Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Παυλοπέτρι. Η βυθισμένη πόλη


Εικόνα:Faroi.com

Μου αρέσει ο τρόπος που  γράφουν. Πες πες τον φτιάχνεις τον μύθο σου. Και αν δεν προορίζεται να  μείνει στους αιώνες, όσο και νάναι, ένα ενδιαφέρον θα το τραβήξει...μαζί με πολλά κλικ.
Ε, όπως γίνεται και με τον τάφο της Αμφίπολης,που τον ανακάλυψαν πριν δυο βδομάδες αφού είχε ανακαλυφθεί  δεκαετίες πριν...και κανείς δεν απολογείται για την σιωπή μισού αιώνα.
Τα ίδια γίνονται αυτές τις μέρες και με το Παυλοπέτρι(ουάου!!!)

Γράφει στην Αυγή ο Καπάκος Σταύρος στις 25.08.2014
Σήμα κινδύνου από τη βυθισμένη πολιτεία: SΟSτε το Παυλοπέτρι
Μια βυθισμένη πολιτεία 5.000 χρόνων, μια παραμυθένια παραλία, κυνηγοί του κέρδους, ένας πιστολέρο που με μονόβολα βάλλει κατά του αναμεταδότη ραδιοφωνικού σταθμού, αξιωματούχοι σε λήθαργο κι ένα κρυφό σχέδιο κρυμμένο κάτω από τις ρυτίδες της Ιστορίας. Θα μπορούσε να είναι το θρίλερ του καλοκαιριού, από αυτά που καταναλώνονται αφειδώς στις παραλίες. Κι όμως δεν είναι. Μάλλον πρόκειται για θρίλερ που μπορεί να εξελιχθεί σε εφιάλτη. 
Το όνομα αυτού Παυλοπέτρι: η αρχαιότερη βυθισμένη πολιτεία στον κόσμο, που έγινε διάσημη μετά το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του ΒBC (γκουγκλάρετε "Παυλοπέτρι BBC" για να ταξιδεύσετε σε έναν μαγικό κόσμο). Οι αρχαιολογικές έρευνες για δεύτερη χρονιά έχουν κολλήσει κάπου μεταξύ των δαιδάλων της γραφειοκρατείας και των διαφωνιών των αρχαιολόγων του πανεπιστημίου του... Νότιγχαμ, που έκαναν τις έρευνες επί δύο χρόνια με ό,τι πιο σύγχρονο μέσο διέθετε η τεχνολογία, και της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων. Την ίδια ώρα λίγα μέτρα πιο πέρα από τη βυθισμένη πολιτεία αγκυροβολούν πλοία με την 
ανοχή των αρχών, οι οποίες, διά πράξεων και παραλείψεων, φαίνεται πως μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση του παράνομου αγκυροβολίου στον όρμο των Βατίκων. Ο αστάθμητος παράγοντας, που μπορεί να ανατρέψει την προδιαγεγραμμένη πορεία, είναι οι εκατοντάδες πολίτες, που έκαναν την περασμένη Κυριακή ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας στο Παυλοπέτρι, την αρχαιότερη βυθισμένη πολιτεία στον κόσμο, που βρίσκεται απέναντι από την Ελαφόνησο στη νοτιοανατολική Λακωνία. Κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής των Βατίκων, που μαζί με την Ελαφόνησο και τα Κύθηρα συγκεντρώνουν τους καλοκαιρινούς μήνες περισσότερους από 200.000 επισκέπτες, βρίσκονται αντιμέτωποι με δεκάδες πλοία τα οποία με την ανοχή των λιμενικών αρχών έχουν μετατρέψει τον όρμο των Βατίκων σε μόνιμο αγκυροβόλιο μια ανάσα από τη βυθισμένη πολιτεία κι από την ακτή όπου κολυμπούν κάθε μέρα χιλιάδες άνθρωποι.
Αγκυροβόλιο πλοίων, μια ανάσα από τον αρχαιολογικό χώρο,κλπ,κλπ...
Νεάπολη: αμμόλοφοι, βιότοποι, απολιθωμένο δάσος[1]

Όσο και να θέλω να μην εκφραστώ  απαξιωτικά δεν μπορώ να το αποφύγω.
Εδώ και 60 χρόνια οργανωμένα γκρουπ ξένων χτενίζουν την Πελοπόννησο(εκτός των ντόπιων). Με θηριώδη τροχόσπιτα και εξοπλισμό -Γερνανοί-Ιταλοί και άλλοι,κατεβαίνουν από την Άνοιξη που ανοίγει ο καιρός και σαρώνουν τα βουνά και τους βυθούς ,όπως και τα γκρεμίσματα που άφησε πίσω του ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος και μετέπειτα ο εμφύλιος. 
Η αρχαιότερη -ίσως- στον κόσμο βυθισμένη πόλη βρίσκεται  σε βάθος μόλις τριών  τεσσάρων μέτρων και πολύ κοντά στην αμμουδερή ακτή της Πούντας. 
Κάθε τουρίστας  ή ντόπιος με κατάλληλο εξοπλισμό μπορούσε κάποτε -και ίσως και σήμερα-να κάνει την τύχη του. Στα Βιγκλάφια  την ευρύτερη περιοχή όπου πολλά αρχαία απολιθώματα βρίσκονται ακόμη και σήμερα  εκτεθειμένα  στην παραλία, οι βοσκοί συνήθιζαν να δένουν τα ζώα τους!!!
Και τώρα, που η καταστροφή έχει γίνει, όλοι αυτοί ζητούν να μην γίνει αγκυροβόλιο!!!
Βιγκλάφια
"Ζητάμε να σταματήσει το παράνομο αγκυροβόλιο και να συνεχιστούν οι αρχαιολογικές έρευνες στο Παυλοπέτρι για να αναδειχθεί αυτή η μεγάλη ιστορική κληρονομιά το τόπου μας" είπε ο Γιάννης Ψαράκης από την "Τουλίπα Γουλιμή", μια περιβάλλοντικη οργάνωση με σημαντικό έργο στην περιοχή.Διαβάστε τη συνέχεια (εδώ)

Αγάλματα, κτερίσματα τάφων, σπάνια βότανα και ορυκτά έχουν αξιοποιηθεί καταλλήλως απ'όσους γνωρίζουν και μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν λίγο την ιστορία του τόπου.
Και χωρίς να ντρέπονται τα ΜΜΕ γράφουν:
"Το Παυλοπέτρι έγινε γνωστό σε όλον τον κόσμο μέσα από ένα εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ του BBC"
Μάλιστα. Από το BBC το γνωρίσαμε και πριν δεν το ξέραμε....

 B B C υποτιτλισμένο Η πόλη κάτω από τα κύματα-Παυλοπέτρι -Ελαφόνησος
http://www.dailymotion.com/video/x1h5e0d_b-b-c-


BOIΩΝ:H ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

https://www.youtube.com/watch?v=VODh-X4Nul8

Στο ίδιο κλίμα και το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας
Αυτά που ανακάλυψαν ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Βρήκαν μια πόλη με κτίρια, πλατείες, δρόμους και μνημεία. Ο βυθός είναι γεμάτος με διασκορπισμένα αγγεία. Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε μεγάλο κτίριο, μήκους 35 μέτρων, που μάλλον αποτελούσε έδρα και κατοικία της πολιτικής ηγεσίας της πόλης.Οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν την απάντηση στο ερώτημα γιατί βυθίσθηκε η πόλη. Υπάρχουν τρεις θεωρίες. Η πρώτη είναι ότι ανέβηκε σταδιακά η στάθμη της θάλασσας, η δεύτερη ότι υποχώρησε το έδαφος και η τρίτη ότι βυθίσθηκε από τσουνάμι.

Πολύ καλύτερο το κείμενο από τη Βικιπαίδεια

Συντεταγμένες: 36°31′01″N 22°59′19″E Το Παυλοπέτρι είναι μικρή νησίδα απέναντι από την ομώνυμη παραλία δίπλα στο χωριό Βιγκλάφια και απέναντι από την Ελαφόνησο, στη Λακωνία.
Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα που μαρτυρούν την κατοίκηση της περιοχής από αρχαιότατους χρόνους. Μεταξύ της νησίδας και της ξηράς βρίσκεται αρχαία πόλη, βυθισμένη ελάχιστα μέτρα κάτω από την επιφάνεια, με ηλικία περίπου 5 χιλιετηρίδων. Πρόκειται για μοναδική στο είδος της πόλη αφού έχει συγκεκριμένο σχέδιο με δρόμους, κτίρια και νεκροταφείο. Ανακαλύφθηκε το 1967 από τον Νίκολας Φλέμινγκ (Nicholas Flemming) και χαρτογραφήθηκε το 1968 από ομάδα του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ. Υπάρχουν τουλάχιστον 15 κτίρια σε βάθος 3 με 4 μέτρων και οι πρόσφατες έρευνες του 2009 αποκάλυψαν ότι εκτείνεται σε 9 στρέμματα.[1][2] Αρχικά υπήρχε η εκτίμηση ότι η πόλη κτίστηκε περί το 1600-1100 π.Χ. αλλά αργότερα οι έρευνες αποκάλυψαν μέσω των ευρημάτων ότι η πόλη κατοικείται πριν από το 2800π.Χ., στην αρχή της εποχής του χαλκού.[3]. Πιθανολογείται ότι η πόλη βυθίστηκε το 1000 π.Χ.[4]
Το γεγονός ότι η πόλη βυθίστηκε βοήθησε να διατηρηθούν τα σημερινά ευρήματα εφόσον δεν χτίστηκε ξανά ή μετά την καταστροφή η περιοχή χρησιμοποιήθηκε για γεωργία. Παρά το γεγονός της φυσικής καταστροφής από το νερό με την πάροδο των αιώνων, η διάταξη της πόλης είναι όπως ήταν πριν από χιλιάδες χρόνια.
Η έρευνα του 2009 βοήθησε σε μεγάλο βαθμό για να χαρτογραφήσει την πόλη. Είναι η πρώτη βυθισμένη πόλη που επαναδημιουργήθηκε ψηφιακά σε τρεις διαστάσεις. Η χαρτογράφηση Σόναρ με τεχνικές που αναπτύχθηκαν για στρατιωτικούς σκοπούς αλλά και για την εύρεση πετρελαϊκών κοιτασμάτων βοήθησε τις πρόσφατες έρευνες.

