Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Φυσάει..μετανάστευση..

*Κι ο θερμαστής στο στόκολο με τις φωτιές μαλώνει...
Γιώργος Μπάτης - Ο θερμαστής 1934
http://www.youtube.com/watch?v=YAl9FRTwauo

Δεν υπάρχουν  πλέον ερωτήσεις για το που πηγαίνουμε, αυτό το κατάντημα που θα μας βγάλει ή ακόμη τι σημαίνει ανάπτυξη για τους βολεμένους και τους πουλημένους.
Το ναυάγιο είναι πανθομολογούμενο. Όπου και να ρίξει το βλέμμα του κάποιος το ακούει, το βλέπει, το νιώθει, και το διαβάζει.

Στον πάτο παγκοσμίως οι ελληνικές τράπεζες
Στην ίδια θέση με την Αίγυπτο και τη Λευκορωσία -δηλαδή στην τελευταία- βαθμολογεί η Standard and Poor's τις ελληνικές τράπεζες.
Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Σάββατο 28 Ιουνίου 2014
http://www.enet.gr/?i=news-room.el.home&id=437570


Αλλά λεφτά υπάρχουν......

Μοιράζουν λεφτά σε «διαλεκτούς»
Και όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα στη Βουλή, θα δοθούν προσεχώς μετά τους δικαστικούς και στα στελέχη των Σωμάτων 
Ασφαλείας και τους στρατιωτικούς. Δεν μας ενοχλεί αυτό. Μας ενοχλεί μόνο που αναζητούν τρόπους να αντλήσουν τα ποσά φορολογώντας  αυτούς που είναι εύκολος στόχος.Τους άνεργους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Δεν χρειάζονται επεξηγήσεις.
Συνέχεια (εδώ)

Ντροπή και μόνο ντροπή
Έχουμε και δίνουμε, γιατί η δεύτερη μητρική μας είναι τα γαλλικά και κάθε πρωί τρώμε κρουασάν que la honte et le deshonneur. (γράφει το δημοσίευμα)
Και όμως είναι αληθινό. 
"Όταν στα σχολεία υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν να πάρουν ένα κουλούρι για να μπορούν "χορτασμένα" να παρακολουθούν το μάθημα,  ίσως μέσα και σε κρύο, όταν νοικοκυριά βρίσκονται στο σκοτάδι και δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα, όταν κάθε μέρα χιλιάδες νέοι - άνεργοι περνούν την πόρτα του ΟΑΕΔ, όταν τα νοσοκομεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο, όταν ετοιμάζονται για άρση του πλειστηριασμού  πρώτης κατοικίας, όταν οι άνθρωποι που παίρνουν ένα πιάτο φαί απο τα συσσίτια της εκκλησίας και των δήμων πολλαπλασιάζονται, όταν η  τρόικα πιέζει συνέχεια για νέα μέτρα και απολύσεις, όταν για να πας φαντάρος και να υπηρετήσεις την πατρίδα σου πρέπει η οικογένεια σου  να σου αγοράσει τα πουλόβερ και τις πετσέτες, όταν κάθε μέρα αυτοκτονούν άνθρωποι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, υπογράφει με τόσο θέληση και τόσο χαρά, την Απόφαση για την "Τακτική συνεισφορά της Ελλάδος  στο Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας για το έτος 2012" , άρα υπήρξε και 2011, και θα υπάρξει και 2013, (είμαστε μέλη του Οργανισμού αυτού  από το 2004) για το ποσό των 2.871.085 ευρώ. ( Δύο εκατομμύρια οκτακόσιες εβδομήντα μία χιλιάδες ογδόντα πέντε ευρώ).ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ..."
 Διαβάστε περισσότερα εδώ:Ηλιούπολη για όλους
Μέλη του Οργανισμού δεν είναι: η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η 
Αγγλία, οι Η.Π.Α 
Έχουμε και δίνουμε;
Γράφει ο ΠΑ. ΝΙΚΟΣ
Ξεσκιστήκαμε σαν Έλληνες. * *Για να χρηματοδοτήσουμε τον τουρισμό.* *Εκτός από τις τράπεζες.* *Με 1,5 εκ ανέργους. * *Και μισθούς πείνας. * *Δωρίσαμε από το υστέρημά μας.* *Το 10% από τον ΦΠΑ. * *Στους επιχειρηματίες του τουρισμού. * *Τους δώσαμε πέρυσι.* 
*10.000 επιδοτούμενες.* *Δωρεάν θέσεις εργασίας.* *Εργαζομένων στον τουρισμό. * *Χρηματοδοτούμε.* *Χιλιάδες επιδοτούμενες διακοπές.* *Με την Εργατική Εστία.* *Και την Αγροτική Εστία. * *Ανοίξαμε τα μουσεία.* *Όλη μέρα.* *Με μεγάλη επιβάρυνση όλων μας. * 
*Κάνουμε τα στραβά μάτια. * *Σε περίεργες «μαθητείες».* *Ρουμάνων και Ουκρανών.* ...
*
Οι δημιουργικοί και καινοτόμοι πολίτες και επιχειρήσεις αντιμετωπίζονται έτσι συνειδητά σαν εχθροί και παραμένουν ξένοι στον ίδιο τους τον τόπο όταν είναι Έλληνες, ενώ αποξενώνονται και απωθούνται με συνθήματα, κίτρινες κραυγές και διαδικαστικά τεχνάσματα όταν είναι άλλης προέλευσης.

