Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

"να αλλάξουμε" φώτα, συνήθειες,


Ο  23χρονος Λευτέρης Κλήμης, ο φοιτητής που τον περασμένο χειμώνα στη Λάρισα έχασε τους φίλους  και συμφοιτητές  του από  τις αναθυμιάσεις, μας στέλνει  σήμερα το δικό του μήνυμα. Εκείνοι πέθαναν, κι αυτός που ζει από θαύμα, μας παροτρύνει "να αλλάξουμε". 
Ο φοιτητής που σώθηκε.

Να αλλάξουμε συνήθειες μας ζητά και το υπεύθυνο υπουργείο,αλλά για άλλους λόγους

Νέα ανακοίνωση του υπεκα για τα τζάκια και τις σόμπες
Σύσταση για περιορισμό χρήσης τζακιών έως τη Δευτέρα ...
Όπως αναφέρει το Υπουργείο:"Σε συνέχεια της χθεσινής Κοινής Ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενημερώνουμε ότι το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατέγραψε στην Αττική, υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10, για το 24ωρο της 14/12/2013.
Με βάση τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, μέχρι και αύριο Δευτέρα 16/12 το πρωί, οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την περαιτέρω συσσώρευση αιωρουμένων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.
Παρακαλούμε θερμά τους πολίτες για τη θετική τους ανταπόκριση στις συστάσεις που ανακοινώθηκαν. Με τον τρόπο αυτό συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων.
Υπενθυμίζεται ότι για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, όπως έχει ανακοινωθεί, θα υπάρχει μηδενική χρέωση κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για το διπλάσιο αριθμό ημερών  που υπάρχει αύξηση συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων άνω των 150μg/m3. Το κόστος που προκύπτει από την κατανάλωση της ενέργειας θα καλυφθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού.
Η αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων σε 24-ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρχει αξιόλογη μεταβολή."
Βέβαια για πoιο λόγο ο κόσμος καίει τζάκια και σόμπες;;... Ούτε λόγος!
http://www.meteo-news.gr/2013/12/nea-anakoinwsh-toy-ypeka-gia-ta-tzakia.html

Όπως οι περισσότεροι έχουμε καταλάβει, ο κόσμος προσπαθεί να ζεσταθεί καίγοντας οτιδήποτε.....δεν αγάπησαν ξαφνικά τα ξύλα.

Ευτυχώς υπάρχουν και πιο γρήγορες αντιδράσεις, μέχρι να αποφασίσουν οι ιθύνοντες πως θα επανασυνδέουν το ρεύμα 



Απ. Γκλέτσος: "Ναι έδωσα εντολή για επανασυνδέσεις. Δεν μπορούν να είναι χωρίς ρεύμα ηλικιωμένοι και παιδιά"
Την ώρα που είναι σε εξέλιξη ένα απίστευτο αλαλούμ με τις επανασυνδέσεις της ΔΕΗ, αφού οι δήμαρχοι ρίχνουν τις ευθύνες στη ΔΕΗ και η εταιρία στους δημάρχους, ο Απόστολος Γκλέτσος έδωσε εντολή στους ηλεκτρολόγους του Δήμου Στυλίδας να προχωρήσουν σε επανασυνδέσεις όπου υπάρχει απόλυτη ανάγκη.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας είπε:
 Η γραφειοκρατία και η αναλγησία έχουν φέρει πολύ κόσμο στα όριά του. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Δεν είναι δυνατόν να είναι γεροντάκια χωρίς ρεύμα με αυτό το κρύο. Δεν είναι δυνατόν οικογένειες με μικρά παιδιά να μην έχουν ρεύμα.

Πως γίνεται να υπάρχει ανθρώπινο χέρι που κόβει το ρεύμα σε άρρωστους και ανήμπορους ανθρώπους; Τώρα θα πρέπει να ξέρουν ότι θα υπάρχουν και χέρια που θα το επανασυνδέουν.. , είπε ο Δήμαρχος Στυλίδας στο LamiaReport.

