Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Η ανεργία και τα προγράμματα που φτιάχνονται από... Εξωγήινους.


Νεανικό αποτύπωμα 
Γράφει ο Αγγελίδης Ιωάννης (12/09/2013 )         
Οικονομολόγος Μελετητής- Επιστημονικός Συνεργάτης ΤΕΙ Καλαμάτας

Με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΣΥΕ η ανεργία στους νέους φθάνει το 55%.
Σε μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ αναφέρεται ότι για να δημιουργηθούν 50.000 νέες θέσεις εργασίας το χρόνο, απαιτείται ετήσια αύξηση του ΑΕΠ κατά 4%.
Με δεδομένα την σωρευτική μείωση του ΑΕΠ σε ποσοστό -25,1% σε σταθερές τιμές την τελευταία 5ετία, όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτό είναι επιεικώς αδύνατο.

Συνεπώς όχι μόνο μείωση της ανεργίας δεν θα έχουμε, αλλά μάλλον αύξηση.

Την ίδια χρονική στιγμή το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Ανάπτυξης φτιάχνουν προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας που είναι εκτός πραγματικότητας.
Δεν μπορεί να φτιάχνεις πρόγραμμα στο οποίο θα μπορέσουν να ενταχθούν το 10-20% αυτών που υποβάλλουν αίτηση, ενώ το 80% και πλέον να μένει εκτός.

Ή γνωρίζεις και εκτιμάς τον αριθμό των πιθανών αιτήσεων σε κάθε πρόγραμμα και προσαρμόζεις ανάλογα τον προϋπολογισμό ή δεν ταλαιπωρείς τους ήδη ταλαίπωρους άνεργους να υποβάλλουν αίτηση στο πρόγραμμα με πιθανότητες επιτυχίας 10-20 %.

Δεν παίζεις με τους άνεργους νέους πτυχιούχους ή μη, που προσπαθούν να βρουν κάποια βοήθεια από το πρόγραμμα ανεργίας και το πρόγραμμα με τον προϋπολογισμό του να είναι φτιαγμένο από... εξωγήινους, αφού θα εντάσσει έναν (1) στους δέκα (10) ή στην καλύτερη περίπτωση 2 στους 10.

Για να μπορέσεις να μειώσεις την ανεργία χρειάζονται πολλά προαπαιτούμενα και κύρια επενδύσεις, για να εργαστούν οι άνεργοι ή να μπορέσουν οι άνεργοι να κάνουν δικές τους επιχειρήσεις.
Μπορεί η κυβέρνηση να μιλά για επενδύσεις που θα γίνουν από Καταριανούς , Ρώσους , Κινέζους κλπ, αλλά αν δεν γίνει αντιληπτό από τους... εξωγήινους συντάκτες των προγραμμάτων, ότι πρέπει να υπάρξουν προγράμματα για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες με ισχυρά κίνητρα, για να δημιουργήσουν νέες μικρές και μεσαίες καινοτόμες επιχειρήσεις η ανεργία δεν θα μειωθεί ΠΟΤΕ.

Και τα προγράμματα αυτά πρέπει να έχουν προϋπολογισμούς τέτοιους που να μην αποτελούν κορόιδα για αυτούς που υποβάλουν αίτηση.
Διαφορετικά η μείωση της ανεργίας θα έρθει μόνο... με την εξαγωγή των καλύτερων μυαλών στο εξωτερικό για να εργασθούν εκεί.

Και εδώ θα παραμένουν και θα αυξάνουν η ανεργία και... οι εξωγήινοι.
Αναδημοσίευση από
http://www.iliaoikonomia.gr/news_details.php?id=20843#.UsYSS9JdUsw

Μα τι είναι αυτά που γράφετε, προς θεού!

Θα τρομάξετε τους επενδυτές...

