Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

"Καλύτερα «ημίτρελες» παρά υποταγμένες"


Ο αγώνας για τη ζωή είναι διαρκής και δεν εξαντλείται με μια ψήφο στην κάλπη.
Οι αποκαλύψεις  που έγιναν τις προηγούμενες βδομάδες για τα όσα συνέβησαν στην Ε.Ε ώστε η χώρα να αλυσοδεθεί στο ΔΝΤ δεν αφήνουν πλέον περιθώρια για ψευδαισθήσεις  για το που βαδίζουμε.
Οταν ο Μπαρόζο φτιάχνει κυβέρνηση, οι στιγμές είναι κρίσιμες και αυτό που διακυβεύεται είναι  οι ζωές μας, αλλά και η συνέχεια  του τόπου που λέγεται  Ελλάδα. Γιατί αύριο δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει και πως θα λέγεται.
Οι αντιδράσεις  όλων, σε στιγμές σαν αυτές, ακόμη και στα πιο μικρά ζητήματα αποκτούν άλλη βαρύτητα.
Τους τελευταίους μήνες, οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών έμειναν σχεδόν μόνες στο δρόμο να εκπροσωπούν τον τσαλαπατημένο Έλληνα πολίτη.
ΑΛΥΣΟΔΕΘΗΚΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΙΚ
Και ενώ οι  οι απολύσεις τους κρίθηκαν παράνομες, η κυβέρνηση αρνείται να συμμορφωθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου. ΕΘΝΟΣ On Line


Ας δούμε συνοπτικά τι έγινε

 3/6 ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Οι καθαρίστριες  πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη και ζητούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους, μετά τη δικαστική απόφαση που τις δικαιώνει. 
Χθες, οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη. Αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και τον γενικό διευθυντή του κόμματος Νίκο Σαλαγιάννη.

Σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνάντηση, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113285366
Ναι,καταδίκασε τις αποφάσεις που υιοθετεί το κόμμα του!

Γράφουν στο left στις 11.04.2014 
 Οι καθαρίστριες υποδέχονται τη Μέρκελ 
Οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται για μία ακόμα ημέρα στο δρόμο υποδεχόμενες τη Γερμανίδα καγκελάριο και απαντώντας στις χυδαιότητες Σπηλιωτόπουλου
Από τις  10.00 το πρωί  ξεκίνησαν την υποδοχή της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ, αψηφώντας την απαγόρευση συγκεντρώσεων, που εξήγγειλε η Κυβέρνηση Σαμαρά.
Πιστές στο καθημερινό τους ραντεβού, με σημαίες και συνθήματα διαδηλώνουν έξω από το Υπουργείο Οικονομικών  στη Νίκης.
Και με  συνθήματα απαντούν στον Α. Σπηλιωτόπουλο που χαρακτήρισε ημίτρελους όσους διαδηλώνουν στην Αθήνα:



http://www.youtube.com/watch?v=pn7tWmyN6hs
Τα συνθήματα που ακούγονται είναι: Ούτε Μέρκελ, ούτε Σαμαράς, το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς Κλείνετε τους δρόμους σαν την Κατοχή, ελεύθεροι θα μείνουμε για την Ανατροπή.  Η Ιστορία γράφεται με ανυπακοή, της Μέρκελ δε δεχόμαστε τη νέα Κατοχή.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 18 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2014

Με ακάνθινα στεφάνια οι καθαρίστριες στο υπουργείο Οικονομικών..
Συμβολική κίνηση,και στο τέλος συγκέντρωσης φρόντισαν να τα αφήσουν στην πόρτα του υπουργείου και να αποχωρήσουν.www.news247.gr
Εικόνα (1)
Προσφυγή ΥΠΟΙΚ στον Αρειο Πάγο για τις καθαρίστριες
Σε αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για επανατοποθέτηση των υπαλλήλων καθαρισμού στο υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο, στέλνοντας το ζήτημα στον Αρειο Πάγο. Ταυτόχρονα, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων υπέβαλε ερώτημα της διοίκησης προς την τριμελή επιτροπή του Αρείου Πάγου, η οποία εποπτεύει τη συμμόρφωση του Δημοσίου σε δικαστικές αποφάσεις, με αντικείμενο τη δεσμευτικότητα εκτέλεσης της απόφασης σε παρόντα χρόνο.
Επί της ουσίας, το υπουργείο Οικονομικών δεν προχωράει στην επανατοποθέτηση των υπαλλήλων καθαρισμού που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και ο χρόνος της οποίας έχει λήξει.

