Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Μια νέα σοβαρή απειλή για την ελιά: Xylella fastidiosa

Αναδημοσίευση από http://www.greensupport.gr/
Γράφει ο  K. F.
Γεωπόνος Μηχανικός Γ.Π.Α., Δρ. Πανεπιστημίου Cornell (ΗΠΑ)


Xylella fastidiosa


30 Απρ 2015

Η απροσδόκητη εισβολή και εξάπλωση του βακτηρίου Xylella fastidiosa στη γειτονική μας Νοτιοανατολική Ιταλία εδώ και περίπου δύο χρόνια έχει δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου αναταραχή στον ελαιοπαραγωγικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής, με την ανησυχία να επεκτείνεται, σε έντονο μάλιστα βαθμό, και στον δικό μας εγχώριο γεωργικό χώρο. 

Η ανησυχία αυτή οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο βακτήριο έχει 
προσβάλει σημαντικό μέρος των ελαιοδέντρων της γειτονικής περιοχής προκαλώντας πάρα πολύ σοβαρές ζημιές, ενώ οι επιστήμονες δεν έχουν βρει ακόμα αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισής του. 

Πρόκειται για ένα βακτήριο προερχόμενο από τις χώρες της Αμερικανικής ηπείρου, το οποίο εμφανίζεται για πρώτη φορά στην ευρύτερη περιοχή μας και το οποίο δεν συνήθιζε να προσβάλει ελιές. Το κάνει όμως τώρα, και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωσή του στα εγχώρια ελαιόδεντρα.

Το βακτήριο Xylella fastidiosa είναι γνωστό από τη δεκαετία του 1950 για τις σοβαρές ζημιές που προκαλεί σε αμπέλια (ασθένεια Pierce), 
εσπεριδοειδή (ποικιλοχρωματική χλώρωση, citrus variegated chlorosis) 
και πυρηνόκαρπα, σε χώρες της Αμερικανικής ηπείρου.

Προσβάλλει επίσης διάφορα άλλα καλλιεργούμενα και καλλωπιστικά φυτά, κυρίως την πικροδάφνη. 
Μέχρι πρόσφατα το συγκεκριμένο βακτήριο ήταν άγνωστο στην Ευρώπη. 
Όμως το 2010 εμφανίσθηκε απροσδόκητα στη χερσόνησο του Σαλέντο της Απουλίας, στη 
Νοτιοανατολική Ιταλία, προσβάλλοντας ελαιόδενδρα και παρουσιάζοντας μία έξαρση το 2013, που προκάλεσε μία ταχύτατα εξαπλούμενη ασθένεια, η οποία έγινε γνωστή 
με το όνομα “Σύνδρομο ταχείας παρακμής της ελιάς” 
(“Olive quick decline syndrome”) ή, στα Ιταλικά, “Complesso del disseccamento rapido dell olivo” (Boscia, 2014).

Φαινομενικά, η ασθένεια στα προσβεβλημένα ελαιόδενδρα εμφανίζεται πολύ σοβαρή και 
καταστροφική, ιδιαίτερα εάν έχει προσβάλλει γερασμένα και μεγάλα δένδρα. 
Μια πιο προσεκτική παρατήρηση δείχνει ότι πολλά από τα προσβεβλημένα ελαιόδενδρα 
πάσχουν από την ταυτόχρονη παρουσία τριών εντελώς διαφορετικών μεταξύ τους παραγόντων: 
i) το έντομο Ζεύζερα (Zeuzera pyrina), ένα λεπιδόπτερο ενδημικό της 
περιοχής της Μεσογείου, του οποίου οι προνύμφες ανοίγουν κανάλια στα κλαδιά και στον κορμό των ελαιοδέντρων
 ii) ένα σύνολο ενδημικών του ξυλώματος μυκήτων διαφόρων γενών (κυρίως Phaeoacremonium και Phaemoniella) οι οποίοι εισβάλουν στο σομφό ξύλο εκμεταλλευόμενοι τα κανάλια που έχουν ανοίξει οι προνύμφες της Ζεύζερας, 
και iii) το βακτήριο Xylella fastidiosa, το οποίο όπως και οι μύκητες, εγκαθίσταται 
στα ξυλώδη αγγεία του κορμού και των κλάδων. 
Οι αναπτυσσόμενοι πληθυσμοί του βακτηρίου περιορίζουν τη μετακίνηση του νερού στον ξυλώδη ιστό και η ανάπτυξη των συμπτωμάτων (βλέπε παρακάτω) σχετίζεται με το υψηλό ποσοστό φραγμένων αγγείων.

