Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Οι Ύποπτοι Φορούν Γραβάτες





Επιτέλους, οι Έλληνες δημοσιογράφοι ανακάλυψαν την διαφθορά της Ευρώπης!!!Ας δούμε τι γράφουν. Το κείμενο από το Έθνος.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Επίορκοι στην «καρδιά» της Ευρώπης
«Νοικοκυρεμένα» οικονομικά, περικοπές δαπανών και πάταξη της διαφθοράς λένε οι επιταγές των Βρυξελλών, που δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για την ανάγκη να βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να βοηθήσουν κράτη - μέλη τα οποία αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες.

Προφανώς, όμως, αυτές οι απαιτήσεις αφορούν μόνο τους άλλους και όχι το ίδιο το στρατηγείο της ΕΕ, όπου εξακολουθούν να υπηρετούν «επίορκοι», να σπαταλώνται δισεκατομμύρια σε δικτατορικά καθεστώτα και να εμφανίζονται «τρύπες» στον προϋπολογισμό για αμφιβόλου χρησιμότητας έργα.
Ο προϋπολογισμός που έχει να διαχειριστεί η Κομισιόν είναι γιγαντιαίος: για επτά χρόνια φτάνει το ένα τρισ. ευρώ, ενώ για το 2013 ήταν 130 δισ. ευρώ. Οπότε ήταν εύκολο να... παραπέσουν έξι δισεκατομμύρια, τα οποία, όπως διαπίστωσαν οι ίδιες οι ευρωπαϊκές αρχές, δεν αξιοποιήθηκαν ως όφειλαν και ούτε βάσει των ευρωπαϊκών προδιαγραφών και κανονισμών. Αυτό το ποσό, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου, μοιράστηκε για την κατασκευή γεφυριών στη μέση του πουθενά, λιμανιών που δεν συνδέονται με την ενδοχώρα και για πίστες του σκι σε πεδιάδες.
Την ίδια στιγμή, η ΕΕ διατηρεί ξεχωριστή ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία σε 139 χώρες, με στόχο να ενισχύσει το προφίλ της ως παγκόσμιας δύναμης με κύρος και ρυθμιστικό ρόλο.

