Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Οι κολεκτίβες της θλίψης


Βαρύ το συναισθηματικό κλίμα  καλοί μας φίλοι, η μια ανώμαλη κατάσταση διαδέχεται την άλλη τόσο γρήγορα που ο νους σαστίζει και απαιτεί ξεκούραση. Μόνο η μουσική απομένει να μας θυμίζει το κέντρο μας και έχει τον τρόπο της να μας επανατοποθετεί μέσα στην κοινωνική πραγματικότητα.
"έτσι στην σκοτεινή ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί.
Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα,
όπου μας εύρει μας πατεί.
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως,κάποιο θάμα"
Οι Μοιραίοι - Γρ. Μπιθικώτσης

http://www.youtube.com/watch?v=xGNUNqYSvRw
ω, της αυγής κροκάτη γάζα γαρούφαλλα του δειλινού
λάμπετε σβήνετε μακριά μας χωρίς να μπείτε στην καρδιά μας.
Ευνοημένοι οι έχοντες ακόμη εργασία, ευτυχισμένοι οι έχοντες τρόπο να ροκανίζουν τις Ε.Ε τις επιδοτήσεις, οι Οικολογούντες,οι Συμπράξεις,οι Δημαρχαίοι που το καλοκαίρι απειλούσαν πως" θα κλείσουν το μαγαζί", οι κομματικοποιημένοι που σιώπησαν και φροντίζουν τις τυπικές διαδικασίες του οίκου τους διότι βλέπετε, θα πρέπει να είναι και νομοταγείς.
Και εμείς-η ομάδα μας- προσπαθούμε ένα χρόνο τώρα να γίνουμε Κοινωνικός συνεταιρισμός,και τα έχουμε ξαναματαδεί όλα. Όλα.
Τις λεπτομέρειες θα τις αναρτήσουμε  όποτε βρούμε την ψυχραιμία μας.
Και λέμε πως τα έχουμε ξαναδεί, διότι το σκηνικό μοιάζει όχι να πάγωσε στο 2010, αλλά να έχει επιστρέψει σε εκείνα τα ταραγμένα χρόνια του εμφυλίου.

Αλλά τώρα, παρ'όλο που το κείμενο μπορεί να εκπέμπει απογοήτευση και ηττοπάθεια,σας θυμίζουμε πως ο αγώνας συνεχίζεται,και γι'αυτό όσοι χρειάζεστε εκπαίδευση σε αγροτικά ή άλλα θέματα,ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας που ξεκινούν οι δεύτεροι κύκλοι επιμόρφωσης, γι'αυτό κινητοποιηθείτε!!!

Διευθύνσεις των δομών εκπαίδευσης θα βρείτε πολλές στο ιστολόγιό μας, με τον τίτλο "Επιμόρφωση,εκπαίδευση"
Θα το πούμε με μια μαντινάδα
Μεταλλαγμένη βαρβαρότητα
Τι ζώδιο ήταν τα παιδιά το μάθαμε; γιατί όλα τα άλλα,και το τι έκαναν τα γονεϊκά  τους το γνωρίζουν όλοι.
Είναι αποτυχημένοι.
Ίσως δεν πήγαν στις σχολές γονέων που με μεγάλη επιτυχία συμπαραστέκονται στις οικογένειες που μεγαλώνουν παιδιά σε τούτο το τρελοκομείο από τις απαρχές των ένδοξων σοσιαλιστικών χρόνων.
Ισως η ψυχανάλυσή τους να ήταν ελλιπής, ή οι ψυχαναλυτές τους για τα μπάζα.
Όλα τέτοια συζητούμε αυτές τις μέρες. Όλοι οι νοικοκυραίοι βρίσκουν τους γονείς υπεύθυνους και αδιάφορους. Ήθελα πολύ να γνωρίζω τι ακριβώς μαθαίνουν όλοι αυτοί στα δικά τους παιδιά.
Ρητορικό το ερώτημα.
Των περισσοτέρων θα αρρωστήσουν από το πολύ ενδιαφέρον,και την μαθημένη οσφυοκαμψία.
Το θέμα αξίζει μια ξεχωριστή ανάρτηση, γι'αυτό σταματά εδώ.
Πάμε πάλι στο "ζητούμενο" των ημερών.
Μαύρο εφηβικό χιούμορ
"Για την  Αλληλεγγύη"
Στείλαμε το κείμενο  Κοινωνική Αλληλεγγύη κατά το κυβερνητικό δοκούν..σε πολλούς ιστότοπους, κάναμε  ψαχτήρι στον γκούγκλη αν έγραψε κάποιος σχετικά, και εισπράξαμε την απόλυτη σιωπή.Το θέμα δεν έχει ενοχλήσει ακόμη κανέναν.
Να επισημάνουμε εδώ, πως αν  αρχίσει να μας ενοχλεί μετά από πέντε χρόνια, όπως έγινε με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και άλλες αλλαγές του Συντάγματος,δεν θα έχει πλέον νόημα.
Το θέμα πριν νομοθετηθεί έπαιξε για λίγες ημέρες στην διαβούλευση στο Διαύγεια,και τελικώς πέρασε  σαν σχέδιο νόμου.Το τι ειπώθηκε(όχι και πολλά) το έχουμε αποθηκευμένο,αλλά και όποιος θέλει μπορεί εύκολα να το βρει. πληκτρολογώντας το "Προδιαγραφές Κοινωνικών Δομών Άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας"
Διαβάζοντας επιπόλαια το κείμενο, μπορεί ο καθένας να αναρωτηθεί,τι το κακό έχει;οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που προσφέρονται από το κράτος θα πρέπει να βασίζονται σε κανόνες λειτουργίας. Σωστά;σωστά.
Αλλά εδώ αναφερόμαστε σε κόσμο που έχασε τα πάντα διότι δεν είχε να πληρώσει, χρωστάει από απλές κλήσεις παρκαρίσματος μέχρι και ΦΠΑ, ή στα ταμεία, ή σε τράπεζες,ή σε διατροφές παιδιών και κρύβεται, για να μην μπει φυλακή. Πως θα πάει  αυτός ο άνθρωπος να δώσει τα στοιχεία του για ένα πιάτο σούπα, ή  μια διανυκτέρευση;
Όποιος έχει αντιρρήσεις με αυτήν την διαπίστωση, τον παρακαλούμε να μας  αναπτύξει το δικό του σκεπτικό. Πείτε μας την γνώμη σας. Μπορεί οι σκέψεις μας να είναι λάθος.
Ένα δεύτερο και σοβαρότερο ζήτημα,είναι πως αν πάρουμε το σχέδιο νόμου κυριολεκτικά,απαγορεύει από εδώ και στο εξής κάθε άλλη αυθόρμητη ή δομημένη δράση αλληλεγγύης. Αυτό πως σας φαίνεται;
Ερώτηση κρίσεως.Τα αριστερά κόμματα που κοιμούνται;να πάμε να τους ξυπνήσουμε;
Πείτε μας τη γνώμη σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.