Συμπτώματα

Το “σύνδρομο ταχείας παρακμής της ελιάς” χαρακτηρίζεται από τη γρήγορη ξήρανση των βλαστών και των κλάδων, οδηγώντας τελικά στον θάνατο του δέντρου. Οι άκρες και τα περιθώρια των φύλλων παίρνουν έναν σκούρο κίτρινο έως καφέ χρωματισμό, 
ενώ στη συνέχεια ο αποχρωματισμός του ιστού εξαπλώνεται προς το εσωτερικό του φύλου, οδηγώντας σε νέκρωση του ελάσματος. 
Τα συμπτώματα συνήθως προχωρούν ως προς την έντασή τους από τα γηραιότερα 
προς τα νεότερα φύλλα ενός κλάδου, ενώ τα ξερά φύλλα καθώς και οι προσβεβλημένοι καρποί παραμένουν προσκολλημένοι στους προσβεβλημένους βλαστούς και κλάδους. 
Τα συμπτώματα των φύλλων μπορεί να εντοπίζονται σε ένα μόνο τμήμα ή κλάδο του δέντρου, ή μπορεί να εκτείνονται σε ολόκληρο το ελαιόδεντρο.
 Οι εγκάρσιες τομές κορμών και κλάδων προσβεβλημένων δέντρων εμφανίζουν δυσχρωμία σε μέρος ή στο σύνολο των αγγειακών στοιχείων. 
Στο σομφό και στο αγγειακό κάμβιο παρουσιάζονται έντονα σκούρες ραβδώσεις ή/και καστανός μεταχρωματισμός των ιστών (Nigro et al., 2014). 
Τα προσβεβλημένα δέντρα εμφανίζουν ταχεία εξασθένηση στην οποία μπορεί να συνεργούν και άλλα παράσιτα (μύκητες και ξυλοφάγα έντομα), όπως προαναφέρθηκε.

Μέτρα αντιμετώπισης

Η αντιμετώπιση του Xylella fastidiosa και του “συνδρόμου ταχείας παρακμής της ελιάς” που προκαλεί, συνίσταται κυρίως στην πρόληψη, ώστε να αποτραπεί η είσοδος και η διασπορά του παθογόνου βακτηρίου στην Ελλάδα. H Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων 
(EFSA) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση της ασθένειας, καθώς οι συνέπειες ενός τέτοιου γεγονότος εκτιμάται ότι θα ήταν καταστροφικές. 
Επιπλέον η συστηματική χρήση εντομοκτόνων για τον έλεγχο των εντόμων-φορέων επιβαρύνει σημαντικά το περιβάλλον.

Για ασφαλή διάγνωση θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον γεωπόνο.
Διαβάστε εδώ τη συνέχεια.


Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Σχέδιο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας Σύριζα


(μέρος 1ον) 

Σήμερα, 22/6/2015 -11:43  
Η κρίσιμος επικείμενη εθνική επιλογή κατέληξε σε αυτό!

τα μνημόνια θέλουν θυσίες
Ane Irazabal ‏@AneIrazabal (1)

είναι που τα μνημόνια θέλουν θυσίες!


 φυσικά  υπάρχουν κι άλλες  αφηγήσεις.

(μέρος 2ον) 
Τα της ημέρας σχολιάζει ο Hades : μερικές σκέψεις για τις επικείμενες εξελίξεις.

και

Συνελληνίδες, συνέλληνες και συνελληνόπουλα, μη φρικάρετε,αυτά συμβαίνουν 

 από την αυγή της ιστορίας των άτριχων χιμπατζήδων  όπως  ο polse  μας εξηγεί



(μέρος 3ον) 
Εδώ  πλήθος  κόσμου στο άμεσο παρελθόν που αντιστέκονται  και διαδηλώνουν 


Ιούνιος 21 2015 20:05
Πλήθος κόσμου διαδήλωσε εχθές μπροστά από το Κοινοβούλιο καλώντας την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών.
 Με δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης κάλεσε την κυβέρνηση να μην υποκύψει και να μην κάνει ούτε ένα βήμα από τις 
προεκλογικές της δεσμεύσεις.

