Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Συνέδριο για το "Βασικό Εισόδημα"





Φέρνοντας το Βασικό Εισόδημα εκεί που το χρειαζόμαστε περισσότερο.

Με τη στήριξη ακτιβιστών από όλη την Ευρώπη, η ομάδα για το UBI Ελλάδας -μέλος της συμμαχίας για το "Χωρίς Όρους Βασικό Εισόδημα Ευρώπης" (UBIE) – οργανώνει μία κεντρική συνεδριακή εκδήλωση για το Βασικό Εισόδημα, την Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, με τίτλο: 
“ Ένα όραμα για το μέλλον: Εάν όχι ΤΩΡΑ; Πότε;
Μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία για την εφαρμογή του Άνευ Όρων Βασικού Εισοδήματος στην Ευρώπη”

Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2014
Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη
Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης

Θα υπάρξουν εργαστήρια από τις 4μμ έως και τις 6μμ από ακτιβιστές, συμπεριλαμβανομένων των Sarah Thorne του Basic Income UK καθώς και ερευνητών του UBI στο Social Sculpture Research Unit της Οξφόρδης, του Otto Lüdeman, από το Δίκτυο Βασικού εισοδήματος του Αμβούργου, και του Jouko Hemmi από το  BIEN Φινλανδίας και ακτιβιστή του UBI εδώ και δεκαετίες.

Στο συνέδριο που θα ξεκινήσει στις 6 μμ, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο οικονομολόγος Guy Standing, ιδρυτής του Παγκόσμιου Δικτύου για το Βασικό Εισόδημα (BIEN) και συγγραφέας του βιβλίου “Το Πρεκαριάτο”. 

Τη συζήτηση θα συντονίζει ο Φίλιππος Δραγούμης, συγγραφέας – Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων και ο Karl Widerquist, πρόεδρος του BIEN.

Θα συμμετέχουν ο Μάνος Ματσαγγάνης, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και εκπρόσωποι από το Βασικό Εισόδημα Ελλάδας. Επίσης θα συμμετέχει o Stanislas Jourdan, ακτιβιστής και μέλος της Γαλλικής Ομάδας για το Βασικό Εισόδημα, εκπρόσωπος τον Ισπανών Podemos, o Νίκος Χρυσόγελος από το κόμμα  Πρασίνων και ο Bernard Kundig, μέλος του Βασικού Εισοδήματος Ελβετίας, όπου έχει οργανωθεί δημοψήφισμα μέσα στο 2016, παρά την αρνητική στάση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στο θέμα.

Η Ελληνική ομάδα του Βασικού Εισοδήματος

Η Ελληνική ομάδα για το Βασικό Εισόδημα ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2013  και παραμένει αφοσιωμένη στην προώθηση του Βασικού Εισοδήματος σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην εκδήλωση που διοργανώνει το UBIE (Βασικό Εισόδημα Χωρίς Όρους στην Ευρώπη) σε μία μέρα συζήτησης, παραγωγής ιδεών και σχεδιασμού για το μέλλον της χειραφέτησης στην Ευρώπη και παραπέρα, την Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου, στο πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη, Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, στην Αθήνα.
Για να εγγραφείτε στην εκδήλωση, στείλτε μας ένα e-mail με το όνομα σας και το θέμα “UBIE Athens Registration” στο info@basicincome.gr
Πρόγραμμα και περισσότερα (εδώwww.basicincome.gr

Μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία για την εφαρμογή του Άνευ Όρων Βασικού Εισοδήματος στην Ευρώπη.
UBIE Conference
Το UBIE είναι ένα δίκτυο από οργανισμούς και άτομα που έχουν διαφορετική κουλτούρα, μιλούν διαφορετικές γλώσσες, αλλά πιστεύουν από κοινού ό,τι το Βασικό Εισόδημα είναι μια βιώσιμη μακροχρόνια λύση για την ευημερία των κοινωνιών μας.
Γι’αυτό εργαζόμαστε μαζί για να προωθήσουμε την ιδέα του Άνευ όρων Βασικού Εισοδήματος μέχρι να πετύχουμε την εφαρμογή του σε όλη την Ευρώπη, και την αναγνώριση του ως ένα Παγκόσμιο Ανθρώπινο Δικαίωμα.
Το UBIE συνδέει ακτιβιστές από 25 Ευρωπαϊκές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.