Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Τα διόδια του θανάτου

ΙΡΑΚ 2014

Δεν υπάρχουν λόγια. Ας μιλήσουν οι αριθμοί.

 UNICEF: Εκτός σχολείου 30 εκατ. παιδιά λόγω συρράξεων και έκτακτων αναγκών
Τα 30 εκατομμύρια παιδιών που δεν πηγαίνουν σχολείο λόγω συρράξεων ή έκτακτων αναγκών είναι το μισό του συνολικού αριθμού εκτός εκπαιδευτικών  συστημάτων. 
Σχολεία έχουν γίνει στόχοι και εκατομμύρια εκτοπισμένα παιδιά έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τα μαθήματά τους.

Στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, λόγω της επιδημίας  Έμπολα, που επηρεάζει πάνω από 3,5 εκατομμύρια παιδιά.

«Για τα παιδιά που βιώνουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η εκπαίδευση είναι ένα σωσίβιο», δήλωσε η Josephine Bourne, επικεφαλής των παγκόσμιων  προγραμμάτων εκπαίδευσης της UNICEF. «Το να είναι σε θέση να συνεχίσουν να μαθαίνουν προσφέρει στα παιδιά μια αίσθηση ομαλότητας που μπορεί να τα  βοηθήσει να ξεπεράσουν ψυχικά τραύματα - και είναι μια επένδυση - όχι μόνο για μεμονωμένα παιδιά, αλλά και για τη μελλοντική δύναμη των κοινωνιών τους.
Χωρίς τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την υποστήριξη που παρέχει η εκπαίδευση, πώς μπορούν αυτά τα παιδιά και νέοι άνθρωποι ξαναχτίσουν τη ζωή τους και τις κοινότητές τους;»

Στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το ένα τρίτο των σχολείων είτε είχαν χτυπηθεί από σφαίρες, πυρποληθεί, λεηλατηθεί ή καταληφθεί από ένοπλες ομάδες.

Στη Γάζα, πάνω από 100 σχολεία που χρησιμοποιήθηκαν ως καταφύγια για πάνω από 300.000 ανθρώπους που εκτοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης σύγκρουσης στη Γάζα χρειάζονται αποκατάσταση.

Στη βορειοανατολική Νιγηρία, μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν σκοτωθεί και απαχθεί στη βορειοανατολική Νιγηρία, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 200 κοριτσιών που δεν έχουν ακόμη απελευθερωθεί.

Στη Συρία, σχεδόν 3 εκατομμύρια παιδιά, το μισό του σχολικού πληθυσμού της Συρίας, τώρα δεν παρακολουθούν μαθήματα σε τακτική βάση.

Στην Ουκρανία, περίπου 290 σχολεία έχουν καταστραφεί ή υποστεί βλάβες στις πρόσφατες μάχες.
«Ένας αριθμός ρεκόρ καταστάσεων έκτακτης ανάγκης σημαίνει ότι περισσότερα παιδιά από ποτέ βρίσκονται σε κίνδυνο και χρειαζόμαστε επειγόντως τους πόρους για να φθάσουμε σε αυτά τα παιδιά», τόνισε.(ζητώντας μεγαλύτερη χρηματοδότηση)
Συνέχεια εδώ:http://www.tanea.gr/news/world/article/5156961/unicef-ektos-sxoleioy-30-ekatommyria-paidia-logw-syrraksewn-kai-ektaktwn-anagkwn
 [09/06/2013] Κένυα:
Δέκα τραυματίες από δύο επιθέσεις με χειροβομβίδες στο Ναϊρόμπι και στη Μομπάσα

10/06/2013 
Στυγνή δολοφονία αμάχων στο Κουσέιρ της Συρίας, καταγγέλλουν ακτιβιστές
Τη δολοφονία τουλάχιστον 100 ανθρώπων που προσπαθούσαν να διαφύγουν από την πόλη Κουσέιρ μετά την κατάληψή της από δυνάμεις του Άσαντ, και της οργάνωσης Χεζμποπλάχ του Λιβάνου, κατήγγειλαν χθες ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης.
Γάζα 2014

"Η" Online 16/10/2012  Ερυθρός Σταυρός: 72 εκατ. άνθρωποι αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες το 2011

 10/06/2013 
 Ιράκ: Δώδεκα νεκροί σε τρεις επιθέσεις επιθέσεις βόρεια της Βαγδάτης
Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί στη διάρκεια τριών επιθέσεων που σημειώθηκαν ταυτόχρονα σε αγορά της πόλης Τζουντάιντα αλ-Σατ της επαρχίας Ντιγιάλα, βορείως της Βαγδάτης, έγινε γνωστό από την αστυνομία και από νοσοκομειακή πηγή
25/12/2013
Ιράκ: Στόχος οι χριστιανοί σε βομβιστικές επιθέσεις ανήμερα Χριστουγέννων με 40 νεκρούς
18/09/2014 
Ιράκ: Είκοσι τρεις νεκροί από αλλεπάλληλες επιθέσεις αυτοκτονίας στη Βαγδάτη
14 Ιουλίου 2013 Ουγκάντα
Ουγκάντα: Πάνω από 55.000 οι Κονγκολέζοι πρόσφυγες

