Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

χιουμωράκι με όσα ζήσαμε*στην €ΒΡΟΣΥΜΜΑΧΙΑ






Τα νέα από την €ΒΡΟΣΥΜΜΑΧΙΑ,όπως επισημαίνει ο blog-akis,είναι ελπιδοφόρα.

Η π α ρ η γ ο ρ ί α πρώτα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Από 9,1% – 9,4% το έλλειμμα του 2011!
Πριν από λίγο το δίκτυο Reuters, ανέφερε ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2011 αναμένεται να κλείσει μεταξύ 9,1 –9,4%, χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Η ιστορία απλώς συνεχίζεται…

Π ρ ο δ ο σ ί α

Το χαφιεδομάγαζο της Γερμανίας λειτούργησε και πάλι εις βάρος της Ευρώπης και των λαών της. Όπως ακριβώς το είχε κάνει και στο παρελθόν. Αρκεί να έχει κάποιος μερικές στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας και θα το αντιληφθεί αυτόματα.

Αυτά τα λέει στο κείμενο "Η μετάλλαξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ένα “Αουσβιτς” για τους λαούς της"  ο επονομαζόμενος και EAM B' - ΥΔΡΟΧΟΟΣ,και δίνει και ένα "λινκ " en.wikipedia.org/wiki/Prescott_Bush για τους αμφισβητούντες, αλλά απ'όσο γνωρίζω, ένας συνομωσιολόγος  είναι τι...
Πόση σημασία να δώσουμε;
Ούτε οι στίχοι του συχωρεμένου Μήτσου  δεν μου κάθονται σωστά που κατά τύχη ξανάκουσα
Αν ήξερα ανάγνωση, γραφή
αν ήταν, αν ήταν το σπαθί δικό μου
δεν θα μου τρώγαν τώρα το ψωμί
Θα αρνιόμουν την κλεψιά για ριζικό μου

Και γραφή και ανάγνωση μάθαμε, αλλά δεν έφτασαν Μήτσο,ακόμη εδώ είμαστε.....
Προσθήκη τίτλου...
Μια φορά κι έναν καιρό στον τόπο τούτο το μικρό
Ζούσαν κάτι φουκαράδες, οι ραγιάδες
Κοτσαμπάσηδες, πασάδες και σεβάσμιοι δεσποτάδες
κυβερνούσανε τη χώρα, καλή ώρα
*
Τη δεκάτη ο τσιφλικάς, δως του κόψιμο ο πασάς
κι υπαγόρευε το ράσο, σφάξε με αγάμ' ν' αγιάσω
Κοτσαμπάσηδες πασάδες και σεβάσμιοι δεσποτάδες
Κυβερνούσανε τη χώρα, καλή ώρα
*
Οι στίχοι είναι από το  θεατρικό έργο "Οι προστάτες"που ανέβηκε το 1975  από το Θέατρο Τέχνης.
 Το έργο αναφερόταν στην επανάσταση του 21.  Τη μουσική έγραψε ο Χρήστος Λεοντής και κάποια από τα τραγούδια  της παράστασης κυκλοφόρησαν στον δίσκο  "Παραστάσεις", με το  Μανώλη Μητσιά. Στιχουργός και συγγραφέας ο Μήτσος Ευθυμιάδης.

                       
   Ε ί δ ω λ α
Τα επόμενα χρόνια της ευμάρειας, αυτά τα τραγούδια  κανείς δεν ήθελε να τα θυμάται.  Εξέπεμπαν  μια μιζέρια που χαλούσε την ατμόσφαιρα ....και  τα πάρτι.
Μήτσο συγγνώμη.........αλλά,
"Η εργατική τάξη απεμπόλισε τον μαρξισμό και μυθώθηκε με το καπιταλιστικό φαντασιακό"
(δεν τα λέω εγώ αυτά, άλλοι τα λένε, εγώ μόνο τα αντιγράφω)
.........ο Μαρξισμός φταίει για την αποχαύνωση, τον καταναλωτισμό και τον τηλεοπτικό αυνανισμό, αλλά που να το πούμε Μήτσο;
νικηθήκαμε την οριστική ήττα.....και

Ε ί δ ω λ α                            Ε ί δ ω λ α

Προς κάθε λογής ηθικολόγους και ιδεολόγους.
…η ιδέα της αυτορυθμιζόμενης αγοράς αποτελούσε καθαρή ουτοπία. Ένας τέτοιος θεσμός δεν θα μπορούσε να υπάρξει για μεγάλη χρονική διάρκεια, δίχως να εκμηδενίσει την ανθρώπινη και φυσική υπόσταση της κοινωνίας  θα οδηγούσε στην φυσική εξόντωση του ανθρώπου και στην ερήμωση του περιβάλλοντός του.Karl Polanyi εν έτη 1944
Αναπόφευκτα, η κοινωνία πήρε μέτρα αυτοπροστασίας.