(μέρος 4ον) 
Πάλι τα ίδια!
Η πρόταση που έστειλαν οι Έλληνες είναι λάθος πρόταση!
"Αυτή την στιγμή είμαστε στο σκοτάδι", δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος στην «Καθημερινή», λίγες μόλις ώρες μετά τα θετικά μηνύματα που έρχονταν από τις Βρυξέλλες ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής.

Αυτά για σήμερα, και καλό ξεμπέρδεμα..

Εικόνες
(1)https://twitter.com/aneirazabal
(2)ΑΠΕ-ΜΠΕ 



Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Διήμερη διεθνής συνάντηση για το δικαίωμα στη στέγη




Διεθνής συνάντηση για το δικαίωμα στη στέγη, Σάββατο, 20 Ιουνίου στις 12:00 μ.μ. στην Αρχιτεκτονική Σχολή Αθήνας του ΕΜΠ ,στο κτίριο Αβέρωφ

Η ανακοίνωση του συντονιστικού
Τα τελευταία χρόνια οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές στρέφονται με ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα της κυριαρχίας (ιδιοκτησίας και ελέγχου) στο χώρο. Μέσα σ' αυτό το τοπίο εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη Ευρώπη απειλούνται άμεσα να απολέσουν ακόμα και την ελάχιστη συνθήκη μιας αξιοπρεπούς κατοικίας.
Στην Ελλάδα αυτές οι πολιτικές έχουν εκφραστεί με την ιδιαίτερη επίθεση (μέσω των ιδιωτικοποιήσεων) στο δημόσιο χώρο αλλά και με την απειλή, μέσω της υπερχρέωσης προς χιλιάδες πολίτες, να χάσουν τα σπίτια τους.

Στις 20 και 21 Ιουνίου συναγωνιστές και συναγωνίστριες απ' τα κινήματα της Ελλάδας και της Ευρώπης για το δικαίωμα στη στέγη και την προστασία του χώρου ως κοινωνικού αγαθού, θα συναντηθούν στην Αρχιτεκτονική σχολή του ΕΜΠ για να βρουν τις κοινές τους θέσεις, και το συντονισμό των αγώνων τους.
Διεθνής συνάντηση για το δικαίωμα στη στέγη: αλληλεγγύη και κοινός αγώνας κατά των πολιτικών λιτότητας, των πλειστηριασμών και των εξώσεων στην Ευρώπη.
ΑΘΗΝΑ / 20-21/6/2015

Το πρόγραμμα του διημέρου

1η ημέρα- 20/6/2015
1ο Σεμινάριο: Κατοικία και υφαρπαγή γης (νεοφιλελεύθερες πολιτικές για τον αστικό χώρο)
2ο Σεμινάριο: Το χρέος ως μέσο κοινωνικού ελέγχου (πλειστηριασμοί και εξώσεις)
3ο Σεμινάριο: Άμεσες ανάγκες στέγασης: υποδοχή μεταναστών στον ευρωπαϊκό νότο.

2η ημέρα- 21/6/2015
Σεμινάριο:Εναλλακτικές πολιτικές στέγασης
Σεμινάριο: Συλλογικές μορφές ιδιοκτησίας, ο αστικός χώρος ως κοινό αγαθό
Σεμινάριο: Σχεδιάζοντας και συντονίζοντας τις δράσεις μας

3η και 4η ημέρα - 22-23/6/2015   

Ετήσια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συντονισμού - 
Γενική συνέλευση και ομάδες εργασίας (δράσεις κατά των εξώσεων, έρευνα στην χρηματιστικοποίηση), χάρτα του European Coalition for the Right to Housing and the City.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
Αλληλεγγύη για όλους
Encounter Athens
Platform against Auctions
European Coalition for the Right to Housing and the City
Rosa Luxemburg Foundations Brussels office  

