’ όπως παραγράφει τα αδικήματά τους.
Γενικώς γουστάρω τη σημειολογική σημασία της κατάληψης της Νομικής σχολής –ζήτω οι αυριανοί και οι μεθαυριανοί δικαστές, εισαγγελείς και μεγαλοδικηγόροι.
Μετανάστες συνεχίστε ορέ την κατάληψη… δεν χρειαζόμαστε άλλους δικηγόρους και εισαγγελείς… έχουμε πολλούς από δαύτους στα Μου Μου Ε μας.
Αυτό που μου προκαλεί εμετό είναι πως τα ΜΜΕ αλλά και η κοινωνία ολάκερη αδιαφορεί για τα όσα καταγγέλλουν οι καταληψίες μετανάστες, για το ότι δηλαδή τόσα χρόνια εργάζονταν παράνομα και χωρίς ουσιαστική αμοιβή, και πως τους εκμεταλλεύονταν κάποιοι ντόπιοι μεγαλοπιασμένοι, που δεν ήθελαν νόμιμα εργατικά χέρια αλλά επιθυμούσαν δούλους για να τους ξεζουμίζουν και να τους ρουφούν το μεδούλι μόνο και μόνο για να μειώσουν το κόστος παραγωγής των αγγουριών για να αυξήσουν τα κέρδη τους… και αντί να ξεσηκωθεί σύσσωμο το δημοκρατικό (χα χα χα) πόπολο εναντίον όλων αυτών των μεγαλοπιασμένων φεουδαρχών και να τους βάλουν τα αγγούρια εκεί που θα έπρεπε να τους τα είχαν βάλει οι μετανάστες-δούλοι, τα βάζουν με τους μετανάστες και κόπτονται τάχα μου τάχα μου για την κατάληψη... βρε ουστ!
Με εξοργίζει επίσης πως τα περισσότερα από τα παππούδια που κράζουν on camera τους μετανάστες ήταν και οι ίδιοι κάποτε μετανάστες στη Γερμανία, γιατί εκείνοι ήθελαν να πάνε στη Γερμανία και δεν τους είχε εμποδίσει κανείς, και αναρωτιέμαι τι θα έλεγαν σήμερα τα εν λόγω σκούζοντα on camera παππούδια αν τότε, όταν μετανάστευαν στη Γερμανία, τους κρατούσαν στην Αλβανία ή σε καμιά Βουλγαρία για να σκάβουν τα χτήματα τσάμπα, ή όταν έφευγαν για τις ΗΠΑ τους κρατούσαν στην Κούβα ή στο Μέχικο για να χτίσουν τσάμπα το τοίχος στα σύνορα Μέχικο-ΗΠΑ.
Επιπρόσθετα πρέπει να ομολογήσω μια ανομολόγητη απορία μου, που δυστυχώς δεν την έχω βρει πουθενά διατυπωμένη όλα αυτά τα χρόνια που οι μετανάστες κατάκλυσαν τη χώρα τούτη.
Θέλω να πω και να ρωτήξω το εξής απλό:
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής χτίστηκαν από χέρια δούλων και κακοπληρωμένων μεταναστών, αναπτύχθηκαν και πλούτισαν εκμεταλλευόμενες την αθρόα προσέλευση των πάμφθηνων εργατικών χεριών που πλημμύριζαν τα εδάφη της, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και πολλές δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων μεταναστών (και λαθρομεταναστών).
Η Γερμανία ξαναχτίστηκε μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και αναπτύχθηκε εκμεταλλευόμενη τα πάμφθηνα εργατικά χέρια μεταναστών που πλημμύριζαν τα εργοστάσιά της, μεταξύ των οποίων πολλές χιλιάδες ήταν εργατικά χέρια Ελλήνων μεταναστών και Τούρκων επίσης.