Μέσω αυτών των αντιπροσωπειών οι Βρυξέλλες έχουν κλείσει
πολλές συμφωνίες συνεργασίας με διάφορες χώρες εκτός Ευρώπης. Το αντικείμενο αυτών των συμφωνιών, που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αφορούν αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ή ακόμη και δισεκατομμύρια, θεωρείται αρκετά νεφελώδες.
Βοήθεια 4,4 εκατ. ευρώ έχει δώσει η ΕΕ τα τελευταία 13
χρόνια στο νησιωτικό σύμπλεγμα Πίτκερν στον Ειρηνικό. Εχει μόλις 48 κατοίκους, στην πλειονότητά τους ψαράδες...
Πέραν τούτου, αφορούν χώρες οι οποίες έχουν βρεθεί ουκ ολίγες φορές στα φώτα της δημοσιότητας με αφορμή παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και με καθεστώτα που απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν δημοκρατικά.
Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η Αγκόλα, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και η Νιγηρία.
Ζιμπάμπουε
Η ευρωπαϊκή οικονομική συνδρομή δεν περιορίζεται μόνο σε χώρες με τις οποίες υπάρχουν επίσημες συμφωνίες. Η ΕΕ αποτελεί έναν από τους έμμεσους χρηματοδότες του καθεστώτος Μουγκάμπε στη Ζιμπάμπουε, καθώς από το 2002 έχει διοχετεύσει στη χώρα αναπτυξιακή βοήθεια ύψους 1,5 δισ. ευρώ.
Οπότε η σύζυγος του δικτάτορα, Γκρέις, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει περισσότερα ζευγάρια παπούτσια από την Ιμέλντα Μάρκος, τη στιγμή που οι συμπατριώτες της λιμοκτονούν.
Αλλη μια ιστορία «τρέλας» είναι η χρηματοδότηση της νήσου Πίτκερν με 4,4 εκατ. ευρώ αναπτυξιακής βοήθειας τα τελευταία 13 χρόνια. Το Πίτκερν ανήκει σε ένα μικρό νησιωτικό σύμπλεγμα στον Ειρηνικό και αποτελεί απομεινάρι της βρετανικής αποικιοκρατίας. Εχει μόλις 48 κατοίκους, στην πλειονότητά τους ψαράδες, όπερ σημαίνει ότι ετησίως έκαστος δικαιούται 6.800 ευρώ ευρωπαϊκής βοήθειας.
Πικάντικη λεπτομέρεια: το θεωρητικά «πλούσιο» αυτό νησί δεν απέκτησε καν λιμάνι ή αεροδρόμιο.
ΜΑΡΙΑ ΑΔΑΜΙΔΟΥ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΡΕΛ ΝΤΕ ΓΚΟΥΧΤ
Δεν δήλωσε 1,2 εκατ. ευρώ
Στα τέλη Νοεμβρίου ο Κάρελ Ντε Γκουχτ θα πρέπει να λογοδοτήσει ενώπιον του δικαστηρίου και να εξηγήσει πώς ακριβώς... ξέχασε να δηλώσει στην Εφορία κέρδη από το χρηματιστήριο ύψους 1,2 εκατομμύρια ευρώ.
Ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα Εμπορίου είχε την πλήρη κάλυψη του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος, προφανώς, δεν ασχολείται με τέτοιου είδους... μικροποσά.
«Πρόκειται για ένα ιδιωτικό περιστατικό φορολογικού περιεχομένου, που αφορά μια χρονική περίοδο κατά την οποία ο Ντε Γκουχτ δεν ήταν ακόμη επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ενωση», εξήγησε η εκπρόσωπος του Μπαρόζο και προσέθεσε ότι μέχρι να αποδειχθεί ότι ήταν ένοχος, ισχύει για τον επίτροπο το τεκμήριο της αθωότητας.
Ο Βέλγος πολιτικός, όμως, δεν ήταν ουρανοκατέβατος στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Από το 1980 έως το 1994 θήτευσε ως ευρωβουλευτής, ενώ τα αμέσως επόμενα χρόνια, μέχρι το 2003, ήταν βουλευτής στο φλαμανδικό Κοινοβούλιο.
Το 2004 χρίσθηκε υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου και το 2009 ανέλαβε το πόστο του επιτρόπου - αρχικά με αντικείμενο την ανθρωπιστική βοήθεια και από το 2010 το εμπόριο.
Θα πρέπει, λοιπόν, να εξηγήσει στο δικαστήριο πώς ένας τόσο δραστήριος υπουργός και επίτροπος βρίσκει τον χρόνο -και φυσικά το ανάλογο κεφάλαιο- για να παίξει στο χρηματιστήριο και να κερδίσει τόσο μεγάλα ποσά.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63919824

Αυτά  τα γενικά και αόριστα (προσωπική άποψη)γράφει η δημοσιογράφος στο Έθνος.

Στο αδελφό έντυπο, γράφει ο Θανάσης Λυρτσογιάννης
Ανίδεοι ή υπηρέτες σχεδίου οι τροϊκανοί
Είναι ανίδεοι ή μήπως υλοποιούν κάποιο σχέδιο που δεν γνωρίζουμε;
Η τρίτη εκδοχή, η ιδεολογική αγκύλωση, παραείναι τραβηγμένη για να τη συζητήσουμε πολύ σοβαρά. Οι τροϊκανοί με τη στάση τους στις τελευταίες διαπραγματεύσεις μας εκπλήσσουν δυσάρεστα. Όχι γιατί επιμένουν σε κάποια επιχειρήματα, σε ένα συγκροτημένο σχέδιο που θα βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση και να πάρουν οι δανειστές τα λεφτά τους, αλλά για το αντίθετο. Γιατί δείχνουν ένα μουλαρίσιο πείσμα και μία ανόητη (;) επιμονή στη συνέχιση της ύφεσης και προπαντός στην εξαθλίωση και το τσάκισμα του ηθικού του ελληνικού λαού.Η συνέχεια εδώ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26532&subid=2&pubid=113150176

