Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

H χώρα στο γκρεμό

 και το λαϊκισμό......
Χωρίς υπηρεσίες πρόνοιας.
Αθήνα Γενάρης του 2012-με το μωρό στο δρόμο.
Γράφει ο Πέτρος Κατσάκος* :Δεν θέλω τη συμπόνια κανενός. Με ενοχλεί ο οίκτος στο βλέμμα μας. Με εκνευρίζει ο κόμπος στη φωνή σας. Με θυμώνει το δάκρυ σας.
Στην ουρά για ένα κομμάτι κρέας(τίτλοι από τον ημερήσιο τύπο)(1)
"Ενας τόνος κρέατος και 200 κιλά κρασί έγιναν ανάρπαστα στην Βαρβάκειο αγορά δημιουργώντας εικόνες που παρέπεμπαν στην πρόσφατη διανομή λαχανικών στο Σύνταγμα και πατάτας στη Θεσσαλονίκη".
Αφήστε με μόνο. Αφήστε με να βιώσω όπως θέλω εγώ το δράμα μου. Δεν έχω ανάγκη ούτε την συμπόνια σας ούτε την συμπαράστασή σας. Κρατήστε τα. Χάρισμά σας.
Δεν μπορώ να σας βλέπω να συμπονάτε όλους αυτούς που μέχρι χθες τους κατηγορούσατε ως τεμπέληδες, χαραμοφάηδες, παράσιτα και περιττούς.
Βαρσοβία-Χειμώνας 2012-στους υπονόμους για λίγη ζεστασιά.
Δεν μπορώ να σας ακούω να κόπτεσθε υπέρ των δικαιωμάτων όλων αυτών που μέχρι χθες ζητούσατε να τους κοπούν τα «προνόμια» και τα «δώρα».
Δεν μπορώ να νιώθω το χέρι σας να ακουμπά τον ώμο μου, το ίδιο χέρι που μέχρι χθες κουνούσατε απειλητικά μέσα από το γυαλί της οθόνης προειδοποιώντας για την θεία τιμωρία που με περιμένει για όσα «έφαγα» κι εγώ μαζί σας.
Δεν σας θέλω πλάι μου. Δεν σας θέλω στο πλευρό μου. Δεν ήμασταν, δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ποτέ ίδιοι.
Αθήνα 2012. Δράση της ομάδας-ο άλλος άνθρωπος.
Και η υποκρισία πρέπει να έχει κι αυτή τα όριά της.
*Ο Πέτρος Κατσάκος είναι δημοσιογράφος.Το άρθρο είναι από εδώ:
 Οι εικόνες επιλέχτηκαν από εμάς.
(1)Τη διανομή έκαναν με  αφορμή την «Τσικνοπέμπτη» οι κρεοπώλες των Αθηνών σε μία προσφορά, που εξελίχθηκε περίπου σε συσσίτιο.
Από το πρωί σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές, στις οποίες στήθηκαν υπομονετικά και υπό βροχήν εκατοντάδες Αθηναίοι.
Για το πρόγραμμα της Κοινωνικής εργασίας.
Ξεκινάει στις 9 Φεβρουαρίου  και ολοκληρώνεται στις 29 Φεβρουαρίου 2012, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (http://ait.oaed.gr/), από όλους όσοι ενδιαφέρονται να προσληφθούν σε δήμους ως προσωπικό «για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία». Για συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι, ηλικίας 18-65 ετών, που διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία, ως ηλεκτρολόγοι, οδηγοί, τεχνίτες οικοδόμοι, τεχνίτες ελαιοχρωματιστές, τεχνίτες σιδεράδες, υδραυλικοί, χειριστές μηχανημάτων (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) ή εργάτες γενικών καθηκόντων (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης). Η ειδική ηλεκτρονική «αίτηση για το πρόγραμμα αυτεπιστασίας», η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (http://ait.oaed.gr) υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, στο πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων, από τις 09-02-2012 έως και τις 29-02-2012. Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των οικείων δημοτικών καταστημάτων των δήμων της Χώρας στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στο πεδίο υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/). Αναλυτικότερη πληροφόρηση  στο σχετικό κείμενο της Δημόσιας Πρόσκλησης, στο http://www.aftodioikisi.gr/
Εικόνες http://oallosanthropos.blogspot.com/
http://www.boston.com/bigpicture/2012/02/extreme_cold_weather_hits_euro.html?camp=obinsite

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.