Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Τραγική εξέλιξη

Εικόνα από το http://tolimeri.blogspot.com
Αθήνα-3 Ιαν. 2014. Σε συνέχεια του προηγούμενου θέματος  εδώ
Παρά τις εκκλήσεις προς το υπουργείο Υγείας και  το συναγερμό που είχε σημάνει το Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού, ο  66χρονος ανασφάλιστος καρκινοπαθής που δεν μπόρεσε να εισαχθεί σε  νοσοκομείο δεν τα κατάφερε.

Η λύση για το πρόβλημά του δεν βρέθηκε ..
Και υπάρχουν εννέα ακόμη ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση που πρέπει να νοσηλευτούν άμεσα. Τελικά το υπουργείο Υγείας  στις(3/1/14) αποφάσισε να καλύψει τη νοσηλεία τους και μεταφέρονται σε νοσοκομεία. Την πληροφορία επιβεβαιώνει και το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Σε σχετική ανακοίνωσή του στο facebook το Ιατρείο αναφέρει:
«Από το πρωί είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο υγείας, σχεδόν όλοι οι ανασφάλιστοι ασθενείς μας που βρισκόντουσαν σε κίνδυνο έχουν μπει σε δημόσια νοσοκομεία χωρίς κανένα κόστος για τους ίδιους. Η ανταπόκριση όλων σας στην έκκληση μας ήταν παραπάνω από συγκινητική και στην κυριολεξία αναγκάσατε τους κυβερνώντες να λυγίσουν και να κάνουν το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Τι απαντά ο Α.Γεωργιάδης
«Είναι εξαιρετικά λυπηρό άνθρωποι, για πολιτικούς λόγους, να εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας.
Ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο Υγείας έχει δώσει παγία εντολή σε όλα τα νοσοκομεία όποτε κρίνεται ένα περιστατικό ως επείγον και επικίνδυνο για την υγεία του ασθενούς, ακόμη και αν είναι παντελώς ανασφάλιστος, να περιθάλπεται.
Μεταθέτοντας τις ευθύνες στα νοσοκομεία, ζήτησε εάν έχει υπάρξει περίπτωση ασθενούς που εξετάστηκε από γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο και που, ενώ έχρηζε άμεσης θεραπείας,
δεν του παρεσχέθη, να δοθούν στο υπουργείο τα στοιχεία ώστε να ερευνηθεί το συγκεκριμένο περιστατικό.
Και στη Ναυτεμπορική δήλωσε:
«Εάν θέλουν κάποιοι από το Μητροπολιτικό Ιατρείο ή από οποιονδήποτε άλλο φορέα να έρθουν σε επαφή με μένα προσωπικά και να μου θέσουν όλα τα αιτήματα, η πόρτα του γραφείου μου είναι πάντα ανοικτή και παρόμοια προβλήματα, χωρίς να τα διαφημίζουμε, λύνουμε κάθε μέρα ασταμάτητα από την πρώτη μέρα που είμαι εδώ» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης. Ο υπουργός Υγείας  είπε ακόμη πως απαντώντας σε σχετικές αιτιάσεις του του Μητροπολιτικού Ιατρείο Ελληνικού,στις 13 Νοεμβρίου είχε κλειστεί ραντεβού με τους υπευθύνους του, προκειμένου να ενημερώσουν το υπουργείο
για τα προβλήματα των ασθενών για τα οποία διαμαρτύρονταν, όμως το ραντεβού ακυρώθηκε από τους ίδιους. Υποστήριξε μάλιστα πως, απ' ό,τι έμαθε, ακύρωσαν το ραντεβού για πολιτικούς λόγους. «Κατά συνέπεια δε δεχόμαστε καμία υπόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας από κανέναν» πρόσθεσε.