Την ίδια τακτική ακολουθεί το κράτος και με άλλους απολυμένους  του δημοσίου που δικαίωσαν τα δικαστήρια. Δεν τους επιτρέπει να μπουν στα κτίρια δουλειάς, τους επιλεγμένους με κοινωνικά κριτήρια σχολικούς φύλακες  θα τους επαναεπιλέξει,και άλλα τέτοια νόμιμα τερτίπια.

Γράφουν  σχετικά με το θέμα στο antinews  στις 05/06/2014
Είναι προφανές -και όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι επιεικώς ανόητος- ότι η υπόθεση με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών έχει πλήξει καίρια την κυβέρνηση. Οι γυναίκες αυτές δεν είναι επαγγελματίες συνδικαλιστές που κάνουν ντόρο και φασαρία για να κρατήσουν τις θεσούλες τους.
Ο κόσμος δεν βλέπει εδώ και μήνες μια άθλια συνδικαλιστική πρακτική και απλά αποστρέφει το βλέμμα του. Ο κόσμος βλέπει μια χούφτα γυναίκες, οι περισσότερες πάνω από 50 ετών να προσπαθούν εδώ και μήνες να κρατήσουν τις θέσεις τους. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν τις επαναπροσλαμβάνει επειδή φοβάται ότι έτσι θα διαλυθεί ολόκληρο το σύστημα της διαθεσιμότητας.
Έχασε στις εκλογές και από το θέμα αυτό, που το εκμεταλλεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ που έστελνε τη Δούρου, την Κούνεβα και άλλους βουλευτές να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους. Και θα συνεχίσει να χάνει αν στέλνει τα ΜΑΤ στις καθαρίστριες αντί να εξηγήσει στον κόσμο τι ακριβώς ισχύει με την περίπτωση αυτή.
Και ανάμεσα από τα σχόλια  που ακολουθούν το κείμενο ξεχωρίζω  αυτό:
1)Δεν γίνεται να έχουμε την εικόνα γυναικών με σκούπες να τρώνε ξύλο κάθε τρεις και λίγο, να κάνει τον γύρο του πλανήτη. Είναι ξεφτίλα.
2)Δίνει την άσχημη εικόνα και στο εσωτερικό ότι οι πιο σκοτεινές ημέρες των μνημονίων είναι ακόμη εδώ στην χειρότερη μορφή της και ίσως δεν θα φύγει ποτέ.

3)Αν δικαιώθηκαν στα δικαστήρια, το θέμα έχει κλείσει. Άμεση επαναπρόσληψη. Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει. Η λογική του τρεναρίσματος είναι ανήθικη.

Ο αγώνας αυτός, όπως και πολλοί άλλοι, δεν έχει τελειώσει.Τα γεγονότα μας προλαβαίνουν.

Αυτοί που έλεγαν για τον ΣΥΡΙΖΑ  ότι "θέτει σε κίνδυνο την χώρα" έκλεισαν σήμερα τη Βουλή με προεδρικό διάταγμα.....σαν να ήταν το δικό τους μαγαζάκι.

Αφού επέτρεψαν να γίνει "το σόου" το πρωί, για να έχουν να απασχολούν τα μυαλά του κόσμου, ήσυχα ήσυχα έκλεισαν για καλοκαίρι.Διαβάστε εδώ:
http://www.tribune.gr/politics/news/article/39880/paraskinio-gia-klisimo-tis-voulis-ferni-proores-ekloges.html
Αφήνοντας εκκρεμότητες που δεν έχουν τη συναίνεση ούτε των υποστηρικτών τους 
Όσα έγιναν χθες στο ελληνικό κοινοβούλιο ήταν η επισφράγιση μιας διετίας κατά την οποία ο ευτελισμός του κοινοβουλίου έφτασε στο ανώτερο σημείο του. 
Συνέχεια εδώ:
http://www.antinews.gr/POLITIKE/den-uparxei-pleon-gurismos-i-oloi-mazi-i-me-tous-nazi

 Κλείνουν την βουλή, παραγράφουν σκάνδαλα
https://www.youtube.com/watch?v=SvKvoAojd7Q

ΑΝΕΥ ΕΞΗΓΗΣΕΩΝ...
Συνέχεια εδώ: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=300553&catid=13
Εικόνες
Εικόνα (1)http://news247.gr/eidiseis/koinonia/article2744687.ece/BINARY/w660/stef2.jpg
http://s.kathimerini.gr/resources/2014-05/katharistriesypoikstournaras-thumb-large.jpg




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.