22 Σεπτεμβρίου 2014 
Τουρκία: Πάνω από 100.000 Κούρδοι πρόσφυγες μπήκαν στη χώρα 
Εκατοντάδες Κούρδοι τουρκικής και συριακής καταγωγής κατέστρεψαν μέρος του φράκτη στα σύνορα των δύο χωρών και εισήλθαν διά της βίας στη Συρία, προκειμένου να ενισχύσουν τις κουρδικές δυνάμεις στις μάχες εναντίον των τζιχαντιστών γύρω από την Άιν αλ Άραμπ 

31 Αυγούστου 2014
Νιγηρία: Σφαγή αμάχων από τη Μπόκο Χαράμ
Οι ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ έχουν καταλάβει πολλές περιοχές  στα βορειοανατολικά της Νιγηρίας κοντά στα σύνορα με το Καμερούν, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν ένα αυτόνομο κράτος.

16.12.2013

Σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας των συγκρούσεων στο Νταρφούρ

ΟΗΕ: 3 εκατομμύρια οι Σύροι πρόσφυγες - Ο μισός συριακός πληθυσμός ... έχει εκτοπισθεί

26 Σεπτεμβρίου 2014 
Έκκληση του Ερυθρού Σταυρού: Προστατέψτε τους αμάχους
H Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) κατήγγειλε ότι οι αεροπορικές επιδρομές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών στο Ιράκ και τη Συρία έχουν προκαλέσει ολέθρια ανθρωπιστική κρίση.

Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στις συγκρούσεις που εξαπλώνονται στις δύο χώρες πρέπει να προστατεύσουν τους πολίτες και να επιτρέψουν τη διανομή βοήθειας, επισήμανε η ΔΕΕΣ, που εδρεύει στη Γενεύη, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οι μάσκες πέφτουν... 
25/09/2014 
Ενα μεταγωγικό αεροσκάφος με  ΦΟΡΤΙΟ ΟΠΛΩΝ προς τους Κούρδους   αντάρτες που μάχονται κατά των τζιχαντιστών έστειλε η Γερμανία. 
H ξενοφοβική και ρατσιστική Ευρώπη των ιδιωτικοποίησεων, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της καπιταλιστικής ολιγαρχίας και των ανισοτήτων δείχνει το αληθινό της πρόσωπο(από σχόλιο).
Ένα  παιδί τρώει κοντά στα κατεστραμμένα σπίτια στη Γάζα. Φωτογραφία: Φεβρουάριος 2009 -news.bbc.co.uk
Φρένο στην παροχή ασύλου ζητά η Γερμανία

Ζητεί αναθεώρηση της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής για τα σύνορά της!!
(σχόλιο κάτω από το δημοσίευμα)
Σε ελεύθερη μετάφραση "κόψτε το λαιμό σας " εμείς κλείνουμε τα σύνορα δε ξαναδίνουμε άσυλο και κρατήστε τους στη χώρα σας ..... ωραία κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική…. Σας φορτώνουμε εκατομμύρια εγκλωβισμένους αλλοδαπούς λόγω πολέμων και αναταραχών που προκάλεσε η δύση (Μη γελιόμαστε… βλέπε Συρία, Λιβύη κτλ) αλλά και λόγω Σέγκεν και βγάλτε τα πέρα αν (κτύπα ξύλο) εξαγριωθούν επειδή δε μπορούν να φύγουν από εδώ

 26/09/2014
Κάμερον: Ο αγώνας κατά των τζιχαντιστών θα πάρει χρόνια.. Ναι στους βομβαρδισμούς εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

2014 Μεσόγειος

25/09/2014 
Η Αίγυπτος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία και προσπαθεί να προκαλέσει χάος στη Μέση Ανατολή, μετά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κατά την οποία αμφισβήτησε τη νομιμότητα του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι.
2014 Μεσόγειος

Ας τελειώσουμε εδώ.Γράφει ο Ammar Abdulhamid 
Μόνο ένα σύντομο διάλειμμα σε μια διαρκή εκστρατεία εθνοκάθαρσης, μια συνεχιζόμενη πράξη τρέλας, που μας κάνει όλους  συνένοχους σε διάφορους βαθμούς  ντροπής.
http://www.syrianrevolutiondigest.com/2013/05/a-regulation-massacre.html

Συνεχίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.