Και για να μην μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες ας μείνουμε στο σχόλιο που ακολουθεί
Σχόλιο αναγνώστη  κάτω από σχετικό κείμενο στο Βήμα
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=624832

pros "SilLogo Epistimonon Elafonisoy" | 24/08/2014 
signomi den exo pliktrologio elliniko.... tha thelame oi dimotikoi simvouloi Elafonisoy na bgoyn dimosia kai na milisoyn kia gia toys vothrous poy epi seira eton kataligoyn sti thalassia perioxi apenanti apo to paylopetri kai sto limani Elafonisoy... episis gia ta fytofarmaka poy molinoyn tin xlorida toy Batikiotikoy kolpoy, dilitiriazoyn ta psaria, kai katastrefoyn to Paylopetri mazi kai ti limni Stroggili, i Lakonia einai o protos nomos poy exei ta megalitera pososta asthenon thiroidoys!.... den prepei na feroyn kai gi' ayta ola epistimonikes omodes kai arxes... kai min kanoun oti den gnorzoyn!... O SILLOGOS EPISTIMONON ELAFONISOY giati eno gnorizei den aggizei to thema... perimenei na ginei prota O BIOLOGIKOS?.... exei apoxeteytiko sistima i Elafonisos, ta votrolimata poy pane?... na mas apantisoyn amesa oxi meta apo kana xrono i katholoy!....

silia

Εικόνες και πληροφορίες εδώ:
 [1]http://moriasnow.gr
http://2lyk-spart.lak.sch.gr/lab2/Neapoli.htm
http://wwwmaleas.blogspot.gr/2009/04/blog-post_28.html


Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Life and death on a convoy






Προετοιμασία  για  εκκένωση  της πόλης με τη βοήθεια της ένοπλης συνοδείας  μελών  της ειρηνευτικής δύναμης. Η μετεγκατάσταση κρίνεται αναγκαία  ώστε οι άνθρωποι να προστατευθούν από τη θρησκευτική βία.
 Κεντροαφρικανική Δημοκρατία  27η Απριλίου του 2014,κοντά  στο Μπανγκούι, στα βόρεια της χώρας, προς τα σύνορα με το Τσαντ.
  Φωτογραφία  Siegfried Modola /REUTERS 

Ετοιμασίες
Οι γυναίκες και τα παιδιά  προετοιμάζονται για να φύγουν με τα υπάρχοντά τους, μετά από τις επιθέσεις που δέχτηκαν.
Στον δρόμο προς τον καταυλισμό 
Από την πρωτεύουσα Μπανγκούι προς τις βόρειες πόλεις  Kabo και Sido στα σύνορα με το Τσαντ. 28  Απρίλη, 2014. REUTERS / Siegfried Modola

Μια γυναίκα ανεβάζει  το παιδί της στην κορυφή του φορτηγού μετά  το διάλειμμα.
 29 Απρίλη 2014. REUTERS / Siegfried Modola
ΟΙ άνδρες κατεβάζουν το σώμα ενός άντρα που σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι όταν η νηοπομπή  δέχτηκε επίθεση. 28, Απρ. 2014. REUTERS / Siegfried Modola


Ακόμη και ο αποχαιρετισμός δεν μπορεί παρά να είναι σύντομος.
Η ζωή και ο θάνατος σε μια φάλαγγα.

Μια γυναίκα γεννά δίδυμα μέσα σε ένα αυτοκίνητο της UNICEF με τη βοήθεια  γιατρού που ταξιδεύει με την ειρηνευτική νηοπομπή. Η γυναίκα ήταν μια από τις τρεις έγκυες  που ταξίδευαν στην νηοπομπή. 
Δυο μωρά επιπλέον στους περίπου χίλιους εσωτερικά εκτοπισμένους μουσουλμάνους  της Αφρικανικής Ένωσης.
28η Απριλίου 2014.
Προσευχή στο δρόμο, λίγο πριν τα σύνορα.
28 Απριλίου 2014. 
Μια σκοτωμένη από σφαίρα  γυναίκα κείτεται στο δρόμο στο χωριό Dekoua κοντά στα σύνορα με το Τσαντ .28η Απριλίου, 2014. 
Φωτογραφίες: Siegfried Modola/REUTERS / 


Central African Republic's Seleka rebels 10 Μάη 2014 
Γράφουν τα ΜΜΕ.
Η πρώην γαλλική αποικία βυθίστηκε στο χάος απ'όταν οι  Μουσουλμάνοι αντάρτες Seleka κατέλαβαν την εξουσία τον Μάρτιο του περασμένου έτους και ξεκίνησαν τις καταχρήσεις και τις επιθέσεις κατά του χριστιανικού πληθυσμού. Αυτό  πυροδότησε ένα κύμα ένοπλης αντεκδίκησης, με  χιλιάδες θύματα. Οι ηγέτες  του κινήματος αναγκάστηκαν να παραιτηθούν κάτω από την διεθνή πίεση τον Ιανουάριο, αλλά  οι χριστιανοί  πολιτοφυλακές γνωστοί  ως "αντι-Balaka" έχουν εντείνει τις επιθέσεις εναντίον τους,όπως και κατά των Μουσουλμάνων.
Εκατοντάδες αντάρτες  Seleka καθώς και Μουσουλμάνοι πολίτες έχουν εγκαταλείψει  το νότο με κατεύθυνση το βορρά και τις γειτονικές χώρες, αυξάνοντας τους φόβους για μια de-facto  διχοτόμηση της χώρας με βάση  τις θρησκευτικές αρχές.
Central African Republic's Seleka rebels pick new commander, say to regroup
Χριστιανοί αντι-Balaka σε μια επίθεση καταστρέφουν τις περιουσίες των μουσουλμάνων
23/7/2014:Η υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ εξέδωσε μια νέα έκκληση για βοήθεια προς τους περισσότερους από 350.000 κατοίκους της   Αφρικανικής Ένωσης που είναι τώρα πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες.

Η Γαλλία είχε στείλει τον Δεκέμβριο του 2013  1.600 στρατιώτες για να συνδράμουν τις ειρηνευτικές δυνάμεις (5.000 ανδρών) στην Αφρικανική Ένωση.
http://www.naftemporiki.gr/story/766318/gallia-apostellei-allous-400-stratiotes-stin-kentroafrikaniki-dimokratia
Γαλλία:14/02 /2014-Αποστέλλει άλλους 400 στρατιώτες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 
Η Διεθνής Αμνηστία στις 12/02/2014 μίλησε για- Εθνοκάθαρση μουσουλμάνων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία-. 


Η χώρα υπήρξε αποικία των Γάλλων επίσημα έως το 1960

 5 December 2013  Οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα δώσουν έως και 100 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξουν την Διεθνή  Αποστολή και την ηγεσία της Αφρικανικής Ένωσης(CAR)και επιπλέον 45 εκατομμύρια δολάρια σαν ανθρωπιστική βοήθεια. Στεκόμαστε λένε κοντά στη νέα μεταβατική κυβέρνηση και τις προσπάθειές της για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Η διεθνής ΜΚΟ FIDH στην έκθεση που ακολουθεί μιλά για μια σκοτεινή εγκληματική δύναμη που ελέγχει το σύνολο της χώρας 
FIDH - Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Μια χώρα στα χέρια των εγκληματιών πολέμου 
http://www.fidh.org/IMG/pdf/rca616a2013basdef.pdf
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με  FIDH: www.fidh.org

In pictures: 'Loyalists' attack CAR capital Bangui

Οι  ανησυχίες  της κυβέρνησης ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2010, όταν οι μαχητές Seleka πήραν τον έλεγχο περιοχών εξόρυξης  διαμαντιών  στις βόρειο-ανατολικές πόλεις της N'Délé και Bria. Οι επόμενες εκθέσεις από τις περιοχές αυτές μιλούσαν για την  παρουσία των μελών της πολιτοφυλακής Τζαντζαουίντ, διαβόητη για τις δραστηριότητές της στην περιοχή Νταρφούρ του Σουδάν και την Ουγκάντα, ​​και του Στρατού Αντίστασης του Κυρίου(LRA). Η παρουσία του (LRA) προκάλεσε ανησυχίες ότι γίνεται παράνομη διακίνηση διαμαντιών μεταξύ των δύο χωρών.
(Ο Στρατός Αντίστασης του Κυρίου (LRA), ηγείται από τον  αδίστακτο  πολέμαρχο  Κόνι  που ανεπίσημα  λέγεται πως υποστηρίζει  η κυβέρνηση του Σουδάν).
Η συνολική ετήσια παραγωγή διαμαντιών της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, υπολογίζεται   πάνω από US $ 62.000.000 δολάρια.
Προέρχεται από δυο φλέβες σε  ορυχεία στο ανατολικό και δυτικό τμήμα της χώρας. 

Οι  αντάρτες Seleka έχουν τον έλεγχο των περιοχών εξόρυξης  διαμαντιών στα ανατολικά από το 2010!
Και σχεδόν κανένα δημοσίευμα δεν το αναφέρει,σε αντίθεση με τις θρησκευτικές διαφορές που κανείς δεν ξεχνά!

Εικόνα και λεπτομέρειες από (εδώ)
Τι λένε για το θέμα;
"Οι εξελίξεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα διαμάντια πολέμου εξακολουθούν να τροφοδοτούν τις δραστηριότητες των ανταρτών και να εμποδίζουν τις επίσημα εκλεγμένες κυβερνήσεις . "

Μουσουλμάνοι αντάρτες Seleka σκοτώνουν δεκάδες Χριστιανούς  στην εκκλησία 
http://www.christiantoday.com/article/muslim.seleka.rebels.kill.dozens.christians.central.african.republic.church/38714.htm

Το Reuters γράφει 10/5/2014 οι δυνάμεις των ανταρτών  Seleka  διόρισαν νέο διοικητή του στρατού τους σε μια προσπάθεια  ανασύνταξης των  διάσπαρτων δυνάμεών τους. Μια κίνηση που θα μπορούσε να εμβαθύνει περισσότερο την κρίση στην κατεστραμμένη από τον εμφύλιο πόλεμο χώρα.
11 Αυγ. 2014 
(Περιεκτικό άρθρο)
Περίπου το 80 τοις εκατό του πληθυσμού είναι χριστιανοί, ενώ το 15 τοις εκατό είναι πιστοί του Ισλάμ και οι υπόλοιποι είναι ανιμιστές σύμφωνα με έρευνα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ  το 2010.

Ο Πρόεδρος  της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, διόρισε  τον Mahamat Kamoun(μουσουλμάνο) ως Πρωθυπουργό αλλά οι αντάρτες απορρίπτουν την κίνηση.
11 Αυγ 2014 
http://www.aljazeera.com/category/country/central-african-republic
Συνοπτικό προφίλ του Συνασπισμού Seleka (εδώ)
Σχετικά κείμενα
Γενικές πληροφορίες για την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία από τη Βικιπαίδεια

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ
Οι αντάρτες  λένε ότι η κυβέρνηση δεν έχει εκπληρώσει τις ειρηνευτικές συμφωνίες που υπογράφηκαν  μεταξύ του 2007 και του 2011.





Μια ιστορία ίδια με τόσες άλλες στην πολύπαθη Αφρική, ένα σενάριο χιλιοπαιγμένο με τους καλούς τους κακούς,τους προστάτες και τα θύματα της ...


Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Ατύχημα Fukushima: Μια επισκόπηση


Η  καταστροφή στη Φουκουσίμα, είναι μια  καταστροφή που όμοιά της η ανθρωπότητα δεν έχει ξαναβιώσει. Εκτός από τη ραδιενέργεια  και τις επιπτώσεις της στην υγεία, η έλλειψη πληροφόρησης  ακόμα σε τέτοιες συνθήκες πολλαπλασιάζει  τις καταστροφές.  Τα  μέσα ενημέρωσης  σε όλο τον κόσμο δεν αναφέρουν τις ανησυχητικές εξελίξεις  και όταν το κάνουν καλύπτουν εν μέρει τα όσα συμβαίνουν. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ειδήσεις. Αυτό σημαίνει ότι εργάζονται σκληρά για να καλύψουν την κατάσταση που μόνο αισιόδοξη δεν είναι.  Πολλές επιμέρους αλλά σημαντικές πληροφορίες δόθηκαν στο κοινό από ανεξάρτητους ερευνητές -επιστήμονες και ερασιτέχνες - μετά το αρχικό συμβάν. Και ευτυχώς που συνεχίζουν να το κάνουν.


