Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Στις διαπιστώσεις είμαστε καλοί



Η Ελλάδα είναι η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας και παράνομης μετανάστευσης, δήλωσε ο πρωθυπουργός  κατά την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό της Μάλτας, κι«αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο» είπε..
 Σημείωσε ακόμη ότι η χώρα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ, ενώ είπε χαρακτηριστικά: "Στην Ελλάδα υπάρχουν τόσοι άνεργοι όσοι και παράνομοι μετανάστες και
αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο» ζητώντας από τους εταίρους μια κοινή προσέγγιση στα δύο μεγάλα προβλήματα".
Η είδηση από εδώ:http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=535836&h1=true#commentForm

Σχόλια κάτω από το κείμενο(συνοπτικά)
  • δηλαδή έχουμε 1.500.000 παράνομους μετανάστες;;;;;
  • Πως εξηγείται αυτή η ξαφνική ευθιξία;
  • Η"εξίσωση" των ανέργων με τους λαθρομετανάστες είναι λανθασμένη. Δεν έχουμε ισχυρές ενδείξεις ότι τα δυο μεγέθη σχετίζονται. Η ανειδίκευτη εργασία φαίνεται να σχετίζεται περισσότερο με τη λαθρομετανάστευση αλλά πόσοι από τους ανέργους είναι ανειδίκευτοι; Η λαθρομετανάστευση φαίνεται ότι μείωσε τους μισθούς αλλά όχι τις θέσεις εργασίας.
  • Είπε ο μεγάλος πολιτικός αναλυτής, που μόνο σε μια Κυβέρνηση Χότζα θα ήταν σύμβουλος, που νομίζει ότι ζει μόνος του στον κόσμο. Μήπως να κλείσουμε κ τα τηλέφωνα να μην μιλάμε με τους ξένους;

Μια ακριβής περιγραφή της σημερινής κατάστασης στην Ελλάδα

"Αόρατοι" (και γι΄αυτό μη εύκολα "διαχειρίσιμοι")
 Γράφει ο Ugly Coyote στις  9/11/ 2013, στο phorum.gr
Πάνω από ένα εκατομμύριο άνεργοι, αμέτρητοι και "μη καταγεγραμμένοι" άστεγοι, αγνώστου αριθμού οικονομικά κατεστραμμένοι, μη προσδιορισμένοι αριθμητικά κοινωνικά αποκλεισμένοι, μη μετρήσιμο μέγεθος οι άρρωστοι χωρίς ασφάλιση και φάρμακα, οι χιλιάδες συνταξιούχοι της πείνας, οι ντροπιασμένοι γονείς που αγοράζουν γάλατα και τροφή βερεσέ ή με δανεικά, χιλιάδες οι  εκτελεσμένοι καθηγητές σε "διαθεσιμότητα", χιλιάδες μαθητές χωρίς βιβλία, ολόκληρες ειδικότητες επαγγελματικών σχολείων χωρίς καθηγητές, νοσοκομεία χωρίς νοσηλευτές, χωριά και περιφέρειες χωρίς γιατρούς, απελπισμένοι μικροκαταστηματάρχες, καταθλιπτικοί πολίτες χωρίς μέλλον, αζήτητοι νεκροί, εξαφανισμένοι "ζωντανοί", απολυμένοι του Alter, απολυμένοι της ΕΡΤ, απολυμένοι των Sprider, απολυμένοι του Μετρόπολις, "εργαζόμενοι" που τους χρωστούν πέντε και έξι μηνιάτικα, εργαζόμενοι που προσπαθούν να επιβιώσουν με "έναντι", απολυμένοι Χαλυβουργικής, απολυμένοι του Κατσέλης, απολυμένοι του 902, απολυμένοι των ναυπηγείων, μεσήλικες άνεργοι με υποχρεώσεις χωρίς ελπίδα, μακροχρόνια άνεργοι χωρίς καν το ξεφτιλισμένο πια επίδομα ανεργίας, υπηρεσίες χωρίς υπαλλήλους, σαλταρισμένοι πολίτες που δεν ξέρουν που να απευθυνθούν, νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, οικογένειες σε έξωση επειδή δεν έχουν να δώσουν για το νοίκι.(end of the short list)
Και ακόμη οι χιλιάδες απελπισμένοι που μη έχοντας πια καμία σταλιά αισιοδοξίας μέσα τους, αυτοκτονούν.
Δηλαδή;
Μια αόρατη Ελλάδα στην τροχιά του δωρεάν wifi.
Όταν γίνει το "μπαμ", να δούμε πόσα likes θα πάρει(από σχόλιο)

