Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Πάνω από όλα η πατρίδα.


Έλεγξε ο ίδιος τις δύο βίλες του και βγήκε «πεντακαθαρίδης» 
Αίσθηση προκάλεσε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της προηγούμενης Κυριακής για τον διευθυντή Πολεοδομίας Μυκόνου, ο οποίος έλεγξε τον εαυτό του, έπειτα από καταγγελίες και έρευνα της Αστυνομίας για πολεοδομικές παραβάσεις που εντοπίστηκαν στη βίλα του και τον βρήκε …καθαρό!
Το επίμαχο ρεπορτάζ  σχολιάστηκε από τους Ράδιο Αρβύλα στην εκπομπή της Τρίτης. 19/03/2012.
Πρώτο Θέμα
Στην… Μπανανία που λέγεται Ελλάδα, ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας Μυκόνου, με μισθό 1.500 ευρώ, χτίζει βίλες σε ένα από τα καλύτερα σημεία του νησιού και όταν τον καταγγέλλουν για πολεοδομικές παραβάσεις, ελέγχει ο ίδιος τον εαυτό του και υπογράφει από πάνω ως αναπληρωτής προϊστάμενος και την έκθεση που τον βρίσκει αθώο και καθαρό!
Θα μπορούσε να είναι σενάριο κωμωδίας του Χόλιγουντ, ωστόσο αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα στην Ελλάδα της διαφθοράς, της διαλυμένης Δημόσιας Διοίκησης και της παρανομίας: ένας δημόσιος υπάλληλος όχι μόνο έχει την οικονομική δυνατότητα να χτίζει βίλες σε ένα από τα κοσμικότερα νησιά της χώρας, αλλά και την τυπική εξουσία να ελέγχει ο ίδιος τον εαυτό του. Η υπόθεση που αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ» είναι μία από αυτές που κάνουν τα στελέχη της τρόικας να τραβούν τα μαλλιά τους και να μιλούν, δικαίως, για ένα κράτος διαλυμένο και βουτηγμένο στη διαφθορά. Στη Μύκονο, όπου τους τελευταίους μήνες παρατηρείται, παρά την οικονομική κρίση, όργιο οικοδομικής δραστηριότητας, κυρίως από επιτήδειους που σπεύδουν να χτίσουν αυθαίρετες κατοικίες και στη συνέχεια να τις νομιμοποιήσουν με τον νόμο Παπακωνσταντίνου περί αυθαιρέτων, δεν έχει συλληφθεί μέχρι σήμερα ούτε ένας στα δεκάδες γιαπιά που σηκώνονται μέρα μεσημέρι ή ακόμα και νύχτα.
 Η Αστυνομία εντοπίζει αυθαιρεσίες 
16/12/2011. Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου λαμβάνουν εντολή από τον διοικητή τους να ερευνήσουν καταγγελία για οικοδομικές αυθαιρεσίες στην υπό ανέγερση  οικοδομή του προϊσταμένου της Πολεοδομίας Μυκόνου.Πράλληλα ζητά τη συνδρομή του Δήμου Μυκόνου και των αρμόδιων υπηρεσιών του για τη διενέργεια αυτοψίας στη συγκεκριμένη ιδιοκτησία,ενώ ζητά να της κοινοποιηθούν εγγράφως τα αποτελέσματα της διενεργηθείσας αυτοψίας, και ενημερώνει ταυτόχρονα με σήμα την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σύρου.
Έκανε έλεγχο στον εαυτό του!
Αν και το αίτημα του Α.Τ. Μυκόνου για τη διενέργεια αυτοψίας  κατατέθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου 2011, με τη σημείωση να πραγματοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό, η Πολεδομία Μυκόνου, που διευθύνει ο ίδιος ο κ. Μαντζιβής, αποδεικνύεται ιδιαίτερα πολυάσχολη. Οι υφιστάμενοι του πολεοδόμου θα πραγματοποιήσουν την αυτοψία… τρεις μήνες (!) μετά, στις 5 Μαρτίου 2011.
Την έκθεση αυτοψίας διενεργούν οι δύο υπάλληλοι  και κοινοποιείται στον Δήμο Μυκόνου με θέμα «Διενέργεια αυτοψίας στον Αγιο Πατάπιο Ν. Μυκόνου σε ιδιοκτησία Σταύρου Μαντζιβή», αναφέρεται ότι οι εργασίες μέχρι σήμερα γίνονται βάσει των εγκεκριμένων σχεδίων της Πολεοδομίας Σύρου, δηλαδή ότι δεν εντόπισαν καμία αυθαιρεσία τρεις μήνες μετά την έφοδο της Αστυνομίας στο υπό ανέγερση οίκημα του προϊσταμένου της Πολεοδομίας. Το έγγραφο για τον έλεγχο στο σπίτι του κ. Μαντζιβή υπογράφει ο… ίδιος ο κ. Μαντζιβής ως προϊστάμενος της Πολεοδομίας. Συμβαίνει δηλαδή το εκπληκτικό, ελεγχόμενος και ελεγκτής να είναι το ίδιο πρόσωπο!