Δημοσιεύθηκε: 12 Αυγούστου 2014 
Ίσως γι 'αυτό οι Ιάπωνες έχουν  κλείσει περίπου 50 αντιδραστήρες  παρά τις οικονομικές απώλειες. 

Εικόνα από:http://www.businessinsider.com/fukushima-nuclear-plant-2011-3

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
11-3-2014
Με αφορμή την 3η επέτειο του πυρηνικού ατυχήματος στη Φουκουσίμα υπενθυμίζουμε ότι η διαρροή συνεχίζεται προκαλώντας τη μεγαλύτερη ραδιενεργό ρύπανση στους ωκεανούς του πλανήτη και έχει φθάσει ήδη στις ακτές της Αμερικής. 3 χρόνια μετά τη Φουκουσίμα  ο κίνδυνος μεγαλώνει αφού σύννεφα πολέμου πυκνώνουν στην Ουκρανία, όπου είχε γίνει η πρώτη μεγάλη πυρηνική καταστροφή στο Τσερνόμπιλ, και ενώ το έδαφος της Ευρώπης εξακολουθεί να καλύπτεται από τα ραδιενεργά κατάλοιπα του τότε ατυχήματος. 15 πυρηνικοί αντιδραστήρες τύπου Τσερνόμπιλ εξακολουθούν να λειτουργούν στη χώρα, η οποία δεν έχει ούτε τις δυνάμεις αστυνόμευσης για την περιφρούρησή τους από τρομοκρατικό ή στρατιωτικό κτύπημα, ούτε την οικονομική δυνατότητα για την επαρκή τους συντήρηση.
Ακτινοβολία σε κίνηση

Εκτός από τις άγνωστες ακόμα επιπτώσεις της ραδιενέργειας, τα συντρίμμια απειλούν το οικοσύστημα του νησιού μεταφέροντας μη ενδημικούς οργανισμούς δυνητικά απειλητικούς για τους εγχώριους και αυξάνοντας τις πιθανότητες μόλυνσης των τοπικών θαλασσινών.
Δημοσιεύθηκε: 8 Μαρτίου 2013 
Το μεγαλύτερο κύμα της ραδιενέργειας στον Ειρηνικό Ωκεανό από τη Φουκουσίμα αναμένεται να χτυπήσει τη δυτική ακτή της Βόρειας Αμερικής κατά τους επόμενους και για αρκετούς μήνες.
Εν τω μεταξύ, σε μια μελέτη του πανεπιστημίου του Στάνφορντ, κάθε τόνος που αλιεύεται στα ύδατα ανοικτά της Καλιφόρνια βρέθηκε να είναι μολυσμένος με καίσιο-137, ένα ραδιενεργό δηλητήριο που εκπέμπεται σε μεγάλη κλίμακα από την Φουκουσίμα. Οι τόνοι μεταναστεύουν από τα ανοικτά της Ιαπωνίας στα νερά της Καλιφόρνιας. Ο Daniel Madigan, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης, δήλωσε:
«Ο τόνος "πακετάρει" την ακτινοβολία και την φέρνει σε όλους τους μεγάλους ωκεανούς του κόσμου. Ήταν σίγουρα έκπληξη το να το διαπιστώσουμε και ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη το να την βρίσκουμε σε κάθε ένα ψάρι που μετρήσαμε.»

Επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία


Δημοσιεύθηκε:9 Ιουλίου 2014

Δημοσιεύθηκε:26 Απριλίου 2011 

  Συνέντευξη με τον Δρ Alex Rosen
Δημοσιεύθηκε: 5 Αυγ 2014 

Δημοσιεύθηκε : 15 Αυγούστου 2014


Δημοσιεύθηκε στις 18 Αυγούστου 2014 

 Δημοσιεύθηκε: τον Οκτώβριο 2012
Η Ένωση Επιστημόνων και Πολιτών που ασχολείται με το πρόβλημα ανακοίνωσε ότι τα  αποτελέσματα των δικών τους μελετών για τα επίπεδα ραδιενέργειας στον αέρα έδειξαν τιμές κατά 10-30% υψηλότερες από αυτές του Υπουργείου, ενώ σε κάποιες περιοχές η διαφορά ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

 Τα πυρηνικά απόβλητα διαρρέουν στη θάλασσα  και οι μετρήσεις δείχνουν  τις τιμές μόλυνσης να είναι 17 εκατομμύρια φορές πάνω από το κανονικό, σύμφωνα με μια ανάλυση από ανεξάρτητο γαλλικό εργαστήριο. 

 Οι απορρίψεις  των αποβλήτων στο νερό  δεν συμβαίνουν πρώτη φορά. Εδώ και πολλά χρόνια  για την ίδια πρακτική είχε κατηγορηθεί  η Γαλλία -για το εργοστάσιο επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων στο La Hague και παλιότερα το  Ηνωμένο Βασίλειο  για το Sellafield(που δεν είναι πλέον ανοιχτό) και ίσως να το κάνουν ακόμα.
http://www.psr.org/nuclear-bailout/resources/nuclear-δύναμη-σε-Γαλλία-setting.pdf 


Ατύχημα Φουκουσίμα: Μια επισκόπηση
http://web.ornl.gov/sci/nsed/outreach/presentation/2011/Ott%20Fukushima%20Tragedy%20100311%20Part%202.pdf

Δεν υπάρχει ασφάλεια στα πυρηνικά. Από την εξόρυξη του Ουρανίου, τις πυρηνικές δοκιμές,  τις βόμβες, τα ατυχήματα, τα ραδιενεργά απόβλητα και τα όπλα Απεμπλουτισμένου Ουρανίου όλος ο επικίνδυνος κύκλος των πυρηνικών όπλων και εργοστασίων σε αμφίδρομη σχέση στραγγαλίζει την υγεία του πλανήτη μας. Η πυρηνική ενέργεια δεν είναι ούτε πράσινη ούτε φθηνή ούτε ασφαλής. Καιρός πια να απαιτήσουμε ΤΩΡΑ τον τερματισμό αυτού του παραλογισμού.





Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Δεν προλαβαίνουμε να μετράμε κραχ!





Αύγουστος, ζέστη, και οι περισσότεροι  θα βρίσκεστε σε διακοπές,όπως συνηθίζεται εδώ και δεκαετίες σε αυτή τη χώρα. 
Η αφεντιά μου επιλέγει αυτόν το μήνα να παραμένει στην Αθήνα και να απολαμβάνει τις γωνιές της που έχουν αδειάσει από κόσμο.
 Όμως το μυαλό δε μαζεύεται εύκολα, παρκάρει σε περίεργους δρόμους  και εμποδίζει την παραγωγή..
Ακολουθεί μια "προσπάθεια" παράθεσης των όσων συμβαίνουν,αφού πρώτα  ευχηθώ να περνάτε καλά και η επαφή με τη φύση να σας βοηθήσει να συντονιστείτε με ότι πραγματικά αξίζει, γιατί το φθινόπωρο  όπως λένε οι δημοσιογράφοι  αναμένεται καυτό!
Άλλη μια συμβολή των ΜΜΕ στην παραπλάνηση ...
Τα καυτά συμβαίνουν τώρα και δεν προλαβαίνουμε να μετράμε κραχ!
Κραχ στην ελληνική οικονομία από το ρωσικό εμπάργκο. 
Κραχ στα Ταμεία - Πάνω από 10 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές
Καταρρέουν τα Πανεπιστήμια 
Σέρρες: Νεκρά 140 πρόβατα μετά τη βοσκή (σε σιταροχώραφα)
Σοβαρές παραβιάσεις των προσωπικών δεδομένων
(τη μερίδα του λέοντος στα πρόστιμα είχε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, γιατί δεν είχε λάβει τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για εκατομμύρια φορολογικά δεδομένα πολιτών!!!!!)

Και λόγω του ότι τον Αύγουστο λείπουν κι αυτοί και σοβαρές αναλύσεις δεν γίνονται με τόση ζέστη, πετάνε και κάτι ευχάριστο για να ευθυμήσουμε.Να, σαν κι αυτό:
Ως 11.000 ευρώ σε κάθε άστεγο για ένα χρόνο

Και, όπως είναι ήδη γνωστό,"δύσκολες ώρες" περνούν χιλιάδες μικρομεσαίοι παραγωγοί φρούτων αλλά και  οι «μαύροι»εργαζόμενοι στον τουρισμό, όπου αναγκάζονται να πηδούν στη θάλασσα  ώστε να γλυτώσουν από τα κλιμάκια της επιθεώρησης εργασίας! 
Αυτά  αναφέρει το ΕΘΝΟΣ σήμερα.

 Κωμικοτραγικές καταστάσεις  αλλά εμάς γιατί να μας ενδιαφέρει;
Φροντίζει η Ευρώπη για το αύριο που έρχεται. Και μάλιστα πολλοί εκπρόσωποί της έχουν αναπτύξει σπουδαίες  διαισθητικές ικανότητες με αποτέλεσμα να  απαντούν στις ερωτήσεις των ευρωβουλευτών  πριν καν αυτοί τους  θέσουν τα ερωτήματα!
Απίστευτο ε; Δείτε (εδώ) τι έπαθε ο κ. Νότης Μαριάς των ΑΝΕΛ.

Έν τω μεταξύ ο νταβάριτς μας την έκανε
до свидания *
Τι επιστολή του έστειλε ο Μ.Γλέζος προχθές και τον καλόπιανε, τι μεσολάβηση από τον Πατριάρχη Μόσχας ζήτησε  ο Μ. Χαρακόπουλος σήμερα, ανένδοτος ο σύντροφος.

Τώρα άρχισαν να οσμίζονται τις συνέπειες οι ειδήμονες; Τώρα όπως φαίνεται απ'όσα έγραφαν τις προηγούμενες ημέρες.

-Ελπίδες ότι τα ρωσικά αντίποινα στις κυρώσεις που επέβαλε η Μόσχα  δεν θα πλήξουν τις ελληνικές εξαγωγές και ιδιαίτερα αυτές των οπωροκηπευτικών και των γουνοδερμάτων εκφράζουν διπλωματικοί κύκλοι στην Αθήνα,κλπ έγραφε η Καθημερινή πριν λίγες ημέρες, και,  "Ανησυχία από ενδεχόμενο ρωσικό εμπάργκο σε εξαγωγές" στις 7/8.
-Παράπλευρες απώλειες φέρνει το ρωσικό εμπάργκο ...