Η Ελλάδα γιατί δεν αναπτύχθηκε μετά την εισροή δεκάδων χιλιάδων μεταναστών που αποτελούσαν και αποτελούν από τα φτηνότερα εργατικά χέρια στον κόσμο; Μήπως γιατί στις ΗΠΑ και στη Γερμανία η εκμετάλλευση των δούλων γινόταν από το οργανωμένο κράτος ενώ στην ανοργάνωτη Ελλάδα η εκμετάλλευση των δούλων γίνεται από ντόπιους παράγοντες –μεγαλοκτηματίες, εργοστασιάρχες και λοιπούς αφέντες, γιατί οι πολιτευτές της χώρας ασχολούνται με το να χαϊδεύουν τους ντόπιους παράγοντες ώστε να κερδίσουν την ψήφο τους ενώ τα εγχώρια ΜΜΕ ασχολούνται με το ποιος καθοδήγησε τους μετανάστες στη Νομική σχολή;
Λυπάμαι για το νοητικό τους επίπεδο όλους όσους αναρωτιούνται γιατί το κράτος και η οργανωμένη –χα χα χα- πολιτεία δεν εμπόδιζε τους μετανάστες να εισέλθουν στη νομική σχολή! Μήπως γιατί η κατάληψη της νομικής είναι ένα καλό θέμα που πουλάει και ξεσηκώνει τον κόσμο και η προσοχή φεύγει από τα θέματα της επικαιρότητας που οι ιθύνοντες των ΜΜΕ προσπαθούν να την ξεχάσουν; Μήπως γιατί είναι πιο εύκολο να μιλάς για την κατάληψη παρά να προσπαθείς να στολίσεις την επικαιρότητα ώστε να την παρουσιάσεις στα μάτια των κατατρεγμένων πολιτών ως μια ανιδιοτελής προσπάθεια της κυβέρνησης τα διορθώσει τα αδιόρθωτα; Μήπως γιατί είναι πιο εύπεπτο να στρέψεις τους πολίτες εναντίον των μεταναστών παρά εναντίων του κτιρίου της Βουλής που επιτροπιάζει (και τα κονομάει επιτροπιαζόμενη) και υποτροπιάζει διαρκώς στα ίδια συμπεράσματα του τύπου κανείς δεν φταίει και νίπτω τας χείρας μου και δεν ξέρω εγώ ρωτήστε τη δικαιοσύνη, λες και η δικαιοσύνη είναι γκόμενα με στόμα και διάθεση να απαντήσει σε κάθε ερώτηση του κάθε πολίτη που αναρωτιέται πού πήγαν τα λεφτά και ποιος μακρυχέρης μαλάκας θα πάει επιτέλους στα στενά κελιά του Κορυδαλλού (και όχι στις σουίτες του);
Προτείνω να σταματήσουμε να συμπεριφερόμαστε στους μετανάστες σαν να είναι ψείρες που κάθισαν στα καθαρά μας ελληνικά κεφάλια, γιατί τα ελληνικά κεφάλια μας δεν είναι καθαρά, είναι κεφάλια αγύριστα που έχουνε ιδρώσει και έχουνε ματώσει στα ξένα ως ανεπιθύμητοι μετανάστες, και οι ψείρες έχουν πια μεταλλαχτεί και επιθυμούν να χουχουλιάζουν σε καθαρά κεφάλια. Ας ξεχάσουμε τον τοίχο της μαλακίας του Έβρου, ας αφήσουμε τους λιμενικούς να πίνουν ούζα στα λιμάνια, ας αφήσουμε τους στρατιώτες της μεθορίου να πίνουν ρακιές στα καφενεία, ας σφυρίξουμε αδιάφορα σε όποιον περνάει τα σύνορα, γιατί ξέρουμε πως αυτός που περνάει τα ανατολικά μας σύνορα θέλει μονάχα να διασχίσει την χώρα για να