Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

P.P.P*


Κυριακή, 1 Απριλίου 2012






*ΠαΝΑΓία μου ΠράκτοΡες ΠαΝτού
Ο δαιμονόπληκτος Βαξεβάνης «ξανακτυπά» μα τόοοσο τυφλός είναι, που δεν καταλαβαίνει;
Ο "Εγκριτος" δημοσιογράφος θα αποκαλύψει, λέει, δοσοληψίες, λογαριασμούς κ.τ.λ.
Το κακό ξεκίνησε με τον....
Εφραίμ διά πάσαν νόσον...
Την ώρα που η Ελλάδα καταρρέει, που ο Παπαδήμος θα μας φέρει την καταδικαστική για τον λαό και την πατρίδα απόφαση, ποιός και γιατί νοιάζεται για τον Εφραίμ -που στο κάτω-κάτω είναι φυλακή άρα είμαστε "ασφαλείς"; γράφει ο trelogiannis.(η παρούσα ανάρτηση ετοιμάστηκε την πρωταπριλιά,και σήμερα συμπληρώθηκε)
Και γιατί κάθε φορά που χάνουμε κάτι ή βγαίνει στον αέρα κάποια κουτσουκέλα του συστήματος, κάποια προδοσία, κάποιο επιπλέον βήμα προς τον γκρεμό, προκύπτει ο καλόγηρος;
Μαλλιά κουβάρια;
Αν είναι ηλίθιοι και τους ξεγέλασε ο καλόγηρος, τότε γιατί δεν κάνουμε πρωθυπουργό τον Εφραίμ να πιάσει κορόιδα και τους πιστωτές μας, όπως τους πολιτικούς μας;
Όπως και να χει, κάθε που ξαναθυμούνται τον Εφραίμ, περιμένετε τα χειρότερα για την πατρίδα.
Τούτη τη φορά ο ηγούμενος -άθελά του- θα σκεπάσει με τα ράσα του τον Παπαδήμο και τους συνεταίρους του, τα ευρωπαϊκά μαντάτα και το λιγόστεμα της εθνικής και ατομικής μας αξιοπρέπειας. Τέλος, επειδή έχω ιδιαίτερα πονηρό μυαλό, αναρωτιέμαι πώς ο εν λόγω δημοσιογράφος κατόρθωσε να παραμείνει στο κρατικό κανάλι, παρά το γεγονός ότι διαπληκτίστηκε -δημόσια- με κορυφαίο υπουργό και την άλλη μέρα μάθαμε ότι είναι υπό διωγμό;
Ώρα είναι τώρα να μου πείτε πως εννοώ ότι το αντάλλαξε με "αποκαλύψεις" περί άλλων ....
Διαβάστε το υπόλοιπο «ρεπορτάζ» από τον Τρελο-Γιάννη: 
Το κείμενο του  trelogianni , ακολουθούσε ένα άλλο στο resaltomag.gr σχετικό με τη δημοσιοποίηση και την προώθηση κάποιων θεμάτων, με τίτλο : Τα «βαποράκια» των «νταβάδων» και των μυστικών υπηρεσιών
Δικό μου σχόλιο
Η τρελή πραγματικότητα που διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια,σηκώνει πολλές αναγνώσεις. Δεν είναι περίεργο να αποδίδονται πονηρά κίνητρα στον καθένα. Το πρώτο πράγμα  που σκοτώνει η προδοσία, είναι την εμπιστοσύνη.
Παλιοηθική!
Ποινική δίωξη για κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για την δημοσιοποίηση στο περιοδικό που εκδίδει το HOT DOC, ονομάτων που φέρονται να αποτελούν τη «λίστα Λαγκάρντ».
