Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ιστορία γράφουν και οι «παλιοπαρέες»



KONY 2012
Δείτε *για την εικόνα
"Αν κλέψεις 500 000 ευρώ από μία τράπεζα, είσαι ληστής. Αν κλέψεις ένα ευρώ από 500 000 ανθρώπους, είσαι τράπεζα". Λαϊκή θυμοσοφία που επιβεβαιώνεται μέρα με την ημέρα.
Το θετικό μέσα στο πολύ αρνητικό κλίμα που ζούμε οι περισσότεροι, είναι πως επιτέλους κάποιοι συνέρχονται από τον λήθαργο, και μπορούν να δουν  τις τρομακτικές διαστάσεις της κρίσης που ενορχηστρώθηκε χρόνια πριν όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά για όλο τον πλανήτη.
Επίσης άρχισαν να μιλούν. Έτσι, διαπιστώνουμε πως υμνητές μέχρι πριν λίγο καιρό των ανθρωποκτόνων επιλογών των σοσιαληστών ή απλά ληστών, βολεμένοι στο δημόσιο, βολεμένοι με παχιές αποταμιεύσεις στις τράπεζες που δεν ένοιωθαν να κινδυνεύουν, έμμισθοι παπαγάλοι και λοιποί γνώριμοι για να μην μακρυγορούμε, αποφάσισαν να αλλάξουν στρατόπεδο.
Θύμωσαν και άνοιξαν το στόμα τους.
Βλέπουν τις θέσεις τους να τρίζουν, τα παιδιά τους να μην έχουν κανένα μέλλον στην Ελλάδα και να πρέπει να μεταναστεύσουν, τις καταθέσεις τους να  τους διαβεβαιώνουν ότι θα τις κουρέψουν σε όλη την Ευρώπη-στην Κύπρο τις κούρεψαν ήδη-και θύμωσαν.
Γιατί πόσοι νομίζετε πως είχαν την ευχέρεια το θάρρος ή την γνώση να βγάλουν εκτός Ε.Ε το κομπόδεμά τους; ελάχιστοι.
Φυσικά σε πρακτικό επίπεδο δεν έχουν πει και πολλά,  μα τουλάχιστον έπαψαν να κατηγορούν τους υπόλοιπους σαν συνωμοσιολόγους, κομματόσκυλα, ή βλάκες  που δεν μπορούν να εκτιμήσουν τις χρηματοοικονομικές συνθήκες και να αδράξουν τις ευκαιρίες!
Μέχρι και οι εκδότες κάνουν αντίσταση στις μέρες μας!
Τα παραπάνω δεν είναι υπαινιγμοί για τον άνθρωπο που γράφει το άρθρο που ακολουθεί. Δεν τον γνωρίζουμε, και θεωρούμε σημαντικά τα όσα λέει γι'αυτό και τα  αναδημοσιεύουμε.
Μια σύντομη ανασκόπηση των πολιτικών των τελευταίων χρόνων,κι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί.Διαβάστε:
Γράφει ο Θανάσης Τσεκούρας στο Έθνος
Τίτλος:Ιστορία γράφουν και οι «παλιοπαρέες»
Την ιστορία μπορεί να τη γράφουν οι παρέες. Μερικές φορές όμως και οι «παλιοπαρέες».
Τους θυμάστε τους «neo-cons», τους νεοσυντηρητικούς του Τζορτζ Μπους του νεότερου; Αυτή λοιπόν η «παλιοπαρέα» των Ράμσφελντ, Τσένι, Γούλφοβιτς και λοιπών πριν από τη στιγμή των «Δίδυμων Πύργων» δεν ήταν τίποτα. Απλώς ένα σκληροπυρηνικό, ακροδεξιό, μιλιταριστικό λόμπι των Ρεπουμπλικανών. Μετά τους «Δίδυμους Πύργους» κατέκτησαν τα πάντα. Εμπλεξαν τις ΗΠΑ σε δύο αποτυχημένους πολέμους, βύθισαν την αμερικανική οικονομία στα χρέη, έκαναν την Αμερική λιγότερο δημοκρατική και έφυγαν. Στα σκουπίδια της ιστορίας, εκεί που πάντοτε ήταν το σπίτι τους.
Γιατί θυμόμαστε τώρα αυτούς τους old fashion φανατικούς;
Γιατί υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι και τώρα μια άλλη «παλιοπαρέα» κυριαρχεί στην καρδιά της Ευρώπης.
Η «παλιοπαρέα του Βερολίνου», η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και τα άλλα παιδιά. Οι δικοί τους «Δίδυμοι Πύργοι» ήταν η οικονομική κρίση. Σταυροφορία τους, η εγκαθίδρυση ενός παγκόσμιου «δημοσιονομικού ταλιμπανισμού».

Αγνοούν παντελώς ότι η μισή Ευρώπη φλέγεται. Η Πορτογαλία σε διαρκή πολιτική κρίση, ο Ραχόι σε κατάρρευση, η Ιταλία σε ασφυξία, η Γαλλία σε τέλμα, η Ελλάδα τα γνωστά... Αγνοούν, όμως, και τα του οίκου τους. Η γερμανική οικονομία φλερτάρει με την ύφεση, Αυστρία και Ολλανδία με νέα κρίση των τραπεζών. Τι ακριβώς θέλουν; Πιθανώς ό,τι και οι «neo-cons». Να επιβάλουν σε όλο τον κόσμο την ιδεοληψία τους.

 Ο Χομπσμπάουμ μιλούσε για τη «loony left», την «τρελοαριστερά». Μήπως βλέπουμε μπροστά μας τη «loony right», μια «τρελοδεξιά»;

Πάντως όλοι οι άλλοι γνωρίζουμε ότι η «γερμανική Ευρώπη» είναι μια επικίνδυνα αφελής ιδέα.
Γιατί δεν είναι ρεαλιστική. Θα το καταλάβει αυτό μετά τις γερμανικές εκλογές η «παλιοπαρέα του Βερολίνου», θα καταλάβει δηλαδή ότι είτε η Ευρώπη θα ξαναγίνει αναπτυξιακή είτε απλώς δεν θα υπάρχει. Ιδού το παγκόσμιο betting του φθινοπώρου.

O σοφός Μακιαβέλι έλεγε ότι υπάρχουν τριών ειδών μυαλά: στο ένα ο άνθρωπος καταλαβαίνει μόνος του, στο άλλο αυτά που του εξηγούν οι άλλοι και στο τρίτο δεν καταλαβαίνει ούτε μόνος ούτε από τους άλλους. Οι πρώτοι είναι εξαιρετικοί, οι δεύτεροι καλοί, οι τρίτοι άχρηστοι.
Αλήθεια, που ανήκει η «παλιοπαρέα του Βερολίνου»;
Πηγή:Έθνος 

Διαβάστε περισσότερα
*Και ξαφνικά,προστάτες των παιδιών
Συμμαχία κατά του Τζόζεφ Ράο Κόνυ
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B6%CF%8C%CE%B6%CE%B5%CF%86_%CE%9A%CF%8C%CE%BD%CF%85
Έρικ Τζον Έρνεστ Χομπσμπάουμ
Εργογραφία και άρθρα στο διαδίκτυο
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CF%81%CE%B9%CE%BA_%CE%A7%CE%BF%CE%BC%CF%80%CF%83%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%BF%CF%85%CE%BC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.