Μέσα από τον οικοδομικό οργασμό που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στο Νησί των Ανέμων, οι ντόπιοι κάνουν λόγο και για έναν άγνωστο πόλεμο που έχει ξεσπάσει στη Μύκονο μεταξύ όλων των εμπλεκομένων που ασχολούνται με την οικοδομή. Απίστευτες καταγγελίες λαμβάνουν χώρα, ωστόσο τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, τα πάντα είναι ελεγχόμενα από τα μεγαλοσυμφέροντα . "Όλοι ξέρουν στη Μύκονο πως αν θέλουν να χτίσουν αυθαίρετο πρέπει να περάσουν πρώτα από δύο πρόσωπα που καταπιάνονται με τις οικοδομές και αυτό είναι το κοινό μυστικό του νησιού», δηλώνει  κάτοικος του νησιού".
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=184024
Δεν ξέρεις τί να κάνεις, να γελάσεις ή να ξεράσεις;
Οι «Ράδιο Αρβύλα» για τον πολεοδόμο της Μυκόνου  
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Σχόλιο κάτω από το άρθρο.
Ειναι ανωφελο να δημοσιευονται τετοια αρθρα διοτι δεν ιδρωνει κανενος το ρουθουνι και δεν τιμωρειται κανεις μα κανεις διοτι η διαπλοκη φτανει μεχρι το ρετιρε και καπου εκει τελειωνουν ολα!!!"
Είναι άραγε υπερβολικά παραιτημένος ο άνθρωπος που κάνει το σχόλιο;
Δεύτερο κρούσμα τις ίδιες μέρες.
Εκτεταμένη διαφθορά διαπιστώνει το Ελεγκτικό Συνέδριο
Πλήθος παρανομιών σε προμήθειες, έργα και μισθούς Δημοσίου.
Στενός δημόσιος τομέας και Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, μοίραζαν αφειδώς εκατομμύρια ευρώ για παράτυπες και παράνομες δαπάνες, σε απευθείας αναθέσεις έργων, προσλήψεις, μισθούς, επιδοτήσεις.
Οι μη νόμιμες δαπάνες εξαπλασιάστηκαν το 2009 συγκριτικά με το 2008, φθάνοντας από τα 106,4 εκατ. ευρώ στα 657,7 εκατ. ευρώ.Από αυτά, τα 505,5 εκατ. ευρώ είναι μη νόμιμες δαπάνες του κεντρικού κράτους, τα 113 εκατ. ευρώ των ΝΠΔΔ -σχεδόν διπλάσια από το 2008- και τα 38 εκατ. ευρώ των ΟΤΑ. Στην έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Έθνος» υπάρχουν αποσπάσματα που θυμίζουν τις εκθέσεις της τρόικας και της Task Force.
Επιπλέον, η έκθεση σημειώνει ότι το 2009 ήταν εκλογική χρονιά, με αποτέλεσμα -ως είθισται- να αυξηθούν σημαντικά οι κρατικές δαπάνες στο σύνολό τους, συμπαρασύροντας και τις μη νόμιμες δαπάνες.http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4704933
Και τρίτο.
Δημοσίευση: 22.03.2012
Δεν έχω ιδιαίτερη γνώση για το έλλειμμα του 2009, είπε ο Γ.Αλογοσκούφης σε υπόμνημα στην Εξεταστική.
Στο υπόμνημά του ο κ.Αλογοσκούφης, δηλώνει αναρμόδιος να τοποθετηθεί επί της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2009, καθώς ο ίδιος απομακρύνθηκε από το υπουργείο στις 7 Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι στην έκθεση των 800 και πλέον σελίδων τα περισσότερα εντάλματα επιδοτήσεων που ακυρώθηκαν αφορούν δήμους της χώρας.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_22/03/2012_476601
Κατά το άρθρο 98 του Συντάγματος στην αρμοδιότητα του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανήκουν κυρίως ο έλεγχος των δαπανών του Κράτους, καθώς και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων, που υπάγονται με ειδική διάταξη νόμου στο καθεστώς αυτό, ο έλεγχος συμβάσεων μεγάλης οικονομικής αξίας στις οποίες αντισυμβαλλόμενος είναι το Δημόσιο ή πρόσωπο που εξομοιώνεται με αυτό, ο έλεγχος των λογαριασμών των δημόσιων υπολόγων και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, η γνωμοδότηση για τα νομοσχέδια που αφορούν συντάξεις, η σύνταξη και η υποβολή έκθεσης προς τη Βουλή για τον απολογισμό και ισολογισμό του Κράτους, η εκδίκαση διαφορών σχετικά με την απονομή συντάξεων και τον έλεγχο των λογαριασμών και τέλος η εκδίκαση υποθέσεων που αναφέρονται στην ευθύνη των πολιτικών ή στρατιωτικών δημόσιων υπαλλήλων.
Και όπως φαίνεται από τα δημοσιεύματα τώρα καταθέτουν τις εκθέσεις για το 2009.
Μη βιάζεστε μωρέ,έχουμε χρόνο.
Γράψτε ένα σχόλιο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.