βγει από τα δυτικά μας σύνορα. Ας σταματήσουμε να συμπεριφερόμαστε με εκδικητικό μένος και να προσπαθούμε να κρατήσουμε κι άλλους εδώ μέσα στη χαβούζα για να δυστυχήσουν μαζί μας αφού δεν μπορούμε να την κάνουμε εμείς με ελαφρά πηδηματάκια από εδώ. Ας κάνουμε λοιπόν τα στραβά μάτια και κανείς ευρωπέος δεν θα μπορεί να μας κατηγορήσει γι’ αυτό, καθώς οι ευρωπέη σύντροφοι, οι μεταναστοφόβισμένοι, γνωρίζουν πολύ καλά τις ανικανότητές μας και τις ανημπόριες μας να διαφυλάξουμε τα πολιτισμικά μας κληροδοτήματα –πόσο μάλιστα να φυλάξουμε τα εθνικά μας σύνορα. Προτείνω επίσης να σταματήσουμε για λίγα χρόνια να ασχολούμαστε με τους μετανάστες, γιατί οι μετανάστες αποτελούν τον κύριο όγκο του εργατικού δυναμικού της χώρας μας και καμία χώρα δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς εργατικά χέρια, και μπορούμε να ασχοληθούμε ξανά με τους μετανάστες όταν το ένα τρίτο των Ελλήνων αποφασίσει να κάνει τα παιδιά του αγρότες, το άλλο ένα τρίτο να κάνει τα παιδιά του οικοδόμους και το υπόλοιπο ένα τρίτο να κάνει τα παιδιά του καταξιωμένους υδραυλικούς, ξυλουργούς, ηλεκτρολόγους και πατωματζίδες και όταν σταματήσουν όλοι οι έλληνες να πιστεύουν πως τα παιδιά τους είναι τα πλέον σοφά και ικανά να γίνουν μία μέρα καταξιωμένοι επιστήμονες (δηλαδή μετανάστες σε αμερικές, αγγλίες και σουηδίες) ή στη χειρότερη, αν είναι βούρλα του κερατά, δημόσιους υπάλληλους ή, στην ακόμη χειρότερη, άνεργους απόφοιτους των κάθε λογής πανεπιστημίων, που είναι σκορπισμένα πανταχόθεν στη χώρα προκειμένου να τα κονομάνε οι ντόπιοι ξεζουμίζοντας τους φοιτητές ωσάν να ήταν λαθρομετανάστες… τελικώς η οικονομία μας στηρίζεται στο ξεζούμισμα των εργατικότερων από τους κάθε λογής άεργους που έτυχαν να γεννηθούν μεγαλοπεριουσιοκάτοχοι…. καταραμένα γονίδια…
Υ.Γ.1
Καρατζαφέροι και λοιποί ΛΑΟτζίκοι… ναι, μπορείτε να πετάξετε τους καταληψίες μετανάστες από τη νομική –όπως δηλώνετε δημοσίως και το απαιτείτε- αλλά προσέξτε μην τυχόν και τους πετάξετε στην ανακύκλωση γιατί ενδέχεται να ανακυκλωθούν και να επιστρέψουν στην υπερχρεωμένη και κατακλεμμένη μας καφρίλα με την κλασσική μορφή των αρχαίων ελλήνων, σαν αυτή δηλαδή που διαθέτει ο γνήσιος έλληνας, ο απόγονος των αρχαίων ελλήνων, ο Μπάμπης ο λαχαναγορίτης, που αγορεύει στις τέσσερις το πρωί στη λαχαναγορά και σείονται οι νταλίκες από την ευφράδεια των μπινελικίων και τύφλα να ‘χουν οι πρόγονοί του, ο Σωκράτης και ο Πλάτωνας και οι λοιποί ανάξιοι (!!!) των σύγχρονων μεγάλων ελλήνων.