έγραφαν εδώ: www.euro2day.gr
-Όπλο στην «φαρέτρα» του ΣΥΡΙΖΑ το ρωσικό εμπάργκο !!! έγραφαν κάποιοι άλλοι,μέχρι που σήμερα μάθαμε ποιος φταίει.Εδώ:www.4news.gr
Στην Κουμουνδούρου παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις επιπτώσεις από το ρωσικό εμπάργκο, ενώ επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τα λάθη της κυβέρνησης!

Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Βολές ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ για το ρωσικό εμπάργκο!!
Η Χαριλάου Τρικούπη εξαπολύει δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο ρωσικό εμπάργκο, εγκαλώντας τον για "ανευθυνότητα", "υποκρισία" και "λαϊκισμό τριτοκοσμικού τύπου".Πηγή:www.capital.gr
Ναι βρε, όχι και να παρακαλάτε την πρώην Σοβιετία, θα μας σώσει η Ευρώπη λέμε..

Βαρύ το τίμημα για Ελλάδα-Κύπρο από τον πόλεμο των κυρώσεων
Γράφει στις 31 Ιουλίου 2014  ο Δημήτρης Λιάτσος
Βαρύ πλήγμα θα δεχτούν Ευρώπη και Ρωσία, από τις Δυτικές κυρώσεις και τις ρωσικές αντι-κυρώσεις. Από 100 δις. ευρώ θα χάσει η κάθε πλευρά. Στην Ευρώπη, στο στόχαστρο θα βρεθούν οι χώρες του Νότου, μεταξύ των οποίων Ελλάδα και Κύπρος.
Διαβάστε περισσότερα (εδώ),και  τελικά το εμπάργκο δεν αφορά  μόνο ροδάκινα και φράουλες...

Χωρίς «αντιαεροπορική ασπίδα» η Ελλάδα
1 Αυγούστου 2014 Αλεξάντρ Μπράτερσκι, Gazeta.ru
Οι κυρώσεις που επέβαλλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της κοινοπραξίας, Almaz-Antey, της στερεί τη δυνατότητα να διαθέσει τα οπλικά συστήματά της στις ευρωπαϊκές χώρες. Σήμερα, με συστήματα που παράγει η κοινοπραξία, είναι εξοπλισμένα δύο κράτη μέλη της ΕΕ, η Ελλάδα (και μέλος του ΝΑΤΟ) και η Κύπρος. Τα προηγούμενα χρόνια η Ελλάδα είχε αγοράσει ρωσικό εξοπλισμό αξίας άνω των πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων. 
Συνέχεια (εδώ)

Με προσφυγή προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην «ένοχη σιωπή» των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών οι οποίοι αποσιώπησαν την είδηση της τροπολογίας- μπόνους στη διαπλοκή που κατέθεσε και ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Και για τον ΕΝΦΙΑ δεν υπάρχει τρόπος; ρωτάμε φωναχτά...

Και πριν συνεχίσουμε με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον αγροτικό κλάδο, ας  ρίξουμε μια ματιά  στα νέα νουμεράκια  που έχουμε από την υπόλοιπη οικονομία.

Πνιγμοί
Γράφει στο Βήμα ένα μήνα πίσω στις 10/07/2014 η Κέζα Λώρη
Από τη μια πλευρά έχουμε την πραγματικότητα, με αριθμούς, από την άλλη έχουμε ασκήσεις επί χάρτου, ευχολόγια και πολλά κιλά ρητορικής. 
Οι επιχειρήσεις κλείνουν κατά δεκάδες χιλιάδες, και το υπουργείο Οικονομικών παίρνει τις εύκολες αποφάσεις, τις αυτονόητες. Η πιο πρόσφατη: καταργείται η υποχρέωση υποβολής εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ, δηλαδή ρυθμίζεται ένα γραφειοκρατικό ζήτημα που έπρεπε να είχε ρυθμιστεί από καιρό. Το κρίσιμο, δηλαδή η μείωση του φόρου προστιθέμενης αξίας είναι κάτι που συζητείται για αργότερα. Το ακόμη πιο κρίσιμο, δηλαδή μια συνολική αναθεώρηση της φορολόγησης, υπάρχει στον αέρα ως κάτι αφηρημένο.
Οι πληροφορίες που έχουμε είναι αποσπασματικές εντούτοις εύγλωττες. 
Περίπου 50.000 επιχειρήσεις διαγράφηκαν από τα μητρώα των 18 επιμελητηρίων της Μακεδονίας και της Θράκης την τριετία 2011-2013. Το πρώτο εξάμηνο του 2014 μόνο σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη έκλεισαν 2.777 επιχειρήσεις μεταποίησης. Η γενική διαπίστωση είναι ότι ο ρυθμός των επιχειρήσεων που κλείνουν, σε πανελλήνια κλίμακα, ξεπερνά τις 4.000 μηνιαίως. Από τις επιχειρήσεις που παραμένουν στην αγορά  το 20%  έχουν χρέη προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, το 35% προς τις ΔΕΚΟ, το 29% σε προμηθευτές και το 26% προς το ΙΚΑ.
Τα τραγικά αυτά στοιχεία καταγράφονται  τα κατά τόπους επιμελητήρια, επισημαίνοντας τα χιλιοειπωμένα.(η συνέχεια στο άρθρο)


Λίγους μήνες νωρίτερα, στις 10/2/2014 γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης στο  Κάπιταλ 
Τίτλος:Όχι στους δρόμους για πενταροδεκάρες!
"Επί σειρά δεκαετιών οι αγρότες είναι τα χαϊδεμένα παιδιά του πολιτικού συστήματος. Οι πολιτικοί χαρίζουν δάνεια, μοιράζουν επιδοτήσεις, "καλύπτουν"απάτες και εισπράττουν ψήφους.
 Έτσι σπαταλήθηκαν εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, δίχως η ελληνική Οικονομία να κερδίσει το παραμικρό. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ολόκληρες γενιές ανθρώπων έμαθαν το επιχειρείν με λάθος τρόπο.  Συνέχεια  του κειμένου (εδώ)

Εμείς θα συνεχίσουμε με επιλεγμένα σχόλια  που με αφορμή το άρθρο, κάνουν αναδρομές στο χθες συμπληρώνουν την εικόνα με προτάσεις για το αύριο, κάνουν κριτική στις αποφάσεις της κυβέρνησης και στις απόψεις που εκφράζει ο Θ.Μαυρίδης.

Kostas T. 
Κύριε Μαυρίδη, ένα, έστω ένα συγγνώμη προς τους αναγνώστες σας -για λόγους ηθικής τάξεως- για τις άντε μην πω "απόψεις" που γράφατε για τις προσβάσεις του Λαυρεντιάδη στο τραπεζικό σύστημα, οι οποίες ενδεχομένως να ωφελήσουν και το .. κράτος?
(η πραγματικότητα διαθέτει συχνά πολύ περισσότερο χιούμορ από την πιο τρελή φαντασία).
Μυαλό δεν βάζουμε βλέπω.. Πάλι "εμπεριστατωμένες" αναλύσεις.
Δε μου λέτε επί τη ευκαιρία: Πόσο προνομιούχος είναι αγρότης π.χ της Αργολίδας, που το 2006-2007 έδινε πορτοκάλια προς 20 λεπτά το κιλό και σήμερα δεν πιάνει ούτε 15?
Πώς θα καλύψει το αυξημένο από τότε κόστος ζωής του με 30% λιγότερο εισόδημα?
Μάλλον ιδεολογικά κλείνετε προς το "όλοι είναι μπαγαπόντηδες, πλην του Μπόμπολα,του Σάλλα,του Ψυχάρη και λοιπών αναξιοπαθούντων από το σοβιετικό κρατισμό μας".

Βασιλης Ροδιτης 

Αλλο ενα αρθρο ενος δημοσιογραφου που δεν ξερει που παν τα τεσσερα στα περισσοτερα θεματα με τα οποια καταπιανεται, και που μας θυμιζει καθημερινα και με σπανιες εξαιρεσεις την λυπηρη κατασταση της δημοσιογραφιας στην Ελλαδα.
Εκτος των ανωτερω τα αλλοπρόσαλα αρθρα που γραφει ειναι σταθερα προς υποστηριξη του σαπιου πολιτικου κατεστημενου που μας κυβερναει με αντισυνταγματικο τροπο.

EgoistisFilanthro...
@Βασίλης Ροδίτης
Ξέρεις ε, μια κρυφή απορία που έχω είναι τι θα γράφει ο Μαυρίδης και η υπόλοιπη παρέα αν και όταν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ... Θα έχει πολύ πλάκα το Κάπιταλ τότε.

 in_god_we_trust 
Ρε φωστήρες του ΥΠ.ΟΙΚ. δεν γνωρίζετε οτι τον αγρότη τον φορολογεί-δοκιμάζει ο Θεός (καιρικές συνθήκες,αστάθμητοι παράγοντες).
Αλλά και πάλι ο αγρότης δεν θα είχε πρόβλημα να πληρώσει φόρο,φτανει φυσικά να του εξασφαλισετε ότι θα τον αποζημιώνετε κάθε φορα που καταστρέφεται η παραγωγή του ή μενει αδιάθετη λόγω της "ελεύθερης αγοράς" στην οποία εσείς τον ρίξατε βορά.

vagg70 
"laparoskopos 
"Πέρασε η εποχή της αγροτικής οικονομίας, κοψτε τα παραμύθια,"
Και αυτή η "εποχή" πέρασε;;; Ούτε αυτό μας αρέσει (και των ...γερμανών βεβαίως βεβαίως) πλέον; Πέρασε η εποχή της οικοδομής, πέρασε η εποχή των
υπηρεσιών, πέρασε -πολύ προσφάτως και ξαφνικά- η εποχή της "πράσινης ανάπτυξης", πέρασε η εποχή των μηχανικών, των φαμρκακοποιών, των εμπόρων, ε τι σκατά θα κάνουμε επιτέλους 11 εκατομμύρια άνθρωποι οι μισοί και παραπάνω δε άνω των 40 ετών; Θα φορέσουμε κουστούμια και οι μισοί θα πουλάμε
"χρηματοοικονομικά προϊόντα" στους άλλους μισούς που θα ασχολούνται με "καινοτομίες" και με "startups" (="αρπαχτές");
Μπα δε λύνεται η εξίσωση έτσι παιδιά. Με την καμία όμως..

Kostas T. 
vagg70, θα επανακαταρτιστούμε βρε μέσω ΕΣΠΑ. Aν είσαι π.χ. πρώην αγελαδοτρόφος,θα σε κάνουμε υπάλληλο γραφείου με γνώσεις MSoffice.
Πόσο δούλεμα πρέπει να φάμε ακόμα θεέ μου?