Η ανεργία επίσημα έφτασε στο 31.5% ! Η πραγματική όμως ίσως να είναι και στο 40% !
Όπως ισχυρίζεται και η ΓΣΕΕ: "Κρύβουν» την ανεργία" 
Η εργατική συνομοσπονδία αναφέρει στην ανακοίνωσή της, ότι: "Τα νέα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής  υπολογίζουν την ανεργία τον Οκτώβρη στο 27,8% η πραγματική ανεργία όμως αγγίζει το 33%. 
Το 2014 ο μη ενεργός πληθυσμός θα είναι κατά 1.100.000 άτομα περισσότερος από τους απασχολούμενους με ότι αυτό συνεπάγεται. 
Κύριοι της Κυβέρνησης, πίσω από τους αριθμούς κρύβονται άνθρωποι. 
Αυτό πρέπει να καταλάβετε και να λάβετε εδώ και τώρα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας που αποτελεί και το σημαντικότερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. 
Είναι απαίτηση όλων να εγκαταλειφθούν άμεσα οι πολιτικές της ύφεσης, της λιτότητας και της φοροεπιδρομής. 
Η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει τον αγώνα με κάθε μέσο και τρόπο για να μπει οριστικό τέλος στα μέτρα και στις πολιτικές που καταστρέφουν οικονομία και κοινωνία". 


Τι,δεν βλέπετε τίποτα καινούργιο στον ΟΑΕΔ;

Τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για το 2014 
  • Προσλήψεις 10.000 ανέργων με επιδότηση 450 ευρώ στο μισθό(αλήθεια που;) 
  • Εκπαίδευση για 200 γυναίκες από ευπαθείς ομάδες στην  τεχνολογία
  • Επιχορήγηση ύψους 10.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν 2.000 άνεργοι νέοι έως 35 ετών, μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ "Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία". Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση ανέργων νέων στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, με έμφαση στην καινοτομία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος".

Ακόμη δεν βλέπετε τίποτα καινούργιο;
Όπως σχολιάζει στο  http://www.newsit.gr ο Dimitris Katsaros 
Να ΞΑΝΑ κάνουν αυτό πού έκαναν με το *200αρι των μακροχρόνια ανέργων, να το εξαγγείλουν πανηγυρικά, να νομίζει ο κόσμος ότι θα ισχύει για όλους τους ανέργους και 
ύστερα να βάλουν κριτήρια για να το δικαιούνται καμιά 
1000αρα άτομα. Το κόλπο παλιό και πιάνει στους μ@λ@κες 
πού τους πιστεύουν ακόμα.

Κοροϊδεύουν τον κόσμο και μαζί τους  τα ΜΜΕ και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι ...

*Ο υφυπουργός Εργασίας γνωστοποίησε ότι από 1η Ιανουαρίου του 2014 θα αρχίσει το πρόγραμμα ενίσχυσης των μακροχρόνια ανέργων, βάσει του οποίου όσοι είναι άνεργοι πάνω από 12 μήνες και έχουν εξαντλήσει τη δικαιούμενη τακτική επιδότηση, θα παίρνουν επίδομα μακροχρόνια
ανέργου ύψους 200 ευρώ το μήνα για 12 μήνες, όταν το ατομικό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ.Το πρόγραμμα είναι παλιό δεν έγινε τώρα.Το μόνο που άλλαξε είναι το ηλικιακό και το εισοδηματικό κριτήριο, χωρίς ωστόσο να καλύπτει παρά ελάχιστους  από το 9% των ανέργων που έχουν πάρει ήδη το τακτικό επίδομα.
Για άλλη μια φορά οι βολεμένοι της κυβέρνησης παίζουν με τον πόνο των ανέργων.

Τώρα,το ποιος ροκανίζει τα χρήματα των ανέργων πολλοί το υποψιάζονται,και εμείς θα κάνουμε μια προσπάθεια στη συνέχεια να χαρτογραφήσουμε τις περιοχές που έχει στηθεί το γλέντι ώστε να μην μείνουμε με τις απορίες.
Συνεχίζεται
Σχετικά κείμενα
Τρία μνημόνια και κάτι
Που χάθηκαν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας;
"Περιπλάνηση" στις λίστες της ανεργίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.