Υ.Γ.2
Κουκουέέέέέ… κουκουέέέέέέέ… κου-κου-τσα … φτου σας κουκούτσια! Δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς μας λέτε on camera (πάντα) πως οι συνιστώσες του ΞΥΡΙΖΑ καθοδήγησαν τους μετανάστες στη νομική. Εγώ, ως πολίτης, χέστηκα για το αν οι μετανάστες είναι καθοδηγούμενοι ή όχι αλλά θα περιμένω με αγωνία την μεγάλη εξέγερση των μεταναστών την οποία θα προσπαθήσετε να την καπηλευτείτε και να την ποδηγετήσετε, όπως προσπαθείτε να κάνετε σε κάθε ξεσηκωμό ενός κάποιου μεγέθους… όπου γάμος και χαρά η ΠΑΜΕβασίλω πρώτη.
Υ.Γ.3
Ο πρόεδρος της προσφατοανανεωμένης νου δυο τι είπε; Είπε τίποτα; Δεν ξέρω γιατί δεν παρακολουθώ, αλλά αν είπε κάτι θα ήθελα να ξέρω τι έχει να πει για εκείνη την ιστορική ανιστόρητη στιγμή που ο ίδιος άνοιξε τα σύνορα της χώρας και μπούκαραν όλοι οι μακρυχέρηδες των Βαλκανίων και ρήμαξαν τα χωριά των συνόρων και συνεχίζουν να ρημάζουν τον τόπο και συνεχίζουν να γεμίζουν τις φυλακές της χώρας και συνεχίζει ο λαουτζίκος να πληρώνει τα έξοδα διαμονής τους στις φυλακές μας!!! Ε, κύριε Σαμαρά, ποιος είχε ανοίξει τα σύνορα και τώρα συμφωνεί να τα κλείσουμε με τείχος και συρματοπλέγματα;
Δηλαδή ο λαουτζίκος θα πληρώνει πάντα τις παπαριές κάποιου άλλου;
Υ.Γ.4
Αέρα ομοεθνείς και τους φάγαμε τους λαθρομετανάστες ρεεεεε… αέρα να φάμε τον κάθε ανήμπορο έλληνα και ξένο, νόμιμο ή λαθραίο, γιατί τέτοια αρ***ια διαθέτει η εξουσία του ναρκισσισμού μας που μόνο με τους καρμίρηδες και τους κακομοίρηδες τολμά να τα βάζει.
Αέρα έλληνες, για την πατρίδα μας, την εκκλησία μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, για τους αγίους και τους οσίους μας, για την πολιτιστική μας κληρονομιά… αέρα ρε σύγχρονοι έλληνες για να δείξουμε στους αρχαίους μας πως είμαστε κι εμείς όπως ήταν κι εκείνοι… τους θέλουμε κι εμείς τους δούλους αρκεί να μην μιλάνε, να κάνουν τις δουλειές μας ήσυχα ήσυχα, και να φροντίζουν να μην μπερδεύονται στα πόδια μας όταν ο καθείς από εμάς θα ξεστομίζει τα λογίδριά του στις σύγχρονες Εκκλησίες του Δήμου, δηλαδή στα παράθυρα των ΜΜΕ, στις καφετέριες και στα καφενεία, στα μπλογκς, στα τουίτερ και στα φέισμπουκ.
Υ.Γ.5
Ορέ πολιτικοί και δημοσιογραφίσκοι, ορέ λερωμένη γενιά του Πολυτεχνείου, το ξεχάσατε ορέ το Πολυτεχνείο σας; Αέραααααα και κατεβάστε τα τανκς στην Αθήνα τώρα γιατί το απαιτούν οι δημοκρατικοί έλληνες… και μην ξεχάσετε να φέρετε το τανκ στη νομική εεεεεε; Θα περιμένω να το βιντεοσκοπήσω να το δείχνω στα παιδιά μου όταν μεγαλώσουν και θα πηγαίνω μαζί τους να ρίχνω γαρύφαλλα στην πεσμένη πύλη της Σόλωνος που την προτιμώ από την αυτοαπαξιωμένη πια πεσμένη πύλη της Πατησίων και Στουρνάρη…Συνεχίστε έχει κι άλλο…
Καλά τα λέει ε;
Και για να μπαίνουν κάποια πράγματα στη σειρά:
Από την Δευτέρα, σχεδόν όλα τα κανάλια μιλούσαν για «κατάληψη της Νομικής από λαθρομετανάστες». Κι όμως, όλοι αυτοί ήξεραν-ή θα έπρεπε να ξέρουν, εάν έκαναν στοιχειωδώς τη δουλειά τους- πως οι απεργοί πείνας πήγαν εκεί έχοντας πρώτα εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων της σχολής!
