Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ενημερωτικά άρθρα για κάθε "γούστο"


Πτώση του εγώ. Ζωγράφος:Arantzazu Martinez
Παραμένουν στις θέσεις τους σάτυροι και παιδεραστές δάσκαλοι.
Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2012 .Κείμενο από το newsbeast
Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, εκπαιδευτικοί με βεβαρημένο ποινικό μητρώο λόγω σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων, βρίσκονται στην έδρα του δασκάλου, εκμεταλλευόμενοι την ανοχή και τη συγκάλυψη που τους παρέχουν οι συνάδελφοι τους στα πειθαρχικά συμβούλια.
Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής καταγγέλλει στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, πως 8 εκπαιδευτικοί με βεβαρημένο ποινικό μητρώο, εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις κακοποίησης και παιδικής πορνογραφίας, εξακολουθούν να διδάσκουν.
Ο κ. Ρακιντζής καταγγέλλει τη στάση των πειθαρχικών συμβουλίων, που επιβάλλουν ποινές-χάδι, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό, ειδικά όταν εμπλέκονται παιδιά.
Η εφημερίδα παραθέτει τον κατάλογο της ντροπής με τις ποινές:
*Καθηγητής που σε σχολική ιστοσελίδα είχε αναρτήσει γυμνή φωτογραφία της κόρης του με ένδειξη «Εδώ τα βιτσιόζικα» παραπέμποντας σε ιστοσελίδα ροζ περιεχομένου, παύθηκε για 3  ..μήνες.
*Καθηγητής που προέβη σε ερωτικές πράξεις με μαθήτρια γυμνασίου, όπου δίδασκε, τιμωρήθηκε με προσωρινή παύση 5 μηνών με πλήρη στέρηση αποδοχών.
*Καθηγητής που εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας, τιμωρήθηκε με προσωρινή παύση 4,5 μηνών με πλήρη στέρηση αποδοχών.
*Καθηγητής στην κατοχή του οποίου βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας (3.000 φωτογραφίες-100 βίντεο) τιμωρήθηκε με προσωρινή παύση 6 μηνών με πλήρη στέρηση αποδοχών.
*Καθηγητής που κατηγορήθηκε για αποπλάνηση παιδιού κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια σε βάρος μαθήτριας του γυμνασίου που υπηρετούσε, τιμωρήθηκε με προσωρινή παύση 5 μηνών με πλήρη στέρηση αποδοχών.
*Καθηγητής που βιντεοσκοπούσε μαθητές και μαθήτριες την ώρα που άλλαζαν στα αποδυτήρια, τιμωρήθηκε με προσωρινή παύση 6 μηνών.
Στον κατάλογο περιλαμβάνονται και άλλες περιπτώσεις, όπως ενός καθηγητή που έπαιζε χαρτιά με χρήματα μέσα στην τάξη με τους μαθητές του (και η τιμωρία του ήταν πρόστιμο ίσο με αποδοχές 2 μηνών) ή άλλου που κατηγορήθηκε για διακεκριμένη κλοπή, παράνομη οπλοκατοχή, έκρηξη από κοινού κατά συρροή και εκβίαση και ο οποίος τιμωρήθηκε με… προσωρινή παύση 6 μηνών.
Αναφερόμενος σε τέτοιου είδους αποφάσεις, ο κ. Ρακιντζής δηλώνει στην εφημερίδα: «Αυτές οι αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να εξαντλείται η αυστηρότητα. Κάθε ποινή έχει ειδική αλλά και γενική πρόληψη. Για παραδειγματισμό. Γι’ αυτά τα αδικήματα, ο νόμος επιτρέπει  τη δημοσιοποίηση ονομάτων» και συνεχίζει: «Επειδή ακριβώς ξέρω ότι πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, πάντα ασκούσα ένσταση σε επιεικείς ποινές, ζητώντας την αυστηρή τιμωρία των εκπαιδευτικών, που έχουν διαπράξει τέτοιας φύσης αδικήματα. Μια ελαφρά ποινή δεν είναι δυνατόν να συνετίσει να μην επαναληφθεί η πράξη αυτή».Το κείμενο είναι από εδώ:
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/410262/saturoi-kai-paiderastes-didaskoun-akoma-se-sholeia/
Αμέσως πιο κάτω, την ίδια ημέρα, στην ίδια εφημερίδα βρίσκεται ένα άλλο κείμενο, που αμφισβητεί την αξιοπιστία του κ. Ρακιντζή.