Να βάλουμε κι εμείς κάποια  ερωτήματα δίπλα σε όσα βάζουν οι καλοί μας δημοσιογράφοι.
Γιατί αυτά που σας προβληματίζουν δεν τα έχετε γράψει κ. Λυρτσογιάννη στις ιστοσελίδες της Ε.Ε που δέχονται ερωτήσεις και απαντούν επισήμως;;;;
Γιατί  εσείς οι "έμπειροι" δημοσιογράφοι δεν έχετε συνδέσει μέχρι σήμερα την βοήθεια προς τρίτα -εκτός ΕΕ -κράτη με ότι γίνεται στην Ελλάδα από το 2010, και εμείς οι κοινοί θνητοί μένει να τα μαθαίνουμε από τα blogs;
Δεν γνωρίζεται πως σε αυτά τα ποσά  βοήθειας προς τρίτες χώρες συνεισφέρει και η πτωχευμένη χώρα μας; Σήμερα το ανακαλύψατε;
Και αυτό πως σας ξέφυγε; Προδιαγραφές Κοινωνικών Δομών Άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας"
Άλλο παράδειγμα: Οι απατεωνιές και οι κουτσαβακισμοί της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,εδώ: http://lsm-new.blogspot.gr/2011/05/blog-post_15.html
 Και να θυμίσουμε την παλιότερη δική μας συμβολή επί του θέματος στις 16/6/2011 πριν κλείσουμε.
"Οι Έλληνες ταπεινώνονται"(εδώ) και,  (εδώ)
Αυτά τα συγκινητικά για πρώτη φορά στις οθόνες μας. Θα ακολουθήσει σύντομα δικό μας κείμενο για το ίδιο θέμα.



Μέχρι τότε, θυμόμαστε πως :"Η εγκληματικότητα παγιώθηκε σαν καθεστώς και ότι μας μένει είναι μόνο να διαλέξουμε τρόπους προφύλαξης"

Άμεση κινητοποίηση των οικονομικών εισαγγελέων
Ξεκινούν έρευνες μετά το χρηματισμό υπαλλήλων του «Οίκου του Ναύτου»
01/11/2013
Ειδικότερα, οι οικονομικοί εισαγγελείς Γαληνός Μπρης και Γιάννης Δραγάτσης, αποφάσισαν να ερευνήσουν όλο το σύστημα οικονομικής λειτουργίας των ασφαλιστικών ταμείων, ώστε να εντοπιστούν ενδεχόμενες ατέλειες ή δυσλειτουργίες που επιτρέπουν την εκδήλωση φαινομένων απάτης ανάλογων με την υπόθεση του ταμείου των ναυτικών μέσω πλαστών παραστατικών η οποία αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη κλινικής.Για τον λόγο αυτόν και οι δύο εισαγγελείς κινητοποιήθηκαν αμέσως όταν ενημερώθηκαν για την υπόθεση των τεσσάρων υπαλλήλων του Οίκου του Ναύτου, οι οποίοι επιχείρησαν, μέσω ιδιοκτήτη κλινικής που προσέγγισαν, να καρπωθούν πληρωμές ύψους ενός εκατ. ευρώ με πλαστά παραστατικά για ιατρικές υπηρεσίες σε ασφαλισμένους του Ταμείου. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι για την υπόθεση δόθηκε αμέσως εντολή για καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών εμπλεκομένων, που διήρκεσε δέκα ημέρες, αλλά και το ότι για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε κάμερα σε επ΄αυτοφώρω σύλληψη.
Σημειώνεται ότι η σύλληψη των τεσσάρων υπαλλήλων στην κλινική της Λεωφόρου Θηβών, έγινε παρουσία του εισαγγελέα Δραγάτση. Η κάμερα φέρεται να έχει καταγράψει τη συναλλαγή των κατηγορουμένων με τον καταγγέλοντα κλινικάρχη, στον οποίο οι υπάλληλοι είχαν υποσχεθεί 500.000 ευρώ από τα «κέρδη» της απάτης και είχαν ζητήσει τα υπόλοιπα σε δύο δόσεις.
Κεντρικό ρόλο, πάντως, στην υπόθεση φαίνεται να έχει η εκ των συλληφθέντων υπάλληλος του ταμείου, που υπηρετεί με απόσπαση στο υπουργείο Παιδείας και ο συνάδελφός της διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Οίκου του Ναύτου.
http://www.protothema.gr/greece/article/324643/o-hrimatismos-upallilon-tou-oikou-tou-nautou-fernei-sto-fos-ki-alles-upotheseis/

Η Καθημερινή σήμερα.