Η απόφαση, που πάρθηκε τη Δευτέρα 24/1/2011, είναι η εξής:
Στις 25 Ιανουαρίου 2011, όλα τα προβλήματα της χώρας λύθηκαν! Η χώρα δεν βρίσκεται πλέον και με τα δύο πόδια στη χρεοκοπία, η κυβέρνηση δεν φορολογεί το λαό για να σώσει τις τράπεζες, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί λογοδότησαν και τιμωρήθηκαν για τα εγκλήματά τους. Δεν εξηγείται αλλιώς, το ότι όλα τα κανάλια σε όλες τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων είχαν ως πρώτο -αν όχι αποκλειστικό- θέμα την απεργία πείνας 238 μεταναστών στο κτήριο της Νομικής Αθηνών.
Προφανώς, όλα τα παραπάνω θέματα λύθηκαν, κι έτσι όλοι αποφάσισαν να ασχοληθούν με αυτό. Ή, αποφάσισαν να μας φλομώσουν στο ψέμα με σκοπό να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να βρουν μια ευκαιρία να κάνουν ένα από τα πιο υγρά όνειρα του Γιώργου Καρατζαφέρη πραγματικότητα: να καταργήσουν το πανεπιστημιακό άσυλο.
Τι μαθαίνουμε από την παραπάνω απόφαση; Πρώτον, πως δεν υπάρχει κανενός είδους κατάληψη, αλλά φιλοξενία των απεργών πείνας στο κτίριο της Σόλωνος, με τη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ των φοιτητών της σχολής. Δεύτερον, πως το κλείσιμο της σχολής αποφασίστηκε αναίτια και παρά την αντίθετη γνώμη των φοιτητών από την κοσμητεία. Τρίτον, πως στην απόφαση των φοιτητών συμφώνησαν και οι παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ.
Ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ δήλωσε την Τετάρτη το πρωί πως η υπογραφή του πλαστογραφήθηκε, κάτι που αποδείχτηκε πως ήταν ψέμα. Η επίσημη τοποθέτηση της ΔΑΠ (εδώ(1) και εδώ(2) μαζί με την ΠΑΣΠ) δεν κάνει καμία αναφορά σε πλαστογραφία και τα ρίχνει όλα στο «κλίμα έντασης που πυροδοτήθηκε από βίαιες ενέργειες των μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς».
«Ζητούν να πάρουν άσυλο χωρίς τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Δηλαδή να μην εφαρμοστεί ο νόμος στην περίπτωσή τους»
Οι άνθρωποι αυτοί είναι μετανάστες, κάποιοι από τους οποίους βρίσκονται στη χώρα εδώ και αρκετά χρόνια δουλεύοντας τη γή. Και, φυσικά, αναγκάζονταν και δούλευαν "μαύρα", αδυνατώντας έτσι να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα για να ανανεώσουν την κάρτα παραμονής τους, ειδικά μετά τις τελευταίες αλλαγές στο σχετικό νόμο. Αυτό που αιτούνται είναι να επιληφθεί η πολιτεία των προβλημάτων τους και να δώσει μια λύση, μιας και πολλοί από αυτούς είναι οικογενειάρχες πού ξαφνικά βρέθηκαν να θεωρούνται παράνομοι στη χώρα που ζουν, δουλεύουν και έχουν γεννήσει τα παιδιά τους! Για αυτή την υπόθεση, ο Νίκος Χατζηνικολάου δήλωσε την Τρίτη το πρωί στο ραδιόφωνο πως «οι μετανάστες εκβιάζουν την ελληνική πολιτεία να τους δώσει άσυλο παρακάμπτοντας τους νόμους». Οι άνθρωποι βέβαια δε ζητάνε άσυλο, ζητάνε νομιμοποίηση. Αν ο κύριος Χατζηνικολάου είδε κάπου στα αιτήματα των προσφύγων το «δώστε μας άσυλο χωρίς να το δικαιούμαστε» να ενημερώσει και τους υπόλοιπους, γιατί μάλλον είναι ο μόνος που το πρόσεξε.