Μάλιστα ο Απόστολος Γκλέτσος καλεί τους δημότες της ανατολικής Φθιώτιδας, που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα να απευθυνθούν στο δήμο, γνωρίζοντας ότι πολλοί από αυτούς δεν το κάνουν για λόγους αξιοπρέπειας.

<< Να μην ντρέπονται να έρθουν στο Δήμο όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη. Αυτοί που το έκοψαν θα έπρεπε να ντρέπονται. Ναι έδωσα εντολή στους ηλεκτρολόγους του Δήμου να κάνουν επανασυνδέσεις όταν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις. Και όποιοι δημότες μας είναι χωρίς ρεύμα ας έρθουν σε επαφή μαζί μας και αφού διαπιστωθεί ότι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν ανάγκη θα το επανασυνδέουμε., δήλωσε ο Δήμαρχος Στυλίδας.
Αναδημοσίευση από το www.lamiareport.gr

Μπράβο στο Δήμαρχο αν και άργησε και αυτός!

Κόντρα ΚΕΔΕ - ΔΕΗ για τα στοιχεία νοικοκυριών με κομμένο ρεύμα

Η ΔΕΗ αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία των οικονομικά αδύναμων νοικοκυριών στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος, επικαλούμενη ζήτημα προσωπικών δεδομένων, καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης. 
http://www.capital.gr/News.asp?id=1923596

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Και ο δήμος Θεσσαλονίκης θα παραλαμβάνει τις αιτήσεις των πολιτών για επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος
14/12 Γ. Μανιάτης: Κανένα φτωχό σπίτι χωρίς ρεύμα
13/12 ΔΕΗ: Συνολικά 3.600 ευάλωτοι καταναλωτές έχουν επανασυνδεθεί
12/12 Γ. Μανιάτης: Επανασύνδεση της παροχής ρεύματος σε 4.000 νοικοκυριά έως αύριο
12/12 Σε 188 επανασυνδέσεις ρεύματος προχωράει η ΔΕΗ σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία
12/12 Σ. Κεδίκογλου: Οι επανασυνδέσεις που ξεκίνησαν σήμερα θα φτάσουν τις 2.000
12/12 ΣΥΡΙΖΑ: "Ημίμετρα" οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
Πηγή:www.capital.gr
Τα σχόλια στο:www.capital.gr
Ουμανιστική φιλανθρωπία με δική μας υπερχρέωση, μέσω ΔΕΗ...
Ωριων 15/12/2013
ΜΑΝΙΑΤΗ απο το μισθο σου εδωσες τιποτα στους φτωχους,η μηπως η υπαρξη σου τους κανει ακομη φτωχοτερους;

Λεφτά υπάρχουν..

Άλλες διατάξεις» από τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, αποφασίστηκε η μετάθεση από την 1.1.2014 στην 1.1.2015 της εφαρμογής της διάταξης που προβλέπει την επιβολή του ειδικού φόρου 20% στις διαφημίσεις, που προβάλλονται από την τηλεόραση!

Την ώρα που η κυβέρνηση οργανώνει νέα καταστροφική φοροεπιδρομή κατά των μικροιδιοκτητών ακινήτων, την ίδια ώρα που 9 στις 10 πολυκατοικίες δεν βάζουν πετρέλαιο λόγω του ΕΦΚ και την ώρα που ο διαφημιστικός τζίρος των τηλεοπτικών καναλιών εμφανίζεται αυξημένος κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, αυτή την ώρα η κυβέρνηση επιλέγει να απαλλάξει από τον ειδικό φόρο του 20% στις διαφημίσεις, τους καλύτερους της …φίλους.Συνέχεια εδώ:http://periodista.gr/medias/item/8222.htm


«Ακραίες οι εποχές, ακραίες και οι αντιδράσεις» 