- Τι δηλώνει στο newsit η εθελόντρια  του Μητροπολιτικού  Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, Βασιλική Ηλιοπούλου 

"αναγκαστήκαμε χθες το πρωί να βγάλουμε το τρίτο κατά σειρά δελτίο τύπου με το οποίο καλούσαμε πλέον τους πολίτες να ενεργοποιηθούν και να μας βοηθήσουν ώστε να βρεθεί λύση για 10 ανθρώπους των οποίων η ζωή κρεμόταν από μια κλωστή λόγων των σοβαρών παθήσεών τους και οι οποίοι έπρεπε να νοσηλευθούν σε δημόσια νοσοκομεία.
Στην ανταπόκριση των πολιτών που έστελναν mail και έπαιρναν τηλέφωνο, άμεσα κινητοποιήθηκε το Υπουργείο Υγείας. Επικοινώνησαν χθες το απόγευμα μαζί μας από το γραφείο του Υπουργού και ζήτησαν τη λίστα με τα ονόματα και τα τηλέφωνα των 10 ασθενών. Δυστυχώς από αυτούς τους 10 στην προσπάθεια που κάναμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους, διαπιστώσαμε οτι ένας είχε χάσει τη μάχη για τη ζωή και είχε γίνει και η κηδεία του.
Πάντως είναι ένα πολύ θετικό μήνυμα το γεγονός ότι όταν ο κόσμος κινητοποιείται,ευαισθητοποιείται και η πολιτεία, παρ΄όλο που θα έπρεπε να γίνεται αντίθετα."

