Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Το πανηγύρι της μοχθηρίας και της αλήθειας



Μαρία Δημητριάδη- Κι ήθελε ακόμη


http://www.youtube.com/watch?v=9Kzzf2b6Ipw
Μιλάτε,δείχνετε πληγές αλλόφρονες στους δρόμους,
τον πανικό που στραγγαλίζει την καρδιά σας σαν σημαία
Καρφώσατε σ' εξώστες, με σπουδή φορτώσατε το εμπόρευμα
Η πρόγνωσή σας ασφαλής. Θα πέσει η πόλις
Μανώλης Αναγνωστάκης

Το τραγικό τέλος του 19χρονου νέου δεν ήταν το μόνο γεγονός που μονοπώλησε το ενδιαφέρον του κόσμου στις εφημερίδες και το διαδίκτυο τις προηγούμενες ημέρες. Έντονες ήταν και οι αντιδράσεις στα ανάρμοστα σχόλια που έγραψαν γνωστές ορντινάντσες αλλά και πολίτες εις βάρος του άτυχου νέου.
Πολλοί πρόθυμοι οι υπάλληλοι της κυρίαρχης τάξης και σαν έτοιμοι από καιρό, αμαύρωσαν την τιμή ενός άγνωστου σε αυτούς νεκρού.


Ας δούμε κάποια από τα μηνύματα.

Ω, βολεμένοι “μεταρρυθμιστές” διανοούμενοι μπορείτε να  σεβαστείτε το αδιανόητο του θανάτου ενός νέου και να σιωπήσετε; γράφει  ευγενικά σε σχόλιό του ο Spiral Architect.*

Κι όμως δεν σιωπούν, ούτε για ασήμαντα  για τη ζωή τους γεγονότα 

*ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε:15 Αυγούστου, 2013 στις 11:39
Μια τσογλανοπαρέα στην Ελλάδα της σήψης και της διαφθοράς
που συναγελάζεται καθημερινά στα καφενεία της δεξαμενής – ανταλλάσοντας δημόσια αξιώματα και θέσεις- με όλα τα πασοκόσκυλα, δημαρόσκυλα και εσχάτως και συριζόσκυλα, έχει και την απαίτηση να είναι και εκτός κριτικής. Διαπίστωσες “βίαια σχόλια” σε βάρος της συγγραφέως. Υπάρχει άραγε μεγαλύτερη βία από τον θάνατο ενός παιδιού στην Αθήνα του 2013 για ένα εισιτήριο; το να ξέρεις πότε πρέπει να βγάλεις τον σκασμό είναι πολύ μεγαλύτερο προτέρημα από την συγγραφή 100 καλών βιβλίων νομίζω.

  Αλήθεια γιατί τους ενδιαφέρει η όλη ιστορία;

Γράφει ο Κ.Βαξεβάνης

Μετά την Μεταπολίτευση, η ελληνική διανόηση, καβάλα στο όχημα της αμφισβήτησης που αυτόματα οδηγούσε στην κοινωνική καταξίωση, άγγιξε όνειρα, οραματικές πολιτικές, αγωνίες.
Μετά τη δεκαετία του ’80 με μεγάλη ευκολία μετεπιβιβάστηκε σε BMW και τζιπ, τραγούδησε σε συναυλίες με μαύρο χρήμα, έγραψε κλεψίτυπα βιβλία, συνωμότησε στους διαδρόμους των Πανεπιστημίων για να εξασφαλίσει θέσεις καθηγητή που δεν άξιζε, προσκύνησε την ευνοιοκρατία, τον κομματικό καιροσκοπισμό, τους αγράμματους φαύλους που κυβερνούσαν.
 Περισσότερα εδώ

Σχόλιο στο πιο πάνω κείμενο που γράφει ο Γιάννης Καρράς

Ξεχνάει ο κ. Βαξεβάνης τα ευρωπαϊκά “κονδύλια” που μασαμπουκώνουν οι “καθηγητές” στα “πανεπιστήμιά” μας, δήθεν για “έρευνες” (επιπέδου νηπιαγωγείου).Γιατί τους μπουκώνουν οι Ευρωπαίοι; Τυχαία οι “πανεπιστημιακοί μας δάσκαλοι”, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι τόσο φανατικοί προπαγανδιστές της Ευρωπαϊκής Χούντας; (Ευρωπαϊκή Ένωση το καλλιτεχνικό της)ΔΕΝ ΤΟΥΣ “ΚΡΑΤΑΝΕ”, Κ. ΒΑΞΕΒΑΝΗ.ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΚΩΝΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ “ΤΟΥΣ”!Οδηγώντας την στον Όλεθρο. (παραμένοντας… Ευρωπαίοι.). Κι αυτό ναι, δεν είναι ηθικό ή πολιτικό θέμα, ποινικό είναι. (θέμα πολιτισμού και καλλιέργειας …τι να περιμένεις από τέτοια υποκείμενα;)

Οι μαύρες σελίδες της νεώτερης ιστορίας επαναλαμβάνονται.

Παλιές παραδοχές ...