Τι σημαίνουν οι αναγγελίες για επανασυνδέσεις ρεύματος από τη μνημονιακή χολέρα;
Όλα τα κυβερνητικά λαμόγια μαζί με τους καλοθρεμμένους παπαγάλους των ΜΜΕ, έγιναν ξαφνικά "οπαδοί" του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!
Μέχρι και τα συνθήματα μας οικειοποιήθηκαν οι απατεώνες!
"Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα!" αναφωνεί, με θράσος, ο  Μπένι ο παχύδερμος!!
Ο Κεδίκογλου μιλάει στα κανάλια για την όψιμη κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης που δολοφονεί χιλιάδες συμπολίτες μας με την πολιτική της.
Για μια ακόμη φορά η πολιτική και η πράξη του Κινήματος Δεν Πληρώνω επιβεβαιώνεται.
Το αίμα των  φοιτητών από τη Λάρισα, της 13χρονης Σάρας, του υπερήλικα από την Ξάνθη και τόσων άλλων συνανθρώπων μας ζητάει εκδίκηση.
Καμιά εμπιστοσύνη στους ολετήρες της ζωής μας!
Μόνη λύση να πετάξουμε από πάνω μας τα παράσιτα που μας ρουφούν το αίμα!
Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές και εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές!
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr
Τηλέφωνο γα επανασυνδέσεις ρεύματος 211 0192839
Καυτατζόγλου 35- Πατήσια- ΗΣΑΠ Άγιος Ελευθέριος
epitropes2010@gmail.com
Συνέχεια εδώ:http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2013/12/blog-post_1987.html

Ένα από τα *σενάρια που ακούστηκαν ήταν αυτό.   ( 25, 11, 2013)
Τροποποιήσεις στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο για πολύτεκνους-άνεργους
Η υπουργική απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος με την οποία επέρχονται τροποποιήσεις στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, προβλέπει διευκολύνσεις υπέρ τρίτεκνων,πολύτεκνων και μακροχρόνια άνεργων.
Αναλυτικά, θα δίνεται η δυνατότητα ένταξης των πολυτέκνων, μετά τον αποχαρακτηρισμό τους ως πολύτεκνων (λόγω του γεγονότος ότι το τέταρτο παιδί παύει να θεωρείται προστατευόμενο τέκνο και εξαιτίας αυτού δεν είναι δικαιούχοι πια του ειδικού Τιμολογίου Πολυτέκνων), στην κατηγορία των τρίτεκνων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, εφόσον πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις, δηλαδή εισοδηματικά κριτήρια και όρια κατανάλωσης.
Παράλληλα διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια στην κατηγορία των μακροχρόνια άνεργων, καθώς επεκτείνεται και στους δυο συζύγους η αφαίρεση εισοδημάτων από μισθωτές υπηρεσίες κατά τη διαδικασία ελέγχου των εισοδηματικών κριτηρίων για δικαιούχους με δύο μακροχρόνια ανέργους συζύγους.
Επίσης, σε τρίτεκνους οι οποίοι  διαμένουν σε νησί με λιγότερους από 3.100 κατοίκους, προσαυξάνεται το όριο εισοδήματος και αναπροσαρμόζεται σε 29.500 αντί για 23.500 ευρώ.
Τέλος διευκρινίζεται ότι ο λογαριασμός ρεύματος δεν απαιτείται να εκδίδεται στο όνομα του δικαιούχου αποκλειστικά, αλλά και στο όνομα του/της συζύγου.
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=542587