Δευτέρα 29/102012
Ο κ. Βαξεβάνης συνελήφθη εχθές σε σπίτι  στη Δροσιά, μετά από σχετική εντολή της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών. Του  ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων που, σύμφωνα με την κατηγορία, συνίσταται στην επεξεργασία και προβολή προσωπικών δεδομένων πολιτών και παραπέμφθηκε σε δίκη αύριο, ενώπιον του Αυτοφώρου
Εξερχόμενος, ο δημοσιογράφος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αύριο μεθαύριο θα ψηφίσουν μέτρα για να πάρουν 100 ευρώ από τη σύνταξη της τελευταίας γριούλας στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας και την ίδια ώρα κρύβουν μια λίστα με πιθανούς φοροφυγάδες. Εμείς δεν λέμε ότι είναι όλοι ένοχοι, αλλά έπρεπε να ξεκαθαρίσει αυτή η ιστορία όπου πέφτουν ονόματα στον ανεμιστήρα και ο καθένας λέει οτιδήποτε για μια λίστα που υπάρχει ή δεν υπάρχει. Να θυμίσω ότι πριν 15-20 μέρες η μεγαλύτερη εφημερίδα της Ελλάδας δημοσιοποίησε ονόματα καλλιτεχνών με τις φορολογικές τους δηλώσεις δίπλα, καμιά αυτεπάγγελτη δίωξη δεν έγινε εναντίον τους.
Σχόλιο αναγνώστη:δεν θυμάται που ακούμπησε το CD με τη λίστα Λαγκάρντ ο κ. Παπακωνσταντίνου. Δυστυχώς δεν έγινε το ίδιο με το Μνημόνιο, με το οποίο πάντα ήταν εις θέση να μας δίνει ένα αντίγραφο.
*
Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) εξέφρασε ανησυχίες για τη σύλληψη του εκδότη και δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, επειδή δημοσίευσε τη λεγόμενη ..λίστα.Από Real.gr
Το θέμα της σύλληψης του Κ.Βαξεβάνη έχει κάνει το γύρω του κόσμου.
Χωρίς λόγια
Αλλά ας αφήσουμε τον ανεξάρτητο δημοσιογράφο,και να δούμε τι έγραψαν οι "έγκριτες" εφημερίδες σχετικά με κάποια θεματάκια.
Πανάκριβη μηχανοργάνωση χωρίς κανένα αντίκρισμα
Επτά δισ. βορά στη διαφθορά
Βορά στην κακοδιαχείριση, τη σπατάλη και τη διαφθορά έγιναν 7 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία εξασφάλισε από το 1996 και εντεύθεν η Ελλάδα από τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης για τηλεπικοινωνίες και έργα πληροφορικής.
Παρά τον πακτωλό των κοινοτικών πόρων, το ελληνικό Δημόσιο κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά τη μηχανοργάνωση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Μία από τις αιτίες που η Ελλάδα κατέληξε στη χρεοκοπία είναι και η μη αξιοποίηση της τεχνολογίας της πληροφορικής,
 ενώ η απουσία ολοκληρωμένων και αποτελεσματικών πληροφοριακών συστημάτων καθιστά ακόμη δυσκολότερη την έξοδο από την κρίση.(τι ωραία που αναδιπλώνεται το κείμενο!!! δεν υπάρχει λύση λοιπόν)
Η οικονομική πραγματικότητα θα ήταν εντελώς διαφορετική εάν είχαν εγκαίρως αναπτυχθεί συστήματα ελέγχου της φοροδιαφυγής, πληρωμής των δημοσίων υπαλλήλων, ελέγχου των δαπανών υγείας, περιουσιολόγιο και άλλα πολλά που χρηματοδοτήθηκαν τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια από κοινοτικά προγράμματα, αλλά έμειναν «στα χαρτιά».
«Δεν υπήρξε ποτέ συνέχεια στρατηγικής σε θέματα νέας τεχνολογίας, όχι μόνο μεταξύ διαφορετικών κυβερνήσεων, αλλά και εντός της ίδιας κυβέρνησης», είπε χθες ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Παντελής Τζωρτζάκης.
