Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Επιδοτήσεις, Ευκαιρίες Εργασίας, Αγροτική Οικονομία, Συντάξεις


Τώρα που ο κομμουνιστικός κίνδυνος  αποσοβήθηκε
Νέες δουλειές άνοιξαν για χιλιάδες επαγγελματίες.(κρίμα.... δεν περιλαμβάνομαι)
Ευκαιρίες απασχόλησης σε κλάδους επαγγελμάτων που σχετίζονται με την εξοικονόμηση ενέργειας προσφέρει το πρόγραμμα «Χτίζοντας το Μέλλον»
Δουλειές μπορούν να βρουν αλουμινοκατασκευαστές, ψυκτικοί, ηλεκτρολόγοι, μονωτές κτιρίων, εγκαταστάτες υαλοπινάκων, ηλιακών συστημάτων και συστημάτων θέρμανσης, κ.τ.λ., μέσα από πρόγραμμα του υπουργείου που υλοποιεί το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).
Αν είστε κατασκευαστής, έμπορος ή εγκαταστάτης και θέλετε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω 5 βήματα:
Βήμα 1: Συμπληρώνετε τη σχετική αίτηση εγγραφής, μέσω του δικτυακού τόπου http://www.ktizontastomellon.gr.
Βήμα 2: Συμπληρώνετε την ειδική δήλωση πιστοποιημένων προϊόντων, που συμφωνούν με τις τεχνικές προδιαγραφές του Προγράμματος και προσκομίζετε τα πιστοποιητικά απόδοσης στο ΚΑΠΕ.
Βήμα 3: Συνάπτετε εθελοντική συμφωνία με το ΚΑΠΕ, για την έκπτωση στα δηλωθέντα προϊόντα, εφόσον αυτό δεν έχει γίνει από τον αντίστοιχο επαγγελματικό ή κλαδικό φορέα που συμμετέχετε.
Βήμα 4: Υπογράφετε ότι συμφωνείτε με τις προϋποθέσεις ποιότητας και ελέγχου εφόσον πάλι αυτό δεν έχει γίνει από τον αντίστοιχο επαγγελματικό φορέα/κλαδικό φορέα στον οποίο συμμετέχετε.
Βήμα 5: Στη συνέχεια θα πρέπει να παρέχετε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που συμφωνήθηκαν, να συγκεντρώνετε τις πληροφορίες των πελατών και να ενημερώνετε το ΚΑΠΕ για κάθε εγκατάσταση ή πώληση που πραγματοποιείτε.
Περισσότερα:στην ιστοσελίδα www.ktizontastomellon.gr και στο email:info@ktizontastomellon.gr
Γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών: 210 6603238  

Έως 300.000€ σε επιχειρήσεις για να τα βγάλουν πέρα με την κρίση
Το πρόγραμμα αφορά τους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου και Υπηρεσιών
Οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που βιώνουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους τομείς προσφέρει νέο πρόγραμμα που θα «τρέξει» το υπουργείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) του ΕΣΠΑ 2007-2013.Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου θα ενισχυθούν:
-Υφιστάμενες επιχειρήσεις που έχουν τουλάχιστον δύο πλήρεις κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις.
-Νέες επιχειρήσεις που δεν έχουν μέχρι την ημερομηνία παραλαβής της επενδυτικής τους πρότασης δύο πλήρεις κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις.
-Υπό σύσταση επιχειρήσεις, που θα συσταθούν μετά την παραλαβή του επενδυτικού τους σχεδίου.
Θεματικές ενότητες
Οι παρεχόμενες ενισχύσεις αφορούν τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
 «Μεταποίηση» «Τουρισμός» «Εμπόριο» «Υπηρεσίες» Αφορά την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας επιχειρήσεων σε δυναμικούς στοχευμένους κλάδους του τριτογενούς τομέα. Η πρωτογενής παραγωγή γεωργικών προϊόντων και ο τομέας της αλιείας εξαιρούνται και δεν ενισχύονται από τη δράση αυτή.
Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε πρότασης δυνητικού δικαιούχου ενίσχυσης κυμαίνεται:
από 30.000 έως 300.000 ευρώ για τις ενότητες «Μεταποίηση», «Τουρισμός» και
από 20.000 έως 100.000 ευρώ για τις ενότητες «Εμπόριο», «Υπηρεσίες»..