 Τι κρύβεται πίσω από το δωρεάν WiFi…
http://revealedtheninthwave.blogspot.gr/2013/11/wifi.html

Στις διαπιστώσεις είμαστε καλοί

Ένα εκατ. άνεργοι σε τέσσερα χρόνια 25/10/13
Περίπου 1.000.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν την περίοδο 2010-2013, η ανάκτηση των οποίων είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί τα επόμενα 20 χρόνια. Στην εκτίμηση αυτή καταλήγει έρευνα του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ, για την απασχόληση και ανεργία, που επιμελήθηκε ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου, καθηγητής Σάββας Ρομπόλης.
Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων όπως επισημαίνεται από τον κ. Ρομπόλη, απαιτείται αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των ακολουθούμενων πολικών απασχόλησης
(παθητικών και ενεργητικών), διασύνδεση των πολιτικών απασχόλησης και καταπολέμησης της ανεργίας με την οικονομική, αναπτυξιακή, επενδυτική και βιομηχανική
πολιτική σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
Από το gazzetta.gr:
Α, ανοίγουν βιβλία και όλοι οι αγρότες !

Επενδύσεις και θέσεις εργασίας.

«Σφαγή» για...τέσσερις θέσεις στην Philip Morris στο Αγρίνιο

Με δύο τρεις τέτοιες μεγάλες επενδύσεις ακόμα και την μηδενίσαμε την ανεργία...

Πριν από περίπου δύο μήνες έγινε γνωστή η πρόθεση της εταιρίας Παπαστράτος ΑΒΕΣ να μετατρέψει τις αποθήκες της στην Μεγάλη Χώρα, στο μοναδικό ιδιόκτητο logisticshub του πολυεθνικού ομίλου για καπνά ανατολικού τύπου στην Ευρώπη.
Με την ανακοίνωση δημιουργήθηκαν αρκετές προσδοκίες για την αξιοποίηση της υποδομής που έχει η εταιρία στην περιοχή και την ένταξη νέων παραγωγικών δραστηριοτήτων που θα είχαν σαν αποτέλεσμα την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για εξειδικευμένο και ανειδίκευτο ανθρώπινο δυναμικό.Τον τελευταίο μήνα και προχωρώντας σταδιακά προς της έναρξη των δραστηριότητων της επένδυσης η εταιρία προχώρησε στην διαδικασία επιλογής για την πρόσληψη του απαιτούμενου εργατικού δυναμικού.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις συνολικά θέσεις που θα καλυφθούν και συγκεκριμένα αφορούν δύο θέσεις οδηγών κλάρκ, και δύο θέσεις εργατικού προσωπικού.

Να σημειώσουμε πάντως ότι παρά το γεγονός ότι από διάφορες κατευθύνσεις (επίσημες και ανεπίσημες), διακινήθηκαν πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων όταν και εφόσον θα λειτουργούσε η επένδυση η ιδιοκτήτρια εταιρία κράτησε από την πρώτη στιγμή χαμηλούς τόνους υπογραμμίζοντας ότι σε πρώτη φάση θα διασφαλιστούν οι υπάρχουσες θέσεις, εξηγώντας παράλληλα ότι το έργο θα εξελίσσεται σε φάσεις και ανάλογα με τις ανάγκες θα υπάρξουν και οι ανάλογες προσλήψεις.Περισσότερα εδώ: http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/227205

Δύο μήνες πριν,για το ίδιο θέμα

Συνεχίζοντας τις επαφές του με εκπροσώπους μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, με στόχο την ενίσχυση των επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, δέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου τον επικεφαλής της εταιρείας Philip Morris στην Ελλάδα.