Η ευρύτερη κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα των τελευταίων χρόνων, έχει οδηγήσει σε μια αυξανόμενη κρίση στο επίπεδο της στέγης .
 Οι άγριες πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν από την Τρόικα και την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση από 2010 αποτελούν  σοβαρή παραβίαση του δικαιώματος στην κατοικία και την πόλη και πλήττουν την πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού. 
Σήμερα, πάνω από το 30% του πληθυσμού χρωστά στις τράπεζες και το κράτος (για φόρους και ασφάλιση). Περισσότερο από το 50% του αδυνατεί να καλύψει τις οικιακές του ανάγκες και τα μηνιαία έξοδα διαβίωσης.  
Επίσης μεγάλο τμήμα ζει σε άθλιες συνθήκες,  αντιμετωπίζοντας οικιακή και ενεργειακή φτώχεια -χωρίς ρεύμα και θέρμανση-  και μεγάλος είναι πλέον ο αριθμός των αστέγων.
Με την πρόσφατη πολιτική αλλαγή,  η νέα αριστερή κυβέρνηση έβαλε προτεραιότητα την αντιμετώπιση της  φτώχειας και των ζητημάτων στέγασης. 
Εξαιτίας των οικονομικών ελλείψεων και της  πίεσης των συνεχιζόμενων πολιτικών λιτότητας το έργο αυτό θα είναι πολύ δύσκολο.

Σε αυτή την συγκυρία, μια  πρωτοβουλία συνάντησης  και συζήτησης στα ζητήματα αφενός των άμεσων ενεργειών  και αφετέρου των πιο στρατηγικών πολιτικών είναι πολύ χρήσιμη.

Ήδη Πρωτοβουλίες και δίκτυα κινημάτων από όλη την Ελλάδα  έχουν οργανωθεί και συνεχίζουν να οργανώνονται ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις. 
Μέσα από τη  δικτύωση, τον κοινό αγώνα και  την αμοιβαία υποστήριξη τα κινήματα για την προστασία της κατοικίας προβάλλουν την αλληλεγγύη και την στήριξή τους και σε άλλους αγώνες και την  ίδια στιγμή προτίθενται να ανοίξουν την συζήτηση για τα προβλήματα στέγασης μαζί με οργανώσεις βάσης και  θεσμούς που εργάζονται σε αυτό το πεδίο.  
Παράλληλα η αλληλεγγύη της Ευρώπης  είναι απαραίτητο να αναδείξει τα προβλήματα στέγασης, να ενδυναμώσει τα κοινωνικά κινήματα που αναδύονται στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές ακόμα ευρωπαϊκές χώρες και να προχωρήσει σε κοινούς αγώνες ενάντια στις εξώσεις και  την έλλειψη στέγης και την υφαρπαγή γης  που προκαλούνται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας.
Ο "Ευρωπαϊκός Συνασπισμός για το δικαίωμα στην Κατοικία και την Πόλη" (European Coalition for the Right to Housing and the City) που ενεργοποιείται εδώ και ενάμιση χρόνο, είναι σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.  
Σε διεθνείς και τοπικές συντονισμένες δράσεις σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, έχουν γίνει σημαντικά βήματα ενάντια σε οικονομικούς και real-estate παγκόσμιους παίκτες. 
Στο παγκόσμιο  κοινωνικό φόρουμ στην Τυνησία κοινωνικές ομάδες από δεκάδες χώρες επιβεβαίωσαν τις κοινές τους διαπιστώσεις και την ανάγκη ενός διεθνούς συντονισμού.

Πηγή:http://www.avgi.gr/article/5612073/diethnis-sunantisi-gia-to-dikaioma-sti-stegi-stin-arxitektoniki-sxoli-athinas

Σχόλιο 
Να κλείσουμε το κείμενο σήμερα με τα χρήσιμα στοιχεία της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας  (ΚΕΔΕ),και της Eιδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Υλοποίησης Πράξεων για τις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας.
1ο
Επικοινωνία
Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8, 106 78, Αθήνα 
213-2147500 -210-3820807 
info@kedke.gr 
Δείτε τα video του συνεδρίου της ΚΕΔΕ «Κοινωνία σε κρίση – Αυτοδιοίκηση σε δράση» 
και το Ψήφισμα Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ΚΕΔΕ (28 Νοεμβρίου  2013)
http://www.kedke.gr/?p=7406
2ο
Eιδική Υπηρεσία Διαχείρισης
Κοραή 4, 10564 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 5201200
Fax: 210 5241311
eydanad@mou.gr

Μπορείτε να αναζητήσετε  περισσότερες πληροφορίες για τους δικαιούχους φορείς 
Το κείμενο "Κοινές Προδιαγραφές Λειτουργίας Κοινωνικών Δομών" εδώ:
http://www.epanad.gov.gr/files/nea/%CE%94%CE%A4_%CE%97%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1%20%CE%A6%CF%84%CF%8E%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%B1_29.01.13.pdf
Τηλεφωνήστε για όπου νομίζετε πως υπάρχει ανάγκη..η δουλειά τους είναι.
Σχετικά κείμενα 