Ωριων 

Που θα επιτρέψουμε να γίνουν χοιροστάσια, έτσι ώστε να προστατευτεί και το περιβάλλον;
Θαναση μου,σε καμια περιπτωση μια κτηνοτροφικη μοναδα δεν βλαπτει το περιβαλλον,αντιθετα ωφελει τα μεγιστα,να πεις οτι βλαπτει τη μυτη των αστων,ναι.
τωρα,απορω που βλεπετε τους αγροτες στους δρομους,καμια κατοστη περιεργοι,οι ιδιοι και οι ιδιοι ειναι,αν βγουν οι αγροτες στους δρομους,θα δεις εκατονταδες χιλιαδες
αν πασει περιπτωσει το πρωτο πραγμα που πρεπει να γινει ειναι διαφανεια στην διακινηση των αγροτικων προιοντων,εκει ειναι τα κρυμενα λεφτα,και δευτερευοντως στις τσεπες ΚΑΠΟΙΩΝ μεγαλων αγροτων ναι στην ταξη ολου του κυκλωματος που εκμεταλευεται την αγροτικη παραγωγη, αλλα και την διατροφη γενικοτερα...
αν ομως πιστευει κανεις οτι φορολογωντας του αγροτες θα δει τιποτα εσοδα,η απαντηση ειναι οτι ακομη και αφορολογητα συνεχιζει να εγκαταλειπεται η
υπαιθρος
ειναι βαρια η καλογερικη

 gtech 
Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε μοντέλο παραγωγής και να πάμε σε συγχωνεύσεις και ενώσεις, ώστε να πετύχουμε οικονομίες κλίμακας και να αντέξουμε στον παγκόσμιο και εγχώριο ανταγωνισμό.Αυτό πρέπει να κάνουν οι αγρότες,αυτό πρέπει να κάνουμε κι οι υπόλοιποι. 
Μιλάμε απ'το πρωί ως το βράδυ για τη φορολογία και τα έσοδα του κράτους,αντί να μιλάμε για παραγωγική ανασυγκρότηση και σχέδιο εξόδου από την κρίση.Το θέμα είναι πως θα παραγάγουμε πλούτο.
Το κράτος ασχολείται μόνο πως θα πάρει κι άλλους φόρους,σαν εισπρακτική εταιρεία. Σχέδιο εξόδου απ'την κρίση δεν έχει.Αν εγώ έχω ένα χωράφι και θέλω να καλλιεργήσω,δε θέλω επιδότηση,θέλω επιστημονική βοήθεια και κατεύθυνση.Έχετε πάρει ποτέ τηλέφωνο κ.Μαυρίδη στις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων ή του κράτους,να δείτε τι απάντηση θα πάρετε.
Λάθος άνθρωποι σε λάθος θέσεις, ασχετοσύνη και ωχαδελφισμός, υπάλληλοι που πληρώνονται χωρίς να προσφέρουν καμία πραγματική υπηρεσία στον πολίτη. Με τέτοιο άχρηστο κράτος δε μπορούμε να κάνουμε σχέδια για το μέλλον.

 heart 

Παραμύθια κύριε Μαυρίδη. Απο που να ξεκινήσω;
1. Οι αγρότες δεν έχουν χρήματα να πανε το δημόσιο στα δικαστήρια και να διεκδικήσουν απο το πλεόνασμα. Άλλοι έχουν...
2.Ποιός χάρισε δάνεια; Θυμάστε την εποχή της χούντας;
3. Οι αγρότες δεν φορολογούνται. 200 ευρώ καθαρό εισόδημα για τα νεκταρίνια με το αντικειμενικό σύστημα, 400 έβγαλα φέτος που ήταν καλή χρονιά. 
Του χρόνου αν έχω ζημιές, πάλι 200 θα είναι με το αντικειμενικό.
3. Όντως οι παλιοί συν/σμοί χρεωκόπησαν όμως μόνο εμείς ατομικά φορτωθήκαμε τα χρέη, κανένας άλλος. Κι ο λόγος επειδή λειτουργούσαν όπως λειτουργεί το ελληνικο κράτος και χρεωκόπησαν. Τα ξεπληρώσαμε, φτιάξαμε καινούριους με δικά μας λεφτά και της ΕΕ (όχι του δημοσίου) και στη συντριπτική πλειοψηφία είναι κερδοφόροι και εξάγουν.
4. Λαμόγια υπάρχουν σ'όλους τους κλάδους, όμως δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο.
5.Οι επιδοτήσεις έρχονται απ' την ΕΕ όπως σ'όλους τους Ευρωπαίους αγρότες, δεν φορολογούνται πουθενά αλλά εδώ θα φορολογηθού,
 Την ίδια στιγμή το ρευμα αυξήθηκε 75% πέρυσι, σε συνδυασμό με τα ακριβά καύσιμα μας κάνει να πουλάμε ακριβότερα απο τους Ισπανούς πχ στην αγορά της Ρωσίας και σταδιακά να βγαινουμε εκτός αγορών.
ΚΑΙ ΤΕΛΟς ΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛ. ΕΠΑΓ/ΤΙΕΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ, Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ
ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, Η ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ; ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ (ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ ΑΝ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΛΕΨΕΙ ΜΕΧΡΙ 100000 ΕΥΡΩ)

chtsxxx 

ΔΕΝ ΘΕΛΩ να φορολογήσουν και άλλους επειδή υπερφορολογούν εμένα.
ΘΕΛΩ να μειώσουν τους δικούς μου φόρους επειδή δεν με αφήνουν να αναπτυχθώ και με καταστρέφουν. Και δε καταστρέφουν μόνο εμένα αλλά και άλλους
πιθανούς αποδέκτες του πλεονάσματος που θα έπρεπε να έχω.
ΝΑΙ, να βάλουν τους αγρότες σε βιβλία εσόδων εξόδων ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ πρώτα τη φορολογία ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ τη τρελή και εκτός
πραγματικότητας γραφειοκρατεία που συνεπάγεται, τελευταία ενισχυμένη ΚΑΙ με εξοντωτικά πρόστιμα.
Βιβλία εσόδων-εξόδων αυτή τη στιγμή όπως είναι δομημένα, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αύξηση του κόστους παραγωγής και μάλιστα σε βαθμό
απρόβλεπτο γιατί δε ξέρεις τι θα σου τύχει.
Συνεχίζουμε ξανά και ξανά πολιτικές που απλώς καταστρέφουν τον ένα κλάδο μετά τον άλλο.

 EgoistisFilanthro... 

Πάντως έχουν πολύ πλάκα οι νεοφιλελέ του φόρουμ...
Ενώ χθες με βρίζανε χυδαία επειδή έλεγα πως πρέπει και οι εφοπλιστές να φορολογούνται, σήμερα λυσσάνε για να φορολογούνται οι αγρότες...
Τι έγινε ρε παιδιά;
Προφανώς άμα τα αφεντικά σας ήταν αγρότες, να ήταν αντεστραμμένη αυτή η κατάσταση... Αλλά τα αφεντικά σας είναι εφοπλιστές...
ΥΓ: Τι μέρος του ΑΕΠ αποτελεί η αγροτική παραγωγή; Ξέρει κανείς;

 ELLINOFRENIS 

Καλημερα και καλη βδομαδα σε ολους.
Αυτο που λεει πιο πανω ο Μπαλουρδος ειναι εξαιρετικα σοβαρο.
3 βουλευτες του κυβερνωντος κομματος εβγαλαν εξω πολλα λεφτα (3,5 εκτμ) και τα οποια λεφτα ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ απο το ποθεν εσχες.
Ας αφησουμε τον ηθικον του πραγματος. Αν βγαζουν εξω λεφτα οι κυβερνητικοι βουλευτες ολοι οι υπολοιποι Ελληνες τι εμπιστοσυνη να δειξουν στην
Ελληνικη οικονομια. Ειναι ΠΙΣΩΠΛΑΤΟ κτυπημα στην χωρα αυτο. Το αφηνω ομως...
Παω στο οτι ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ απο το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ.
1. Εδω μπαινουμε σε πολυ βαθεια νερα. Απο τι ΠΗΓΕΣ προηλθαν?
Εδω βλεπουμε να ψηφιζονται πραγματα σε ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ που πολλοι απο μας διερωτουμαστε αν ειναι ποτε δυνατον Ελληνες εκπροσωποι του
Ελληνικου λαου να ψηφιζουν τετοια πραγματα. Μηπως ειναι ανταλλαγματα για τετοιες ψηφους?
2. Σε καθε περιπτωση εφοσον δεν διακιολογουνται , μαλλον ειναι προιον ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ σε καθε περιπτωση δοσοληψιων. Μπορει να ειναι προοιον
πληρωμης/ανταλλαγματος Ειτε για παρανομες ενεργειες η και παραλειψεις.
Ειτε απο ψηφους που δοθηκαν (πχ εξυπηρετησης επιχειρηματικων συμφεροντων -πχ ψηφος/εγκριση να πουληθουν τα δικτυα της ΔΕΗ) ειτε απο ψηφους που
ΔΕΝ δοθηκαν (πχ μην ψηφιση παραπομπης Βενιζελου...).
Σε καθε περιπτωση το θεμα ειναι εξαιρετικα σοβαρο. ΑΠΤΕΤΑΙ της λειτουργιας του ιδιου του Δημοκρατικου πολιτευματος και αντανακλα ευθεως στην
κυβερνηση Σαμαρα και στις κυβερνητικες επιλογες .
Πρεπει να χυθει ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ στο συγκεκριμενο θεμα και να δωθουν πληρεις εξηγησεις.
Το θεμα δεν βαρυνει μονο τους 3 βουλευτες αλλα την ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

 EgoistisFilanthro... 

@ELLINOFRENIS

Να σου σφυρίξω ένα μικρό μυστικό; Η όλη στήριξη των "ελληνικών" (μόνο κατ' όνομα γιατί στη πραγματικότητα δεν έχουν πατρίδα) τραπεζών, ήταν για να
δοθεί χρόνος στους μεγαλοκαταθέτες ολιγάρχες, πολιτικούς και λοιπά λαμόγια να βγάλουν τα λεφτά τους εκτός Ελλάδος...
Αν αφήναμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν, όπως κάνανε και στην Ισλανδία και τώρα έχουν την υγειά τους, ποιός θα έχανε περισσότερο; Ο μικροκαταθέτης ή
τα λαμόγια;
Ο μικροκαταθέτης, τα ελάχιστα χρήματα που διέσωσε, τα έχει χάσει ήδη τα τελευταία 4 χρόνια μέσω της άγριας φορολογίας, της ύφεσης, της ανεργίας, του
πετσοκόμματος των μισθών...
Ο μεγαλοκαταθέτης εξαγόρασε χρόνο φορτώνοντας διακρατικά δάνεια στη πλάτη του Ελληνικού λαού για να βγάλει το χρήμα έξω...
Και φυσικά η συντριπτική πλειοψηφία του λαού που δεν είχε καν καταθέσεις, μόνο έχασε από τον όλη συμφωνία, δε κέρδισε απολύτως τίποτα...
Κατάλαβες γιατί "έπρεπε" να διασωθούν οι τράπεζες;