Σαργός .Εικόνα από Βικιπαίδεια
22,6 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των αλιευτικών σκαφών.
Βελτιώσεις στα σκάφη τους έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι αλιείς που θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα - Από 1ης Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για τις αιτήσεις. Στις 3.000 ευρώ ορίζεται ο ελάχιστος προϋπολογισμός της επένδυσης.
Άνοιξε το πρόγραμμα -ύψους 22,6 εκατομμυρίων ευρώ- που χρηματοδοτεί τους αλιείς για τη βελτίωση των ψαροκάικων, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από την 1η Ιουλίου και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Για να δικαιούνται επιδότησης θα πρέπει ο ελάχιστος προϋπολογισμός της επένδυσης να είναι 3.000 ευρώ.Πηγή:Εθνος
Στις λίστες του ΟΑΕΔ 903.238 άνεργοι το Μάιο.


Οικογενειακά τυροκομεία από κτηνοτρόφους
Άνοιξε ο δρόμος για εκατοντάδες κτηνοτρόφους να προχωρήσουν στην ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων, όπως είναι τα τυροκομεία, όπου θα μεταποιούν την πρώτη ύλη που παράγουν -δηλαδή το γάλα- και θα μπορούν να διαθέτουν απευθείας στον καταναλωτή τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Ο νέος νόμος «ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και εκμεταλλεύσεις» ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή (στις 12 Μαρτίου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης) επιτρέπει στον παραγωγό να προχωρεί στη μεταποίηση του προϊόντος μέσα στην κτηνοτροφική μονάδα.Ιδιαίτερα σημαντική είναι επίσης η δυνατότητα που παρέχει ο νόμος, ότι ο παραγωγός θα διατηρεί τον ασφαλιστικό του φορέα που είναι ο ΟΓΑ, ενώ θα μπορεί να διαθέτει απευθείας τα προϊόντα του σε σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές ή  στο κατάστημα που θα δημιουργήσει. Ενώ οι διαδικασίες για την ίδρυση και λειτουργία της επιχείρησης απλουστεύονται, καθώς εισάγεται η διαδικασία αδειοδότησης «μιας στάσης».
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στις κατά τόπους διευθύνσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Πηγή

Οικονομία, Ευρώπη, Απορρόφηση Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης
Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ακολουθώντας τη σύσταση της Επιτροπής Γεωργίας του ΕΚ, έχει υιοθετήσει την πρόταση περί αυξημένου ποσοστού συγχρηματοδότησης της ΕΕ στο πλαίσιο των προγραμμάτων 'Αγροτικής Ανάπτυξης' ορισμένων κρατών μελών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάς. Τα δικαιούχα κράτη μέλη, προκειμένου να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα αυξημένης ευρωπαϊκής/μειωμένης εθνικής χρηματοδότησης, οφείλουν να υποβάλουν αναθεωρημένο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.
Σημειώνεται ότι ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Καθηγητής κ. Γιώργος Παπαστάμκος, είχε επισημάνει σε ανακοίνωση τύπου, ήδη από την 13η Δεκεμβρίου 2011, ημέρα κατά την οποία είχε υιοθετηθεί από την Ολομέλεια του ΕΚ η σχετική νομοθετική πράξη, την αναγκαιότητα  "άμεσης εκπόνησης εκ μέρους των ελληνικών αρχών ενός στοχευμένου αναθεωρημένου προγράμματος, ώστε να διασφαλισθεί, έστω και την ύστατη αυτή ώρα, η μέγιστη απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων υπέρ της Ελλάδος της υπαίθρου με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ζητούμενη αναπτυξιακή δυναμική της χώρας".
Ωστόσο, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου που άσκησε εν συνεχεία ο κ. Παπαστάμκος ως προς τις λεπτομέρειες εφαρμογής του νέου ευρωπαϊκού πλαισίου, η Κομισιόν ενημερώνει ότι δεν έχει ακόμη λάβει από τις ελληνικές αρχές επίσημο αίτημα να τροποποιήσει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 για την Ελλάδα.
Η Κομισιόν παρέθεσε στον Έλληνα Ευρωβουλευτή τα ακόλουθα στοιχεία ως προς το ποσοστό απορρόφησης πόρων από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ): στην Ελλάδα έχει ήδη καταβληθεί  ποσό ύψους 1.684.228.042 ευρώ (43,11%) από τη συνολική συνεισφορά του ΕΓΤΑΑ (ύψους 3.906.228.424 ευρώ). Ως εκ τούτου, απομένει ακόμη να ζητηθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 ποσό 2.222.000.382 ευρώ της συνεισφοράς του ΕΓΤΑΑ.
Στην περίπτωση της Ελλάδος, το μέσο ποσοστό συνεισφοράς για τα ποσά που απομένουν προς απορρόφηση στο πλαίσιο του προγράμματος θα μπορούσαν να διαμορφωθούν, από το τρέχον 74%, σε 95% στις περιφέρειες που είναι επιλέξιμες στο πλαίσιο του στόχου σύγκλισης και έως 85% σε άλλες περιοχές.Στην ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή, εάν θα έχει αναδρομική ισχύ η εφαρμογή του αυξημένου ποσοστού συνεισφοράς της ΕΕ, η Επιτροπή σημειώνει ότι, όπως ορίζεται, οι διατάξεις δεν εφαρμόζονται αναδρομικά. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλη διάταξη του κανονιστικού πλαισίου της ΕΕ, η ευρωπαϊκή συνεισφορά για κράτος μέλος που εφαρμόζει τα υψηλότερα ποσοστά συγχρηματοδότησης θα υπολογίζεται με βάση το χρηματοδοτικό σχέδιο που ισχύει την τελευταία ημέρα της περιόδου αναφοράς.Πηγή:
www.paseges.gr/el/news/Ayxhmenh-syghrhmatodothsh-ths-EE-sto-Programma-Agrotikhs-Anaptyxhs