Ναι, σαν κι αυτά
Αφήνει ο ένας στον άλλο μηνύματα στους τοίχους .......

Και εν τω μεταξύ,  ήρθε η
Π ρ ό ο δ ο ς. . .και 

The small country has become little more than an EU protectorate"
 "Spiegel".
Κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Reuters: "Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει την ελληνική, αλλά να μην είναι με το μέρος των Ελλήνων για να υπάρξει ευρεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας, ώστε να προωθηθούν όλα όσα ζητούν οι δανειστές. Πρέπει να παρουσιαστεί προσεκτικά, ας το ονομάσουμε τεχνική βοήθεια... ή κάπως αλλιώς. Δεν μπορούμε να τους ποδοπατήσουμε. Θα υπάρξει μεγάλη αντίσταση.
 Η επίσημη εξουσία δεν θα είναι πλέον στα χέρια τους, οι Έλληνες πρέπει να το δεχθούν αυτό"

η ...Π ρ ο δ ο σ ί α

Guardian: «Νεκρός» πολιτικά ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τον ανασχηματισμό.

Ο Ομπάμα είναι έξαλλος γιατί τον είχε υποτιμήσει.
Σχόλιο
Είναι αργά. Ο ΓΑΠ είναι ο νέος πλανητάρχης.
Ποιος θα τολμήσει να τον αποκαλέσει ξανά Γιωργάκη; Στη συνεδρίαση της G-20 δεν έχει κληθεί να συμμετάσχει, αλλά να προεδρεύσει. Παράλληλα θα έχει την ευκαιρία να τους επεξηγήσει την θεωρία του περί  οικονομικού Χάους. Οι Σουηδοί ετοιμάζονται πυρετωδώς  να του απονείμουν το Νόμπελ Οικονομίας,  οι Ταλιμπάν πυροβολούν στον αέρα από ενθουσιασμό για την καταστροφή του δυτικού κόσμου και η Έλσα ψάχνει να βρει αν είναι μακρινή συγγενής της Καϊλή με τόσο προφανή ομοιότητα.
Η ευφυής Έλσα ήταν η πρώτη που κατάλαβε τη διεθνή ακτινοβολία του ηγέτη και έσπευσε ταπεινά να συνταχθεί με το Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, σε πλήρη ταύτιση και αρμονία με τους ψηφοφόρους της στην Αργολίδα. Δεν θέλει εκλογές και έτσι έρχεται σε πλήρη ρήξη με την Ντόρα που δεν βλέπει την ώρα να τους συντρίψει όλους στις κάλπες.

Άλλο σχόλιο
Πίσω όμως από κάθε μεγάλο ηγέτη κρύβεται ένας μεγάλος Καρχιμάκης, ο οποίος  απευθυνόμενος στους βουλευτές είπε επί λέξη: «κάποιοι χρεοκοπημένοι επιχειρηματίες και εκδότες θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση».                                                                            
                 Α δ ι α ν ό η τ ο !!!

Άλλο σχόλιο- Καλό είναι πάντως όταν τσακωνόμαστε με πρώην συνοδοιπόρους να κρατάμε ένα υψηλό επίπεδο, όπως το ποσοστό των εργαζόμενων στο Δημόσιο με καταγωγή από το Νομό Λασιθίου!!!!!!

"29 κατασκευαστές Εξαπτερυγίων” επιμένουν ότι το μέγεθος είναι αντιστρόφως ανάλογο του ελλείμματος"…

Ολοένα και περισσότεροι Γερμανοί τάσσονται "υπέρ" του πραξικοπήματος στην χώρα μας.. Μετά τα όσα έγραψε Γερμανός δημοσιογράφος στην εφημερίδα Handelsblatt , έρχεται νέο άρθρο στο περιοδικό Forbes, που αναφέρει πως μόνο ένα πραξικόπημα θα έλυνε τα προβλήματα της....
χώρας, καθώς θα την οδηγούσε εκτός Ευρωζώνης. Ο Tim Worstall αναφέρεται σε ένα όχι και τόσο αστείο ανέκδοτο που κυκλοφορεί στους κύκλους των οικονομικών αγορών το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η Γερμανία, σύμφωνα με αυτό, αντί να επιχειρεί να χρηματοδοτήσει το ελληνικό χρέος, θα πρέπει να χρηματοδοτήσει ένα πραξικόπημα στην Ελλάδα. Ο λόγος είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική δικτατορία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έτσι η Ελλάδα θα έπρεπε να φύγει από την ΕΕ.
http://www.netnewsgr.gr/2011/11/blog-post_3695.html