Συνεχίζεται




Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Ανοιχτό κάλεσμα για την αλληλέγγυα, κοινωνική και συνεργατική οικονομία




Για την δημιουργία ομάδας πρωτοβουλίας μέσα από πανελλαδική συνέλευση με στόχο πρόταση αυτοθέσμισης  και  αυτορρύθμισης του χώρου της αλληλέγγυας, κοινωνικής και συνεργατικής οικονομίας και των οργανώσεων, δομών και συλλογικοτήτων (θεσμοθετημένων ή άτυπων).
 Στα πλαίσια του Φεστιβάλ που θα γίνει από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης προτίθεται να φιλοξενήσει στις 20 Ιουνίου ημέρα Σάββατο και ώρα 12.00 π.μ. κοινωνικές, συνεργατικές επιχειρήσεις και θεσμοθετημένες ή άτυπες συλλογικότητες για την συγκρότηση μιας προσωρινής επιτροπής πρωτοβουλίας, η οποία, σεβόμενη την αυτονομία και ιδιαιτερότητα του κάθε εγχειρήματος θα συμβάλει:
Α) Στην οριζόντια επικοινωνία και διάλογο όλων των υπαρκτών κοινωνικών επιχειρήσεων, δομών, οργανώσεων και συλλογικοτήτων με στόχο την δημιουργία πανελλαδικής συνέλευσης.
Β) Την επεξεργασία μιας ολοκληρωμένης πρότασης για τη διαμόρφωση ευνοϊκού θεσμικού και νομικού πλαισίου για την αλληλέγγυα, κοινωνική και συνεργατική οικονομία .

Ως στόχο θέτουμε την αυτονομία και το δημόσιο κοινωνικό περιεχόμενο έναντι των ιδιωτικών εταιρειών, οι οποίες στο όνομα της κοινωνικής οικονομίας λυμαίνονται τους πόρους που προορίζονταν για την δημιουργία και ανάπτυξη των πραγματικών κοινωνικών συνεταιρισμών και των δομών αλληλεγγύης. 
Στην προκειμένη περίπτωση ο χρόνος είναι πυκνός. 
Ήδη η διαβούλευση για την αλλαγή του υπάρχοντος νόμου της κοινωνικής οικονομίας ξεκινάει σε λίγες μέρες (εντός Ιουνίου) ενώ πιθανόν τέλη Ιουλίου να έχει κατατεθεί. 
Έχει συνεπώς σημασία η επίσπευση  των κινηματικών διαδικασιών.  
ΕΚΧ ΚΑΤΑΛΗΨΗ  ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ (votanikoskipos@gmail.com)


Μην φεύγετε έχει κι άλλο






Τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015, και ώρα 12.00, στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας 8),  γίνεται  εκδήλωση με αφορμή την παρουσίαση του “Οδηγού
Χρηματοδοτήσεων από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά  και Επενδυτικά Ταμεία,για Περιφέρειες, Δήμους, ΜΚΟ και Επιχειρήσεις”.
Την παρουσίαση διοργανώνει ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. 

Ο Οδηγός Χρηματοδοτήσεων αποτελεί μια χρήσιμη πρωτοβουλία του κ. Παπαδημούλη, στο πλαίσιο της ευρωκοινοβουλευτικής πολιτικής δουλειάς, στην κατεύθυνση της ενημέρωσης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, για την καλύτερη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών και επενδυτικών ευκαιριών που
προσφέρουν τα κοινοτικά ταμεία.

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Και οι 7 ήταν υπέροχοι




Είναι δύσκολο να βρεθεί "σωστή"εισαγωγή για τα ευτράπελα που  ζούμε τις τελευταίες ημέρες. Ας μπούμε κατευθείαν στο κλίμα.>>>>>