Οι δολοφόνοι του Δημάρχου Παγγαίου απολύθηκαν 3 χρόνια μετά
Περισσότερα από τρία χρόνια μετά την καταδίκη τους για τον φόνο του τότε δημάρχου Παγγαίου, Τριαντάφυλλου Κουκούδη, έγκλημα το οποίο μάλιστα είχαν ομολογήσει οι δύο υπάλληλοι του δήμου, απολύθηκαν οριστικά και έπαψαν να μισθοδοτούνται.

Στους 116, ανέρχονται οι εφοριακοί υπάλληλοι οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τις υπηρεσίες τους, από την 1η Ιουλίου 2012 έως και σήμερα, επειδή τους επιβλήθηκε το μέτρο της αργίας ή ποινή οριστικής παύσης.
Όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, από την 1η Ιουλίου 2012 έως και σήμερα απομακρύνθηκαν από τις
υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, λόγω επιβολής του διοικητικού μέτρου της αργίας 111 εφοριακοί υπάλληλοι, λόγω αυτοδίκαιης έκπτωσης ένεκα αμετάκλητης ποινικής καταδίκης τέσσερις εφοριακοί υπάλληλοι και λόγω εκτέλεσης της πειθαρχικής ποινής ένας εφοριακός υπάλληλος.
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=276972&catID=3

Άραγε έπαψαν να μισθοδοτούνται,ή απλά απομακρύνθηκαν; λίγη σαφήνεια γιατί το χάνουμε,όπως και ο πρώην υπουργός.....!

Σπηλιωτόπουλος: Οι λίστες της ντροπής
Έκπληκτος διάβασα σε κυριακάτικη εφημερίδα χιλιάδες ονόματα συμπολιτών μας που είναι ύποπτοι φοροδιαφυγής και θα ελεγχθούν και πριν προλάβω να διαβάσω τη λίστα των υπό δημοσία καχυποψία και διαπόμπευση συμπολιτών μας, διαπίστωσα έκπληκτος ότι αυτή η λίστα έχει συνταχθεί όχι από τις αρμόδιες Ελληνικές ελεγκτικές αρχές αλλά από τις γερμανικές, αρμόδιες για την καλή υλοποίηση της πολιτικής οικονομικής μας συμμόρφωσης!
Αδύνατον να πιστέψω ότι αυτό έχει συμβεί.
Συνέχεια εδώ: http://www.enikos.gr/politics/192163,Sphliwtopoylos:_Oi_listes_ths_ntrophs_.html

ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ 1,3 ΔΙΣ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ 14/9
Αναθεωρείται το ΕΣΠΑ
Διαβεβαιώσεις ότι κανένα έργο δεν θα χαθεί από την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ και ότι εξασφαλίζονται τα 1,2 δισ. ευρώ που απαιτούνται για την ενίσχυση των αυτοκινητόδρομων έδωσε χθες 
το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ναι,και ταυτόχρονα καταργείται το Ταμείο Οδοποιίας....τι σημαίνει αυτό;

Καταργείται το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας,
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=387297
enet.gr,  Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Και,κι άλλο

Δωράκι
Άρθρο 23 ,Κατάργηση διατάξεων του ν. 4002/2011 και λοιπές ρυθμίσεις,
 Οι διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 18 του ν.  4002/2011 (Α΄ 180) καταργούνται από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου. Ειδικά εκκαθαριστικά σημειώματα που έχουν εκδοθεί σύμφωνα με τις καταργούμενες διατάξεις και έχουν κοινοποιηθεί στους φορολογούμενους μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος περαιώνονται εντός της  προβλεπόμενης από αυτές προθεσμίες,
Άρθρο 35- Απαλλαγή εισοδήματος κτωμένου από εταιρία χαρτοφυλακίου,
Άρθρο 27-Τροποποίηση διατάξεων του ν. 2731/1999,
Έναρξη ισχύος,κλπ,κλπ.Διαβάστε:


Τα σημάδια είναι παντού και είναι ολοφάνερα. Δεν χρειάζεται να βγουν νωρίς το πρωί στους ναούς οι οιωνοσκόποι για να εξετάσουν από πού πετάνε οι αητοί, ώστε να καταλάβουμε ότι η κυβέρνηση παίζει τα τελευταία της χαρτιά, κι αυτά είναι λιμά μπαστούνια με ατού από κούπες.
Γράφει ο Στάθης με αφορμή την τελευταία διαπραγμάτευση με την τρόικα.
 email: stathis@enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.