Ε π α ν ά λ η ψ η  τ ο υ  ο ρ θ ο ύ

CNN: "Ο Παπανδρέου να έχει έτοιμο ένα ελικόπτερο!"
Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011
«Ο Παπανδρέου πρέπει να βεβαιωθεί πως θα υπάρχει ένα ελικόπτερο που θα τον περιμένει στην ταράτσα του Προεδρικού Μεγάρου για να διαφύγει από τους οργισμένους διαδηλωτές, όπως ο Αργεντινός Πρόεδρος Fernando De La Rue το Δεκέμβριο του 2001» αναφέρει στην κατακλείδα του δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNN, σχετικά με τις ομοιότητες της «ελληνικής τραγωδίας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, με την Αργεντινή του 2001....
http://citypress-gr.blogspot.com/2011/11/cnn.html

Οι τίτλοι των άρθρων εκείνων των ημερών...
 12:03 Σκληρό πόκερ Παπανδρέου με μπλόφες και παγίδες
11:42  Roubini: Αργοκίνητο... και σαράβαλο τρένο η Ευρώπη
11:00  "Εξοδος από το ευρώ και την ΕΕ αν απορριφθεί το σχέδιο της Συνόδου"
10:26  Στο επίκεντρο οι σπάνιες γαίες
10:10  Οδηγίες προς... εργαζομένους
10:08  Η Κίνα ανοίγει τα σεντούκια της για τους Έλληνες εφοπλιστές

Φύγε Γιώργο, φύγε... στο www.capital.gr και 170 σχόλια!

Και το χρηματιστήριο μην ξεχνιόμαστε

ΓΔ RT15:05  743,87  -15,63  -2,06%  Τζίρος 26,93 εκ. €

-Για "φαρσοκωμωδία" στην Ελλάδα κάνει λόγο το Spiegel
-Αλαλούμ και πάσης Ελλάδος
-"Επικουρικές" συντάξεις µε βάση µόνο τις εισφορές
-Game Over κύριοι της πολιτικής!

-Ρουμπινί: «Η αλεπού ΝΔ ξέκανε το κοτέτσι και τώρα θέλει να το φυλάει»
Συγκεκριμένα, ο κ. Ρουμπινί αναφέρει ότι η «διεφθαρμένη Νέα Δημοκρατία που πήγε το έλλειμμα στο 15% και ξεδιάντροπα το απέκρυψε τώρα θέλει να αναλάβει πάλι τα ηνία της Ελλάδας» 
Και τα σχόλια των ξαφνιασμένων ελλήνων κάτω από τα κείμενα(από διάφορα έντυπα)
(10)  πριν 15 ώρες      
ρε παιδιά θα τρελαθώ τώρα άκουσα στις ειδήσεις του ALPHA ότι μάλλον αύριο θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης η καΐλη και η παναρίτη και μάλλον και κατσέλη...
άμα γίνει αυτό θα τρελαθώ μα το θεό μας δουλεύουν πολύ αγρια αν γίνει έτσι αν και δεν είμαι της βίας θα γίνω!

(10)  πριν 15 ώρες      
"Πήγε δηλαδή στην Μέρκελ και στον Σαρκοζί και τους είπε: Παίζουμε ένα παιγνιδάκι για να πειράξουμε τον Αντωνάκη; Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και μάλιστα από έναν ηγέτη μιας σοβαρής χώρας."