*
panagiotis manolakos ‏@man_pan  
Οκ το Κωνσταντοπουλου - Γεωργιάδης είναι ειδικό pre match που προβάλλεται για να μπούμε στο κλίμα #vouli
*
George Evgenidis ‏@g_evgenidis  
Ζωή παίξε καθυστερήσεις στην Επιτροπή γιατί έχω σκαλώσει σε κάτι ψώνια. #vouli
*
George Bourdaras ‏@InsiderGR  
(Την ίδια ώρα -18.40- στην Ολομέλεια λιγότεροι από τους μισούς βουλευτές. Η αυτοαπαξίωση στο μάξιμουμ #vouli)
*
 Kafros... ‏@O_Kafros  
Ζωή καντα όλα πουτάνα #vouli
*
 Div ‏@divaynne  
και τώρα μπαίνει το φλάουτο #vouli
*
ΚΟΠΡΙΤΗΣ ‏@KOPRITHS  
Τι σου πε η Ζωίτσα Μπουμπουκοοοοοοοοοοοοοοο ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ!Μουχαχαχαααααααααααααααααααααααα! #vouli
*
 ΚΟΠΡΙΤΗΣ ‏@KOPRITHS  
-Μαμααααααααααααααα???Θα βάλει διαφημίσεις?? Κατουρηθηκα!
-Nα πήγαινεις όσο μίλαγε ο Σταυρος!Τωρα κράτα τα!
#vouli
*
 Eirini Lampraki ‏@EiriniLampraki  
#vouli ο Μπουμπούκος έφαγε φόλα απ' τη Ζωή... τον παρατάει και φεύγει να πάει στην ολομέλεια...
*
 Jean Cloud Κρίκετ ‏@AndreasPaizis  
'Εσείς να τα πείτε με γιόγκα στη Δήλο με τη γυναίκα σας'. Ραχήλ σε Άδωνη.
*
 Liberal ‏@Liberal70  
Ρε μήπως πηγαίνουμε με ώρα Ζάμπιας και περιμένουμε τζάμπα τόση ώρα? #vouli
*
George Evgenidis ‏@g_evgenidis  
Μιλάει ο Καμμένος για Nammos και Dom Perignon. Κλαίω και δεν έχω φιλετάκι από το 4 Seasons να παρηγορηθώ. #vouli
*
 Δραχμαντινετζάντ ‏@giopso  
Εσύ ξένε που μιλάς τώρα στη βουλή, από ποιον πλανήτη ήρθες;
*
silas serafim ‏@silaserafim  
Βαλτε χακι.. #vouli 


Δραχμαντινετζάντ ‏@giopso  
Εγώ τον φοβάμαι τον Καμμένο όταν τον τραβολογάνε στη βουλή & δεν τον αφήνουν να παίζει με τα στρατιωτάκια του.
*
Γκαθ @Gath___
Ζουν ανάμεσα μας :Ρ 
*
 Evangelos Venizelos ‏@EVenizelos  
Εχθές έγινε η μεγάλη κίνηση πριν το Κούγκι. Ανάψαμε το δαυλό!  #vouli

 Evangelos Venizelos ‏@EVenizelos  
Τώρα είναι η «καλή» κυρία Μέρκελ - δεν ειναι πια η Madame Μέρκελ- που κλαίμε στον ώμο της!!!  #vouli
*
 ΑΝΤΙ-ΥΛΗ ‏@ANTIYLH  
Επι των ημερων του βενιζελου εγινε η μεγαλυτερη αυξηση ανεργιας στην παγκοσμια ιστορια. Απο 9% σε 27% μεσα σε 3 χρονια. #vouli
*
Dimitris Plastiras@dplastir
Τελευταία φορά που γράφει πρόεδρος ΠΑΣΟΚ, συλλεκτικό #vouli 


 Luther Blissett ‏@LutherBlissettQ  
Κλαίω! Ο Σαμαράς διαβάζει όλο το mail Χαρδούβελη τώρα στη Βουλή... αυτό που δεν υπήρχε ντε! #vouli
*
 Αντωλάκης ‏@antonis7lowbap  
Μιλάει ο Σαμαράς για φοροεπιδρομή.
*
Τζίμης Πανούσης ‏@islandlayer  
Ο Σαμαράς μίλησε για το κόμμα του που ήταν φερεγγυο ως προς τις υποχρεώσεις του στους ξένους ενώ χρωστά κάποια εκατομμύρια στην ελληνική ΔΕΗ
*
Nikos Moumouris ‏@moumouris  
καλά ρε μαλάκες περνάγαμε τόσο γαμάτα με τον Αντώνη κ δεν λέγατε κουβέντα; #vouli
*
Γιάννης Πλιώτας ‏@JohnPliotas  
Ουφ, ευτυχώς ο #samaras ήταν υπέρ του ιδιωτικού τομέα και τον αυτοαπασχολούμενων. Μπράβο, χίλια μπράβο. #vouli 