«Θα χαθούν μαθήματα, ίσως και η εξεταστική»
Η παραπάνω φράση βρισκόταν στα χείλη του Άδωνι Γεωργιάδη σε όποιο πάνελ κι αν εμφανιζόταν την Τετάρτη το μεσημέρι. Δεν μπορώ να πιστέψω πως ο γραφικός τηλεβιβλιοπώλης δεν είχε ενημερωθεί ούτε για την απόφαση του ΔΣ της Νομικής, αλλά ούτε και για το γεγονός πως οι μετανάστες φιλοξενούνται σε πτέρυγα του κτηρίου που δεν λειτουργεί και δεν επρόκειτο να λειτουργήσει μέχρι το Σεπτέμβρη λόγω ανακαίνισης. Ούτε πως κανείς από τους συνομιλητές του στα πάνελ δεν είχε ιδέα για κάποιο από τα δύο αυτά γεγονότα για να πληροφορήσει και αυτόν και τους τηλεθεατές...και ακόμη,
«Το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να λύσει το πρόβλημα στέγασης των μεταναστών»και,
«Υποκινούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ»
 Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκε από τους βουλευτές του ΛΑΟΣ ως ο υποκινητής της διαμαρτυρίας των μεταναστών. Βλέπετε, στα μάτια τους, οι μετανάστες που βιώνουν κάθε μέρα τον ρατσισμό της ελληνικής κοινωνίας και τη βαρβαρότητα της αστυνομικής αυθαιρεσίας δεν έχουν κανένα λόγο να διαμαρτυρηθούν από μόνοι τους. Χρειάζονται κάποιον να τους υποκινήσει.
Και ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι αυτός εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος άλλωστε έχει βεβαρυμένο ιστορικό; Αυτός δεν ήταν που οργάνωσε και την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, κατά τα λεγόμενα των βουλευτών του Καρατζαφέρη;και,
«Αν τους θέλουν, να τους πάρουν στο σπίτι τους»
Αναμφίβολα πρόκειται για μία πιασάρικη ατάκα, που υποννοεί πως οι μετανάστες θέλουν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα, να κατακλύσουν τους δρόμους και τις πλατείες, γιατί όχι και να μας πάρουν τα σπίτια. Και, φυσικά, είναι 100% αναληθής. Βλέπετε, όλοι όσοι αναπαράγουν χωρίς να σκεφτούν τέτοια μισαλλόδοξα τσιτάτα παραβλέπουν το γεγονός πως οι μεν αιτούντες άσυλο δεν έχουν καμία επιθυμία να μείνουν στη χώρα μας -μόνος λόγος που βρίσκονται εδώ, είναι πως η πολιτεία δεν τους δίνει τα απαραίτητα χαρτιά για να συνεχίσουν το ταξίδι τους- και οι δε οικονομικοί μετανάστες που ζουν με τις οικογένειές τους στην Ελλάδα δεν χρειάζονται το σπίτι κανενός για να μείνουν.«Εμείς δεν τσιμπάμε ούτε στην ένταση ούτε στο αίμα ούτε στα επεισόδια».Τάδε έφη υψηλά ιστάμενη πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κατά το NewsIt. Είδατε εσείς ένταση, αίμα και επεισόδια πουθενά; Ακόμα και τα δελτία ειδήσεων το μόνο που έδειξαν ήταν πρόσφυγες να κάθονται σε καρέκλες. Δεν πειράζει όμως, ας πούμε μερικές βαρύγδουπες λέξεις, ας τις επαναλάβουμε μερικές φορές και όλο και κάτι θα μείνει...