Είναι ενδεικτικό ότι η ενιαία αρχή πληρωμών των δημοσίων υπαλλήλων πρωτοσχεδιάστηκε το 1994 προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το Β΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Δεκαοκτώ χρόνια μετά, ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης των αμοιβών σε όλο το Δημόσιο εξακολουθεί να μην υπάρχει.Πηγή:Καθημερινή.
Η Μηχανογράφηση των νοσοκομείων.
Δεν έχει ολοκληρωθεί είκοσι χρόνια μετά
Η μηχανογράφηση των νοσοκομείων είναι ίσως η σημαντικότερη εκροή πόρων που έγινε διαχρονικά με στόχο τον εκσυγχρονισμό του κράτους. Η υπόθεση του εκσυγχρονισμού του τομέα υγείας χρονολογείται ακόμη από τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα (ΜΟΠ) Πληροφορικής, που στόχο είχαν να δημιουργήσουν ένα αυτοματοποιημένο περιβάλλον λειτουργίας των νοσοκομείων της χώρας. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ξεκίνησε η μηχανογράφηση 15 νοσοκομείων με στόχο να επεκταθεί στα περίπου 100 νοσοκομεία της χώρας.
Έκτοτε η μηχανογράφησή τους συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, αφού 7 από τα 17 πρώην Περιφερειακά Συστήματα Υγείας Πληροφορικής (ΠΕΣΥΠ) δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη τη μηχανογράφηση των διοικητικών υπηρεσιών τους. Αναφερόμαστε βεβαίως στα ΠΕΣΥ και όχι σε ΔΥΠΕ, καθώς αυτή ήταν η διοικητική οργάνωση του τομέα Υγείας όταν ξεκίνησε ο τελευταίος διαγωνισμός για τη μηχανογράφηση των νοσοκομείων της χώρας και η οποία τηρείται ακόμη στην υλοποίηση των σχετικών έργων. Αυτή η τελευταία προσπάθεια που ξεκίνησε την περίοδο 2005-07 κόστισε περίπου 50 εκατ. ευρώ και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.
Πηγή:Καθημερινή.
Διαδικτυακές «πύλες»

Ωραία ημέρα

«Στα χαρτιά», το ηλεκτρονικό ΚΕΠ
Μια από τις μεγαλύτερες «τρύπες» του Γ΄ ΚΠΣ ήταν τα έργα ανάπτυξης «πυλών (portals)» Διαδικτύου. Συνολικά από τα 2,8 δισ. ευρώ που δόθηκαν την περίοδο του 2000-2007 στην υλοποίηση έργων ΤΠΕ, περίπου 200 εκατ. ευρώ ξοδεύτηκαν στη δημιουργία portals τα οποία τελικά κατέληξαν να αποτελούν διαδικτυακές σελίδες (sites), οι οποίες μάλιστα ήταν στατικές στο περιεχόμενό τους. 
Πρόκειται για παρεμβάσεις αξίας ίσως μερικών εκατοντάδων ευρώ που έγιναν με δαπάνες ύψους 100.000 ευρώ και άνω.
«Κάθε δήμος, κάθε κοινότητα, την περίοδο εκείνη έρχονταν με ένα αίτημα για τη δημιουργία (μηχανογραφημένου) πρωτοκόλλου και ενός site», παραδέχεται σήμερα σύμβουλος πρώην υπουργού. 
Ο ίδιος αναφέρει ως τραγικό λάθος την απουσία μιας κεντρικής διαχείρισης αυτών των αιτημάτων και την ανάθεσή τους μετά από διαγωνισμό, σε έναν ή περισσότερους αναδόχους.