ραππ 

"...Επί σειρά δεκαετιών οι αγρότες είναι τα χαϊδεμένα παιδιά του πολιτικού συστήματος. Οι πολιτικοί χαρίζουν δάνεια, μοιράζουν επιδοτήσεις, "καλύπτουν"απάτες και εισπράττουν ψήφους..."
Δανεια χαρισε στους αγροτες μονο ο δικτατορας Παπαδοπουλος. Σημερα η Τραπεζα Πειραιως -η παλια ΑΤΕ- δανειζει στα ΑΔΑ με 8%.
Και αν καποιοι μεγαλοαγροτες ή αγροτοσυνδικαλιστες πηραν χαριστικα δανεια,η συντριπτικη πλειοψηφια των αγροτων δεν πηρε.
Για να ειναι καποιος αγροτης πρεπει να διαθεσει σημερα απιστευτα κεφαλαια.
Για αγορα γης και αγορα μηχανηματων.Ο υπαλληλος δημοσιος ή ιδιωτικος δεν χρειαζεται τιποτα για να παρει τον μισθο του.
Ακομα και ο επιχειρηματιας που και αυτος διαθετει κεφαλαια για να ανοιξει την επιχειρηση του, εχει εσοδα καθημερινα και οχι μια φορα το χρονο και αυτο αν
το επιτρεψει ο θεος.
Δεν ειναι λοιπον παραλογο οι αγροτες να φορολογουνται διαφορετικα.
ΚΑΙ ΕΙΝΑ ΨΕΜΑ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΦΟΡΟ.
Παραδειγμα αγροτης με 400 στρ.βαμβακι δηλωνει και φορολογειται για 30000 ευρω εισοδημα. Χωρια με τα τεκμηρια(αυτοκινητο ,σπιτι κλπ.)
Εμεις δεν ζηταμε να μην φορολογουμαστε.Ζηταμε λιγοτερο φορο.
Για να μπορεσουμε να επιβιωσουμε.Και για να καταλαβετε τι εννοω φανταστειτε τον εαυτο σας να μην εχει μισθο καθε μηνα αλλα μια φορα το χρονο.
Και να ειναι χρονιες που ενω θα εχει δουλεψει να μην πληρωθει καθολου ή να πληρωθει τα μισα ή το 1/3.
Βαμβακι τη μια χρονια 50 λεπτα το κιλο ,την αλλη 17. Παραγωγη 500 κιλα τη μια χρονια 150 την αλλη.
Οσον αφορα το να αλλαξουμε την παραγωγη, για να γινουμε αυταρκεις δεν ειναι στο χερι μας. Οταν εγω καλλιεργω πατατα γιατι ειμαστε ελλειματικοι και μου
μενει απουλητη γιατι ο μεγαλοεισαγωγεας πλημυρησε την αγορα με πατατα Αιγυπτου,εγω εχω καταστραφει δεν μπορω να ξαναβαλω.
Σημερα οι αγροτες ειμαστε στα προθυρα γενικης καταρευσης.
Εχουμε αυξηση πανω απο 150% στο κοστος αρδευσης και ολοι ζητατε να πληρωσουμε και αλλο ακριβοτερο το ηλεκτρικο ρευμα. Υπαρχουν χωρια που
πληρωνουν μεχρι 120 ευρω το στρεμμα ,για οποιον καταλαβαινει.
Το πετρελαιο εχει αυξηθει 70% και ολα τα αλλα εφοδια ,τα πληρωνουμε διπλασια και τριπλασια απο τον Γαλλο ή Γερμανο Ή Βουλγαρο αγροτη.
Και μεσα σ αυτη την κατασταση επιβαλει η κυβερνηση και αυτη τη φορολογια.
Με τελη επιτηδευματος! μηδενικες συγκεντρωτικες! κλπ.
Ο σκοπος . Η γη μας να πεσει στα χερια των ντοπιων και διεθνων τοκογλυφων.
Δεν ειναι τυχαιο οτι ο ΣΟΡΟΣ μπηκε μονο συην Πειραιως και οχι σε αλλη τραπεζα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΙΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ.
ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΑΣΤΕ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΗΚΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ
ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
ΑΥΤΟΥΣ ΑΣ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

 dionisos 

Συνέλληνες γιά νά λύσεις ενα πρόβλημα πρέπει
πρώτα άπό όλα νά τό γνωρίζεις.
Πιστεύεται πώς μέ όλα αύτά πού μάς δημιουργούν
ότι μάς άφήνουν τό περιθώριο νά σκεφτούμε?
Τό πρόβλημα δέν είναι οίκονομικό΄...!
Τό οίκονομικό τό δημιουργούν γιά νά έχουν τόν έλεγχο (οί γνωστοί άγνωστοι)
Τό ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ άσχετα άν δέν τό άναφέρει κανένα Μ.Μ.Ε πουθενά .!
τό γνωρίζετε πλέον πολλοί σχεδόν οί περισσότεροι Έλληνες
άρα γνωρίζετε ότι χρήματα ύπάρχουν νά φάνε καί οί κότες (άρα δέν ειναι οίκονομικό)
δικά μας χρήματα ,ό κουμπαράς τής Ελλάδας ό δικός μας κουμπαράς
καί αύτοί πού τά διαχειρίζονται τά χρησιμοποιούν πρώτον γιά λογαριασμό τους
καί δεύτερον γιά νά μάς έξουσιάζουν καί νά μάς έχουν σκλάβους
Δέν νομίζετε ότι είναι ώρα νά τό συζητήσουμε καί νά γράψουν κάποιες καλές πένες
έδώ μέσα καί γιά ...αύτά καί τά ύπόλοιπα τά βρίσκουμε ,είναι λεπτομέρειες.
Καλημερα ύγεία σέ όλους σωματική καί ψυχική

 mpeempa 

reeeeeeeeeeeeee ποτε θα τιμωρηθούν αυτοί που μας κατάντησαν έτσι ?
τότε θα βρούμε -έχουμε τον λόγο στον εαυτό μας να προσπαθήσουμε να τηρούμε δικαιους νομους όταν οι κλεφτες προδότες- κυβέρνηση 40 χρονια σε κατάντησαν σαν τα μούτρα τους για να τους ψηφίζεις και σήμερα σε τιμωρούν ο θυμος θα μεγαλώνει
μας έχουν βάλει να τρωγόμαστε μεταξύ μας και το party για αυτούς συνεχίζεται
δημόσιο εναντίον ιδιώτες - λαμόγια εναντίον νοικοκυραίων - φορολόγηση ακίνητης περιουσιας εναντίον φορολόγησης αυτοκινήτων υγείας παιδείας ...
τα περνούν από τον έναν χαίρονται οι άλλοι
έχουμε και πλεόνασμα με ανεργία 40 τοις εκατό - πρόωρες συντάξεις ...στο όνομα τις δημοκρατίας - δικαιοσύνης οποιος δεν θέλει να δει το παρελθόν η φοβάται το μέλλον ας τους ξαναψηφίσει


 AK1969 

Οι αγρότες δε θα πρέπει να πληρώνουν μηδενικούς φόρους. Θα πρέπει να φορολογούνται με ένα λογικό καθεστώς. Με την εγκύκλιο του ΥΠΟΙΚ περάσαμε
από το ένα άκρο (μηδέν φορολόγηση) στο άλλο (τρελή φορολόγηση). Δεν είναι δυνατόν να επιβάλλονται κεφαλικοί φόροι (τέλος επιτηδεύματος) ούτε να
πληρώνει φόρους 1500 ευρώ κάποιος με αληθινό εισόδημα 5500. Αυτό είναι που πάει να περάσει το ΥΠΟΙΚ, χτυπώντας κυρίως τους μικρούς και μεσαίους
αγρότες και πολύ λιγότερο τους μεγάλους κλήρους (το ίδιο έκανε και στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις).
Το ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις φορολογούμαστε περισσότερο δε σημαίνει κάτι. Ας αντιστεκόμασταν κι εμείς όταν ψηφίζονταν η δική
μας υπερφορολόγηση. Η δική μας απαθής στάση αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή, όχι λόγος να δεχτούν τον ίδιο βιασμό και άλλα παραγωγικά στρώματα.
Για τους αγρότες, η μέση οδός θα ήταν πολύ πιο ορθός δρόμος: Αφορολόγητο ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ (όχι τζίρου) περίπου στα 10000 (εισόδημα που προκύπτει από
περίπου 110 στρέμματα σιτάρι ή τζίρο περίπου 18000), φόρος 15% από εκεί και πάνω, κανένα "τέλος επιτηδεύματος".

agrotisss 

Κ. Μαυρίδη το να καταπιαστεί κάποιος με την αγροτική οικονομία είναι δύσκολη υπόθεση και χρειάζεται πολύ μελέτη και χρόνος. Εγώ αυτό που βλέπω από
τότε που ήμουν μικρό παιδί διαφωνώντας με φίλους μου που είχαν μερικά χρόνια μόνο φύγει από το χωριό, είναι η άγνοια βασικών δεδομένων.
Υπάρχουν πολλά προιόντα που παράγονται στη χώρα μας τα οποία άλλα απευθύνονται στους καταναλωτές άλλα στη μεταποίηση και άλλα σε εξαγωγές. Κάθε
ένα έχει μεγάλες ιδιαιτερότητες και υπάρχουν επιστήμονες που τρώνε όλη τους τη ζωή μελετώντας τον αγροτικό τομέα.
Εγώ ένα μόνο θα πω εν προκειμένω καταλαβαίνντας ότι και εγώ ελάχιστα μπορώ να γνωρίζω για προιόντα που δεν παράγω.
Εγώ θα πω για αυτό που παράγω μόνο ότι οι παραγωγοί που παρήγαγαν το εν λόγω εισόδημα (κορινθιακή σταφίδα) φορολογούνταν από το 1500 μΧ μέχρι το
2010 μΧ συνεχώς και αδαλλείπτως με ποσοστό 10% επί της ακαθάριστης παραγωγής τους.
Μιλάμε αν έχεις ακούσει για την περίφημη δεκάτη που εφαρμοζόταν μέχρι πριν 3 χρόνια. και επειδή δε μου αρέσει να λέω μπαρούφες ιδού και το σχετικό
δημοσίευμα καταργησής της : 
(26/07/2010 http://www.agronews.gr/ekmetaleuseis/elaiones-kai-abelones/arthro/59013)
Αυτά τα ολίγα εκ μέρους μου και παρακαλώ λίγη προσοχή, όπως είπαμε το θέμα είναι πολύ πολύπλοκο για να το γνωρίζει κάποιος.

 balourdos 

μόλις είδα τον τίτλο,νόμιζα οτι θα γράφατε για τους νεοδημοκράτες (ας τους ονομάσουμε ετσι) που έβγαλαν τα εκατομμύρια χωρίς να τα δηλώσουν και πως
τους πέταξε στο δρόμο ο Σαμαράς. 
(http://www.nooz.gr/economy/stin-tsimpida-tis-eforias-treis-vouleutes-tis-nd-απε μπε)
Αλλά μάλλον με αυτό θα ασχοληθείται άλλη μέρα όπως με το ξύλο που έφαγε η Ανεμοδουρά στα γραφεία της (ας την
πούμε) Νέας δημοκρατίας.αλά και με αυτό μάλλον θα ασχοληθείται΄όταν βγει απο το νοσοκομείο που την έστειλαν με αφασία...