Σενάρια ακούστηκαν πολλά...
Τις απαραίτητες διευκρινίσεις για τον τρόπο υλοποίησης του σχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τη ΔΕΗ για την επανασύνδεση του ρεύματος στα φτωχά νοικοκυριά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, καθώς υπήρξαν ασάφειες στον τρόπο επιλογής των πραγματικά αδύναμων πολιτών.
Ο κ.Μανιάτης είπε ότι το σχέδιο αφορά «λίγες χιλιάδες» πολιτών που βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη, καθώς είναι όλοι ενταγμένοι στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης δήμων και εκκλησίας και δεν έχουν ρεύμα. Αυτοί οι πολίτες θα ενταχθούν ως μια νέα κατηγορία στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΚ) της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, η ένταξη των ανθρώπων αυτών στο ΚΟΚ είναι συμβατή με την κοινοτική νομοθεσία και τους κανονισμούς που προβλέπουν ότι ευπαθή νοικοκυριά, μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος, μπορούν να εντάσσονται σε ειδικές κατηγορίες.
Συνέχεια του ποιήματος εδώ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63931804
Και αυτό
Κεδίκογλου: «Παγώνει» το χρέος των απόρων στη ΔΕΗ 
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113164340
Σχόλιο δικό μας:δεν είναι απλά συμβατή,είναι υποχρέωση  σύγκλισης με τους κανόνες της Ε.Ε, και το μόνο που τους σώζει είναι πως δεν κινήθηκαν οι πολίτες νομικά για την διευθέτηση των δικαιωμάτων τους.
Η δε εμπλοκή των Δήμων και της εκκλησίας, δεν είναι απαραίτητη ώστε να αιτηθεί κανείς την  αδυναμία του να πληρώσει ή να ζήσει αξιοπρεπώς. 
Μπορούν οι πολίτες και μέσω των συλλόγων τους (π.χ,οι πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ)ή και των ΜΚΟ που έχουν επιδοτηθεί για αντίστοιχες δράσεις....
Αλλά αυτό είναι άλλο μεγάλο θέμα, που καλύτερα να το δούμε μόνο του στο μέλλον.

Έχουμε και καλά νέα σήμερα.

 Πανηγυρικά αθώος ο Νίκος Ασλάνογλου των "Ρομπέν της ΔΕΗ"

Σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές ξέσπασε το ακροατήριο της δίκης του Νίκου Ασλάνογλου  το πρωί της Πέμπτης (31/10) στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου: ΑΘΩΟΙ!
Από νωρίς στο δικαστικό μέγαρο Βέροιας συγκεντρώθηκαν πολίτες, καθώς και μέλη της κίνησης "Πολίτες της Βέροιας", του ΕΠΑΜ Ημαθίας, του κινήματος "Δεν Πληρώνω" κ.α., ως ένδειξη συμπαράστασης στους κατηγορούμενους συμπολίτες τους.
Στη δίκη, κατέθεσε ο πρόεδρος του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ *Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος ήρθε από την Αθήνα, ως μάρτυρας υπεράσπισης.
Η απόφαση ήταν αθωωτική προς τους δύο κατηγορούμενους και αποτελεί πλέον δεδικασμένο, καθώς ήταν η πρώτη δίκη κατά πολιτών έπειτα από μηνύσεις της ΔΕΗ. Άλλωστε, για να γίνει και πάλι σαφές, δεν έκλεψε κανείς ποτέ ρεύμα (για να θεωρηθεί κλοπή), απλά επανασυνδέεται το ρεύμα και το "ρολόι" της ΔΕΗ "γράφει" κανονικά...
http://energiakoiergazomenoidei.blogspot.gr/2013/10/blog-post_31.html
*Ο Βασίλης  Παπαδόπουλος  είναι Οφθαλμίατρος, και μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού ενάντια στα διόδια 
Εδώ για όσους θέλουν να τον ακούσουν σε μια συνέντευξη

Ας θυμηθούμε τα λόγια του T.S. ELIOT στο "The Waste Land" (εδώ) και ας μην επιτρέψουμε στην  δυστυχία να κατακλύσει την καθημερινότητά μας.Υπάρχουν τρόποι..

Να κλείσουμε το κείμενο σήμερα με τα χρήσιμα στοιχεία της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας  (ΚΕΔΕ),και της Eιδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Υλοποίησης Πράξεων για τις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας.
1
Επικοινωνία
Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8, 106 78, Αθήνα 
213-2147500 -210-3820807 
info@kedke.gr 
Δείτε τα video του συνεδρίου της ΚΕΔΕ «Κοινωνία σε κρίση – Αυτοδιοίκηση σε δράση» 
και το Ψήφισμα Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ΚΕΔΕ (28 Νοεμβρίου  2013)
http://www.kedke.gr/?p=7406
2
Eιδική Υπηρεσία Διαχείρισης
Κοραή 4, 10564 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 5201200
Fax: 210 5241311
eydanad@mou.gr
Τηλεφωνήστε για όπου νομίζετε πως υπάρχει ανάγκη..η δουλειά τους είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.