Το 1/3 των εργαζομένων δουλεύει μαύρα και αδήλωτα.
Αύξηση 7,4% παρουσιάζει η αδήλωτη εργασία το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Συγκεκριμένα, από 28,9%, φέτος έφτασε το 36,3%, σύμφωνα με τον απολογισμό του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.
Συνολικά ελέγχθηκαν 7.474 επιχειρήσεις, στις οποίες εργάζονταν 20.772 εργαζόμενοι. Εντοπίσθηκαν συνολικά 7.549 ανασφάλιστοι, από τους οποίους οι 5.956 ήταν ημεδαποί και οι 2.813 αλλοδαποί.
Τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2012 οι επιθεωρητές πραγματοποίησαν 19.130 ελέγχους, δηλαδή 994 περισσότερους από τον αρχικό προγραμματισμό και 2.689 περισσότερους από το 2011. Για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας έγιναν 10.604 έλεγχοι, 781 μηνύσεις, 1.065 μηνυτήριες αναφορές και επιβλήθηκαν 1.781 πρόστιμα συνολικού ύψους 7.066.148 ευρώ.
Για θέματα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία έγιναν 8.526 έλεγχοι, 243 μηνύσεις και επιβλήθηκαν 291 πρόστιμα συνολικού ύψους 1.156.377 ευρώ και 227 διακοπές εργασιών.
Οι έλεγχοι έγιναν κυρίως στον κλάδο του επισιτισμού  σε βιοτεχνικά πάρκα, βιομηχανίες, μέσα μαζικής ενημέρωσης, κομμωτήρια, συνεργεία και βενζινάδικα, στις μεταφορές και το λιανικό εμπόριο, την καθαριότητα, τις κατασκευές, σε τουριστικές επιχειρήσεις, σε υπηρεσίες ασφαλείας, καθώς και σε επιχειρήσεις φασόν. Το 65% των ανασφάλιστων εντοπίστηκε στις επιχειρήσεις του επισιτισμού, όπου όμως πραγματοποιήθηκε και το 55% των ελέγχων.13-06-2012
Πηγή: 


Με αυτές τις ειδήσεις  ασχολείται κανείς; 
Μεταβατικές ρυθμίσεις ισχύουν για τη συνταξιοδότηση των γυναικών από το ΙΚΑ με 4.500 ημέρες ασφάλισης, καθώς αυξάνεται σταδιακά το όριο ηλικίας. Σε  εγκύκλιο επισημαίνεται πως το όριο σταδιακά θα πάει στα 65 έτη (από τα 60) για πλήρη σύνταξη και στα 60 (από τα 55) για μειωμένη σύνταξη και δίνονται διευκρινίσεις για τις προϋποθέσεις «εξόδου».
Το δικαίωμα θεμελιώνεται με τη συμπλήρωση των ορίων ηλικίας, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί κατά το έτος της συμπλήρωσης του 55ου ή του 60ού έτους  αντίστοιχα.
Ψάξτε το.Το βρήκα εδώ
Εικόνες:
http://www.athensguide.com/art/graffiti/index.htm
http://www.economist.com/node/21552901
http://apeirotas.blogspot.com/
http://planiths-gh.pblogs.gr/tags/arkas-gr.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.