(8)  
Νομίζω ότι μπορώ να ερμηνεύσω την στάση του Παπανδρέου και τις χαζομάρες για δημοψήφισμα.
Ο ΓΑΠ ,που όπως είναι γνωστό είχε εξαιρετικές σχέσεις με τον Σαμαρά,εκνευρίστηκε αφάνταστα με τα παιχνίδια του και τις "αντιμνημονιακές" του θέσεις. Γνώριζε πολύ καλά ότι ο Σαμαράς τίποτα από αυτά δεν πίστευε και όλα τα έλεγε για τους πελάτες,δηλαδή τους ψηφοφόρους.Όπως άλλωστε το καταλάβαινε και ο κάθε νοήμων άνθρωπος. Φαίνεται μάλιστα ότι οι σχέσεις τους χειροτέρεψαν πολύ μετά την τελευταία τους συνάντηση.
Αποφάσισε λοιπόν ο ΓΑΠ να τον ...ξεσκεπάσει.
Και του ήρθε η ιδέα του δημοψηφίσματος.Μάλλον μες την τρελή χαρά του για την πλάκα που θα έκανε στον Σαμαρά ούτε του πέρασε η ιδέα για τις διεθνείς συνέπειες που θα είχε η ενέργεια του. Και προφανώς με 2-3 κολλητούς που το κουβέντιασε (Ρέππας-Καστανίδης π.χ) δεν είχαν και αυτοί την ευφυΐα να δουν την στραβή. 
Πέταξε λοιπόν την βόμβα,πράγματι του έκατσε στο εσωτερικό, αφου ο Σαμαράς έκανε κωλοτούμπα ,ο δε Τσίπρας ενώ φώναζε συνέχεια για δημοψηφίσματα ,ξαφνικά άρχισε να λέει για εκβιαστικά διλήμματα, αλλά έκαμε μπαρούτι όλους τους Ευρωπαίους και πολλούς υπουργούς με μυαλό που καταλάβαιναν τις συνέπειες. Του τράβηξαν λοιπόν οι Ευρωπαίοι το αυτί (του Σαμαρά του το τραβάνε συνέχεια) και την έκανε και ο ΓΑΠ την κωλοτούμπα.
Και έτσι έχουμε δύο πολιτικούς αρχηγούς που συναγωνίζονται στις κωλοτούμπες!
Για να δούμε τι μας ξημερώνει... 
πριν 13 ώρες   
(7)  
Αυτό που έχει γίνει τελικά είναι απλό. Απο κωλοτούμπα σε κωλοτούμπα, ο μεν ΓΑΠ θα παρεί ψήφο εμπιστοσύνης και θα αποχωρήσει συντεταγμένα από πρωθυπουργός. Μαζί με το Σαμαρά θα διορίσουν κυβέρνηση τεχνοκρατών, αφήνοντας τους εαυτούς τους και τους πολιτικούς γενικά εκτός φθοράς. Η σύμβαση θα ψηφισθεί με 180+ ψήφους και η κυβέρνηση τεχνοκρατων θα παρει όλες τις απαχθείς αποφάσεις. Οποιαδήποτε προσπαθεια αντίδρασης από το λαο δε θα εχει καμια νομιμοποίηση, μιας και η συντριπτική πλειοψηφία της βουλής θα έχει ψηφίσει τα μέτρα. Μετά από αρκετούς μήνες και αφού έχει περάσει η μπορα, οι ίδιοι πολιτικοί θα εμφανισθούν ως σωτήρες του έθνους και θα αναλαβουν πάλι την εξουσία. Έτσι ο λαος θα πληρώσει για αλλη μια φορά το λογαριασμό. Με τις απίστευτες απατεωνιές τους, οι πολιτικοι μας μετέφεραν το ερώτημα για αποδοχή ή όχι της νέας σύμβασης και τηνς παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, στο ανύπαρκτο ερώτημα της παραμονής ή όχι στο ευρώ.  
πρίν 13 ώρες   

Ακόμη έγραψαν:
1. Δεν κυβερνά. Διαλογίζεται.
2.Βυθίσατε τη Χώρα. Η θέση στην Ευρώπη είναι αδιαπραγμάτευτη Επιτέλους, τέλος στην αφροσύνη.
3.Η αβεβαιότητα χτυπάει κόκκινο. Κρεμόμαστε από τις Κάννες. Σενάρια και εκδοχές
4.Δημοψήφισμα ή εκλογές
5.Τι πίνει ο ανθρωπος;
6. Άκου εκεί "ορθολογική πολιτική συμπεριφορά"...
http://logia-starata.blogspot.com/2011/11/blog-post_7388.html

κ α ν ε ί ς α ν ύ π ο π τ ο ς


Top Commenter · University of life and hard knocks
επιτηδες το εκανε για να κονομησουν καποιοι απο τα σπρεντς..ισως και ο ιδιος..καθε μερα μ'αυτες τισ μαλακιες παιζονται δις και καποιοι κονομανε αγρια..

κ α ν ε ί ς α ν ύ π ο π τ ο ς

Ελπίζω με αυτή τη αναδρομή  που μας πηγαίνει και  150 χρόνια πίσω, να κατάφερα να σας χαλαρώσω λίγο από τον πανικό των ημερών. Γιατί είναι παντελώς ανούσιος.
Η πλάκα είναι χοντρή
και δεν χωρούμε άλλο στις  μάσκες μας.
Εικόνες
http://blog-akis.blogspot.gr/
"Η" Online 4/11
*ΥΓ.Το κείμενο είχε χαθεί στα πρόχειρα και είναι του 2011.
Γράψτε ένα σχόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.