Τυχαίο;
Ο βαρύγδουπος τίτλος είναι:
Ο Ρακιντζής (με τη ΜΚΟ) είναι γυμνός...
Δημοσιεύθηκε  στις 2012-09-09 21:25 ,λίγες ώρες μετά από το πρώτο κείμενο στο :
http://www.newsnow.gr/article/205635/l-rakintzis-paiderastes-didaskoun-sta-sxoleia.html
Αυτά που γράφουν είναι εκ του πονηρού; και προς τα που ωθούν αυτούς που υποτίθεται ότι  υπερασπίζουν;
Όπως βλέπετε από τις ημερομηνίες, αυτή η συνέντευξη δόθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Έχω αφήσει το κείμενο και δεν το δημοσιεύω, για να δω τις αντιδράσεις, ή την διάψευση. Καμία αντίδραση.
Αυτή είναι λοιπόν η απάντηση στην απόγνωση των θυμάτων και την  διαστροφή των  ανώμαλων.
Ούτε η εικόνα των δραστών δίνεται για να προστατευτούν τα παιδιά,ούτε οι καταγγελίες του  γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης διασταυρώνονται,ούτε διαψεύδονται, απεναντίας προσπαθούν να πουν πως είναι αναξιόπιστος (εγώ αυτό καταλαβαίνω σαν αναγνώστης)ούτε οι καταγγελίες του ακολουθούνται από κάποια αντίδραση όπως θα έπρεπε.
Ποιος τον έφτιαξε αυτόν τον μηχανισμό; Ποιος τον διοικεί; Πόσο πληρώνονται; Ποιοι  τον ελέγχουν; Είναι τυχαίο που δεν υπάρχουν αντιδράσεις; 
Που είναι οι ανακοινώσεις των λαλίστατων για άλλα θέματα οργανισμών και οργανώσεων  "ισότητας των δυο φύλων"," δικαιωμάτων του παιδιού," κατά της βίας  " και των συλλόγων των γονέων;
Αν υπάρχουν αντιδράσεις γιατί δεν τις δημοσιεύει κανείς;
Μας σκοτώνουν αργά-αργά ότι ανθρώπινο υπάρχει μέσα μας αυτό έχω να σχολιάσω.
Ή τουλάχιστον το προσπαθούν. Ναι.Έχουμε "Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων"αλλά αυτό ασχολείται με πολεοδομικά ζητήματα!!!


Η πυραμίδα του Μάσλοου.
Παράλληλα,σε άλλο δημοσίευμα εκείνων των ημερών,
σχολιάζει ένας θερμόαιμος αναγνώστης, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων  των "αγαναχτισμένων" διαδηλωτών που συνελήφθησαν στο Σύνταγμα:
"καλά έκανε η αστυνομία και δημοσίευσε τα στοιχεία και τις φωτογραφίες  από τα τσογλάνια !!"
Και συνεχίζει: "Στην Ελλάδα δυστυχώς χαίρουν πλήρους ασυλίας οι τραμπούκοι,τα λαμόγια, οι κουκουλοφόροι, ως και οι λοιπές 'δημοκρατικές δυνάμεις"...
*
Tο πρόβλημα όπως επισημαίνει ένας σχολιαστής  λίγο πιο κάτω, είναι ότι δεν δημοσίευσε τις φωτογραφίες: ούτε του αστυνομικού/αστυνομικών που κλώτσησαν ΑΜΕΑ Ούτε του αστυνομικού που άλλαξε το σακίδιο φοιτητή με άλλο που  περιείχε μολότοφ, ούτε του βιαστή της εφτάχρονης εγγονής του.Και τη φωτογραφία του γνώριμου καθηγητή, την δημοσίευσαν όταν πιάστηκε επ'αυτοφώρω. Μέχρι τότε η Επαγγελματική του Ομοσπονδία δεν είχε ακούσει το παραμικρό,όπως άλλωστε και για τα όσα είπε ο κ.Ρακιντζής. Πληροφορίες για το ζήτημα  εδώ:
http://left.gr/news/kriti-enas-gnorimos-kathigitis-sta-tagmata-efodoy-tis-hrysis-aygis
Δεν είναι η αστυνομία  που  χάνει, στα δικά μου μάτια την αξιοπιστία της.Είναι η κοινωνία ολόκληρη.