 aksos 

"ΕΛΛΙΝΟΦΡΕΝΙΣ" ΣΩΣΤΟΣ ,ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΙΣ ΕΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΥΛΗΔΕΣ -ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΕΝΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΦΟΡΟΦΥΓΑ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ
Στον αέρα η ΕΑΣ Λάρισας με χρέη 100 εκατ. ευρώ
Σε εκκαθάριση οδηγείται η μεγαλύτερη Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας, η άλλοτε κραταιά ΕΑΣ Λάρισας-Αγιάς-Τιρνάβου, η οποία εκτιμάται ότι
έχει συνολικά χρέη περίπου 100 εκατ. ευρώ προς τράπεζες, προμηθευτές και εργαζομένους.
Σε μία θυελλώδη γενική συνέλευση στη Λάρισα, οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ, που είναι 144 και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας εδώ και 15 μήνες, εξαπέλυσαν
«επίθεση» κατά της διοίκησης της Ένωσης χαρακτηρίζοντας «μεγάλο λάθος» τη δημιουργία του μεγαλεπήβολου εμπορικού κέντρου Gaea Lifestyle Center, την
εξαγορά του τυροκομείου «Τέμπη», καθώς και την εκμίσθωση εκκοκκιστηρίων και του ελαιουργείου σε ιδιώτες.
Kαταγγελίες
Παράλληλα, ακούστηκαν διάφορες καταγγελίες για τους «γαλάζιους» αγροτοσυνδικαλιστές της διοίκησης, ότι πήραν προκαταβολές για προϊόντα που
ουδέποτε παρέδωσαν κ.ά.
Εμπλοκή προέκυψε και με την απόφαση να οριστούν εκκαθαριστές ένας φοροτεχνικός και ένας δικηγόρος, καθώς ο Σύλλογος Εργαζομένων και μέλη της
Συνέλευσης υποστηρίζουν ότι τους διορισμούς πρέπει να κάνει το Πρωτοδικείο Λάρισας.
«Τα τελευταία 12 χρόνια έγιναν τερατώδη λάθη, άστοχες κινήσεις και χειρισμοί που βούλιαξαν την οργάνωση. Το εμπορικό κέντρο όχι μόνο δεν έφερε ούτε
ένα ευρώ έσοδο, αντίθετα έβαλε μέσα την ΕΑΣ και την φόρτωσε με επιπλέον χρέη. Έχουν τεράστια ευθύνη όσοι άσκησαν διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια»,
υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Στ. Γαρόφλος.
Οι εργαζόμενοι ζητούν τα δεδουλευμένα τους, ενώ από την ώρα που θα μπουν οι εκκαθαριστές -το αργότερο σε μία εβδομάδα- θα εγγραφούν στα μητρώα του
ΟΕΑΔ ως άνεργοι.
Οι τόνοι υψώθηκαν και στο παρά πέντε αποφεύχθηκαν οι χειροδικίες, όταν αγρότες έκαναν επώνυμες καταγγελίες για «γαλάζιους» αγροτοσυνδικαλιστές που
έκαναν κακοδιαχείριση.
Παρέμβαση
Στην παρέμβασή του ο πρώην πρόεδρος Θ. Κοκκινούλης κατηγόρησε τους εργαζομένους για «επιλεκτική σιωπή σε εγκλήματα που έπραξαν προϊστάμενοι και
διευθυντές υπηρεσιών» και πρόσθεσε ότι δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για τη σωτηρία της ΕΑΣ, παρά μόνο για τους υψηλούς μισθούς τους.
Ωστόσο, ο κ. Κοκκινούλης δεν άρθρωσε λέξη για τυχόν ευθύνες και της δικής του διοίκησης και όσων ακολούθησαν.
Ακόμη, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΑΣ, Β. Μπιρμπίλης, κατήγειλλε ότι ο σημερινός πρόεδρος Χρ. Σιδερόπουλος -«δεξί χέρι» του Θ.
Κοκκινούλη- και το μέλος του Δ.Σ. Θ. Χατζηζωγίδης έχουν λάβει μεγάλα ποσά ως προκαταβολή για σιτηρά που ουδέποτε παρέδωσαν στην οργάνωση.

 bourboutoura 10/2/2014 

@ELLINOFRENIS.
Συμφωνούμε απόλυτα. Ιδιαιτερα με το οτι είναι δυσκολο θεμα και μάλιστα πολυδιαστατο.
Αυτό διαπίστωσα προχθές οταν επισκεφθηκα την εκθεση Agrotica. Εξαιρετικά δυναμικός κλαδος, τεραστια βιομηχανία, πλήθος επισκεπτων και ενθετών. Για
πρωτη ίσως φορά έβλεπα τους επισκεπτες αποφασισμενους να επιχειρησουν να επενδυσουν στην αγροτική οικονομία. Την ωραία εικόνα μου χαλασε η
επίσκεψη στο περιπτερο του υπουργείου γεωργικής αναπτυξης που με λίγα λογια δεν ήξεραν γιατι βρισκονταν εκεί.. Η καρδια της αγροτικής οικονομίας δεν
λειτουργεί. Οι υπαλληλοι που κοσμούσαν το περιπτερο όπως ο κυριος Βασίλης δεν ήταν και πολύ διαφωτιστικοί, οπως προκύπτει από τον διάλογο που έγινε.
- Καλημερα σας κυριε..
-Καλημερα..
- Θα ήθελα να μου δωσετε πληροφορίες για το πώς θα μπορεσουμε να ιδρυσουμε ένα συσκευαστήριο φρουτων και επιχειρηση τυποποιησης- συσκευασία
ελιας. Τι αδειες χρειαζονται, από ποιες υπηρεσίες.
- Εμείς εδώ βρισκόμαστε για το προγραμμα νεων αγροτών. Γιαυτό να σας πω οτι θελετε.
- Δεν μας ενδιαφερει το πρόγραμμα αυτό ουτε οι επιδοτήσεις. Θα κανουμε τη δουλεια με ίδια κεφαλαια.
- Δεν σας ενδιαφερουν οι επιδοτησεις; πρωτη φορα το ακούμε αυτό!
- Δεν περάζει. Αυτό που θελουμε να μαθουμε από το πιο υπευθυνο, πλέον αρμοδιο υπουργειο είναι να ενημερωθούμε τι άδειες χρειαζόμαστε, ποια βηματα θα
κανουμε, ποιες υπηρεσίες θα επισκεφθούμε.
- Δεν ειναι στον τομεα μου αυτο που με ρωτας, αλλά τωρα που......το σκεφτομαι, στην πολεοδομια δεν θα χρειαστει να πάς;
-Ε, βεβαια θα χρειαστεί
- Στην αρχαιολογία δεν θα χρειαστει να πάς
- Ε, βεβαια θα χρειαστεί
- Στην πυροσβεστική δεν θα πάς;
- Σιγουρα, ναι!
- Νατο! αμασως αμεσως σου βρήκα τοσες υπηρεσίες που χρειάζεται να πάς..
- Νασαι καλά κυριε Βασίλη.. σευχαριστώ..
- Κοιταξε και στο σαιτ αυτό. Βεβαια δεν λειτουργεί αλλα στη γωνια επάνω αν μπεις θα βρείς ολες τις απαντησεις που χρειάζεσαι. Και αν έχεις ένα φαξ ...

 realmsfiction 10/2/2014 

Ο αρθρογράφος δίνει ρεσιτάλ "αφέλειας" , καλεί την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να κάνει αυτά που δεν έκανε 40 χρόνια τώρα.
Αφού καταλήστεψαν τα δισεκατομμύρια των ευρωπαικών προγραμμάτων που προορίζονταν για εκσυγχρονισμό και αναρδιάρθρωση των αγροτικών
καλλιεργειών στην Ελλάδα, τώρα περιμένουμε χωρίς χρήματα να κάνουν το θαύμα!

 bourboutoura 10/2/2014

Για τους μη ειδημονες: Υπάρχουν παραγωγοί, μικροι και μεγαλοπαραγωγοί. Υπαρχουν και έμποροι, μικροί μεγαλοι, εξαγωγείς, Ελληνες και ξενοι. Υπαρχουν τομολογια πώλησης
αγροτικών προιοντων που εκδιδουν μερικοί παραγωγοί και δελτια αποστολής που στελνουν στις λαχαναγορές και στη συνεχεια λαμβανουν εκκαθαρίσεις,
τέλος υπαρχουν και τιμολόγια αγορας αγροτικών προιόντων που εκδίδονται από εμπορους οταν δεν έχουν τιμολογια πώλησης οι παραγωγοί. Επίσης υπαρχει η
διαδιακσία αγοράς παραγωγης από το δενδρο, κατ εκτιμηση του βαρους, που μπορεί να υπολειπεται μπορεί να υπερβαινει το προσδοκώμενο. Οι έμποροι
κοβουν τιμολόγιο και οι παραγωγοί παιρνουν πίσω τον αναλογουντα ΦΠΑ. Οι μεγαλοεξαγωγείς αγοραζουν τεραστιες ποσότητες και δινουν επιταγες που
πληρωνονται αν ολα πάνε καλά.. Τα προβλήματα στις πληρωμές είναι πολλά και δυσεπίλυτα που φερνουν τους παραγωγους σε απόγνωση. Σε παρομοια
κατασταση βρίσκονται και οι εξαγωγείς οταν ο πελατης του βρει τρόπο να αποφυγει την πληρωμή των αγαθών...
Εδώ σε θελω να βαλεις τάξη...και όχι στα παραθυρα της τηλεόρασης...