Περίοπτη όμως θέση σε όλα τα «portals» που αναπτύχθηκαν το Γ΄ ΚΠΣ είχε η εθνική διαδικτυακή πύλη γνωστή ως «Ερμής». Η πύλη αυτή θα αποτελούσε το σημείο επαφής της δημόσιας διοίκησης με τους πολίτες. Μάλιστα κατά τον τότε υπουργός ΕΣΔΔΑ κ. Π. Παυλόπουλο, η πύλη «Ερμής» αποτελούσε τον βασικότερο πυλώνα του προγράμματος «Πολιτεία», βάσει του οποίου θα επανιδρύονταν το κράτος. Η πύλη «Ερμής», με κόστος περίπου 7,5 εκατ. ευρώ, τελικά ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2009 με ιδιαίτερα αμφίβολα αποτελέσματα. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και σήμερα, οι πολίτες προστρέχουν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Συναλλαγών (ΚΕΠ) αντί να υποβάλουν τα αιτήματά τους από τον υπολογιστή στο σπίτι τους.Πηγή:Καθημερινή.

Ηλεκτρονικές δημόσιες προμήθειες-Αδιαφάνεια και καθυστερήσεις
Οι σκέψεις για τη δημιουργία ενός Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Προμηθειών (ΕΣΔΗΠ) χρονολογούνται από το 1999. 
Η έλευση του γιγαντιαίου σε μέγεθος για δράσεις ΤΠΕ Γ΄ ΚΠΣ δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός μεγάλου συστήματος που θα ήλεγχε ηλεκτρονικά τις δημόσιες προμήθειες, αρχής γενομένης από το Ενιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών του υπ. Εμπορίου. 
Μάλιστα στο σύστημα, θα επέφερε ένα είδος τάξης και διαφάνειας στις δημόσιες προμήθειες ύψους περίπου 3,5 δισ. ευρώ ετησίως. Έτσι το 2002 προκηρύχθηκαν πιλοτικά έργα ηλεκτρονικών δημοσίων προμηθειών που θα προετοίμαζαν το έδαφος για το νέο σύστημα.
Παρά την καινοτόμο αρχική ιδέα, το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ΄ ΚΠΣ μόλις τις παραμονές των εκλογών του 2004.
 Το αποτέλεσμα ήταν η έλευση της Ν.Δ. στη διακυβέρνηση της χώρας να ακυρώσει τη σχετική προετοιμασία, και να προκηρύξει ένα νέο διαγωνισμό το 2006. 
Ο διαγωνισμός όντως πραγματοποιήθηκε εκείνο το καλοκαίρι, αλλά ο ανάδοχος του έργου ανακηρύχθηκε μόλις το καλοκαίρι του 2009.
 Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που ανέλαβε τον Οκτώβριο 2009, επί σχεδόν δύο χρόνια αρνούνταν να επικυρώσει το αποτέλεσμα κάτι που συνέβη μόλις το περασμένο καλοκαίρι, κάτω από την «ασφυκτική» πίεση της τρόικας.
Η νέα σύμβαση υπεγράφη λίγο πριν από τα περασμένα Χριστούγεννα, και πλέον η λειτουργία του ΕΣΔΗΠ αναμένεται την 1η Ιανουαρίου 2013. 
Σημειώνεται ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού αν και αρχικά προέβλεπε 18μηνο περίοδο υλοποίησης του ΕΣΔΗΠ, τελικά η ανάδοχος εταιρεία συμφώνησε σε 12μηνη περίοδο υλοποίησης.
Προσθήκη λεζάντας
Εντελώς έκπληκτο το Συγκρότημα
Χτες στο ΒΗΜΑ δημοσιεύθηκε ρεπορτάζ σχετικά με τις συμβάσεις των νοσοκομείων για προμήθεια ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού, όπως αποκαλύπτεται από τις εκθέσεις των δημόσιων επιθεωρητών. (Να τους καταργήσουμε, τους χαραμοφάηδες, τους υψηλόμισθους, που ζουν σε βάρος του κοσμάκη, που μπορεί και να χρηματίζονται, και εν πάση περιπτώσει δουλειά δεν έχουν και πάνε και ανακαλύπτουν σκάνδαλα με το ζόρι: π.χ., το Κέντρο Υγείας Σητείας αγόρασε έναν αξονικό τομογράφο έναντι 240.000 ευρώ. 