Αφορμή ήταν η απόφαση της Καπνοβιομηχανίας να μετατρέψει τις αποθήκες καπνού της εταιρείας «Παπαστράτος» στο Αγρίνιο σε πανευρωπαϊκό κέντρο αποθήκευσης καπνού ανατολικού τύπου. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Στη συνάντηση, όπου ήταν «παρών» και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μεγάλη, ουσιαστική και συμβολική επένδυση, που βοηθάει και στην εμπέδωση της ψυχολογίας ότι τα πάντα αλλάζουν στην Ελλάδα.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι προ εξαμήνου η κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία με την πολυεθνική εταιρεία, σύμφωνα με την οποία η Philip Morris αυξάνει τις προμήθειές της σε σχέση με την προηγούμενη τριετία κατά 20%.(ποιες προμήθειες;)

«Αυτή η επέκταση των δραστηριοτήτων μαζί με αυτή την καινούργια επένδυση της Philip Morris αντιλαμβάνεστε ότι αποτελεί μια ισχυρότατη ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, την οποία θεωρούμε, όπως καταλαβαίνετε, πολυσήμαντη» τόνισε ο κ. Σαμαράς.
 Σημαίνει νέες θέσεις εργασίας, σημαίνει διεθνείς μεταφορές προϊόντων εντός Ελλάδος και υποστήριξη των εξαγωγών ενός πολύ ισχυρού κλάδου με μεγάλη ζήτηση σε όλο τον κόσμο.

Για το θέμα έγραψαν όλες οι εφημερίδες χωρίς να θίξουν τις κινήσεις της εταιρείας στο παρελθόν όπως μας υπενθυμίζει  ο αναγνώστης που κάνει το πρώτο σχόλιο κάτω από το κείμενο Διαβάστε:στα ΝΕΑ

Σχετικά κείμενα
"Περιπλάνηση" στις λίστες της ανεργίας
και,
Ντροπή : Έστειλαν με την πολιτική τους τον κόσμο στα συσσίτια και βγάζουν και εγκύκλιο.
http://www.radiokalloni.gr/archives/20621

Απίστευτο: αφήνουν νηστικές άπορες οικογένειες
Δεν το χωράει ανθρώπινος νους. Η Ε.Ε. δίνει χρήματα για την διανομή τροφίμων σε φτωχούς και η γραφειοκρατία τα πετάει στο καλάθι των αχρήστων.