 laparoskopos 

Πέρασε η εποχή της αγροτικής οικονομίας, κοψτε τα παραμύθια,

 sakz 

ειναι λυπηρο το γεγονος να γραφονται τετοια "αρθριδια" με τοσες πολλες ανακριβιες...ειναι λυπηρο το γεγονος οτι κυριαρχουν στα ΜΜΕ δημοσιογραφισκοι
ασκωντας προπαγανδα αισχιστου ειδους..
Δεν ξερω που αντλησε στοιχεια ο κυριος Μαυριδης, θα του απαντησω τα εξης ομως..
Αυτοι που πρωτοστατουν στις "κινητοποιησεις" των "αγροτων" δεν ειναι καν αντιπροσωπευτικο δειγμα των Ελληνων αγροτων...Μεγαλοτσιφλικαδες
Λαρισαιοι, τεμπελοαγροτες κρατικοδιαιτοι κομματικοι ειναι αυτοι που καθοδηγουν αγροτες ζομπι, αγροτες κομματικα προσκειμενους...σε καμια περιπτωση
δεν εκπροσωπουν τον Ελληνα αγροτη...αυτοι θιγονται καθως και μεγαλοιατροι, μεγαλοδικηγοροι και εισοδηματιες που εισπραττουν επιδοτησεις γτι κατεχουν
μεγαλες εκτασεις γης έιτε μεγαλο αριθμο ποσοστωσεων...
Θελω επισης να απαντησω στον κ Μαυριδη, ενα προς ενα σε μερικα σημεια του προπαγανδιστικου αρθριδιου του...
-Οι πολιτικοί χαρίζουν δάνεια, μοιράζουν επιδοτήσεις, "καλύπτουν" απάτες και εισπράττουν ψήφους.
αν πατε σε ενα καταστημα αγροτικης(πειραιως πλεον) θα δειτε αν εχουν χαριστει δανεια σε αγροτες..ετησια καλλιεργητικα δανεια με 15% επιτοκιο τα οποια
εχουν φθασει σε δυσθεωρητα υψη, ειδικα για αυτους οι οποιοι για καποιον λογο δεν καταφεραν να πωλησουν παραγωγη...
επιδοτησεις αγαπητε δεν μοιραζουν οι πολιτικοι σας...η ΕΕ τις διαθετει, οπως διαθετει επιδοτησεις και στον Γαλλο και στον Ιταλο και σε ολους τους αγροτες
στην ΕΕ..
-Το λάθος είναι ότι τον έχουν μάθει να πιστεύει ότι την πιθανή του ζημία θα πρέπει να την πληρωθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό..
αλλο μεγαλο ψεμμα...ο αγροτης πληρωνει ασφαλιστρα κ Μαυριδη...και μιλαμε για μεγαλα ποσα τα οποια παρακρατουνται απο τις επιδοτησεις ετησιως..για να
μην πω για τα κριτηρια αποζημιωσης σε περιπτωση καταστροφης...συνηθως 2 στους 10 κατεστραμμενους αποζημιωνονται αν και οταν...να αναφερω επισης
οτι σε περιπτωση ζημιας καταβαλεις παλι σεβαστο ποσο μονο και μονο απλα για να σε ελεγξει ο γεωπονος του ΕΛΓΑ...οποτε πως ακριβως πληρωνεται απο
τον κρατικο προυπολογισμο σε αντιθεση με σενα που εισπραττεις για ...διαφημισεις απο τον κρατικο προϋπολογισμο...
-Προβλήματα που σχετίζονται με τους μικρούς κλήρους, την έλλειψη πολιτικής εκ μέρους του κράτους και την απουσία ενός σοβαρού συνεταιριστικού
κινήματος. Και τα τρία μαζί δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που ακούει στο όνομα "ελληνική αγροτική οικονομία 2014
ποιος σου ειπε εσενα οτι ο μικρος κληρος ειναι προβλημα; ποιος σου ειπε εσενα οτι μονο με μεγαλες εκτασεις ο αγροτης θα εχει κερδος;..προφανως δεν
γνωριζεις για καλλιεργειες εντασεως εργασιας οπως μανιταρια, αμπελια, σαλιγκαρια, βοτανα, κηπευτικα κλπ κλπ...
Οσο για συνεταιριστικο κινημα..ασ το καλυτερα...οι πληγες ειναι ακομα ανοικτες...
-με την χάραξη μιας εθνικής πολιτικής. Για παράδειγμα, είμαστε ελλειμματικοί στο χοιρινό κρέας. Παράγουμε μόλις το 40% των αναγκών μας. Θέλουμε να
καλύψουμε την διαφορά; Που θα επιτρέψουμε να γίνουν χοιροστάσια, έτσι ώστε να προστατευτεί και το περιβάλλον; Το αν στην συνέχεια ο χοιροτρόφος
βγάλει εκατομμύρια ή χάσει χρήματα είναι δικό του θέμα. Αν βγάλει εκατομμύρια θα τα βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό. Δεν τον θέλουμε, λοιπόν, στον δρόμο να απαιτεί κάλυψη της ζημίας του σε περίπτωση που το χρηματιστηριακό προϊόν του χοιρινού υποχωρήσει για μία χρονιά.
αλλη ασχετη παπαρια...αν δεν το γνωριζεις η ΕΕ εχει επιβαλλει ποσοστωσεις στα αγροτικα προϊοντα, γι αυτο εισαι ελλειμματικος...
-Σημείωση: Οι αγρότες δεν πληρώνουν φόρους. Ούτε καν οι πλούσιοι...
δεν υπαρχει κατοικος, περαστικος απο την Ελλαδα, οχι Ελληνας πολιτης, που να μην πληρωσει φορο στην ελληνικη τρομοκρατια...εεε συγγνωμη,
δημοκρατια...
Τετοια προπαγανδα για την δηθεν φοροδιαφυγη ουτε στα ποιο τρελα τους ονειρα...
Το θεμα ειναι οτι τα τσοντοκαναλα και οι φυλλαδες σας δεν παρουσιαζουν τα πραγματικα προβληματ των αγροτων, αλλα αυτα που εχουν μεγαλο αγροτες
κομματοσκυλα και τα οποια τσαντιζουν αλλες κοινωνικες ομαδες..
Το μεγαλο προβλημα που εχουν οι αγροτες σημερα, περα απο το αυξημενο κοστος παραγωγης, την απουσια προστατευτικου πλαισιου απο μεσαζοντες
απατεωνες ειναι το μελλον...ναι ακριβως αυτο...το 2014 ειναι χρονια προσαρμογης της νεας ΚΑΠ και σε ολα τα ΕΕ κρατη οι αγροτες με την βοηθεια της
πολιτειας ξερουν προς ποια παραγωγη να κινηθουν, ξερουν τι ακριβως θα παραγουν και ποσο θα παραγουν...εδω κανενας δεν ξερει τπτ...μπορει καποιος να
ξεκινησει να καλλιεργησει δεντρα και να μαθει τελος του ετους οτι τα ροδακινα πχ ειναι εκτος νεας ΚΑΠ..μπορει καποιος να θελει να ξεκινησει κτηνοτροφικη
μοναδα γαλακτοπαραγωγικης κατευθυνσης και στο τελος να του πουν δεν θα επιδοτηθεις για γαλα αλλα για αριθμο ζωντων ζωων...μυλος και οσοι τα ξερουν
καταλαβαινουν...
οι υπολοιποι ας διαβασουν Θαναση Μαυριδη που τα ξερει ολα...ολα τα σφαζει ολα τα μαχαιρωνει..
ΥΓ. παντως αυτο το σημερινο με το καψιμο των διοδιων ειναι μια καλη αρχη...και ακομα παραπερα..

 Skeptic 

"Ο αγρότης που θα κερδίσει από την παραγωγή του δεν πρόκειται να μοιραστεί το κέρδος του με όλους εμάς τους υπόλοιπους και αυτό είναι σωστό. Το λάθος
είναι ότι τον έχουν μάθει να πιστεύει ότι την πιθανή του ζημία θα πρέπει να την πληρωθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δηλαδή από όλους όσους πληρώνουν φόρους".
Δηλαδή τον αντιμετωπίζουν περίπου σαν τράπεζα, έτσι;

 ELLINOFRENIS 

Εχω αναφερει κι αλλη φορα το παραδειγμα αλλα κρινω σκοπιμο να το ξαναπω.
Εχω κηπο και κοτετσι με λιγες κοτες...
Το τι δουλεια εχουν μην το συζητατε. Να σας πω μονο οτι αυτες τις 2-3 μερες που εβρεχε συνεχομενα για να κανεις τα εντελως απαραίτητα με τις κότες (να τους βαλεις νερο, φαγητο, να τις κλεισεις το βραδυ , να τις ανοιξεις το πρωι , να μαζεψεις τα αυγα πρεπει να περπατησεις μεσα στην βρεγμενη κοπρια η οποια σε καθε πατημασια σου να πιτσιλαει και να σε λερωνει με κοπρια , να κινδυνευεις να γλιστρησεις (γλιστρανε παρα πολυ οι κουτσουλιες στο δαπεδο απο μπετον...)κλπ κλπ.
Οι περισσοτεροι απο σας τους κονδυλοφορους πιθανον δεν εχετε δει κοτα ζωντανη απο κοντα...!
Βαρεια η καλογερικη αδελφια ...γι αυτο μην κανετε κριτικη για πραγματα που δεν γνωριζετε...


ELLINOFRENIS 

Ολοι οι Ελληνες πρεπει να φορολογουνται το ΙΔΙΟ (με την ιδια ακριβως κλιμακα) και με βαση την φοροδοτικη ικανοτητα.
Το οτι δεν συμβαινει αυτο αφειλεται στην ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ του κρατους να ελεγχει τα πραγματικα εισοδηματα.
Γι αυτο συνηθως τα παιρνει απ αυτους που φαινονται και δεν μπορουν να κρυψουν(τους μισθωτους) ενω ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ τους θεωρει κλεφτες και
τους υπερφορολογει με αποτελεσμα να τους εξαναγκαζει να γινονται κλεφτες για να επιβιωσουν...
Κοντα σ αυτο και οι Αγροτες. Ειναι δυνατον να ζητας να κανεις τον αγροτη λογιστη? Το κρατος πρεπει να βρει τροπο να προσδιορισει τα εισοδηματα ΟΛΩΝ
και να τους φορολογησει ΟΛΟΥΣ το ΙΔΙΟ και ΔΙΚΑΙΑ...!
Ομως αυτο ειναι ονειρο θερινης νυκτος...μεσα στο καταχειμωνο...

!mokrinas 

Μου αρέσουν τα σχόλια εκ του ασφαλούς,δηλαδή golden boys(έχουμε την πένα*πλήκτρα και γράφουμε),για βγείτε βρε γκιουμια στην παραγωγη για να σας δω
ποσο μαγκες ΕΙΣΤΕ.
Δεν θελω να αναφερω τα προβληματα κουραστικος θα γινω,τα ξερουμε ΟΛΟΙ.


 aksos 

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΣ .
ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ,ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΦΕΡΟΝΤΑ ΟΥΔΕΙΣ ΜΙΛΗΣΕ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΟ
ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ,ΠΟΣΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΧΡΟΝΩΣ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ
ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΧ[ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ]ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ,ΠΟΣΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ
ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΧ [ΜΑΝΔΡΟΥ]ΣΕ ΠΟΣΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΑ
ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΑΔΕΣ -ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ, Ο ΛΑΟΣ .
ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΜΕ .ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΙΟΣ
ΣΙΓΟΝΤΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ;
ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΜΑΣ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΡΕΙΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ,ΕΧΕΙ ΚΛΙΜΑ ,ΓΕΩΜΟΡΦΙΑ .
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΔΩ ΟΙ ΣΚΑΔΙΝΑΒΟΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ .
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΝΟ Ο ΒΟΡΡΑΣ ΔΕΝ ΒΡΕΧΕΤΑΙ
ΚΑΙ ΕΜΕΙ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΔΩΣΤΕ ΚΙΝΗΤΡΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ,ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

 spinos 
Οι αγρότες δεν πρόκειται να πεινάσουν, αλίμονο στους αστούς.
Οι αφίσες που κόλλαγαν και οι κατουρημένες ποδιές που φίλαγαν μπορεί να τους εξασφάλισαν διπλοκάμπινα Nissan και δίπατες κατοικίες αλλά εξακολουθούν να τρέφονται από το super market της φύσης.
Αλίμονο σε όσους σέρνουν καροτσάκια στα ΑΒ Βασιλόπουλος…

 avrailas 

Ερώτηση γενικού περιεχομένου. Γιατί πρέπει μόνο οι επιχειρηματιες η οι αγρότες κτλ κτλ να φορολογούνται επι των "κερδών" ενώ οι μισθωτοί επι του"τζίρου"; Ζητάω πολλά ε;
Όλα τα σχόλια εδώ:http://www.capital.gr/ipad/gmessages/showTopic.asp?id=4210485&pg=8

* до свидания  ντα σβιντάνια>στο επανιδείν
Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο ξένων ιστοσελίδων

Γράψτε ένα σχόλιο