Οι πληροφορίες από εδώ:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231284664 και εδώ:
http://www.newsit.gr/default.phppname=Article&art_id=261241&catid=9Sandra Makris
Η ανακοίνωση:
ΜΚΙΕ: Άλλη μία δολοφονία ανασφάλιστου πολίτη
http://www.naftemporiki.gr/story/749103
~~~~~~~~~~~~~~~~~`
Σχόλια σχετικά με το θέμα κάτω από το  δημοσίευμα στο http://news247.gr/

Να το στείλετε στον Σαμαρά να το προσθέσει στο success story του...
manos
Όχι αφήστε τον ήσυχο τον Σαμαρά!!!Έχει δουλειά με το πως θα καταφέρει να βάλει δωρεάν wi-fi!!!To υποσχέθηκε κιόλας.
Gorg  
Αν το περιστατικό αληθεύει, είναι σίγουρα τραγικό.Είναι όμως επίσης τραγικό μία θεωρητικά ανθρωπιστική οργάνωση όπως το "Κοινωνικό ιατρείο Ελληνικού" να εκδίδει ανακοινώσεις τόσο πολιτικά χρωματισμένες ("Άλλος ένας πολίτης ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ από τις πολιτικές που
εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων 4 ετών", "Ως πότε όμως οι ιθύνοντες του Υπουργείου Υγείας θα βάζουν τις ζωές ΟΛΩΝ μας σε κίνδυνο", "να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ οι γενοκτόνες αυτές πολιτικές. Αυτοί που δολοφονούν ευάλωτους πολίτες θα λογοδοτήσουν πολύ σύντομα").
Δεν νομίζω ότι τέτοιο ύφος αρμόζει σε γιατρούς που σκέφτονται αποκλειστικά τη ζωή των ασθενών, πέρα από πολιτικές εντυπώσεις και σκοπιμότητες.
Kyr  Gorg 
Δεν έχεις καταλάβει ότι όλα είναι πολιτική; Το ότι οι γιατροί αναγκάζονται να βγάλουν αυτή την ανακοίνωση για κάποιον άγνωστο αλλά συνάθρωπό μας δε σου λέει κάτι;έχεις προσπαθήσει να βοηθήσεις άπορο καρκινοπαθή εσύ ο ίδιος και να μην μπορείς λόγω κόστους; μέχρι και οι εξειδικευμένες εξετάσεις διάγνωσης σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα είναι πανάκριβες γιατί τα νοσοκομεία δεν έχουν τα κατάλληλα μηχανήματα. Κι αν δεν προλάβει να βγάλει βιβλιάριο απόρων τότε είναι τελειωμένος με μαθηματική ακρίβεια. Δεν τον δέχεται κανένα νοσοκομείο.
- Και το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου το διαμορφώνεις κι εσύ που συμμετέχεις εδώ μέσα με την άποψή σου που απλά αντιγράφεις και σχολιάζεις χωρίς να σκέφτεσαι.
Κύριος Βαρδαξής-Κουτρουμπέσης 
Μαλιστα. Καποτε λεγαμε οτι στη Αμερικη (που αν μη τι αλλο υπαρχει κρατος) πεθαινεις στη ψαθα αν δεν εχεις λεφτα. Να που φτασαμε και μεις στην ιδια (και χειροτερη κατασταση).
Οι υπαιτιοι ας εχουν το κριμα στο λαιμο τους για τον ανθρωπο που πεθανε..
Λακων 
Eύχομαι να έλθει η άγια στιγμή που οι υπάρχοντες κυβερνήτες θα ζητάνε άσυλο και καμιά χώρα δεν θα τους το δίνει.
~~~~~~~~~~~~~~~~~`
Όσο για το 25ευρω που λένε πως θα κοστίζει κάθε εισαγωγή ασθενούς σε νοσοκομείο από τις αρχές του χρόνου,έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις ακόμη και στο ίδιο το κόμμα που κυβερνά(το πασοκ τα ψήφισε και η κυβέρνηση νδ πασοκ τα εφαρμόζει)
Το περιγράφουν καλά οι τίτλοι.
-ΠΑΣΟΚ: Το 25ευρω θα αποσυρθεί -
- "Φέρτε μου τα ισοδυναμα για το 25ευρω κι εγώ το αποσύρω", λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης
Σκληρή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ κατά του Αδωνι Γεωργιάδη
- "Τα «ισοδύναμα» που επικαλείται ο κ. Υπουργός ας ψάξει να τα βρει σε κάποια από τα «Ζάππεια» που χάθηκαν"
- Σε σύσκεψη μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου θα αναζητηθεί πιθανότατα η λύση
- "Έχουμε δώσει τα ισοδύναμα στον κ. Γεωργιάδη.
Χρησιμοποιεί μια φθηνή δικαιολογία ότι το μέτρο έχει ψηφιστεί από το 2012, απαντά ο γραμματέας Επικοινωνία του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης
~~~~~~~~~~~~~~~~~`
Αλλά ακόμη πιο στενάχωρο και περίεργο από τους λεονταρισμούς των βουλευτών που ψήφισαν αυτούς τους νόμους είναι πως υπάρχουν πολίτες οι οποίοι δεν πιστεύουν ότι τα νοσοκομεία  δεν δέχονταν τον ασθενή αλλά γίνεται εισαγωγή σε όσους έχουν ανάγκη όπως ισχυρίζεται και ο υπουργός. Ναι.Έτσι είναι. Σε δέχονται σαν περιστατικό, και ο λογαριασμός έρχεται μετά. Κι αν δεν έχεις να τον πληρώσεις μέσα σε λίγες ημέρες πηγαίνει στην εφορία. Η μόνη περίπτωση να μην σε χρεώσουν είναι αν έχεις βιβλιάριο απορίας, το οποίο δίνεται με προϋποθέσεις  και όχι σε όλους τους ανασφάλιστους.
Επίσης να θυμίσουμε ότι και πριν το μνημόνιο οι ανασφάλιστοι έπρεπε να πληρώσουν για την εισαγωγή σε νοσοκομείο ή τις εξετάσεις τους. Μόνο που τότε δεν ήταν πολλοί όσοι δεν είχαν να πληρώσουν, σε αντίθεση με το σήμερα, και επίσης δεν γίνονταν κατασχέσεις για λίγα ευρώ.
Όπως και νάχει η μάχη με την κρίση και την παραπληροφόρηση συνεχίζεται, και δεν ξεχνάμε πως η αλληλεγγύη είναι ότι έχουμε για να υπερασπίσουμε τους εαυτούς μας από την βάναυση εξουσία.

1 σχόλιο:

  1. If only people could appreciate how dangerous gas burning
    appliances can be. An annual gas safety check could save lives.



    my web site: gas safety certificate brentwood

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.