Διαβάστε εδώ τι συμβαίνει: http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/379109/apisteyto-afinoyn-nistikes-apores-oikogeneies#ixzz2mjww7V3Q
Εντελώς τυχαία  πριν μια βδομάδα έψαχνα για άλλη μια φορά τα εν λόγω προγράμματα,και έχω πρόχειρα τα στοιχεία
Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων στους απόρους της Ε.Ε.
Φορείς υλοποίησης  και τελικοί δικαιούχοι
Ως φορείς υλοποίησης ορίζονται:
Οι Δήμοι όλης της χώρας
Τα ΝΠΔΔ στις αρμοδιότητες των οποίων υπάγεται η παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας (π.χ. Μονάδες Κοινωνικής φροντίδας, Δημοτικά Γηροκομεία, Βρεφοκομεία κ.α.)
Τα ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για τα οποία, είτε βάσει των καταστατικών τους διατάξεων, είτε βάσει των τεκμηριωμένων δράσεων/ενεργειών τους κατά τα δύο τουλάχιστον προηγούμενα έτη να προκύπτει φιλανθρωπική δραστηριότητα (π.χ. Σύλλογοι, Σωματεία, Εκκλησιαστικά Ιδρύματα, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις ΟΤΑ α΄ βαθμού, ΜΚΟ, κ.α.).
Οι Ιερείς Μητροπόλεις της χώρας για την άσκηση του φιλανθρωπικού έργου των ενοριών τους.
Το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων για το έτος 2013 θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 807/2010 και 1020/2012 της Επιτροπής.
Δείτε  εδώ τις λεπτομέρειεςhttp://www.opekepe.gr/episitistikh.asp
Και όλα φαίνονταν να κυλούν κανονικά .......
αν εξαιρέσουμε από τον λογαριασμό όσους πεθαίνουν καθημερινά πλέον από την κακουχία
 Στις διαπιστώσεις είμαστε καλοί
Και πριν ένα χρόνο, διαπιστώναμε πως:
μπορεί το πολιτικό προσωπικό να είναι ανίκανο, αλλά το ίδιο αναποτελεσματική υπήρξε και η αντίδρασή μας. Και το γεγονός αυτό είναι βέβαιο, ότι  αύξησε περισσότερο το θράσος τους.
Η Ευρώπη από την αρχή παίζει μαζί μας ένα ιδιότυπο παιχνίδι του τύπου " Εδώ μπορώ να σας διατάζω για συμμόρφωση και να σας ταράζω στα πρόστιμα",και
"Εκεί δεν μπορώ να παρέμβω στα εσωτερικά σας γιατί δεν είναι δημοκρατικό"και άλλα τόσα μεγάλα και κραυγαλέα ψέματα.
 Η τελευταία τους διασκέδαση θα είναι  η ξαναπαιγμένη τραγωδία με τους πεινασμένους στους δρόμους αυτής της πόλης .
Είναι συνεργός η Ευρώπη στην σημερινή κατάντια  της Ελλάδας και αυτό ακούγεται χειρότερο από την κρίση στην χώρα μας όπως λέει και ο arxediamedia.
Περισσότερα εδώ:Οι τρεις νόμοι της Μαφίας
και λίγο νωρίτερα αναρωτιόμασταν  που βρίσκονταν όλα αυτά τα χρόνια οι ελεγκτικοί  μηχανισμοί της ΕΕ.
Περισσότερα εδώ: http://amazonsday.blogspot.gr/2011/06/debt-laden-greece-mired-in-anger-and.html

Οι συνεργοί σε αυτό το χάλι βρίσκονται, μόνο αν τους αναζητήσει κανείς....
Απασχόληση και κοινωνική πολιτική, 
Οι κοινοί τομείς πολιτικής σε όσες  συνθήκες έχουμε υπογράψει, αναφέρονται λεπτομερώς στην  ιστοσελίδα: http://europa.eu/take-part/index_el.htm 
Ο έλεγχος της ορθής εφαρμογής των δράσεων και η επαρκής χρήση των κεφαλαίων της ΕΕ πραγματοποιείται με διάφορους τρόπους..
Eπικοινωνήστε με την ΕΕ
Τηλεφωνήστε  δωρεάν στον αριθμό 00800 67 89 10 11
στείλτε  τις ερωτήσεις σας ηλεκτρονικά
http://europa.eu/contact/index_el.htm
... όπου είναι απαραίτητο το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο και / ή Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) μπορούν να έχουν πλήρη πρόσβαση στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
 Μέσω της τακτικής παρακολούθησης, ελέγχου, λογιστικού ελέγχου και αξιολόγησης (όπως περιγράφεται στο σημείο 4) .
Τα έργα τα οποία αποκλίνουν από τους στόχους και τα κριτήρια που προβλέπονται στην αρχική σύμβαση και συνήθως εντοπίζονται νωρίς.
Αξίζει να διαβαστεί με προσοχή όλο το σκεπτικό που αναπτύσσεται(εδώ είναι μόνο κάποια σημεία)
Μας λέει ότι ο έλεγχος είναι λεπτομερής και τα λοιπά,που σημαίνει γνωρίζουν!!!ή αυτό επικαλούνται.
Δείτε για παράδειγμα:
http://www.europarl.europa.eu/sides/getAllAnswers.do?reference=E-2006-2209&language=EL

Ίσως να μοιάζει με εμμονή όλο το παραπάνω, αλλά όσο τους πληρώνουμε έχουμε το δικαίωμα ελέγχου.
Πείτε μας τη γνώμη σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.