Που ή παίζει με τον πόνο με των παιδιών της χάριν της ακροαματικότητας, ή έχει χάσει κάθε  αξία.
*
Το ίδιο θέμα αναδημοσιεύει όπως είναι(πρώτο και δεύτερο κείμενο) και το http://www.newsnow.gr/article/205925/paramenoun-stis-theseis-tous-satyroi-kai-paiderastes-daskaloi.html
 http://www.newsnow.gr/article/205962/o-rakintzis-me-ti-mko-einai-gymnos.html.
Και προχθές συνέλαβαν άλλον έναν της ίδιας φαμίλιας.
Οι αντιδράσεις ίδιες. Βροντεροί τίτλοι, τρομαχτικές τιμωρίες που προτείνονται από τους σχολιαστές και για τα υπόλοιπα κυρίως σιωπή. Από αύριο το θέμα θα έχει ξεχαστεί.
"Προκαλεί ο «δράκος των Πετραλώνων» είναι ο τίτλος του κειμένου που αναφέρεται στη σύλληψη ενός κατ'εξακολούθηση παιδόφιλου .  gazzetta.gr"
" Αναυδοι οι αστυνομικοί από τον κυνισμό του 40χρονου «Δράκου των Πετραλώνων», που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο γράφει η εφημερίδα. 
Νωρίτερα, την ίδια μέρα, είχε δράσει ακόμα μία φορά εναντίον 14χρονου κοριτσιού.
Όπως διαπιστώθηκε, τη δεκαετία 1995-2005 είχε συλληφθεί δύο φορές για αδικήματα που σχετίζονται με την καταπάτηση της γενετήσιας ελευθερίας και αξιοπρέπειας ανηλίκων κάτω των 12
ετών, για τα οποία είχε καταδικαστεί και φυλακισθεί.
Εξέτισε την ποινή του, ωστόσο όταν βγήκε από την φυλακή, συνέχισε τη δράση του."
http://www.gazzetta.gr/plus/article/510213/prokalei-o-drakos-ton-petralonon
Στα σχόλια κάτω από το κείμενο στο πρώτο θέμα, γράφει ένας αναγνώστης
ΑΠΟΨΗ | 28/05/2013 
Στο πανεπιστημιο σε ενα σχετικο μαθημα διδαχτηκαμε οτι τετοιοιανθρωποι δεν εχουν ηθικη δηλ. απουσιαζει απο τον εγκεφαλο τους αυτο το συναισθημα και επαναλαμβανουν τις πραξεις τους 
αμετανοητοι...πως τον εβγαλαν εξω;;;;πρεπει ξαναερευνηθει ο φακελος του και να διωχθουν οι δικαστες και οι δικηγοροι του....επισης πρεπει να τοιχοκολουνται οι φωτογραφιες τους οπως 
στις ΗΠΑ.....ευχομαι να αυτοκτονησει στη φυλακη
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=281663
Και οι υπόλοιποι σχολιαστές προτείνουν σαν λύσεις να τον ευνουχίσουν, την κρεμάλα, βασανιστήρια και άλλα.Κανείς δεν αναρωτιέται πως από το 2008 που αποφυλακίστηκε όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα κανείς δεν τον ξαναενόχλησε ενώ όπως ομολογεί μέσα σε πέντε χρόνια, αποπλάνησε 21 κοριτσάκια και ζούσε στην ίδια κατοικία. Σε περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί από την Αστυνομία, ο δράστης έχει αναγνωριστεί από τα θύματα του και μέσω εξέτασης DNA έχουν επιβεβαιωθεί δέκα από αυτές!!!

Τόσο ωραία

Υπάρχει όμως και ένα καλό νέο.
Με εντολή  του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, ενέκρινε την δαπάνη για τη νοσηλεία της δεκαπεντάχρονης 
Μυρτώς σε εξειδικευμένο κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η  Μυρτώ βαριά τραυματισμένη, όλους αυτούς τους μήνες δίνει τον δικό της αγώνα ζωής στον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύεται μετά την άγρια κακοποίηση που υπέστη το περασμένο καλοκαίρι σε παραλία της Πάρου.
Εικόνες.
http://habilisii-habilis.blogspot.gr/
http://www.isotita.gr( για την ισότητα των γυναικών )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.