Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Η ώρα για δράση ήταν χθες.

Η Φύση φλέγεται
Στον απόηχο της ολοκληρωτικής αποτυχίας της διάσκεψης του Ρίο, οι  μυστηριώδεις τύποι που αγωνιούν για το κλίμα επιβεβαιώνονται.
Σύμφωνα με τα νέα,οι ΗΠΑ είναι εδώ και 10 ημέρες μια ανεμοδαρμένη και καυτή Ήπειρος που σχεδόν έχει βυθιστεί στο χάος.
Φονικές καταιγίδες και έντονες θερμοκρασίες πλήττουν  12 πολιτείες της Αμερικής.
Tουλάχιστον 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν τις αμερικανικές πολιτείες από την Ιντιάνα μέχρι το Μέριλαντ. Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, δημιουργήθηκαν τεράστια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση χιλιάδων σπιτιών. 4 εκατομμύρια  πολίτες έμειναν δίχως ρεύμα σε πολλές πολιτείες.
"Αυτό μοιάζει με τον τυφώνα Ειρήνη" είπε  ο κυβερνήτης του Μέριλαντ .
Προσπαθώντας να μεταφέρει το ταραγμένο άλογο.ΗΠΑ-2012
«Θύματα» αυτής της κατάστασης δεν έπεσαν μόνο οι άνθρωποι και τα ζώα, έπεσαν  και δημοφιλείς υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης όπως οι υπηρεσίες της Αmazon στη Βιρτζίνια, οι Ιnstagram και το Pinterset.
 Πόσο καυτό είναι; 
"Άβολες αλήθειες"
Τα ζητήματα της μόλυνσης  του αέρα από άνθρακα, αιθάλη, μεθάνιο, υδροφθοράνθρακες (HFC), και  τροποσφαιρικό όζον - θεωρούνται μικρότερης σημασίας  από αυτά του  διοξειδίου του άνθρακα. Όμως για κάποιους  ερευνητές ευθύνονται  περίπου για το ένα τρίτο της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Μερικά από αυτά τα  αέρια  είναι θανατηφόρα. Κάθε χρόνο εκατομμύρια. άνθρωποι πεθαίνουν πρόωρα και η εμφάνιση επικίνδυνων  αναπνευστικών νοσημάτων πολλαπλασιάζεται .
Η Πόλη "Στάχτες"ΗΠΑ-2012
Μπορούν επίσης να επιταχύνουν την τήξη των πάγων της Αρκτικής, και ευθύνονται για τις εκτεταμένες απώλειες καλλιεργειών κάθε χρόνο. Οι ειδικοί στο περιβάλλον επιστήμονες προειδοποιούσαν ότι υπάρχει περίπτωση απότομης τήξης των πάγων σε περίπου τριάντα πέντε χρόνια στις 18/12/ 2006(1).
Οι πάγοι της Γροιλανδίας λιώνουν;
Η  φωτογραφία απεικονίζει την Αρκτική μεταξύ 1ης Νοεμβρίου 1979 και 31ης Ιανουαρίου 1980 και η δεύτερη σκίαση τους ίδιους μήνες του 2011-2012. Τραβήχτηκαν από το δορυφόρο της NASA Nimbus - 7.
Και το Βόρειο Σέλας κάνει βόλτες στο Λονδίνο το 2012.
Το άγχος, ο φόβος και η θλίψη έχουν φωλιάσει στο Colorado Springs, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας  που βρίσκεται στην -μέχρι χθες-πιο γραφική κοιλάδα της.
Εκτεταμένες απώλειες κάθε χρόνο.Συνωμοσία. Οι Ρότσιλντ φταίνε. Μπορεί και ο Τέσλα.
Εδώ δεν κολλάει εύκολα ο Σύριζα.
Οι συμπτώσεις  όμως είναι ενδιαφέρουσες.
Cheyenne Mountain(2)
Ένα μεγάλο μυστήριο περιβάλλει ακόμα την εργασία του Tesla στο Colorado Springs.
Η φωτογραφία δείχνει τρεις κοινούς λαμπτήρες πυρακτώσεως να ανάβουν σε πλήρη ισχύ διερχόμενοι
τα γήινα ρεύματα,τα οποία βρίσκονται σε απόσταση εκατό μέτρων από την πρωτεύουσα πηγή,σε ασύρματη μετάδοση της ενέργειας. Δεν είναι σαφές από τις σημειώσεις  ή τις παρατηρήσεις του πως ακριβώς σκόπευε να μεταδώσει ασύρματα  την ενέργεια,αλλά όταν επέστρεψε στη Νέα Υόρκη, ήταν πεπεισμένος ότι  μπορούσε να το πετύχει.
Στην πολιτεία του Νέου Μεξικού, στα βόρεια σύνορα με την πολιτεία του Κολοράντο, σε μια από τις πιο όμορφες και γραφικές περιοχές των ΗΠΑ, βρίσκεται η μικρή κωμόπολη Dulce με πληθυσμό περίπου 3.000 κατοίκους. Εδώ και δεκαετίες, το όνομα αυτής της μικρής πόλης έχει συνδεθεί με κάθε λογής φήμες σχετικά με υπόγειες εγκαταστάσεις που υπάρχουν εκεί, εμφανίσεις UFO, ακρωτηριασμούς βοοειδών και άλλα περίεργα. Η περιοχή  βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα βορειότερα από τα όρια της αυτόνομης περιοχής των ινδιάνων Jicarilla Apache.
 Στην άλλη άκρη του κόσμου.
Οι  δίδυμοι πύργοι  στην Κουάλα Λουμπούρ τυλιγμένοι στην ομίχλη από την περασμένη εβδομάδα μετά από  πυρκαγιές στην Ινδονησία. Η ομίχλη, αποδίδεται κυρίως στις πυρκαγιές που συμβαίνουν στο νησί της Σουμάτρα. Το γεγονός όμως,επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια και προκαλεί τόσο προβλήματα υγείας,όσο και οικονομικές ζημιές  στις παρακείμενες χώρες.
Η ομίχλη υποχρεώνει τους γιατρούς να προειδοποιούν τους ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα να φορούν μάσκες. Πηγή
Και μετά τις  γενικές διαπιστώσεις, στα δικά μας τώρα.
Κάλεσαν τη Χρυσή Αυγή και τους ξεβούλωσε την ύδρευση!!!
Και αν στην Αθήνα τα μέλη της Χρυσής Αυγής μεταφέρουν σακούλες με τρόφιμα σε ηλικιωμένες κυρίες ή συνοδεύουν γέροντες σε τράπεζες προκειμένου να κάνουν ανάληψη χρημάτων, στην Αχαΐα η οργάνωση «ενεργοποιείται» ακόμη και για την παροχή ύδρευσης!2012-06-30.Πηγή: dete.gr
Εικόνες και πηγές:
http://edition.cnn.com/2012/06/30/us/western-wildfires/index.html?iref=obinsite
http://climatecommunication.org/new/articles/heat-waves-and-climate-change/overview/
http://www.pbs.org/tesla/ll/ll_colspr.html
http://www.nytimes.com/slideshow/2012/06/30/us/wildfire-readers-4.html
http://www.coloradospringsgasprices.com
(1). Μελέτες του Εθνικού Κέντρου Ατμοσφαιρικών Ερευνών των ΗΠΑ.
(2)Cheyenne Mountain.Από http://en.wikipedia.org/wiki/Cheyenne_Mountainτη.
Γράψτε ένα σχόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.