Δραχμαντινετζάντ retweeted
 Папа Урбан VIII ‏@thegreatrobbery  
Αν η λαϊκή εντολή που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι "μέσα στο ευρώ αλλά χωρίς λιτότητα" φταίει η λαϊκή εντολή.
*
Nαυτεμπορικη - ‎πριν από 6 ώρες‎
Υπέρ μιας υποχώρησης από τις κόκκινες γραμμές αν δεν γίνουν δεκτές οι ελληνικές προτάσεις τάσσεται το 50% των πολιτών σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO που έγινε στις 3 και 4 Ιουνίου. 
*
 spyros gkelis ‏@northaura  
Δημοσκόπηση από @BridgingEurope:
71% των Ελλήνων επικροτούν την απόφ. της κυβέρν. να καθυστερήσει την πληρωμή στο ΔΝΤ 


Stefanos ‏@Stefanossp  
Ο ναζι διαβαζει Ντοστογεφσκι στην #vouli.Τερματισε μόλις η παράνοια στην χώρα
*
Δραχμαντινετζάντ ‏@giopso  
Στο τέλος της ομιλίας του ο Σταύρακας θα τσιτάρει Τζήμερο. Μέχρι εκεί έχει διαβάσει.
*
Δραχμαντινετζάντ ‏@giopso  
Σε μια κίνηση αντιπερισπασμού, ο Κουτσούμπας θα τσιτάρει Φρίντμαν.
*
James T. Kirk ‏@GrBreathe  
Σέ λίγο η στιγμή Ζέν στήν #Vouli
από #ToPotami θά μιλήσει ο Θεοχάρης Θεοχάρης
*
 Γιώργος Γαβριήλ ‏@g_gavriil  
Λοιπόν, πάμε τουίτερ ντρίνκινγκ γκέιμ.
Κάθε φορά που λέει ένας αρχηγός τη λέξη "εκλογές" πίνουμε. 
Όταν την λέει ο Τσίπρας πίνουμε x2 #vouli
*
Marinos Kostantinos ‏@deanmarin  
"Αλ. Τσίπρας: Πιστεύω ότι οι θεσμοί θα πάρουν την πρότασή τους πίσω." 
Θα είναι μέρα μεσημέρι να φανταστώ..?? #vouli
*
Aris S_ ‏@katergaris  
Ο Τσίπρας(!) καλεί τους Ευρωπαίους να προσχωρήσουν στο ρεαλισμό!  Μιλάμε για τεράστιο τρόλ! #vouli
*
PrimeMinisterGR ‏@PrimeministerGR  
Σήμερα θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη της αντιπολίτευσης, αν μας καλεί να αποδεχθούμε τη πρόταση που κατέθεσαν οι τρείς θεσμοί. #vouli
*
 Hayate ‏@koudasak  
Μη το λες αλέξη,ο σταύρακας και ο άδωνις και το νεφρό τους δίνουν για τους δανειστές,στο εκας θα κολλήσουν #vouli
*
The Greek Analyst @GreekAnalyst
European Parliament President @MartinSchulz: "You cannot exit the EZ without exiting the EU." #Greece [0:48] https://youtu.be/lmbtmAJx5bQ 
*
 Φαντομάς ‏@fadomas_ 
- 23% φπα στο ρεύμα
- στ' αρχίδια μας, τη βγάζουμε και με κεριά.
- 23% και στα κεριά.
- στ' αρχίδια μας, μόνο ήλιος.
- 23% και στον ήλιο.
*
 Σνομπαρια ‏@pennyd36  
Ρε μαλακες έχω έτοιμη την μπλούζα εδώ κ 3 χρόνια. Τι θα γίνει; ;; θα την βάλω πως το κόβετε; ;; 