Στην πραγματικότητα, πάνω στα ερείπια της μεταπολίτευσης, αντιπαλεύουν δυο οικονομίες: η ολιγοπωλιακή ψευτοδημόσια που μικραίνει και ψυχορραγεί αλλά αρνείται το αναπόφευκτο τέλος της, και η ελεύθερη οικονομία της δημιουργίας και της παραγωγής, των ανοιχτών οριζόντων, που της αρνούνται βιαίως και συνειδητά την γέννηση.

Η διαμάχη τους γίνεται όμως σε θολό πεδίο, σε μια μαγική εικόνα όπου τίποτα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνεται.

Οι πολίτες δεν μπορούν να δουν, να κατανοήσουν, να κρίνουν. Οσο κοιτούν η εικόνα αντιστρέφεται, τα πόδια του ελέφαντα αλλάζουν θέση και αριθμό, τα λόγια χάνουν το νόημά τους.
Γράφει ο οικονομολόγος, Γιαννούλης - Γιαννουλόπουλος Γιώργος (εδώ)

Κι εμείς; ξανά μετανάστες..

Τα παιδιά μας φεύγουν, οι φίλοι μας φεύγουν, και τα ΜΜΕ θεωρούν ανάπτυξη  το να μαζεύεις ραδίκια!
Ναι. Όπως γράφει  ένας σχολιαστής κάτω από το δημοσίευμα, (ο OG, μία μέρα πριν)
οταν αλλοι σε πανεπιστημια στην ιαπωνια φτιαχνουν κινητηρες και πειραματιζονται με ανανεωσιμες πηγες ενεργειας και υπεραγωγιμα υλικα κι εμεις θεωρουμε επιχειρηματικοτητα και αναπτυξη το να φυτευουμε ραδικια.. δειχνει την πορεια του κρατους 
γενικοτερα.

*Το τραγούδι  αφιερώνεται  στην ατρόμητη φίλη που βρέθηκε  σε ανάγκη, και πριν λίγες ημέρες μπάρκαρε  για πρώτη φορά, αλλά και σε όσους δεν κατάλαβαν ακόμη τι γέννησε το ρεμπέτικο.
Δεν είναι εύκολο  όταν έχεις μεγαλώσει και είσαι παιδί της στεριάς.
Από το Σάββατο φυσάει...και μιλάμε στο κινητό για το πως  τηγανίζεις  καλαμαράκια στα 8 μποφώρ.. και πως καλύπτεις άλλες  μαγειρικές ανάγκες ..
Δεν υπάρχουν λόγια μόνο ευχές.
Είθε να σου είναι εύκολες οι θάλασσες  κορίτσι των βουνών..
Κάργα ρασκέτα  ωχ, και λοστό
 το Μπέι να περάσω
και μες του Κάρντιφ τα νερά
εκεί να πάω ν’ αράξω.

Μα η φωτιά είναι φωτιά, 
μα η φωτιά είναι λαύρα
κι η θάλασσα μου τα ’κανε
τα σωθικά μου μαύρα...
Πηγές:
http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Lyrics&act=det2edit&song_id=5372

2 σχόλια:

  1. όχι εδώ είναι η αλήθεια όχι στον έξω κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ακρατ εδώ είναι η αλήθεια αλλά πρέπει να βρούμε τρόπους να συντονιστούμε.4 χρόνια μετά ΔΝΤ και είμαστε ακόμη στα πρώτα βήματα ...

      Διαγραφή

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.