Αναδημοσίευση αποσπασμάτων από:
http://www.salata.tv/πολιτική-κοινωνία/για-την-απεργία-πείνας-των-προσφύγων-στη-νομική.
 Και η αρμόζουσα εικόνα απάντηση είναι:
Και η ανανδρεία της βδομάδας..
 «κατάληψη της Νομικής 
«Μια πρωτοφανής κοινωνική αναλγησία οδήγησε σε μια απίστευτη περιπέτεια έναν 72χρονο με Αλτσχάιμερ, ο οποίος διαμένει στην Αθήνα. Συνελήφθη για επαιτεία στο Χαϊδάρι και το δικαστήριο, στο οποίο τον οδήγησαν, τον…καταδίκασε σε φυλάκιση 10 ημερών. Κι αντί να κρατηθεί στην Αθήνα σε ένα τμήμα μεταγωγών ή στον Κορυδαλλό, τον έστειλαν να εκτίσει την ποινή των μόλις 10 ημερών, που στην πραγματικότητα είναι μόνο 5 ημέρες, αφού πρόκειται για άτομο ηλικίας άνω των 65 χρόνων, μαζί με… βαρυποινίτες στις φυλακές Κομοτηνής!
Το ακόμη πιο κραυγαλέο είναι πως όταν ο κυρ Γιώργος έφτασε στην Κομοτηνή, είχε ήδη εκτίσει την ποινή του στον δρόμο, καθώς διέσχισε επί μέρες όλη την Ελλάδα με την κλούβα της Αστυνομίας, που συγκέντρωνε καταδικασθέντες από διάφορες πόλεις.
Σχεδόν σοκαρισμένος τον «υποδέχτηκε» ο διευθυντής των φυλακών, Κωνσταντίνος Καπάνταης, ο οποίος του πλήρωσε το εισιτήριο του ΚΤΕΛ και τον έστειλε πάλι πίσω στο Χαϊδάρι».Διαβάστε και παρακάτω, στο : http://filologos10.wordpress.com/2011/02/04
Και το ηθικόν δίδαγμα για τις ΜΚΟ.
Ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας της φιλοσοφίας υποβαθμίζεται και αυτό γίνεται καθόλα φανερό στον δυναμικά αναδυόμενο κλάδο της Οικολογικής Ηθικής όπου τονίζεται ότι πλέον πρέπει να προβληματιζόμαστε πάνω στα δικαιώματα ενός βράχου ή μιας κότας (Rolston, 1991) βλέποντας τον κόσμο μέσα από τα μάτια του Οικοσυστήματος χωρίς να το περνάμε από το άλεσμα της ανθρώπινης αξιολόγησης. Απόσπασμα από:
"Ο Μεταμοντερνισμός στη Φιλοσοφία"(4)
Η εικόνα-Έξω οι 300 από το άσυλο-είναι από:
http://uhuru66.blogspot.com/
Η εικόνα της απόφασης των φοιτητικών συλλόγων είναι από:
http://rnbnet.gr/details.php?id=1557
(1)http://www.dapn-omikis.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1405,και
(2)http://www.dap-nomikis.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1404
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=61901&catid=3
Και η πρώτη εικόνα είναι του ΚΥΡ
(4)Παναγιώτης Πέρρος-Μ.Δ.Ε.Ηθικής Φιλοσοφίας Παν/μίου Αθηνών
Διανομή-δημοσίευση: http://www.filosofia.gr/