 Δραχμαντινετζάντ retweeted
 Φωτοβολταίρος ‏@takartak  Βαστάτε γερά εκεί στο ΔΝΤ. #skai_xeftiles #jesuisimf 
*
 Εddie ‏@N0nServ1am  
Ο ένας βάστα Γερούν, ο άλλος βάστα Μέρκελ, ο Μπάμπης βάστα ΔΝΤ. 
Τον Ντράγκι χεσμένο τον έχετε ε;
*
 Balafara Hunter ‏@balafara  
Ζητείται κομιστής με προϋπηρεσία, για να μεταφέρει οδικώς 300 εκατ. ευρώ, στο ΔΝΤ
Πληροφορίες: κύριος Μπάμπης, Φάληρο.#Zambia
*
Μιχάλης Αλεξανδρίδης ‏@VasVasParamytha 
Στον Πειραιά συννέφιασε και στη Λουσάκα βρέχει 
*
Antenna News ‏@AntennaNews  2 Ιουν
Σενάριο Ζάμπια εξετάζει το ΔΝΤ για την Ελλάδα #Zambia #IMF #Greece 
*
Ο φιλόσοφος® ‏@philosofos  
Μπείτε, σκουπίσαμε. #Zambia 



 ₯ micro ‏@smallestaccount  
Πόσο μπροστά από την εποχή της ήταν η Έφη η Σαρρή ρε φίλε....!!!
#Zambia 
*
Balafara Hunter ‏@balafara  
Θα γίνουμε Ζαμπια του Βορρά με χίπστερς.#Zambia 
Προβολή φωτογραφίας(δεν είναι υποχρεωτική)
https://pbs.twimg.com/media/CGuDkuiUgAAcg0n.jpg
*
 CARPE DIEM ‏@Exkoz  
θεσμικοτατος “@mary_i_c: Να πιείς ξυδάκι παρέα με τον Κυριάκο ”


*
 Δραχμαντινετζάντ retweeted
 Miltos ‏@miltostr  
Τώρα που δε πληρώσαμε δόση γίναμε Ζάμπια, προχθές που περιμέναμε ουρά να προσκυνήσουμε λείψανα ήμασταν Ελβετία...
*
Δραχμαντινετζάντ ‏@giopso 
"Δεν ανησυχεί τον EFSF η απόφαση της Ελλάδας για το ΔΝΤ"
Πείτε στον EFSF ότι την άλλη εβδομάδα θα φάει αυτός πιστολιά ♥
*
Τελειώνοντας εδώ, να ευχαριστήσουμε τους συνέλληνες που συμμετέχουν στο  Twitter για το  κουράγιο τους και την προσφορά τους σε χιούμορ αυτές τις οδυνηρές στιγμές.
 Είναι όλοι  τους υπέροχοι..


Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Θεσσαλονίκη: Γυναίκες άφησαν μήνυμα στον βιαστή της γειτονιάς



– Η αφίσα -
Άτομα που διαμένουν στην περιοχή της Καμάρας τοιχοκόλλησαν σε πολυκατοικίες και κάδους σκουπιδιών αφίσα ενημέρωσης με τίτλο:
 «Δύο λόγια στον επίδοξο βιαστής της Γειτονιάς»
Στο κείμενο που υπογράφουν «οι γειτόνισσες» αναφέρεται πως
 «Πρόσφατα σε μια γειτονιά του κέντρου της πόλης, κοπέλα δέχθηκε άγρια επίθεση στην είσοδο της πολυκατοικίας της από άγνωστο άντρα. 
Είναι γνωστό ότι αντίστοιχα περιστατικά έχουν συμβεί στην ευρύτερη  περιοχή του κέντρου, τώρα, κάποτε ή πέρσι…
Από το μισογυνικό βλέμμα, το σεξιστικό γέλιο, την άνεση με την οποία παραβιάζουν τα όρια μας, την καταδυνάστευση των επιθυμιών μας, από την τόσα χρόνια «εκπαίδευση» στον ανδρισμό, μέχρι τον ίδιο τον  βιασμό, αναγνωρίζουμε μια κοινή διαδρομή: 
Οι βιαστές δεν είναι ράτσα ειδική, είναι άνδρες καθημερινοί.Εμείς ως γυναίκες που κατοικούμε στο κέντρο, επιλέγουμε να μην κλείνουμε τα αυτιά μας σε τυχόν φωνές που μπορεί να ακουστούν κάποιο βράδυ, μεσημέρι ή και πρωί. Μόνο η επαγρύπνηση και η αλληλεγγύη μας αποτρέπουν τέτοια περιστατικά. 
Η ανοχή μας είναι μηδενική. 
Σε ψάχνουμε» καταλήγει το μήνυμα στον επίδοξο βιαστή.

Πηγή: sirma.info

Άλλο παράδειγμα..
Καταγγελίες για σεξισμό στη Βουλή