Η διαπλοκή είναι αλανιάρα, κοινώς ελευθερίων ηθών, που λέμε κι εμείς του κλασσικού.
Τουτέστιν δεν έχει μπέσα, ήθος, αναστολές.
Τα κάνει όλα και δεν σιχαίνεται. Με τρεις στόχους φυσικά: χρήμα, χρήμα, χρήμα.
Και για να το πούμε πιο σωστά, το δικό σου χρήμα Έλληνα μου, μνημονιακέ δανειολήπτη.
Αυτό που χρωστάς και θα πληρώνεις για την επόμενη τριακονταετία. Μονίμως δε βρίσκεται σε αναζήτηση ευκαιριακών πολιτικών συντρόφων. Διότι η διαπλοκή, αδέρφια, για να κάνει τις δουλειές της, θέλει και τις άκρες της.
Ως εξωθεσμική, χρειάζεται θεσμικούς νταραβεριτζήδες. Τους οποίους, φυσικά, τους αλλάζει σαν τα πουκάμισα.
Δείτε εδώ ποιος τα λέει αυτά: http://amazonsday.blogspot.gr/2012/01/blog-post_11.html

Μια χώρα που σκοτώνει τα παιδιά της για ένα εισιτήριο
 Γράφει ο Pitsirikos
Οι «πνευματικοί άνθρωποι» ασκούν έντονη κριτική στους πολίτες, στους συνδικαλιστές, στους δημοσίους υπαλλήλους, στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, στους διαδηλωτές, σε αυτούς που
δεν έχουν να πληρώσουν εισιτήριο στο Μετρό αλλά την Μαφία της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας,  προφανώς, την θεωρούν αθώα.
Αλήθεια, γιατί είναι τζαμπατζής ένας άνεργος που δεν έχει να πληρώσει εισιτήριο στο Μετρό και δεν είναι τζαμπατζής ο Λάτσης, αφού το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε πριν από λίγες ημέρες πως το Mall είναι παράνομο;
Γιατί ο «πνευματικός άνθρωπος» νιώθει την ανάγκη να κατηγορήσει τον άνεργο και όχι τον Λάτση;
Διαβάσατε εσείς την δήλωση κάποιου «πνευματικού ανθρώπου» για το Mall; Όχι, δεν διαβάσατε.
Συνέχεια εδώ: Pitsirikos


Ποιος άνθρωπος δεν εξοργίζεται με τους συκοφάντες που δίνουν άλλοθι στους πολιτικά ένοχους και παράλληλα δηλητηριάζουν την τραυματισμένη κοινωνία μας;

Σχόλιο στο enikos.gr Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013, 12:23
Είναι άθλια, κυνική και κατάπτυστη η χρήση του όρου "τζαμπατζής" (αλήθεια γιατί δεν την αναφέρεις τη "λάθος λέξη" αρλεκίνε του ΣΥΡΙΖΑ), από την αποκτηνωμένη "συγγραφέα", για το νέο παιδί που έχασε τη ζωή του από τον τραμπουκισμό του άθλιου σώματος των δήθεν εθελοντών ελεγκτών. Τζαμπατζήδες είστε όλοι εσείς, οι ατάλαντοι "τίποτες" που κατσικωθήκατε κομματικω και τηλεοπτικω ελέω στην ανάπηρη πολιτιστική ζωή της χώρας. 
Η ενδο-αλληλεγγύη σας είναι φτηνή και ζέχνει. Ουστ !!

1.5 εκατομμύριο άνεργοι και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα όσα είπε η φίλη σου.. Κοίταξε τους στα μάτια και πες το.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου  γράφει επίσης: Δεν έχει το σεβασμό μου κάποιος
ΜΟΝΟ γιατί είναι καθηγητής Πανεπιστημίου, ή γιατί έγραψε μερικά ευπώλητα…..
Και δεν πρόκειται για λάθος λέξη….Πρόκειται για λάθος στάση…..Για λάθος πλευρά βρε αδερφέ….Για την ακρίβεια είναι απέναντί μου….
Και ναι εντάξει είμαι αριστερίστρια…Και λαϊκίζω επίσης….Βρε άντε από κει……»

*Exiledd έγραψε:
Eπικρατούν ολοένα και περισσότερο οι λογικές "Αν δεν έχεις,ψόφα", και όχι τζιμάνια μου δεν το χρησιμοποιώ ως πάτημα για να δικαιολογήσω τον κάθε έναν που μπορεί αλλά δε θέλει να
χτυπήσει ένα γαμοεισητήριο,και το χειρότερο είναι πως αυτές τις κραυγές τις βγάζει απλός κόσμος, πρώην και νυν μεσαία τάξη,κι όχι τίποτε φραγκάτοι με ακριβά κουστούμια και πούρα...
Πριν από έξι μήνες όπου πέθαναν από τις αναθυμιάσεις τα παιδιά στη Λάρισα, θυμάμαι απόψεις όπως "αφού δεν είχαν μία, τι ήθελαν να σπουδάσουν;" να κυριαρχούν εκείνες τις μέρες στο ελληνικό ίντερνετ. Κάνανε λες πλήρωναν αυτοί τα παιδιά που σπούδαζαν, λες και ο Νίκος με τον Σάββα τους είχαν κλέψει το αυτοσχέδιο μαγκάλι απ'τα σπίτια τους.

Αν η κριτική είναι ανθρωποφαγικό λιντσάρισμα η προσβολή νεκρού τι είναι;

Εγώ ξέρω φίλε exiledd, πως η γενιά που ήρθε στον κόσμο όταν ξεκινούσε η "χρυσή εποχή" και που ήταν ανήλικη, όταν ο ελ εκχυδαϊστηκε τελείως, πεθαίνει από αυτοσχέδια μαγκάλια, σκοτώνεται για ένα εισιτήριο των 1,20 ευρώ και την πυροβολεί στο κεφάλι ο ίδιος ο πατέρας της, ξεσπώντας την αποτυχία του πάνω της. Αυτό ξεπερνά κάθε ηθικολογία, είναι η χρεωκοπία της ελληνικής κοινωνίας με νεκρή σάρκα και οστά.

*Τα σχόλια με αστερίσκο είναι από το κείμενο: http://sarantakos.wordpress.com/2013/08/15/tzabatzi/#more-9469
Συνεχίζεται
Γράψτε ένα σχόλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.