Και το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, πάλι στην Κρήτη, ζήλεψε κι αγόρασε τον ίδιο ακριβώς τομογράφο. Πόσο; Μόνον 436.300 ευρώ. Δικαιολογημένη η μικροδιαφορά, διότι ξέρετε τι ταλαιπωρία είναι να πας τον τομογράφο στον 2ο όροφο του νοσοκομείου, και μάλιστα μέσα από τους κακοτράχαλους δρόμους του Αγ. Νικολάου; 
Ενώ στη Σητεία ήταν πανεύκολο, ένα τσακ έκαναν και τον απόθεσαν στο ισόγειο του κέντρου υγείας. Και πήγαν οι άχρηστοι οι επιθεωρητές και το έκαναν θέμα, εκ του μη όντος…)
Εν πάση περιπτώσει, το ενδιαφέρον στο ρεπορτάζ είναι ο τίτλος που έβαλε η Σύνταξη του Συγκροτήματος: «Τα νοσοκομεία αγόραζαν μόνο Siemens!». Έτσι ακριβώς, με θαυμαστικό. Εντελώς έκπληκτοι δηλαδή οι άνθρωποι, που τα πήρε όλα η Siemens κι έφυγε. Αν είναι δυνατόν! Συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Στην Ελλάδα; Να κάνει η Siemens ό,τι γουστάρει; Δεν είναι δυνατόν! Έπεσαν από τα σύννεφα οι άνθρωποι!
ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ, έχει ενδιαφέρον. Αν όμως δεν προλαβαίνετε, ιδού το ζουμί: «Παράλληλα προκύπτει ότι η γερμανική εταιρεία είχε κυριαρχήσει στον τομέα των προμηθειών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, “εκτοπίζοντας” τους ανταγωνιστές της. Είναι ενδεικτικό ότι οι περισσότερες συμβάσεις προμήθειας αντιδραστηρίων είχαν υπογραφεί με την εταιρεία Βayer Ηellas ΑΕ, η οποία όμως συγχωνεύθηκε το 2007 με τη Siemens Διαγνωστική ΑΕ, όπως και με τις εταιρείες Dade Βehring Ηellas ΑΒΕΕ και DΡC- Ν. Τσακίρης ΑΕ, που συγχωνεύθηκαν δύο χρόνια αργότερα με τη Siemens Διαγνωστική ΑΕ, ενώ από τη συγχώνευση αυτή προέκυψε η Siemens Διαγνωστική Υγείας ΑΒΕΕ.»
Αναρτήθηκε από ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ
*
Ορισμένα στοιχεία που εμφανίζονται αθροιστικά στην ειδησεογραφία των ημερών είναι εντυπωσιακά όχι τόσο για τα οικονομικά στοιχεία που αποκαλύπτουν, όσο γιατί ακτινογραφούν ένα μηχανισμό στον οποίο διακρίνονται ελάχιστα απρόσβλητα όργανα.
Τα περιστατικά που τεκμηριώνουν τη δυσλειτουργία του δημόσιου τομέα τη διαφθορά και την απουσία ελεγκτικών μηχανισμών, είναι καθημερινά.
Τι θα γίνει, όμως, όταν «καταναλωθεί» και αυτή η τραγανή ιστορία, αμέσως μετά τα λαχταριστά συμπεράσματα της απογραφής δικαιούχων προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων; Δεν έμεινε χείλι που να μη χαμογελάσει και ανέκδοτο που να μην ακουστεί για τυφλούς που ανένηψαν και παράλυτους που ξαναβρήκαν την υγειά τους. Πάνω από 36.000.
Και μετά;
Και για όποιον θέλει να ξέρει ειδικώς που πήγαν τα λεφτά
http://ermippos.blogspot.com/2010/05/2.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.